furious99 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δεν απαντατε παιδες... Καιγομαι να ακουσω, αν το συγκεκριμενο, ειναι "καλυτερο", απο αυτο το Sony Vaio: http://www.expansys.com.gr/a.aspx?i=176867 @ 464 ευρω (με τιμολογιο) Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης Sony με Lenovo ειναι η μερα με τη νυχτα. Σε αυτα τα φτηνα Lenovo τα πλαστικα και η αισθητικη ειναι 10 χρονια πισω (σαν να βλεπω τα εταιρικα ΙΒΜ που ειχαμε τοτε...) και η οθονη πολυ μετρια. Για το Sony ρωτα για την εγγυηση, η Sony δινει πλεον επισημα 2 χρονια εδω (αφου τους κραξαμε κατι χρονια), μπορει η πανευρωπαικη να ειναι μικροτερη... (Φυσικα και εχει HDMI το Sony, αφου εχει την 4500HD πανω)
basilis5 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 θα το παρει με τιμολογιο, αρα χωρις ΦΠΑ (τουλαχιστον στην αρχη θα το πληρωσει αλλα θα τα παρει μετα) ομως ειναι και τα μεταφορικα και το 'δυσκολο' after sale support. Επεξεργαστη νομιζω εχουν τον ιδιο.
coolaris2002 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Lenovo: Intel Core Duo T3400 2.16GHz Sony: Intel Pentium Dual Core T3200 / 2 GHz ( Dual-Core ) Αυτό με το ΦΠΑ δεν είναι κριτήριο γιατί και το Lenovo χωρίς ΦΠΑ θα το πάρει.
rambias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης Sony με Lenovo ειναι η μερα με τη νυχτα.Σε αυτα τα φτηνα Lenovo τα πλαστικα και η αισθητικη ειναι 10 χρονια πισω (σαν να βλεπω τα εταιρικα ΙΒΜ που ειχαμε τοτε...) και η οθονη πολυ μετρια. Για το Sony ρωτα για την εγγυηση, η Sony δινει πλεον επισημα 2 χρονια εδω (αφου τους κραξαμε κατι χρονια), μπορει η πανευρωπαικη να ειναι μικροτερη... (Φυσικα και εχει HDMI το Sony, αφου εχει την 4500HD πανω) Πολύ μέτρια η οθόνη? Την έχεισ δει? Γιατι εγώ που τα έβαλα διπλα με το vaio σου λέω πωσ είναι πολύ καλύτερη. Όσο για την ποιότητα και για την εγγύηση έχεις ΄μπλέξει ποτε με sony Ελλάς? Δύο χρόνια δίνουν όλοι με νόμο της ΕΟΚ. Με τα μισά λεφτά έχεις ένα laptop καλύερο από vaio και αν θες έλα να τα βάλουμε δίπλα.
freeworld Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δεν απαντατε παιδες... Καιγομαι να ακουσω, αν το συγκεκριμενο, ειναι "καλυτερο", απο αυτο το Sony Vaio: http://www.expansys.com.gr/a.aspx?i=176867 @ 464 ευρω (με τιμολογιο) Φαίνεται περίπου το ίδιο, αλλά έχει μικρότερο δίσκο και δεν διαθέτει bluetooth. Επίσης να προσέξεις το service τους
Delirium Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Αυτό με το ΦΠΑ δεν είναι κριτήριο γιατί και το Lenovo χωρίς ΦΠΑ θα το πάρει. Ειναι μεγιστο κριτηριο: Οι τιμες αγορας απο expansys.gr, για επαγγελματιες, ειναι ΔΙΧΩΣ ΦΠΑ & αυτος μετα, δεν αποδιδεται πουθενα, εν ολιγοις 464 only Αν μπορειτε, να το βγαλετε εταιρικο τιμολογιο, πληρωνετε μονο 464, no fapa... Στο Lenovo, αφενος το πληρωνεις ντουκου, αφεδυου μπορει να μη επιστραφει... Νομιζω οτι, μονο οι Α.Ε. εχουν σιγουρη, την επιστροφη ΦΠΑ, μικροτερες γιοκ....
jimarass Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 ΜΕ την εγγύηση τι γίνεται? Που το πας αν χαλάσει? Επίσης, πρέπει να πληρωθεί ντούκου ή γίνονται και δόσεις με πιστωτική?
