Προς το περιεχόμενο

Τελικα XP η VISTA?

noe30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω αυτο που φοβαμαι ειναι αν δυο- τρια προγραμματα που θελω να περασω θα ειναι συμβατα.(κανενα για αντιγραφες dvd, καποιο που μετατρεπει audio σε mp3 kαι κανενα antivarious, σπασμενα εννοειται) παντως μετανιωνω που δεν πειρα 4g ram.!!!!

ολα θα ειναι συμβατα

μην μετανιωνεις που δεν πηρες 4GB RAM γιατι απλα δε θα σου χρειαστουν, αυτη τη στιγμη φτιαχνω ταινια 90 λεπτων με το Pinnacle το οποιο μου καταναλωνει μονο του 500ΜΒ μνημης ειμαι στο 76% της μνημης με 80% και πανω χρηση της cpu και το Pc αποκρινεται μια χαρα. Ειμαι και σε laptop που οσο να ναι μια ζεστουλα παραπανω τη νιωθει...

antivarious????? συγνωμη για το σχολιο μου φανηκε πολυ αστειο

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

antivarious!!! το αλλαξα αλλα δεν το προλαβα! any=way. αυριο θα τα περασω(οτι και αν βαλω)για αυτο και θα εχουμε και μια τελικη συζητηση για το θεμα.

καληνυχτα προς το παρον και thanks για τις αποψεις.

Δημοσ.
antivarious!!! το αλλαξα αλλα δεν το προλαβα! any=way. αυριο θα τα περασω(οτι και αν βαλω)για αυτο και θα εχουμε και μια τελικη συζητηση για το θεμα.

καληνυχτα προς το παρον και thanks για τις αποψεις.

και που το αλλαξες παλι λαθος το γραψες;) ψαχτο λιγο ακομα

Δημοσ.

Περί Windows:

Εγώ προσωπικά έχω σχεδόν 1 χρόνο Vista και προβλήματα δεν αντιμετώπισα. Αντιθέτως θεωρώ πλέον κουραστικά τα XP, καθότι πολλές λειτουργίες τους θυμίζουν περισσότερο παλιά Windows, παρά ένα νέο σύγχρονο αυτοματοποιημένο σύστημα.

Άλλους πάλι τους βολεύουν τα XP, επίσης σεβαστό... ο κάθε ένας βάζει στον υπολογιστή του ό,τι τον βολεύει για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του.

Περί Windows Seven:

Απλά σε συμβουλεύω να μάθεις να χειρίζεσαι τα Vista, καθότι τα Windows Seven ΔΕΝ θα μοιάζουνε στα XP, αλλά στα Vista!

Συμβατότητα προγραμμάτων:

Απο'κει και πέρα για συμβατότητες προγραμμάτων καλύτερα ας μην γίνει θέμα, καθότι πολλοί ξεχνάνε τα χάλια των Windows XP όταν κυκλοφόρησαν χωρίς Service Pack στις αρχές τους και τι κολλήματα είχανε απέναντι στα προγράμματα που τρέχανε με τα (πλέον) στρωμένα Windows '98!

Με την ίδια λογική όσοι δεν επιλέγουν XP για τη δουλειά τους, αλλά επειδή θεωρούνε πως τα Vista κολλάνε, θα έπρεπε σήμερα να έχουν ακόμα Windows '98...

Περί 2gb Ram:

Έχω 2gb Ram και ο υπολογιστής μου λειτουργεί ΑΨΟΓΑ!! Και 22gb Ram να βάλεις, αν έχεις μικρή κάρτα γραφικών, αργόστροφο επεξεργαστή και ποιος ξέρει τι άλλο, ο υπολογιστής σου θα σέρνεται! ΔΕΝ είναι μόνο η Ram που κάνει έναν υπολογιστή να κολλάει...

Αν βάλεις να δείς Blu-Ray Disc σε ασπρόμαυρη τηλεόραση.... η τεχνολογία του Blu-Ray Disc θα φταίει για την εικόνα που θα δέχεσαι?

