enas_bibikos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Πως σας φαίνεται το παρακάτω --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904049 Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογη... p.s. Πιστεύετε ότι θα χρειαστεί επέκταση μνήμης στα 2GB;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 @enas_bibikos δε θέλω να στη χαλάσω ρε φίλε, άλλα για κοίτα μια αυτά: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=274768&highlight=macbook+crack http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=257107&highlight=macbook+crack&page=13 Ειδικά για πρώτο thread έχω να πω οτι δεν είναι τυχαίο που του έχει ραγίσει στο σημείο που ακουμπάς το δεξί καρπό(αυτό με τη photo)...στο ίδιο σημείο την έχω πάθει κ γω...και ΟΧΙ, δε το κακομεταχειρίζομαι...απλώς γράφω πολύ ώρα σε αυτό...προτείνω πρωτού προβείς σε αγορά να δεις πρώτα από κοντά το λευκό (από κάνα fnac και έτσι...) και μετά αποφασίζεις...λογικό;;; Επίσης, αν τελικά αποφασίσεις να το πάρεις να ξέρεις οτι θες οπωσδήποτε επέκταση μνήμης στα 2GB τουλάχιστον, με 1 δε παλεύεται..
NKod Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Είμαι κάτοχος του macbook 2.0 Ghz aluminium και σου μιλαω εκ πείρας... Τα έχω δεί δίπλα δίπλα με το παλιό το μαύρο και η ποιότητα οθόνης ΔΕΝ συγκρίνεται απλά...Η μπαταρία μου κρατάει 4:30 ώρες περίπου και δεν έχω κανένα παράπονο... Δεν ξέρω όσοι λέτε ότι δεν είναι όμορφο το καινούργιο, αν το έχετε δεί από κοντά, αλλα όσο είχα αγαπήσει το παλιό λευκό, άλλο τόσο λάτρεψα το νέο σχεδιασμό... Και τα μαύρα πλήκτρα και το αλουμίνιο... Όσο για τα πιο σημαντικά (trackpad ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, οθόνη ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, βολικλότητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ) και όλα αυτά σε σύγκριση με το παλιό που το έχω δουλέψει. Πρίν από 2 εβδομάδες είχα κι εγώ την ίδια αναποφασιστικότητα...τώρα ξέρω ότι διάλεξα σωστά (σαν διαφήμιση ακούγεται)
kpartsi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Aν αφήσουμε την αισθητική και την ποιότητα υλικών που είναι έντονα υπέρ του καινούργιου, αν συγκρίνουμε οθόνη, trackpad και κάρτα γραφικών πάλι στο καινούργιο θα καταλήξουμε.... Δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους που επιμένουν για το παλιό. Μάλλον το καινούργιο θα το έχουν δεί μόνο σε φωτογραφία και δεν το έχουν δουλέψει... Διαφορετικά δεν εξηγείται...
NKod Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Aν αφήσουμε την αισθητική και την ποιότητα υλικών που είναι έντονα υπέρ του καινούργιου, αν συγκρίνουμε οθόνη, trackpad και κάρτα γραφικών πάλι στο καινούργιο θα καταλήξουμε.... Δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους που επιμένουν για το παλιό. Μάλλον το καινούργιο θα το έχουν δεί μόνο σε φωτογραφία και δεν το έχουν δουλέψει... Διαφορετικά δεν εξηγείται... Έχεις τρελό δίκιο...και αν θέλετε να μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες, το παλιό έχει 1 GB ram ενώ το νεο 2, το καινούργιο έχει περισσότερη χωρητικότητα σε σκληρό και τέλος όπως και να το κάνεις το ένα βγηκε πριν τόσα ΧΡΟΝΙΑ το άλλο βγήκε πριν 1 ΜΗΝΑ!!! και η διαφορά αυτών 256 ευρώ... Κόψε της εξόδους για ένα μήνα και το πήρες :P