elysium Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης Sony με Lenovo ειναι η μερα με τη νυχτα.Σε αυτα τα φτηνα Lenovo τα πλαστικα και η αισθητικη ειναι 10 χρονια πισω (σαν να βλεπω τα εταιρικα ΙΒΜ που ειχαμε τοτε...) και η οθονη πολυ μετρια (Φυσικα και εχει HDMI το Sony, αφου εχει την 4500HD πανω) Τα κλασσικά στερεότυπα πάλι που κρίνουμε διάφορα προϊόντα και μόνο από το όνομα. Καλά λέει ο rambias πιο πάνω, τα έχεις δει?? Εγώ δεν έχω δει το συγκεκριμένο sony για να πω, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ελάχιστα sony (τα ακριβά) έχουν όντως καλή οθόνη, αυτά με διπλή λάμπα κλπ. Τα υπόλοιπα sony έχουν τυπικές οθόνες. Όσο για το HDMI, όχι δεν έχει και ΔΕΝ πάει να πει ότι κάθε φορητό με 4500HD έχει και HDMI. η αισθητική από την άλλη είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό (προσωπικά πχ θεωρώ πιο όμορφο το sony) όσο για τα πλαστικά βλ. παραπάνω, τα έχεις δει από κοντά και τα δύο? Του lenovo πάντως είναι μια χαρά.
Delirium Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Προβλημα = δε βρισκω ακομη σε ελληνικα καταστηματα Vaio, για να τα συγκρινω - τσεκαρω ποιοτητα κατασκευης Το κοντινοτερο που παιζει σε Vaio, μαλλον ειναι αυτο: http://www.skroutz.gr/s/55933/Sony-Vaio-VGN-NS11M-S.html Να υποθεσουμε οτι θα ειναι ομοιο (?) του NS10L/S ?
basilis5 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 ειναι καλο ποιοτικα, αν βρεις οποιοδηποτε της σειρας Ν λογικα θα ναι το ιδιο,στο ιδιο σασι. Ομως να ξερεις πως ποιοτηκα δεν εχει σχεση με την σειρα F ουτε η οθονη του. Τελος ενας σημαντικος για καποιους παραγοντας, ειναι και ο παραγοντας της αισθητικης. Εγω προσωπικα αν και εκτιμω ιδιαιτερα τα λενοβο,δεν καταλαβαινω γιατι επιμενουν σε αυτη την σεχιδαστικη γραμμη που εχει σαν αποτελεσμα ασχημα λαπτοπ (ξανα λεω βεβαια αυτοδεν ειναι σοβαρο κριτηριο επιλογης)
greg_m Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 λες και θα διαλέξετε ποια απο τις δύο γκόμενες θα γα....τε κάνετε!!!
furious99 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Πολύ μέτρια η οθόνη? Την έχεισ δει? Γιατι εγώ που τα έβαλα διπλα με το vaio σου λέω πωσ είναι πολύ καλύτερη. Όσο για την ποιότητα και για την εγγύηση έχεις ΄μπλέξει ποτε με sony Ελλάς? Δύο χρόνια δίνουν όλοι με νόμο της ΕΟΚ. Με τα μισά λεφτά έχεις ένα laptop καλύερο από vaio και αν θες έλα να τα βάλουμε δίπλα. Τα κλασσικά στερεότυπα πάλι που κρίνουμε διάφορα προϊόντα και μόνο από το όνομα. Καλά λέει ο rambias πιο πάνω, τα έχεις δει?? Εγώ δεν έχω δει το συγκεκριμένο sony για να πω, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ελάχιστα sony (τα ακριβά) έχουν όντως καλή οθόνη, αυτά με διπλή λάμπα κλπ. Τα υπόλοιπα sony έχουν τυπικές οθόνες. Όσο για το HDMI, όχι δεν έχει και ΔΕΝ πάει να πει ότι κάθε φορητό με 4500HD έχει και HDMI. η αισθητική από την άλλη είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό (προσωπικά πχ θεωρώ πιο όμορφο το sony) όσο για τα πλαστικά βλ. παραπάνω, τα έχεις δει από κοντά και τα δύο? Του lenovo πάντως είναι μια χαρά. Οταν καποιος αγοραζει κατι, μετα την αγορα εχει την ταση να τυφλωνεται και να τα βλεπει ολα ωραια. Στην ψυχολογια λενε οτι τα υλικα αγαθα σημερα ειναι λιγο πολυ προεκταση του εαυτου μας (π.χ. ειπες το κινητο μου πατατα ειπες εμενα πατατα), γι΄αυτο δεν προκειται να κατσω να συζητησω με καποιον αν εκανε καλη εκλογη που το αγορασε ή οχι. Αλλα επειδη διαβαζουν και αλλοι που θελουν να αγορασουν δε μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα... Καλο ειναι επισης να μην πεφτουμε με τα μουτρα αγοραζοντας απο το ιντερνετ οποιο φορητο ακουμε ευκαιρια, χωρις να το δουμε πρωτα απο κοντα... Οντως αυτο το Sony δεν εχει HDMI και αυτο ειναι μεγαλο αρνητικο για το 2009 (βλακεια της Sony, μαλλον προσπαθεια της να βγει πιο φτηνο το φορητο ή να αγορασεις τα ακριβοτερα μοντελα). Η οθονη εστω και αν δεν ειναι dual lamp δεν παυει να ειναι απο τις καλυτερες της αγορας και πολυ καλυτερη απο του Lenovo. Ο φιλος που ψωνιζει χωρις ΦΠΑ εχει πολυ περισσοτερες επιλογες εκτος απο αυτα τα 2 laptop... Προτεινω περισσοτερο ψαξιμο...
