Προς το περιεχόμενο

GPS σε κινητό, αξίζει?

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα θελα να ρωτήσω τι γίνεται με τα νέα κινητα και την υποστήριξή GPS και A-GPS που παρέχουν. Αξίζει γενικά τον κόπο να κοιτάμε και αυτό το χαρακτηριστικό ώς χρήσιμο. Θέλω να πώ πως γενικά με την σχετικά μικρή οθόνη και την περιορισμένη λήψη σύμματος έχει νόημα, ή απλα θα είναι ένα αξεσουάρ αχρηστο για να λέμε απλά οτι το έχουμε?

Αν είναι να ξέρω για να μήν πετάξω λεφτά τζάμπα και να πάρω κάτι πιο απλό και φθηνό.....

Δημοσ.
Θα θελα να ρωτήσω τι γίνεται με τα νέα κινητα και την υποστήριξή GPS και A-GPS που παρέχουν. Αξίζει γενικά τον κόπο να κοιτάμε και αυτό το χαρακτηριστικό ώς χρήσιμο. Θέλω να πώ πως γενικά με την σχετικά μικρή οθόνη και την περιορισμένη λήψη σύμματος έχει νόημα, ή απλα θα είναι ένα αξεσουάρ αχρηστο για να λέμε απλά οτι το έχουμε?

Αν είναι να ξέρω για να μήν πετάξω λεφτά τζάμπα και να πάρω κάτι πιο απλό και φθηνό.....

κοιταξε,το gps εγω το θεωρω πολυ σημαντικο.καθε κινητο που υποστηριζει gps συνηθως εχει μεγαλη οθονη και touch screen Oποτε ειναι χρησιμο....αμα κανεις ταξιδια,καλο ειναι να εχεις gps,αν οχι δεν χρειαζεται να το πληρωσεις τσαμπα!

Δημοσ.

συμφωνώ, όμως το θέμα είναι αν αξίζει να πάρεις κινιτό με ένα ''δύσχρηστο'' gps ή καλήτερα ανεξάρτητο.

Επίσης τί γινεται με τις χρεώσεις? Το gps ειναι free το a-gps δεν είναι?

Δημοσ.

ναι.αλλα σε ολες τις συσκευες πλεον μπορεις να βαλεις ανεξαρτητο προγραμμα πλοηγησης (destinator,garmin,...) Οποτε στην ουσια τσαμπα ειναι.

Δημοσ.

Υπαρχουν και οικονομικα Νοκια τα στα οποια μπορεις να εγκαταστησεις τους garmin χαρτες και ειναι παρα πολυ καλα για χρηση ως gps. Στο πρωτεινω ανεπιφυλακτα

Δημοσ.
Υπαρχουν και οικονομικα Νοκια τα στα οποια μπορεις να εγκαταστησεις τους garmin χαρτες και ειναι παρα πολυ καλα για χρηση ως gps. Στο π

ρωτεινω ανεπιφυλακτα

Κανενα μοντελο στα προχειρα γιανα καταλαβουμε;

Δημοσ.

nokia n82 n95, n958gb, n96 και έχει 1-2 ακόμα νομίζω. Το πιο οικονομικό πρέπει να είναι το ν82. η αλήθεια είναι οτι ενίοτε βολέυουν, αλλα είναι πιο δύσχρηστα από τα κανονικά navigators. Η οθόνες συνήθως είναι 2.4-2.8 ίντσες, δεν είναι αφής (για τα νοκια μιλάω, αλλά αυτό πιάνει και τα ericsson c905, samsung innov8 etc) κλειδώνουν δορυφόρους πιο αργά από τα κανονικά γπς γιατί οι δέκτες τους δεν είναι και τόσο εξελιγμένοι, και τρώνε μπαταρία πολύ γρήγορα σε σημείο που σε ταξίδι μπορείς να μείνεις και χωρίς τηλέφωνο μέσα σε 3 ώρες. Για μένα που το χρησιμοποιώ ελάχιστα με έχει βοηθήσει. Θα μου ήταν περιττό να έχω αποκλειστικό γπς στο αυτοκίνητο για να το δουλέυω 1 φορά το μήνα.