varvag1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Παιδια δεν ηθελα ν ανοιξω καινουριο θεμα γι αυτο ας συνεχισουμε εδω... Λοιπον μου μπηκε και μενα η ιδεα να παρω ενα macbook ετσι για την διαφορετικη φιλοσοφια αλλα και για να μπορω πλεον και γω κρινω αναμεσα στην microsoft και την apple. Εγω λοιπον στο pc της υπογραφης μου κανω τα εξης: 1)Gaming ( δεν με αφορα και πολυ για mac ) 2)converting ταινιων σε ολα τα format 3)Internet (πολυ torrent και browsing) 4) Επεξεργασια φωτογραφιας 5)Μουσικη .... Αν εξαιρεσουμε λοιπον το 1ο (αν και ολο και καποια παιχνιδια θα μπορω να παιξω στο mac) ολα τα υπολοιπα νομιζω οτι μπορω να τα κανω! Σκεφτομαι λοιπον να παω να παρω αυτο -> http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1201999&HYNOTEBOOKMEGETHOSOTHONIS=13%2c3++inches&x=30&category=69980973&catalog=21 αλλακοιταζω και αυτο -> http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1201980&catalog=21&HYNOTEBOOKMEGETHOSOTHONIS=13%2c3++inches&x=30&comparelist=1201999+1201980&category=69980973&page=1 και θελω να μου πειτε την γνωμη σας ή και ναπροτεινεται κατι καλυτερο... Η οθονη δεν με πειραζει που ειναι μικρη γιατι θελω να ειναι μικρο γενικα.Αυτα. Ευχαριστω εκ των προταιρων! Φιλικα Βαγγελης
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ασυζητητί το macbook alu... και πιο καινούριο είναι και έχει και το νέο φανταστικό track pad
30fill Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Φίλε καλησπέρα και χρόνια πολλα! Και τα 2 μοντέλα κάνουν την δουλειά σου! Εγώ είχα το ασπρο και τώρα έχω το καινούριο! Καμία διαφορά για αυτά που θέλεις να κάνεις! Εγω είμαι ευχαριστημένος και με τα δύο! Έχουν και 300 ευρώ διαφορά!
varvag1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ασυζητητί το macbook alu... και πιο καινούριο είναι και έχει και το νέο φανταστικό track pad το alu ειναι να φανταστω το 2ο που προτεινω; Φίλε καλησπέρα και χρόνια πολλα! Και τα 2 μοντέλα κάνουν την δουλειά σου! Εγώ είχα το ασπρο και τώρα έχω το καινούριο! Καμία διαφορά για αυτά που θέλεις να κάνεις! Εγω είμαι ευχαριστημένος και με τα δύο! Έχουν και 300 ευρώ διαφορά! Αυτα τα 300Ε ειναι που με βαζουν σε σκεψεις. Οχι οτι ειναι πολλα αλλα αξιζουν; EDIT: Δηλαδη τωρα που να ξανακοιταω δινω 300Ε παραπανω για να παρω το multi touch,(οκ μπορει να λεει - αν και εχω διαβασει μερικα παραπονα - αλλα δεν χαλιεμαι και με το απλο) μνημη DDR3(ασχολιαστο), μεγαλυτερο σκληρο(για μενα ειναι αρκετα τα 120Gb του πρωτου σε ενα laptop παντα), και να χασω και μια θυρα firewire (η οποια με ενδιαφερει προσωπικα γιατι εχω ενα 700αρι εξωτερικο με πολυ data μεσα)... Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν τα αξιζει τα 300+.Εσεις τι λετε; Εδω ειναι η συγκριση -> http://www.e-shop.gr/compare_per.phtml Κλινω στους 2 πρωτους εκτος και αν με μεταπεισει κανεις... Παρασυρομαι ευκολα
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ναι... το δεύτερο είναι, το καινούριο. Κοίτα, 300€ δεν είναι λίγα. Εγώ δεν τα έδωσα για να πάρω το λίγο μεγαλύτερο alu που είχε λίγο καλύτερο επεξεργαστή, σκληρό και φωτισμό στο πληκτρολόγιο. Αλλά 300€ λιγότερα για το προηγούμενο μοντέλο δεν θα τα έδινα. Και για την μεταπώληση και για τα χαρακτηριστικά. Άποψη μου πάντα
