Προς το περιεχόμενο

OpenOffice 3.0


ioannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το OpenOffice 2.4.1 στο Ubuntu 8.04 και σκέφτομαι να βάλω το OpenOffice 3.0. Θέλω να ξέρω αν αυτή η ενέργειά μου είναι σωστή και εάν πρέπει πρώτα να αφαιρέσω το 2.4.1 εφόσον αποφασίσω να βάλω το 3.0. Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε ναι, το σωστό είναι να το αφαιρέσεις. Προσωπικά στο intrepid κατέβασα το αρχείο tar.gz με τα deb και τα έκανα όλα install (αφού είχα απεγκαταστήσει το προηγούμενο OOO) . Δούλεψε κανονικά με τη μία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κακή ιδέα.

 

Το Ubuntu δεν είναι διανομή τύπου rolling release, αλλά έχει διακριτά releases. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει πως εγκαθιστώντας μία συγκεκριμένη έκδοση (release) της διανομής, μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση «παντρεύεσαι» και τις αντίστοιχες εκδόσεις όλων των πακέτων που υπήρχαν διαθέσιμα στα repositories τη στιγμή που αυτά «πάγωσαν» για το testing και το τελικό release.

 

Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν για όσους μένουν πιστοί στον ορθόδοξο τρόπο εγκατάστασης έξτρα λογισμικού, ο οποίος είναι και ο πλέον σωστός: Διαχείριση μέσω του Package Management System που παρέχει η διανομή. Υπάρχουν τρόποι να εγκαταστήσεις νεότερα πακέτα από αυτά που υπάρχουν στα repositories, ακόμη και λογισμικό που δεν υπάρχει καν στα repositories, αλλά αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο να «σπάσεις» το σύστημα. Για μικρού μεγέθους προγράμματα με λίγες εξαρτήσεις που μπορείς να τα εγκαταστήσεις και να τα τρέχεις από το home folder σου, ο κίνδυνος αυτός είναι από ελαχιστότατος έως μηδενικός. Αλλά για ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα όπως το OpenOffice που έχει ένα σωρό εξαρτήσεις από βασικές βιβλιοθήκες του συστήματος, ο κίνδυνος είναι σημαντικός.

 

Εξαίρεση στα παραπάνω είναι η περίπτωση του να προσθέσεις κάποιο 3rd party repository με (ή να βρεις και να τα κατεβάσεις άμεσα) .deb πακέτα στα οποία ο πηγαίος κώδικας του προγράμματος που θες έγινε συνειδητά compile με τέτοιον τρόπο ώστε οι εξαρτήσεις του να καλύπτονται από την έκδοση της διανομής που έχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι και τόσο σωστό αυτό που λες γιατί στα δημοφιλή προγράμματα μπορείς να βρεις ενημερώσεις αν ενεργοποιήσεις τα backport repositories η τα proposed. Για το open office 3 υπάρχει ήδη διεύθυνση από το launchpad για να το εγκαταστήσεις. Απλά νομίζω ότι υπάρχουν προβληματάκια με την πρώτη έκδοση 3 του open office και σωστά κάνουν και δεν την έχουν ανεβάσει στα backport.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα πακέτα του backports repo δεν ισχύουν ακριβώς αυτά που περιγράφω εδώ;

 

.deb πακέτα στα οποία ο πηγαίος κώδικας του προγράμματος που θες έγινε συνειδητά compile με τέτοιον τρόπο ώστε οι εξαρτήσεις του να καλύπτονται από την έκδοση της διανομής που έχεις.

 

 

Όσο για το proposed, δεν ξέρω αν η παρακάτω περιγραφή από τη σχετική σελίδα του help.ubuntu.com θα αποθάρρυνε κάποιον casual user από το να το χρησιμοποιήσει. Νομίζω πως θα έπρεπε.

-Proposed is the testing area for -updates. A number of people must give positive feedback on these packages before they are

allowed into -updates. This repository is recommend to ONLY interested in helping to test updates and provide feedback. Since

they are in effect testing updates, there is a higher chance of defective updates in this repository.

 

 