Όσες φορές το χρησιμοποίησα (garmin se nokia 958gb) δούλεψε άψογα με πολύ καλή ακρίβεια. Αν κάποιος θέλει γπς για να το χρησιμοποιεί πολύ συχνά, θα πρότεινα ξεχωριστή συσκευή.

-----Προστέθηκε 15/12/2008 στις 08 : 27 : 36-----

όσον αφορά τις χρεώσεις, για την περίπτωση των νόκια και αν χρησιμοποιείς το nokia maps, θα χρεώνεσαι κάθε φορά που θέτεις σε λειτουργία το πρόγραμμα γιατί χρειάζεται να συνδεθεί με ιντερνετ για να κατεβάσει χάρτες της περιοχής που βρίσκεσαι. Από εκεί και πέρα σου προσφέρει πλοήγηση στην οθόνη δωρεάν, αλλά αν θέλεις να έχεις και φωνητική (που τη θεωρώ απαραίτητη στο αυτοκίνητο) θα πρέπει να πληρώνεις. Όπως αναφέρθηκε στα νόκια με symbian μπορούν χρησιμοποιηθούν και εναλλακτικά προγράμματα με καλύτερους μάλιστα χάρτες, points of interest κ.α στα οποία η πλοήγηση είναι δωρεάν (χρειάζεται όμως η αγορά του προγράμματος)

Δημοσ.

Εαν ψαχνεις κατι οικονομικο και οχι να παρεις ενα κινητο + επιπλεον 100 ευρω (το λιγοτερο και λιγα ισως λεω) για gps νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα στην οθονη του.. Εαν δεν εχεις προβλημα οσον αφορα το οικονομικο και εισαι διατεθιμενος να δωσεις + καποια λεφτα για το gps τοτε ναι παρε ξεχωριστα ενα gps... Αλλα επειτα προκυπτει και το θεμα του χωρου και οτι κουβαλας 2 συσκευες μαζι οπως ειπαν και απο πανω..

Δημοσ.
βασικα gps σε 2.4 ιντσων οθονη ειναι τελειως αβολο...

σωστος

αμα ειναι να τυφλωθεις και να τρακαρεις για να δεις το δρομο αστο

παρε ενα pda με wifi και ενα απλο κινητακι και εισαι οκ

αλλωστε το κινητο πρεπει να ειναι οσο το δυνατο μακρυα μας

Δημοσ.

παρε το νοκια 6210.αυτο εχω εγω και εχω περασει το garmin mobile xt και το sygic drive.οποτε θελω τχρησιμοποιω ενα απο τα δυο προγραμματα.αλλα το πρωτο ειναι μακραν το κορυφαιο εχει μεχρι και ναυτιλιακους χαρτες,το καλοκαιρι στις διακοπες στην σκοπελο δουλευε τελεια.αυτα.

Δημοσ.

Εγώ πήρα το ΝΟΚΙΑ Ν78 ρε παιδιά αλλά κάνει πάρα πολύ ώρα να κλειδώσει τους δορυφόρους.. Ειδικά τέτοιες μέρες με συννεφιά και βροχή δεν το συζητώ.. μπορεί να κάνει και 10 λεπτα! Και σε reviews που διάβασα λένε ότι είναι από τα πιο γρήγορα στον εντοπισμό..

Να τονίσω ότι έχω το a-gps απενεργοποιημένο.

Όλοι εσείς που έχετε κινητά με δέκτη gps πόση ώρα κάνει να βρεί σήμα?

Ξέρει κανείς σίγουρα να πει πόσο χρεώνει το a-gps μέσω 3g?

Δημοσ.

Εμενα στο N95 (με τους σπασμενους χαρτες) θελει περιπου 3-4 λεπτα μεσα στο αυτοκινητο ενω στο υπαιθρο με καθαρο καιρο περιπου 1 λεπτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...