markelos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Ένα ιδιαίτερα σημαντικό bug στον Internet Explorer 7, το οποίο εκμεταλλεύονται τώρα οι χάκερς, υπάρχει τελικά και σε παλαιότερες εκδόσεις του δημοφιλούς browser, που χρησιμοποιούνται ακόμα από αρκετούς χρήστες. Σε αναθεωρημένη συμβουλή ασφαλείας προς όλους τους χρήστες του IE, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το bug για το οποίο είχε «κατηγορηθεί» η έκδοση 7 του Internet Explorer, υπάρχει και σε παλαιότερες εκδόσεις όπως η 6, η 5 αλλά και η νεότερη IE8 Beta 2, σε εκδόσεις δηλαδή που η Microsoft υποστηρίζει και επίσημα. (IE5.01, IE6 και IE7) Το bug μπορεί να δώσει στον χάκερ που καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί, τα ίδια δικαιώματα με αυτά του τοπικού χρήστη. Αν λοιπόν ο χρήστης έχει δικαιώματα administrator, τα ίδια δικαιώματα θα αποκτήσει και ο εισβολέας, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον κάτοχο του υπολογιστή. Η συμβουλή της Microsoft απέναντι στο συγκεκριμένο bug είναι η εκτέλεση του Internet Explorer σε protected mode καθώς και η χρήση firewall προγράμματος, η ενημέρωση όλων των προγραμμάτων με τα πιο πρόσφατα updates και τέλος η εγκατάσταση anti-virus και anti-spyware λογισμικού. Ξέχασε να αναφέρει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιον άλλο browser όπως τον Firefox, Opera, Chrome μέχρι να διορθώσει το συγκεκριμένο patch… Πηγή: pcw.gr
Blondeamon Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Απορω ποια θυματα χρησιμοποιειτε ακομα ΙΕ
coreygaylas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 οσοι δεν εχουν ιδεα απο Pc απλα το λειτουργουν οσοι νομιζουν Internet=Internet Explorer οσοι φοβουνται το firefox για αγνωστα κομπλεξ (το εχω δει πολλες φορες) οσοι γουσταρουν το IE ( χαχαχαα )
tectonator Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Η Microsoft αναζητά λύση για ένα σημαντικό κενό ασφάλειας στον Internet Explorer το οποίο εκμεταλλεύονται χάκερ για να τρέξουν κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με τη συμβουλευτική υπηρεσία της εταιρείας το πρόβλημα αφορά τις εκδόσεις 7, 6 και 5.01 του IE που τρέχουν σε λειτουργικό σύστημα Windows Vista, XP, Server 2003 και Server 2008. Η «τρύπα» στην ασφάλεια του συστήματος μπορεί να προκαλέσει το ξαφνικό κλείσιμο του προγράμματος με ταυχόχρονη εκτέέση κακόβουλου κώδικα, αναφέρει το δημοσίευμα του Microsoft TechNet που ενημερώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής, η Microsoft έχει δεχθεί αναφορές για «περιορισμένες επιθέσεις που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια στον Internet Explorer 7». Η εταιρεία δεν διευκρινίζει πότε θα έχει έτοιμη την ενημέρωση του IE που θα επιλύει το πρόβλημα. Η ατέλεια εντοπίζεται πάντως στο αρχείο oledb32.dll, το οποίο διευκολύνει την πρόσβαση του IE σε διαφορετικά είδη δεδομένων.Δύο από τις προσωρινές λύσεις που παραθέτει η Microsoft είναι η απενεργοποίηση του προβληματικού αρχείου ή της λειτουργίας Active Scripting στις ρυθμίσεις ασφάλειας του προγράμματος. Η τελευταία προγραμματισμένη ενημέρωση του Internet Explorer, την περασμένη εβδομάδα, περιλάμβανε οκτώ «μπαλώματα» για 28 διαφορετικά προβλήματα ασφάλειας. Η προγραμματισμένη ενημέρωση έρχεται συνήθως τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, εκτός αν πρόκειται για επείγουσα περίπτωση. Πηγή:in.gr
super3bingo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ δέν φοβάμαι το firefox αλλά δέν έχω παρατηρήσει καμιά διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με τον Internet Explorer.
Blondeamon Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ δέν φοβάμαι το firefox αλλά δέν έχω παρατηρήσει καμιά διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με τον Internet Explorer. Die καταραμένο troll
gr234567 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 κι εγώ φανατικός του mozilla ήμουνα αλλά με έχει τρελάνει στις διαφημίσεις και θα τον σουτάρω σε ie δε γυρνάω πάντως με καμία
mandos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Opera Browser Wiki: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=215880 ειναι λίγο outdated, δεν έχω χρόνο βάλτε ένα χεράκι να γίνει καλύτερο και να σταματίσετε να ασχολιέστε με τα browser wars
Droidlock Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μακαρι στο λειτουργικο συστημα windows να γινοταν απεγκατασταση του internet explorer. Στην εκδοση 8 ( beta ) κολλαει οποτε θελει και φυσικα εχει γινει παλι της αντιγραφης το καγκελο απο αλλους browsers. Συμφωνω για Opera και προσθετω τον browser Safari.
j11h Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Τα windows και η ασφαλεια τους μου θυμιζουν το ελληνικο κρατος...
vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Τα windows και η ασφαλεια τους μου θυμιζουν το ελληνικο κρατος... Αυτή και εάν είναι ατάκα και απόλυτα ταιριαστή!!!
talos_2002 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Internet Explorer; Εκείνο το εικονίδιο που βγαζουν τα windows όταν τα εγκαθηστούμε για να κατεβάσουμε κάποιον κανονικό Browser και που μετά είναι άχρηστο και το σβήνουμε; Έλα ρε, είχε bug; Εμένα μου κατέβαζε τον Opera κανονικά πάντως.
Tonysix Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Επειδη γινεται αναφορα και σε αλλους web browsers δοκιμαστε και τον safari την "ψιλο"παλευει (σχεδον) *μπορει καποιος να με βοηθησει με το καταραμενο το forum sig που δεν εμφανιζεται? EDIT (χα! εμφανιστηκε ! παρτα ThReSh)
capthookb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Πως κάνετε έτσι; Αν βρείτε λογισμικό χωρίς bugs πείτε το και σε μένα να το μάθω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα