bouzouste Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Εχω γυαλιά ηλίου (καλή μάρκα (rayban)) με σκούρο φακό, θα έχω καθόλου προστασία στα μάτια από το laser; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Εχω γυαλιά ηλίου (καλή μάρκα (rayban)) με σκούρο φακό, θα έχω καθόλου προστασία στα μάτια από το laser; Ευχαριστώ Σε κάποιο απροσδιόριστο βαθμό ανάλογα με τα γυαλιά (άρα δεν έχεις προστασία). Αλλά ΟΧΙ, δε μπορείς να εμπιστευθείς κάτι τέτοιο, πρόκειται ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. Υπάρχουν ειδικά γυαλιά προστασίας ανάλογα με το μήκος κύματος του LASER που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Σε κάποιο απροσδιόριστο βαθμό ανάλογα με τα γυαλιά (άρα δεν έχεις προστασία). Αλλά ΟΧΙ, δε μπορείς να εμπιστευθείς κάτι τέτοιο, πρόκειται ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. Υπάρχουν ειδικά γυαλιά προστασίας ανάλογα με το μήκος κύματος του LASER που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. pcharon μάλλον μιλάς σε άδειο τοίχο. Ο συνφορουμίτης παρ'ολη τη συζήτηση δεν καταλαβαίνει την σοβαρή επικινδυνότητα του εργαλείου και αν κρίνω από την ερώτηση δεν έχει και γνώση της τεχνολογίας προκειμένου να προστατευτεί. @bouzouste Για μένα ανήκεις στην ίδια κατηγορία με αυτούς που δε φοράνε ζώνη γιατί τους ενοχλεί, μέχρι να πάθουν ένα σοβαρό ατύχημα και μετά κλαίνε τη μοίρα τους. Και για να μην βγούν μερικοί εξυπνάκηδες και λένε αερολογίες, στην εργασία μου δουλεύω τακτικότατα με μηχάνημα laser ισχύς 20W Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bouzouste Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Παιδιά έχετε δίκιο δεν έχω ιδέα από την τεχνολογία laser κύματα κ.τ άπλα έκανα μια ερώτηση μη με αποπαίρνετε, έχω ήδη παραγγείλει τέτοια γυαλιά(532-600nm). Αλλά εγώ δεν λέω να σου ρίξει κάποιος κατευθείαν στο μάτι αλλά από την ακτινοβολία που έρχεται όταν αντανακλά σε ένα αντικείμενο Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spurakos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 "ανοιγω" παλι το θεμα γιατι θελω να μαθω κατι.λοιπον πηρα ενα laser πρασινο και λεει max output >100mW.To ανοιξα τα εβγαλα σχεδον ολα απο μεσα γιατι θελω να το τροποποιησω ετσι ωστε να κοβει απλα υλικα.εχω διαβασει για τετοια αλλα οχι για φορητα γιατι ειναι που ειναι επικινδυνο πριν την τροποποιηση φανταστειτε μετα πως θα ειναι.λοιπον η ερωτηση μου ειναι πως μπορω να φτιαξω ενα τετοιο απλο laser και τι χρειαζομαι. ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Η δίοδος πετάει δέσμη στα 808nm (υπέρυθρες κοντά) στο πράσινο σε μεγαλύτερη ισχύ από αυτήν της εξόδου, οπότε αν αφαιρέσεις τα δύο υλικά «επανασυντονισμού» του φωτός θα έχεις τη γυμνή δίοδο και όλη την ισχύ εξόδου. Για να καψεις κάτι με αυτή θα πρέπει να την εστιάσεις με ένα φακό παρόμοιο με αυτόν που είχε μπροστά το laser πριν το χαλάσεις (νομίζω ο ίδιος δε κάνει). Έχε υπόψη σου πως το υπέρυθρο είναι πολύ πιο επικίνδυνο να προκαλέσει βλάβες στα μάτια σου, έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στο μάτι, δεν το βλέπεις ώστε να σε ενοχλεί για να το αποφύγεις κι ως αποτέλεσμα μπορεί να αποκτήσεις μόνιμες βλάβες στην όραση για πλάκα. Αν εστίαζε το laser που έχεις με 100mW εξόδου θα έπρεπε ήδη να κόβει τα υλικά που εννοείς (ακόμα και 50mW εστιασμένο το κάνει αυτό). Μπορεί να είναι μούφα αυτό που έγραφε το αυτοκόλλητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spurakos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 δηλαδη τι ακριβως πρεπει να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 ρε μη βγαλεις την προστασια που εχει για τις infrared θα καταστρεψεις τα ματια σου http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_pointer#Infrared_hazards_of_DPSS_laser_pointers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antwnhs-CoD Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 καλησπερα θελω να βρω καπου αυτο το λαιζερ απο 200mw και πανω οστε να εινε πολυ δυνατο και να σπαει μπαλονια-καιει σπιρτα κτλ ..... μπορω να το βρω απο καπιο μαγαζι εδω στην αθηνα αυτο το λαιζερ? ευχαριστω Είμαι καινούργιος στο site και είμαι κάπως fan των λέιζερ.Εγώ πρόσφατα αγόρασα ένα λέιζερ 300mw από εδώ:http://wmarket.gr/category.php?n=50&id_category=12.;Έχει πολλά και καλά λέιζερ.εγώ συγκεκριμένα πήρα αυτό:http://wmarket.gr/product.php?id_product=99.