KOURABIES Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό να ασχοληθώ λίγο με την φωτογραφία.... έκανα τις οικονομίες μου(οι οποίες είναι μικρές) και θέλω βοήθεια για να επιλέξω μηχανή..... ένας ξάδερφός μου που είναι λίγο γνώστης μου είπε για την eos 450d.Έψαξα στο νετ και είναι αρκετά καλή. το θέμα είναι όμως με τους φακούς.... εκεί έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.... τι κατηγορίες υπάρχουν? σε τι εξυπηρετούν και πόσο στοιχήζουν?
rebel2000 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Η 450d στο kit έχει τον 18-55is που είναι μια χαρά εισαγωγικός(και όχι μόνο)φακός. Ειδικά που τώρα ξεκινάς αποκλείετε να μην σε ικανοποιήσει.
KOURABIES Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 ναι το εχω δει οτι τον εχει αλλα τι διαφορα εχει με αλλους μεγαλυτερους?σε τι χρησιμευει ο καθενας?αν πχ παω σε ενα γηπεδο μπορω να βγαλω μια φαση και να εχω καλη ποιοτητα?αν θελω σε μα εικονα να εστιασω σε διαφορετικα αντικειμενα παραλειποντας τα υπολοιπα τριγυρω?
andreasl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Κάθε φωτογράφος έχει διαφορετικά αγαπημένα θέματα που φωτογραφίζει. Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα αγοράζεις φακούς που να καλύπτουν όλο το φάσμα (zoom ή primes), και αν υπάρχουν αρκετά αγοράζεις φακούς της σειράς L που είναι αστέρια. Αν όμως τα χρήματα είναι πρόβλημα, τότε έχεις δύο επιλογές: α) Αγοράζεις έναν φακό τύπου 18-200 που να καλύπτει αρκετά μεγάλο μέρος των αναγκών κάθε φωτογράφου. Θα έχεις ένα φακό για όλα, με τίμημα την κακή ποιότητα. Αυτός ο φακός σε όλους τους τύπους φωτογραφιών θα υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά θα είναι βολικός καθώς δεν θα χρειάζεται να αλλάζεις φακούς όλη την ώρα και να κουβαλάς μια τσάντα φακούς. β) Αφού αναλογιστείς τι τύπου φωτογραφίες σου αρέσει να τραβάς, πας και αγοράζεις έναν(ή και παραπάνω) τίμιο και αξιοπρεπή φακό που να βγάζει ακριβώς αυτές τις κατηγορίες φωτογραφιών. Μια ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις ένα φακό της πλάκας με μεγάλο ζουμ και να μελετήσεις ποιές εστιακές αποστάσεις χρησιμοποιείς πιο συχνά, ώστε στη συνέχεια να αγοράσεις καλούς φακούς ειδικά για αυτές τις εστιακές αποστάσεις. Πχ εγώ χρησιμοποιώ συχνά 17-24, 35-50, 200. -----Προστέθηκε 18/12/2008 στις 11 : 59 : 04----- ναι το εχω δει οτι τον εχει αλλα τι διαφορα εχει με αλλους μεγαλυτερους?σε τι χρησιμευει ο καθενας?αν πχ παω σε ενα γηπεδο μπορω να βγαλω μια φαση και να εχω καλη ποιοτητα?αν θελω σε μα εικονα να εστιασω σε διαφορετικα αντικειμενα παραλειποντας τα υπολοιπα τριγυρω? Τα πράγματα που ρωτάς εδώ προυποθέτουν πολύ ακριβούς φακούς, με πολύ ανοιχτό διάφραγμα. Για το γήπεδο μιλάμε για 1,5-2 χιλιάρικα χαλαρά, και για τα αντικείμενα ανάλογα με την απόσταση του αντικειμένου, δύσκολα όμως κάτω από 300-400 ευρώ.
arxaggelos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ θα πρότεινα να πάρεις για αρχή μια compact με δυνατότητες δημιουργικού ελέγχου (προτεραιότητες διφράγματος, κλείστρου, κλπ) για να μάθεις τη λογική τους. Πλέον υπάρχουν τέτοιες, ακόμη και ultrazoom, με πολύ λιγότερα από 200Ε. Έτσι κάνεις οικονομία και βλέπεις αν και πόσο θέλεις να ασχοληθείς πραγματικά στο μέλλον. Οι DSLR (επαγγελματικές και ημί-) μπορεί να σε αποθαρρύνουν με το πλήθος των ρυθμίσεών τους. Εκτός κι αν σκοπεύεις να γραφτείς σε κανέναν όμιλο ή σχολή για να μαθαίνεις παράλληλα. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Barbattilas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ θα πρότεινα να πάρεις για αρχή μια compact με δυνατότητες δημιουργικού ελέγχου (προτεραιότητες διφράγματος, κλείστρου, κλπ) για να μάθεις τη λογική τους. Πλέον υπάρχουν τέτοιες, ακόμη και ultrazoom, με πολύ λιγότερα από 200Ε. Έτσι κάνεις οικονομία και βλέπεις αν και πόσο θέλεις να ασχοληθείς πραγματικά στο μέλλον. Οι DSLR (επαγγελματικές και ημί-) μπορεί να σε αποθαρρύνουν με το πλήθος των ρυθμίσεών τους. Εκτός κι αν σκοπεύεις να γραφτείς σε κανέναν όμιλο ή σχολή για να μαθαίνεις παράλληλα.Αυτή είναι η γνώμη μου. Πολυ σωστή σκέψη. Ακόμη και μια οικονομική φωτογραφική με απλές χειροκίνητες λειτουργίες όπως αυτή που έχω (Canon A720 IS) είναι δύσκολο να την συνηθίσεις έτσι απλά επειδή το θέλεις. ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ. Προτείνω μία καλή Ultrazoom κι όταν καταφέρεις να την μάθεις αρκετα καλά ώστε πια η δημιουργικότητα σου να π[εριορίζεται από τις δυνατότητας της , πάρε ΤΟΤΕ Dslr. Αλλως όλες αυτες οι ρυθμίσεις θα σου φανούν χαώδεις χωρίς κάποιον φίλο ή κάποιον να σε δασκαλέψει. Και σίγουρα πολλές πολλές δοκιμαστικές πειραματικές λήψεις....
panther_512 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μιάς και διάβασα για ultrazooms και compacts, να σου προτείνω την Panasonic TZ5, η οποία αποτελεί κατηγορία από μόνη της. Είναι η μόνη ultra-compact superzoom που υπάρχει και είναι κατα την άποψή μου ότι καλύτερο για αυτόν που θέλει να μπεί στο κόσμο της φωτογραφίας. 9.1Mpixels και 10Χ οπτικό ζουμ σε μιά κάμερα που χωράει άνετα στη τσέπη του παντελονιού σου (όχι όμως στη κωλότσεπη ). Απο κεί και πέρα, αν θές περισσότερο manual χειρισμό, τότε θα πάς προς Panasonic LX3 ή μια Canon Powershot G10. Τώρα, αν δεν σε φοβίζει ο όγκος μιάς DSLR, θα σου πρότεινα την Canon EOS 1000D. Πάντως συμφωνώ ότι αν είσαι καινούργιος στο χώρο, τότε πάρε μία compact με μπόλικες αυτοματοποιημένες λειτουργίες, ώστε να μάθεις και να δείς τί θές και πώς το θές γρήγορα και απλά. Αργότερα που θα εξειδικευτούν οι απαιτήσεις σου τα σκάς χοντρά σε αυτό που ζητάς ακριβώς. Κάνε μιά βολτίτσα από http://www.cameralabs.com/ να δείς και να μάθεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.