Προς το περιεχόμενο

RAM & AMD

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Διάβασα ότι εάν θέλεις σε AMD επεξεργαστή να εγκαταστήσεις 1 chip/slot DDR2 1066MHz RAM σε ένα channel, μόνο το ένα chip θα τρέχει στα 1066MHz.

α) Έχω καταλάβει σωστά;

β) Εάν εγκαταστήσω σε ένα channel δύο chip των 2GB/slot στα 1066MHz, τότε τί γίνεται; Μπορείτε να μου κάνετε μία ανάλυση;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς, πάντως όλες οι μνήμες θα τρέχουν στην ίδια συχνότητα. Άμα τρέχει στα 1066 η μία, τόσο θα τρέχουν όλες.

Για να δουλέψουν όμως στα 1066 (DDR) θα πρέπει είτε να έχεις Phenom επεξεργαστή, είτε να υπεροδηγήσεις τον Χ2. Και η μητρική να είναι ΑΜ2+ βεβαίως.

Δημοσ.

Όλες οι μνήμες σε ένα Mobo τρέχουν στην ίδια ταχύτητα (MHz, Timings) από εκεί και πέρα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις είτε ώς dual channel είτε ώς tripple channel.

Το dual (tripple) channel είναι μία τεχνική που επιτρέπει τα data να γράφονται μίσα στην μία και μισά στην άλλη μνήμη (αντίστοιχα για 3...) και να διαβάζονται πάλι μισά και μισά, διπλασιάζοντας (in theory) την διαθέσιμη ταχύτητα...

Είναι περίπου σαν raid με μνήμες...

Δημοσ.

Κάνω μία έρευνα πριν αποφασίσω τι να αγοράσω. Πάντως, η σύνθεση που έχω καταλήξει, εάν όλα είναι ok και με τη RAM από θέμα ταχύτητας, είναι η εξής:

CPU: AMD Phenom™ X4 Quad-Core 9650 2.3GHz

Μητρική: ASUS M3A78 Pro

RAM: OCZ DDR2 4GB (2X2GB) PC-8500 1066MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT

Δημοσ.

Εντάξει είσαι καλυμμένος.

Θα πρότεινα πάντως κάποια μητρική με το 790GX που είναι γενικά πιο προσεγμένες στο τμήμα τροφοδοσίας και παίρνουν άνετα τους μεγάλους Phenom των 125 και 140 Watt.

Δημοσ.

αν ειναι να δωσεις 95-100 ευρω για την M3A78 pro, γιατι δεν δινεις 107 να παρεις την Asrock AOD790GX/128M που υποστηριζει και AM3 CPU;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...