Πόρισμα:

Βάλε ό,τι γουστάρεις και ό,τι σε βολεύει!

Με βάση τα παραπάνω κρίνε από μόνος σου τι θα ήταν λογικό να βάλεις εν έτη 2009!

Δημοσ.

xp φιλε..κ αν θες ομορφια βαλε ενα θεμα,αν κ δεν το συνηστω αλλα ..Επισης σε λιγο ερχονται τα 7 αρα γιατι δεν περιμενεις λιγο..Ασε που εχεις κ 2 gb ram οπως τονισαν τα παιδια απο πανω....

Δημοσ.

Μετά από 7 μήνες χρήσης Vista και ΑΠΕΙΡΑ προβλήματα, εγω επιστρέφω στα xp μέχρι να βγουν να windows 7 και σου προτείνω να κάνεις την αντίστοιχη κίνηση..

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ο φίλος μας θέλει 2-3 συγκεκριμένα πραγματάκια να κάνει, μπορεί να βάλει κάλλιστα ένα από τα 2 λειτουργικά. Είπες όμως ότι ασχολείσαι με office που πολλοί το παραβλέψατε :P Τα Vista λοιπόν χρησιμοποιούν το Office 2007 που είναι διαφορετικό από το Office 2003. Δεν το έχω δουλέψει τόσο ώστε να έχω μία ουσιώδη τοποθέτηση πάνω στο θέμα , αλλά ψάξε το εσύ αν σε βολεύει αφού έχεις συνηθίσει να δουλεύεις με 2003 και κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση. Με γνώμονα αυτά που χρειάζεσαι. Καλή τύχη ! :-)

Δημοσ.
Από τη στιγμή που ο φίλος μας θέλει 2-3 συγκεκριμένα πραγματάκια να κάνει, μπορεί να βάλει κάλλιστα ένα από τα 2 λειτουργικά. Είπες όμως ότι ασχολείσαι με office που πολλοί το παραβλέψατε :P Τα Vista λοιπόν χρησιμοποιούν το Office 2007 που είναι διαφορετικό από το Office 2003. Δεν το έχω δουλέψει τόσο ώστε να έχω μία ουσιώδη τοποθέτηση πάνω στο θέμα , αλλά ψάξε το εσύ αν σε βολεύει αφού έχεις συνηθίσει να δουλεύεις με 2003 και κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση. Με γνώμονα αυτά που χρειάζεσαι. Καλή τύχη ! :-)

ναι σε αυτο ο markelos εχει δικιο που το παραβλεψαμε, ειναι πολυ πιθανο να μην εχεις ορεξη να ασχοληθεις για να συνηθισεις το office 2007

-----Προστέθηκε 16/12/2008 στις 10 : 36 : 50-----

Μετά από 7 μήνες χρήσης Vista και ΑΠΕΙΡΑ προβλήματα, εγω επιστρέφω στα xp μέχρι να βγουν να windows 7 και σου προτείνω να κάνεις την αντίστοιχη κίνηση..

ποια προβληματα ειχες με vista (δεν το λεω ειρωνικα, για πληροφορηση του παιδιου που ανοιξε το θεμα καλο θα ηταν να τα πεις)

Δημοσ.

περιμενε να δεις τα win7

δεν ειναι τυχαιο οτι τα βγαζουν καπακι απο τα βιστα

ενω τα xp αντεξαν και αντεχουν 8 χρονια

Το να βαλω βιστα για τα games ωστε να εχω dx10 και να χανω 10 fps το θεωρω ανοησια

Αν ομως ειναι να μην παιξεις games βαλτα να συνηθισεις το περιβαλλον ( που εμενα δε μ αρεσει)

Δημοσ.

Kαι ποιά ακριβώς είναι αυτά τα ΑΠΕΙΡΑ προβλήματα που είχες με τα Vista φιλαράκο?