blk88memorz Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Αυτα τα 300Ε ειναι που με βαζουν σε σκεψεις. Οχι οτι ειναι πολλα αλλα αξιζουν; EDIT: Δηλαδη τωρα που να ξανακοιταω δινω 300Ε παραπανω για να παρω το multi touch,(οκ μπορει να λεει - αν και εχω διαβασει μερικα παραπονα - αλλα δεν χαλιεμαι και με το απλο) μνημη DDR3(ασχολιαστο), μεγαλυτερο σκληρο(για μενα ειναι αρκετα τα 120Gb του πρωτου σε ενα laptop παντα), και να χασω και μια θυρα firewire (η οποια με ενδιαφερει προσωπικα γιατι εχω ενα 700αρι εξωτερικο με πολυ data μεσα)... Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν τα αξιζει τα 300+.Εσεις τι λετε; Εδω ειναι η συγκριση -> http://www.e-shop.gr/compare_per.phtml Κλινω στους 2 πρωτους εκτος και αν με μεταπεισει κανεις... Παρασυρομαι ευκολα Τα πλήν του ΜΒ alu σε σχέση με το παλιότερο ΜΒ είναι η firewire που λείπει και ίσως η λίγο μικρότερη μπαταρία. Τα συν του όμως στην τελευταία του αναβάθμιση είναι πολλά. Αρχικά, η κατασκευή. Το ένα είναι αλουμινένιο+ελαφρύτερο και το άλλο πλαστικό+βαρύτερο. Η Οθόνη. Το alu έχει LED backlit που σημαίνει φωτεινότερη οθόνη και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Μνήμες. 2G DDR3 1066MHz αντί για 1G DDR2. Κάρτα Γραφικών. Nvidia 9400Μ στα 256MB (shared) αντί Intel X3100 on-board(!). Trackpad. Ότι καλύτερο υπάρχει σε notebook. Έχω να πιάσω ποντίκι στα χέρια μου απο τότε που πήρα τον Macη. Καλύτερα ηχεία. Καλύτερο πληκτρολόγιο. Χαμηλότερες θερμοκρασίες. Καλύτερη υποστήριξη των Snow Leopard στο μέλλον, ίσως. Και φυσικά σε περίπτωση που θελήσεις να τον πουλήσεις, θα βγάλεις περισσότερα - όπως λέει κ ο alexzzz. Αυτά νομίζω. Η απόφαση δικιά σ
varvag1 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Παιδια πραγματικα δεν μπορω να διαλεξω:cry:! Θελω να παρω mac για την εμπειρια και για την φορητοτητα που προσφερει ενα laptop! Για τα αλλα εχω το desktop μου!Δεν νομιζω οτι θελω να τα διαθεσω αυτα τα 300+! Δεν ειναι οτι δεν μπορω απλα για το αλουμινενιο σωμα και τα υπολοιπα λιγα για την απλη δουλεια που το θελω νομιζω οτι δεν αξιζει να δωσω αυτη την διαφορα χρηματων!Απ την αλλη δεν θελω να αγορασω ενα καινουριο αλλα ξεπερασμενο μοντελο!Τι λετε θα ειμαι πολυ outdated με το λευκο macbook και οχι με το alu;Δηλαδη παιζει να το παρω και να μετανιωσω που δεν πηρα το alu; HELPPPPPPPPPPP!!!! ΥΣ:ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!:-D:-D:-D
daniel's_saving_grace Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Τα πλήν του ΜΒ alu σε σχέση με το παλιότερο ΜΒ είναι η firewire που λείπει και ίσως η λίγο μικρότερη μπαταρία. [...] Το alu έχει LED backlit που σημαίνει φωτεινότερη οθόνη και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Μην τον μπερδεύουμε. Από τη μια το άσπρο έχει περισσότερη μπαταρία, από την άλλη το αλουμινένιο έχει οθόνη χαμηλότερης κατανάλωσης. Δηλαδή τι συνολικό συμπέρασμα να βγάλει;
varvag1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Μην τον μπερδεύουμε. Από τη μια το άσπρο έχει περισσότερη μπαταρία, από την άλλη το αλουμινένιο έχει οθόνη χαμηλότερης κατανάλωσης. Δηλαδή τι συνολικό συμπέρασμα να βγάλει; Καλη πρωτοχρονια σε ολους με μια κοινοτυπη αλλα τοσο σημαντικη ευχη: Υγεια σε ολους! Κατι βγαλαμε χτες στο χαρτακι και με κανα καλο ποδαρικο σημερα μπορει να τα βγαλω αυτα τα 300+ :devil: Αν και δεν θεωρω τρελες τις hardware διαφορες τους ο μονος λογος στον οποιο τελικα μπορει να παρω το alu θα ειναι η ποιοτητα κατασκευης!Ετσι κι αλλιως η χρηση που το θελω θα μπορουσε να γινει (λεμε τωρα) και με ενα netbook απλα θελω να δω τι λενε τα mac και να μου κανω ενα δωρο ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.