Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για "gamer" επεξεργαστη

sam_@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχοντασ τον 64 athlon x2 dual core 4000+ 2.10 ghz....θελησα να αναβαθμισω το pc μου με αυτον εδω --- http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559935 ---

ο προορισμος του ειναι για χρηση παιχνιδιων...και σκεφτομαι να τον αγορασω...

εσας ποια ειναι η γνωμη σας??

my pc specs:amd 64 athlon x2 dual core 4000+ 2.10 ghz,gpu 8600gt,2gb ram,trofodotiko 450w,μητρικη: MSI G31M3-L

Δημοσ.
my pc specs: ..μητρικη: MSI G31M3-L

προσπαθόντας να καταλάβω αν αυτη η μητρική δέχεται phenom, (και 3 πηρυνο), βλεπω οτι ειναι για intel cpu's. το εχεις ψάξει οτι τελικα - όποια έχεις- παίρνει phenom χ3 ?

με MSI model 7327 .. πρεπει να εχεις μια απο τις

K9AGM2-F / L

K9AGM2-FIH

αμφιβάλλω αν παιρνουν Φένομ, αλλα ρώτα κι αλλού.

------------------------------------------------------------------------

πές οτι γίνεται: πας για μια αναβάθμιση .. απο 2 πυρήνες, σε 3. και απο 2.1 σε 2.3 Ghz, σύν την όποια τεχνολογική βελτίωση πήραν οι phenom εναντι των athlon 64.

Εντυπωσιακά ολα αυτά, αλλα επιλέγοντας στενά το gaming, και εν έτη 2008-9, δε νομιζω οτι θα δείς εντυπωσιακές διαφορές στην απόδοση.

τα frames ειναι περισσότερο δουλειά της vga. Το γρήγορο φόρτωμα πίστας ειναι κατ αρχην δουλειά του δίσκου (δηλ θα δεις βελτιωση αν πας απο εναν παλιό στις 7200 σε εναν raptor). Και στα δυο βοηθαει φυσικά η cpu, αλλα δεν ειναι ο πρωταγωνιστής.

Αν ψάχνεσαι για φτηνή αναβάθμιση (καπου 100 ευρω που κοστιζει ο φένομ Χ3), σκέψου για μια vga.

πχ 9800GT -> ati 4850 ( 115-135 e )

** ώχ! ειδα ενα παλιό θέμα , Αυγουστου '08, οτι απο 8500 πήγες 8600.

ενταξει, να ξαναπαρεις vga μετα 3 μήνες ειναι λίγο @#$$%%%^...

------------------------------------------------------------------------

κοιτα, αν δίνεις καθε 2-3 μηνες μικροποσά για αναβαθμίσεις 50-100 ευρω και περιμένεις ετσι να δεις εντυπωσιακες αλλαγες στην αποδοση παιχνιδιών, δεν θα δουλέψει έτσι. Αν δώσεις τωρα 150 ε, για να αλλαξεις καρτα που σου κοστισε ξερω γω πόσο, 70-80 ε πριν 3 μηνες.. δε λεω, θα κερδισεις κατι frames, αλλα με τι κόστος;

καλύτερα, σταμάτα όλες τις δαπάνες σε hardware για 1 χρόνο, και με οτι μαζέψεις αλλαξέ όλα τα core εξαρτηματα ( μητρική + cpu + μνημες + vga), για να δεις απτά αποτελέσματα.

ή χαμήλωσε τις απαιτήσεις σου (αναλύσεις), υπέρ του playability

Δημοσ.

Όπως είπε κι ο random περισσότερο θα βοηθούσε μια αλλαγή στην κάρτα γραφικών. Όχι ότι θα ήταν άσχημο αν είχες και ταχύτερο επεξεργαστή, σε κάποια τουλάχιστον παιχνίδια. Και ναι, είναι καλύτερο να πάρεις μια καλή και κάπως πιο ακριβή κάρτα και να την κρατήσεις ένα 1+ χρόνο και να σαι "άρχοντας" παρά να αλλάζεις μικρομεσαίες κάρτες 2-3 φορές το χρόνο...

Δημοσ.

και εγω ρε παιδια σκεφτομαι τωρα να δοσω για vga k cpu και να μαι αρχοντασ....αλλα αν ειναι να δοσω μονο για καρτα φοβαμαι μηπως ο επεξεργαστης μου δεν 8α σηκωνει την HD4850 που εχω στο μυαλο μου...αν και τις προηγουμενες μου τις σηκωνε μια χαρα...τι με συμβουλευετε??

-----Προστέθηκε 15/12/2008 στις 08 : 24 : 17-----

* οσο για την αλλαγη απο 8500 -> 8600 εφταιγε οτι ειχα προβλιμα στην 8500..(μου κολαγε,οχι καλη μαρκα..)

Δημοσ.

αφού είσαι παιχνιδάς πάντως, καλύτερα να κρατήσεις επεξεργαστή και να πας σε 4850. ο αθλούλης σου μπορεί όπως είναι να σου δώσει καμιά 200-300μηζ επιπλέον για να βοηθήσει λίγο παραπάνω το σύμπαν. πάλι άρχοντας θα είσαι.

υγ. αρχονταρίκι θα το κάνουμε εδω μέσα...

υγ2. και εγώ άρχοντας είμαι (απλά κουβέντα να γίνεται)

υγ3. το τροφοδοτικό σου είναι 450β αλλά ελπίζω να βγάζει καμιά 30αρια αμπερ στο 12volts, αλλιώς μπορεί να θέλεις και αλλαγή

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...