Για πες μου κι εμένα που έχω εδώ & 1 χρόνο Vista και είχα ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ προβλήματα στις αρχές τους?

Ξέρεις οι γενικότητες οδηγούνε στη παραπληροφόρηση, οπότε θα ήταν καλό να μιλήσεις επί της ουσίας, ώστε να σου απαντήσουμε κι εμείς που έχουμε Vista αν όντως φταίει το λειτουργικό σύστημα... ή (εφόσον εμείς δεν έχουμε πρόβλημα) μάλλον ο υπολογιστής σου ή τα ίδια τα προγράμματα που χρησιμοποιείς!;)

Δημοσ.

Να μπω σαν σφήνα εδώ και να πω ότι με τα Vista και video encoding με firefox ανοιχτό και media player classic να παίζει το ψιλογονάτιζε το laptop. Ήταν εμφανής η μειωμένη απόκριση. Με ΧΡ φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλύτερα. Σε laptop αυτά, στο σταθερό μου δεν τα έβαλα ποτέ τα Vista και ούτε θα τα βάλω. Για δυο λόγους. Πρώτον επειδή για εμένα τα μόνα θετικά των Vista είναι ότι μπορείς να κρύβεις στον explorer συγκεκριμένα file types και να κάνεις rename χωρίς να πειράζεις το extension. Δεύτερον επειδή το ΧΡ installation στον σταθερό έχει αντέξει πάρα πολύ καιρό και το προσέχω σαν τα μάτια μου. Δε μου πήγαινε καρδιά να κάνω format :-)

ΥΓ. Τα Vista στο laptop έμειναν ένα χρόνο κοντά. Οπότε τα έχω δουλέψει αρκετά. Απλά αποφάσισα (ειδικά για φορητό που είναι συνδεδεμένος την περισσότερη ώρα) ότι δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό παραπάνω. Για να δούμε και τα 7.

Δημοσ.
Τα Vista λοιπόν χρησιμοποιούν το Office 2007 που είναι διαφορετικό από το Office 2003. Δεν το έχω δουλέψει τόσο ώστε να έχω μία ουσιώδη τοποθέτηση πάνω στο θέμα , αλλά ψάξε το εσύ αν σε βολεύει αφού έχεις συνηθίσει να δουλεύεις με 2003 και κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση. Με γνώμονα αυτά που χρειάζεσαι. Καλή τύχη ! :-)

Τι σχεση εχει το λειτουργικο με την office suite? Και xp να αγορασει σημερα αν ζητησει office, το 2007 θα του βαλουν. Επισης, παιζει open office παντου. Εκτος αν λες οτι στα vista δεν μπορει να μπει το 2003.

Επιδόσεις καλύτερες αλλά σε ένα παραδέχομαι τα Vista. Δε κολλάει το σύστημα άμα κρεμάσει ο Windows Explorer ή κάποια εφαρμογή. Στα XP δυστυχώς κατα 70% αν crashare κάτι κόλαγε και όλος ο υπολογιστής.

Αν κολλησει ο explorer στα xp αλλα δουλευει ο task manager (και συνηθως δουλευει) κανεις end task το explorer.exe και new task παλι explorer.exe η c: και επαναφερει το desktop.

Δημοσ.

Πιστεύω οτι θα πρέπει να τα δοκιμάσεις. Και να βάλεις XP κατι δεν θα σου αρέσει... θα έιναι παλιό και ίσως κολήσει... τοτε θα πείς έπρεπε να βάλω Vista. Αμα βάλεις Vista θα δείς οτι είναι λιγο (μπορει ναι - μπορει και όχι πια) πιο βαριά απο τα XP και τότε θα πεις ΧΡ και πάλι ΧΡ... δοκίμασέ τα και ότι σου αρέσει. Είναι ανάλογα τις ανάγκες σου και τις εργασίες που εκτελείς με τον υπολογιστή... Ανάλογα τι σε "χαλάει"... το άλλο θα σε "φτιάξει"

ΥΓ:

Πλέον έχω παντού Vista και Ubuntu :P (και δεν τα αλλάζω), αμα όμως είχα παμπάλαια κάρτα ήχου και δεν έβρισκα drivers για Vista ίσως να έβαζα XP... ευτηχώς δεν έχω... ;)

Δημοσ.
Αν κολλησει ο explorer στα xp αλλα δουλευει ο task manager (και συνηθως δουλευει) κανεις end task το explorer.exe και new task παλι explorer.exe η c: και επαναφερει το desktop.