Και κάτι ακόμη που θέλω να προσθέσω ως κατακλείδα: Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι που κάποιος θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί μία διανομή με fixed release cycles όπως το Ubuntu. Αν θέλει όμως να έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες τις "latest 'n' greatest" εκδόσεις εφαρμογών, στην πράξη ακυρώνει αυτούς τους λόγους και πιθανόν να εξυπηρετείτο καλύτερα από μία rolling release distro.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτέ σε κάποιον που χρησιμοποιεί ubuntu δεν θα του λείψουν οι τελευταίες εκδόσεις όλως των γνωστών προγραμμάτων χωρίς να θυσιάσει ούτε την λειτουργικότητα του συστήματος του ούτε και την σταθερότητα του. Πλέον σχεδόν όλα τα προγράμματα προσφέρουν και deb πακέτα μέσω των official site τους η μέσω του getdeb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το OOO3 έχει αρκετά πρόσθετα σε σχέση με το προηγούμενο άρα υπάρχει σημαντικός λόγος για να το εγκαταστήσει κανείς. Πλέον υπάρχει εγκατάσταση μέσω launchpad άρα δε βλέπω το λόγο να μην το βάλει κάποιος. Όταν το εγκατέστημα μέσω deb είχα ήδη δει εντυπώσεις σε fora. Προσωπικά δε μου έχει βγάλει ποτέ κανένα πρόβλημα (64bit).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έβαλα κανονικότατα τα νέα αποθετήρια κι εγκατέστησα το 3. Μια χαρά δούλεψε, απροβλημάτιστα και χωρίς κολλήματα.

Μιλάω για το 8,10. Και όπως είπε ο φίλος παραπάνω , στην πράξη δοκιμάστηκε , άρα δεν μιλάμε για θεωρίες.

 

Στο γραφείο σε vista, το 3 τράβαγε κάτι μικροζόρια, στο ubuntu όμως δούλεψε κανονικά.:devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάλι μου είχε δουλέψει για 1-2 βδομάδες και μετά σταμάτησε να ανοίγει (το OOo 3 σε Ubuntu 8.10). Έτσι απλά, έβγαζε τη splash screen και τέλος. Χωρίς προειδοποιήσεις, χωρίς error logs, χωρίς τίποτα που να βοηθούσε να εντοπίσω το πρόβλημα. Το έψαξα στο Internet και είδα ότι το είχαν πάθει και άλλοι, και λέγανε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα ανεπίσημα πακέτα εγκατάστασης σε σχέση με τα updates που ήρθαν στη συνέχεια.

 

Αναγκάστηκα να το ξηλώσω, και να πω την αλήθεια δεν ξέρω πόσο καλά βγήκε το 3 και ξαναπεράστηκε το 2.4.1. Δουλεύει μεν τώρα (το 2.4.1), αλλά...

 

Bottom line: μπορεί να δουλέψει, μπορεί να μην δουλέψει. Στην πράξη έβγαλε το πρόβλημα, δεν μιλάμε για θεωρίες. Είναι ανεπίσημη μέθοδος, έχει κάποιο ρίσκο. Αν το OOo έχει κάτι καινούργιο που αξίζει να πάρεις αυτό το ρίσκο, ΟΚ, αλλά προσωπικά δεν είδα κάτι που να άξιζε τη φασαρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Parsifal , όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να πάψεις να απαντάς σε τέτοια πράγματα γιατί μιλάμε για κολλήματα άσχημα εδώ.Λές κάτι τόσο απλό και σωστό, και θα σε βγάλουν και τρελό εδώ μέσα...

Να πώ κι εγώ μια και τελευταία φορά. To ubuntu ΔΕΝ είναι rolling distro και ΔΕΝ έχει τα τελευταία πακέτα προγραμμάτων, γιατί ΔΕΝ είναι αυτός ο σκοπός της διανομής.Οτιδήποτε εκτός PMS είναι παρα φύσειν και πρακτική windows.Άν εσείς γουστάρετε να βάζετε πακέτα απο παντού, μεγειά σας με χαρά σας. Είναι όμως "πισοβασία" που λέει και κάποιος γνωστός στους κύκλους μας :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτιδήποτε εκτός PMS είναι παρα φύσειν και πρακτική windows.Άν εσείς γουστάρετε να βάζετε πακέτα απο παντού, μεγειά σας με χαρά σας. Είναι όμως "πισοβασία" που λέει και κάποιος γνωστός στους κύκλους μας :D

 

Καλά, θα σαλτάρω.... Εντάξει, η Canonical φροντίζει όσο μπορεί κάθε έκδοση του Ubuntu να παίζει απροβλημάτιστα με τις εφαρμογές που εγκαθίστανται out-of-the-box. Από 'κει και πέρα είναι μια Linux διανομή και δεν καταλαβαίνω γιατί η εγκατάσταση άλλων πακέτων είναι "παρά φύσειν". Έλεος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια απλή ερώτηση. Κι εγώ καμια φορά τρώω το κόλλημα να έχω "την τελευταία έκδοση". Αλλά εν προκειμένω υπάρχει κάποιος λόγος?

 

Μπορεί κάποιος να παραθέσει 2-3 σοβαρά πράγματα που κάνει το OOo3 και ΔΕΝ κάνει το ΟΟο2?

 

Α πούμε διάβασα ότι διαβάζει docx που το 2 δεν ξέρω αν το έκανε στη βασική εγκατάσταση. Υπάρχει κάτι άλλο τόσο σημαντικό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...