Προς το περιεχόμενο

SanDisk SDHC Ultra / Extreme ??

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να αγοράσω μία Optio W60 και μαζί με αυτήν μία 8gb sdhc της SanDisk, άλλα έχω μπερδευτεί *λίγο* με τα editions και τις ταχύτητες.

Η Ultra στο Pixmania.gr δίδεται μία με tech specs 66x ταχύτητα (δλδ Class 4), ενώ υποτίθεται ότι είναι πιο γρήγορη από τις απλές sdhc SanDisk 133x (Class 6) και μία με 15MB/s edition η οποία όμως σαν tech specs έχει αυτά της προηγούμενης (δλδ cl4) ενώ κοστίζει 1ευρώ λιγότερο από την Extreme 8gb + micromate reader!

Η Extreme είναι σίγουρα η πιο γρήγορη μνήμη που βγάζει η SanDisk, άλλα και πάλι εδώ γίνεται ένα μπάχαλο, στο pixmania λένε 20MB/s ενώ στον Φωτοδεσμό 30MB/s. Επίσης ο Κατερέλος δίνει 20MB/s και 30MB/s, αλλα όπως βλέπετε, ο καθένας έχει το δικό του σχέδιο για τη μνήμη!

Help παίδες! :eek:

Δημοσ.

εγώ τσίμπησα 2 τέτοιες για τις ψηφιακές μου και πάνε σφαίρα στης cameres γρήγορα μπορείς να τραβήξεις photo ξανά γρήγορα φορτώνει τις photos από την camera στο pc αν τις βρεις πουθενά χτύπα τες ήταν και φθυνούλες

Δημοσ.
H μαμα Sandisk τι λεει επι του θεματος?

Extreme 30MB/s edition - 110$

Extreme 30MB/s edition - 80$

:rolleyes:

@Locos, εξαντλήθηκαν αυτές που λες. Στην τελική η ταχύτητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο όταν αδειάζεις τις photo/video στο pc, όχι το πόσο γρήγορα γράφει η μηχανή στην κάρτα... σωστά;

• Moderators
Δημοσ.

Τοτε και οι 2 ειναι το ιδιο, ή σχεδον το ιδιο.

Παρε τη πιο φθηνη.

:-)

Παντως παιζει ρολο και τι reader εχει η μηχανη ε.

Π.χ. εγω πηρα μια 8GB Micro SDHC Kingston με 27€ (Class6), και απο το reader που ειχε μαζι διαβαζει με 15ΜB/s και γραφει με το ελαχιστο 10MB/s. (το Class 6 οριζει τουλαχιστον 6ΜΒ/s, αρα το υπερκαλυπτει).

Απο το reader του κινητου (οταν το συνδεω στο pc), οι ταχυτητες ειναι περιπου στη μεση. (χωρις αυτο να επηρεαζει την αναπαραγωγη ακομα και divx/h264 video αναπαραγωγη στο κινητο!!)

Δημοσ.

Θανάση το πιο πιθανό είναι να σέρνεται αν τις αδειάζεις λόγο cameras ή της συσκευής που την έχεις πάνω αν δεν μπει σε card reader δεν θα είναι γρήγορη οπότε τα 30Μb/s δεν είναι τίποτα πάρε ποσότητα σε GB και reability και ας περιμένεις 1 λεπτό παραπάνω

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο του ειπα κι εγω μολις :P

Τι ειναι το reability? Μηπως εννοεις reliability? (ή ειναι τπτ αλλο που δε το ξερω? :P)

Δημοσ.

αυτή τη στιγμή που γράφουμε δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ ούτε την ορθογραφία αλλά ούτε την λέξη στα ελληνικά το έγραψα απλά όπως το έβγαλε το λεξικό του FF αξιοπιστία νομίζω δεν ξέρω αν είναι αυτό στα ελληνικά πραγματικά με ζορίζουν οι πολλές ώρες άυπνος

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες, λέω να χτυπήσω τα 8gb Extreme αν είναι που έρχονται μαζί με το micromate reader (οπότε είναι σαν να έχεις και ένα flashaki 8gb :-)). Σκέφτηκα να πάρω 16GB Ultra, άλλα νομίζω εκεί ξευτιλίζεται το πράμα............ δλδ με 8GB στην Optio W60 μπορείς να έχεις 920 φωτογραφίες (10MP, Best ανάλυση) και 56 λεπτά video (640χ480, 30fps)............ δηλαδή να πάω σε 16GB και να διπλασιάσω αυτές τις χωρητικότητες νομίζω είναι ανούσιο. Οπότε θα προτιμήσω ίδια χωρητικότητα (8gb) στη μέγιστη ταχύστητα.

Ευχαριστώ και πάλι παίδες ;)

Δημοσ.

να σου πω την αλήθεια και τα 8GB για photos πολλά είναι εκτός αν πας κανένα μήνα διακοπές και είσαι απίστευτα κ@υλομένος και χωρίς pc :P εγώ τις πείρα γιατί η ψηφιακές μου τραβάνε 720p και εκεί όντως θες Gb

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...