Τα εικονίδια στο system tray όμως χάνονται όλα. Χάρηκα. Απο τα 10 εμφανίζοντε τα 4 πάλι.

Οτι τραβάνε μνήμη, τραβάνε αρκετή κιόλλας. Εγώ θέλω στάνταρ 1Gb όπως ανοίξω το pc γιατί παίζω dual view και έχω μπάρες και γραφικο βλακίες, καγκουρο desktop. Θέλει 500 με 600 Mb ram το λειτουργικό απο default. Δεκτό.

Κάποια παλιά hardware δε υποστηρίζοντε απο θέμα drivers. Έχω ακόμα και κάθετε ο δέκτης υπερύθρων και δεν υπάρχουν drivers. Μήπως και υπήρχαν απο 98 σε Xp όλοι οι οδηγοί. Δε το νομίζω.

Συν των Vista απο αυτά που είδα:

1) Fragmentation. Πόσοι απο εδώ κάνανε ποτέ στα Vista defrag? Απλά no need. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που είναι βαρύ λειτουργικό (Δε γνωρίζω 100% υποθέσεις κάνω).

2) DirectX 10. Σε xp δεν υπάρχει σωστή υποστήριξη του DirectX 10. Μόνο ένα patch υπάρχει που δε ξέρω κατά πόσο δουλεύει σωστά. Δε το χω δοκιμάσει δε ξέρω

3) To non crush περιβάλον τους.

4) Η ομορφιά. Τα θεωρώ πολύ πιο όμορφα απο XP

Αν έχεις γρήγορο σύστημα και 2+Gb Ram βάλε Vista

Αν όχι βάλε Xp.

Αν έχεις πανάρχαιο βάλε Unix console.

Στον main έχω Vista. Στο κατεβαστήρι έχω Xp λόγο μνήμης και patch για το maxhalfopen connections που τα Vista δεν έχουν. Στο laptop έχω XP λόγο Celeron Dual Core 1.6, 2gb ram, Direct X 9 κάρτα γραφικών. (Άσε που το χρεισιμοποιεί και η αδερφή μου και είδα και έπαθα για να το ψιλομάθει.)

Τα windows 7 είναι Vista απλά πιο ελαφρία. Έτσι όπως τα βλέπω, σαν ένα light version service pack των Vista θα είναι. Και ναι δεν είναι η καλύτερη έκδοση που έχει βγάλει η Microsoft λόγο οτι τραβάει επιδόσεις που σε σημερινούς υπολογιστές είναι αμελητέο πιστεύω. Όλοι πάμε για πάνω απο 3ghz και 4gb ram πια. Και γυρνάμε σε 64bit σιγά σιγά.

Δημοσ.

[οφφτοπικ] Ti Vista και XP καθεστε και μαλωνετε να βαλει ενα κακο η ενα χειροτερο λειτουργικο συστημα.. Παρε ενα Mac να βρεις την υγεια soy, no viruses, απειροελαχιστα bugs, ολες τις λειτουργειες που κανεις με το pc τις κανεις και ακομα καλυτερα και ειναι απο τα πιο ομορφα λειτουργικα που εχουν βγει ποτε [οφφτοπικ] :-p

Περα απο την πλακα θα σου συνιστουσα XP οπως ειπαν και οι πρωλαλισαντες ειναι πιο bug-free environment και θελει και λιγοτερους πορους να τρεξει απο τα (σ)Vista που λογικα θα σου κολλανε.. Αυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...