Προς το περιεχόμενο

Αναμένονται νέες nvidia;

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι εν όψη Χριστουγέννων να κάνω μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών και κοιτάω την nvidia GTX280.

Έχει διαρρεύσει τίποτα για νέες nvidia κάρτες τώρα κοντά, αν είναι να μην βιαστώ στην αγορά;

Να περιμένω δλδ μήπως πέσουν οι τιμές στις GTX280 ή μήπως και να προτιμήσω την νεότερη γενιά ...

Τέλος υποερώτημα, επειδή έχω βρει σε eshops από XFX GTX280 με 380ευρω εως και Asus GTX280 με 550 ευρώ, υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά ώστε κάποιος να μην προτιμήσει την φθηνότερη;

Ευχαριστώ.:-)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι θα κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις των GTX260 & GTX280 στα 55nm όπως και μια καινούρια διπλή κάρτα στα 55nm επίσης

όχι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά ώστε να μην προτιμήσεις την φτηνότερη αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις τις νέες εκδόσεις στα 55nm

• Moderators
Δημοσ.

Nαι κατα ιανουαριο/φεβρουαριο θα βγουν GTX280 (ισως και με αλλη ονομασια) με die shrink, και αρα καλυτερες θερμοκρασιες.

Μαλλον θα τις χρονισουν και λιγο πιο υψηλα.

Αλλα οι τωρινες δε θα φτηνηνουν, απλα θα σταματησουν να υπαρχουν (μολις τελειωσει το στοκ).

Και οχι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα που να αιτιολογει τη διαφορα της τιμης τους.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις αλλά γμτ γμτ ... :)

Με βαλατε σε διλημα τωρα αλλά θα μου πεις μην ρώταγες.

Θα αντεξει το δωρο Χριστουγεννων μεχρι τον φεβρουαριο ...

Απο την αλλη καπως ετσι την ειχα "πατησει" με την 8800 gts 640 που μετα απο λιγους μηνες βγηκε η 8800 GT 512 και την βγαλανε καλυτερη και ειχε και τα μισα χρηματα ...

Αν γινει κανα τετοιο και βγει καμια καινουρια καλυτερη GTX280 και φθηνοτερη απο αυτες που κυκλοφορουν τωρα θα τραβαω τα μαλλια μου ... :/

Οπως και να εχει, ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Αν κρίνω απο την υπογραφή σου, παιχνίδια παίζεις με το DX9. Η κάρτα που έχεις ήδη παίζει ακόμα και το Crysis μια χαρά. Γιατί να αναβαθμίσεις; Κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερο να αναβαθμίζει κανείς κάθε 18-24 μήνες κάρτα γραφικών, για να πεις πως θα δει ικανοποιητική διαφορά και να πιάσει τόπο η επένδυσή του. Εγώ πχ πήρα πέρσυ τέτοια εποχή την 3870 με 512 gddr4 ram,και μπορώ και maxάρω το Crysis και το GTAIV. Γιατί να αλλάξω;Θα αλλάξω όταν σκάσει μύτη η 5870, και μόνο τότε.

Σταματήστε να αναβαθμίζετε λες και θα μεγαλώσει το πουλί σας... Αγοράστε όταν πραγματικά το έχετε ανάγκη, εκτός κι αν είστε λεφτάδες οπότε πάσο...

• Super Moderators
Δημοσ.

η 8800 GTS 640 δεν παίζει το Crysis μια χαρά εκτός αν ρίξεις τις ρυθμίσεις, την ανάλυση και απενεργοποιήσεις τα φίλτρα...το ίδιο ισχύει και για την 3870...

Σταματήστε να αναβαθμίζετε λες και θα μεγαλώσει το πουλί σας... Αγοράστε όταν πραγματικά το έχετε ανάγκη, εκτός κι αν είστε λεφτάδες οπότε πάσο...

chill pill again...

Δημοσ.

120632542372118875e8cu1.png

Δημοσ.

Σε 1280*1024 αναλυση το crysis επαιζε αψογα με full τα παντα στην 8800 gts.

Το crysis warhead ετρωγε καμποσα σκαλωματα και εκει εριξα κατιτις ...

To gta φαινεται οτι διψαει για μνημη και επειδη ειμαι σκαλωμενος με το παιχνιδι ψηθηκα για την αναβαθμιση σε συνδυασμο με οτι παιζω σε μονιτορ που σηκωνει 1920*1200.

....

disclaimer

Την 8800 gts καθως και ολο το PC τα εχω κοντα 26 μηνες ... Περναω το τεστ με τους ποντους ή να παω για πεοπλαστικη;

• Super Moderators
Δημοσ.

άψογα σε DX10 με very high αμφιβάλω :o

btw javaneze το ξέρεις ότι η 8800 GT 512mb (70-80 euro μεταχειρισμένη) είναι αρκετά καλύτερη από την 8800 GTS 640mb έτσι? :o

Δημοσ.
άψογα σε DX10 με very high αμφιβάλω :o

btw javaneze το ξέρεις ότι η 8800 GT 512mb (70-80 euro μεταχειρισμένη) είναι αρκετά καλύτερη από την 8800 GTS 640mb έτσι? :o

Δε με απασχολεί αν αμφιβάλλεις, εγώ όλα τέρμα τα βάζω εκτός απο το ΑΑ και πετάει σε ανάλυση 1680 1050.

ΥΓ: Σταμάτα να μου προτείνεις τα χάπια σου, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες...

Δημοσ.

και η 8800gt που ειναι λιγο καλυτερη απο τη 8800gts δε νομιζω οτι μπορει να αντεξει το crysis άψογα σε DX10 με very high σε 1280*1024 αναλυση

μπατσοι γουρουνια δολοφονοι

Δημοσ.

Thresh αψογα με DX9 σε winXP. Μαλιστα ακομα και σε αναλυση 1920*1080 με μονο περιορισμο το AA.

Εχω και τις 2 καρτες GT 512mb & GTS 640mb σε παρομοια pc και εχω δοκιμασει ιδια παιχνιδια και στις 2.

Διαφορά δεν εχω δει σε παιχνιδι προς οφελος τις 512 (παρ'ολα τα benchmarks που εχω βρει και γω στο google), εχω παρατηρησει το αντιθετο σε παιχνιδια που πρεπει να "μιλησει" η ram και η χωρητικοτητα της οπως ακριβως το gta4 το οποιο προφανως και παιζει καλυτερα στην 640.

Δεν συζηταω ομως την σχεση αποδοση/τιμη οταν η gt512 μου κοστισε 180 ευρω ενω η gt640 430ε ... :/

• Super Moderators
Δημοσ.
Δε με απασχολεί αν αμφιβάλλεις, εγώ όλα τέρμα τα βάζω εκτός απο το ΑΑ και πετάει σε ανάλυση 1680 1050.

ΥΓ: Σταμάτα να μου προτείνεις τα χάπια σου, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες...

ναι και εγώ παίζω Crysis σε 2560χ1600 DX10 Very High 16Χ AF & AA με την S3 Virge...

στα προτείνουν και άλλοι όχι μόνο εγώ...

Thresh αψογα με DX9 σε winXP. Μαλιστα ακομα και σε αναλυση 1920*1080 με μονο περιορισμο το AA.

σε 1280χ1024 σε WinXP με High Settings χωρίς AF & AA πάνω από 22-25 δεν έπιανα...πόσο μάλλον σε 1920χ1080 :o

και σε παρόμοια PC γνωστών/φίλων μου όχι μόνο στο δικό μου...

αν το λες αυτό άψογο τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...