kid4computer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Να ξαναρωτήσω όπως ο φίλος που πήρε το laptop, τι είδους κάρτες μπαίνουν στον δίαυλο pci express???? Είναι pcie x1 ή κάτι άλλο!!!??
elysium Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Οταν καποιος αγοραζει κατι, μετα την αγορα εχει την ταση να τυφλωνεται και να τα βλεπει ολα ωραια. Στην ψυχολογια λενε οτι τα υλικα αγαθα σημερα ειναι λιγο πολυ προεκταση του εαυτου μας (π.χ. ειπες το κινητο μου πατατα ειπες εμενα πατατα), γι΄αυτο δεν προκειται να κατσω να συζητησω με καποιον αν εκανε καλη εκλογη που το αγορασε ή οχι. Αλλα επειδη διαβαζουν και αλλοι που θελουν να αγορασουν δε μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα... Καλο ειναι επισης να μην πεφτουμε με τα μουτρα αγοραζοντας απο το ιντερνετ οποιο φορητο ακουμε ευκαιρια, χωρις να το δουμε πρωτα απο κοντα... Οντως αυτο το Sony δεν εχει HDMI και αυτο ειναι μεγαλο αρνητικο για το 2009 (βλακεια της Sony, μαλλον προσπαθεια της να βγει πιο φτηνο το φορητο ή να αγορασεις τα ακριβοτερα μοντελα). Η οθονη εστω και αν δεν ειναι dual lamp δεν παυει να ειναι απο τις καλυτερες της αγορας και πολυ καλυτερη απο του Lenovo. Ο φιλος που ψωνιζει χωρις ΦΠΑ εχει πολυ περισσοτερες επιλογες εκτος απο αυτα τα 2 laptop... Προτεινω περισσοτερο ψαξιμο... Ευχαριστούμε, εκτιμούμε πολύ κάθε βοήθεια προς την αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση μας... αλλά αντί των αυθαίρετων ψυχολογικών σου αναλύσεων περί αυτο-παραπλάνησις, Πυγμαλίωνα και φαινομένου της άλω για κάποιους που ούτε καν ξέρεις ποιοι ή τι είναι, πιστεύω θα ενδιέφερε πολύ περισσότερο αυτούς που θέλουν να αγοράσουν (περιλαμβανομενου και εμού δηλαδή), μια συγκεκριμένη καλύτερη πρόταση σου σε πολύ φθηνό φορητό με σύγχρονα καρακτηριστικά (HDMI, intel 4500, bluetooth, 320gb κλπ) από τις τόοοοοσες πολλές εναλλακτικές επιλογές που άλλωστε λες ότι υπάρχουν. -----Προστέθηκε 4/1/2009 στις 03 : 18 : 12----- Να ξαναρωτήσω όπως ο φίλος που πήρε το laptop, τι είδους κάρτες μπαίνουν στον δίαυλο pci express???? Είναι pcie x1 ή κάτι άλλο!!!?? ExpressCard 54 http://www.pc.ibm.com/europe/notebook/why/en/nseries.html?europe&cc=europe και μπορούν να μπουν διάφορα, κάρτες ήχου, adaptors e-sata,firewire, κάρτες TV, mobile internet cards κλπ κλπ
lampisd Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 καλησπερα παιδια εγω περιμενω το vaio θα σας πω εντυπωσεις οταν παραλαβω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.