Είναι πολύ καλό και ανάβει σπίρτα,σκάει μπαλόνια και η δέσμη είναι ορατή ακόμα και σε φώς!Είναι πολύ εντυπωσιακό.Άν θές δές κάποια videos που έχω ανεβάσει στο youtube με το λέιζερ μου:http://www.youtube.com/watch?v=nRtDwZ_8qeM και Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Τεράστια κοροϊδία το site που δίνεις, τιμές διπλές-τριπλές-καιβαλε και παντελώς άκυρα τεχνικά χαρακτηριστικά... Καταρχάς πράσινα φορητά laser με τρεχαγύρευε ισχείς δεν υπάρχουν, είναι ψέμμα. Το 99% των διόδων που κυκλοφορούν σε ΟΛΑ αυτά τα πράσινα είναι τύπου 200mW με υπεροδήγηση και κανονικά αποδίδουν σίγουρα εως 100mW (κι όσο παραπάνω μετρήσεις είναι θέμα τύχης). Με την υπεροδήγηση (πχ 200mW) απλά διαφεύγουν περισσότερες υπέρυθρες και «καίει» πιο εύκολα (ταυτόχρονα χαλάς περισσότερη μπαταρία και μειώνεις δραστικά το χρόνο ζωής της διόδου, χωρίς να κερδίζεις τίποτα σε ορατό φως). Η φωτεινότητα όλων αυτών ισουται στο μάτι με 100mW. Αν σου βάλω δίπλα σε αυτό που πήρες που είναι δήθεν 300 ένα που γράφει 100 (και είναι της προκοπής, όχι ψέμα) και κάνει 20~25€ θα δεις πως είναι το ίδιο και το αυτό σε φωτεινότητα. Κάτι 300/500/600 που θα δείτε είναι ψέμα, παίζει τρελό fake. Έχουν βγει κάτι δίοδοι καινούργιες σε φορητά που όντως δίνουν παραπάνω (δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, έχω καιρό που το είχα ψάξει) αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή και είναι εμφανώς διαφορετικές. Επίσης ακόμα και 50mW πράσινο να έχεις δείχνει πολύ έντονα τη δέσμη ακόμα και σε δωμάτιο με φως και καίει κι αυτό (ιδιαίτερα αν το εστιάσεις καίει χύμα), οπότε αν έχεις κάτι που γράφει τόσο ή παραπάνω και δεν φαίνεται/κάνει έτσι, είναι ψέμα το αυτοκόλλητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antwnhs-CoD Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2011 Τεράστια κοροϊδία το site που δίνεις, τιμές διπλές-τριπλές-καιβαλε και παντελώς άκυρα τεχνικά χαρακτηριστικά... Καταρχάς πράσινα φορητά laser με τρεχαγύρευε ισχείς δεν υπάρχουν, είναι ψέμμα. Το 99% των διόδων που κυκλοφορούν σε ΟΛΑ αυτά τα πράσινα είναι τύπου 200mW με υπεροδήγηση και κανονικά αποδίδουν σίγουρα εως 100mW (κι όσο παραπάνω μετρήσεις είναι θέμα τύχης). Με την υπεροδήγηση (πχ 200mW) απλά διαφεύγουν περισσότερες υπέρυθρες και «καίει» πιο εύκολα (ταυτόχρονα χαλάς περισσότερη μπαταρία και μειώνεις δραστικά το χρόνο ζωής της διόδου, χωρίς να κερδίζεις τίποτα σε ορατό φως). Η φωτεινότητα όλων αυτών ισουται στο μάτι με 100mW. Αν σου βάλω δίπλα σε αυτό που πήρες που είναι δήθεν 300 ένα που γράφει 100 (και είναι της προκοπής, όχι ψέμα) και κάνει 20~25€ θα δεις πως είναι το ίδιο και το αυτό σε φωτεινότητα. Κάτι 300/500/600 που θα δείτε είναι ψέμα, παίζει τρελό fake. Έχουν βγει κάτι δίοδοι καινούργιες σε φορητά που όντως δίνουν παραπάνω (δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, έχω καιρό που το είχα ψάξει) αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στη τιμή και είναι εμφανώς διαφορετικές. Επίσης ακόμα και 50mW πράσινο να έχεις δείχνει πολύ έντονα τη δέσμη ακόμα και σε δωμάτιο με φως και καίει κι αυτό (ιδιαίτερα αν το εστιάσεις καίει χύμα), οπότε αν έχεις κάτι που γράφει τόσο ή παραπάνω και δεν φαίνεται/κάνει έτσι, είναι ψέμα το αυτοκόλλητο. Βασικά το πρόσεξα και εγώ αυτό.Δηλαδή κάτι πράσινα λέιζερ 300mw που έχω δει στο youtube δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.Είναι πολύ πιο δυνατά.Αλλά τι να κάνω οι γονείς μου με το ζόρι με αφήσανε να πάρω αυτό...Εάν τους έλεγα για αυθεντικό λέιζερ 300mw που κάνει 500 ευρώ...Κάικα Αλλά να σου πω την αλήθεια για την χρήση που το θέλω εγώ μια χαρά είναι.Δηλαδή να το δείχνω στους φίλους μου και έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoutris Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 · Κρυμμένο από paredwse, 17 Σεπτεμβρίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 17 Σεπτεμβρίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Laser pointer 1000mw http://karditsa.olx....r-iid-432791456 Συνδέστε για να σχολιάσετε
WoodSell3r Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 · Κρυμμένο από paredwse, 17 Σεπτεμβρίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 17 Σεπτεμβρίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Laser pointer 1000mw http://karditsa.olx....r-iid-432791456 Υπάρχει ειδικό μέρος για να τοποθετείς αγγελίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.