enas_bibikos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους.Έχω αποφασίσει να πάρω μέχρι τα Χριστούγεννα ένα Macbook.Όμως έχω μπλεχτεί λιγάκι με τα διάφορα μοντέλα.Η χρήση που το θέλω ειναι για internet,video processing(μετατροπή ταινιών σε divx,όχι κάτι ιδιαίτερο) ,γενικότερα για οικιακή χρήση.Αξίζει η διαφορά μεταξύ παλιού και νέου Macbook για την χρήση που το θέλω; Σας παρακαλώ βοηθήστε έχω πελαγώσει....
NKod Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 1ον εξαρτάται πόσο αντέχει η τσέπη σου... Θα έλεγα αν αντέχεις να αγοράσεις το νέο στα 2.0 GHz να μην σκεφτείς κάν για το παλιό. Το θέμα είναι ότι είναι σαφώς καλύτερο το υλικό που είναι φτιαγμένο, και επίσης έχει κλα΄σεως ανώτερη φωτεινότητα οθόνης από το παλιό. Επίσης το trackpad θα σε μαγέψει και δεν θα θές να ξαναπιάσεις στα χέρια σου mouse κάτι που το παλιό δεν έχει... Μην ξεχνάς ότι η διαφορά τους είναι κάπου στα 250 € και οι διαφορές τους τεράστιες (ξαναλέω: Υλικό κατασκευής, ποιότητα οθόνης, trackpad, μεγαλύτερος σκληρός, περισσότερη RAM, ). Τώρα από το 2,0 στα 2,4 δεν τα αξίζει τα 300€ μιάς και οι διαφορές είναι το πληκτρολόγιο που έχει backlight, ο επεξεργαστής που είναι πιο γρήγορος κατα 0,4 GHz και ο σκληρός που έχει 80 gb περισσότερη χωρητικότητα... Αυτά τα ολίγα... Τώρα αν αντέχεις να πάς στο pro το νέο τότε με γειά σου και χαρά σου... Για τα παλιά pro δεν θα συζητούσα γιατι δεν εχω ασχοληθεί ιδιαίτερα... Εμένα η τσέπη μου άντεξε μόνο μέχρι το νέο 13,3'' aluminum 2,0 GHz.
memtsas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 ναι ρε φιλε αξιζει η διαφορα. γιατι ουτως ή αλλως αγοραζεις κατι το οποιο ειναι κομματακι υπερτιμημενο, τουλαχιστον ας πιασουν τοπο τα λεφτα και να κρατησει και λιγο στο χρονο. γνωμη μου ειναι οτι το καλυτερο που μπορεις να παρεις τωρα ειναι το πιο μεγαλο μικρο.δηλαδη το macbook (οχι Pro) 13.3" με τον πιο μικρο σκληρο. γιατι μετα απο 1μιση χρονο θα βαλεις SSD.αν εχεις κιολας καλη οθονη/ τηλεοραση να βλεπεις καμια ταινια εισαι κομπλε. in my opinion 2.4GHz Intel Core 2 Duo 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB 250GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) Backlit Keyboard (English) / User's Guide Apple Mini DisplayPort to DVI Adapter Apple Remote total $1,797.00/ 1 345.16057 Euros επιπλεον RAM και 0.4GHz νομιζω οτι καθε μερα στη χρηση δε τα καταλαβαινεις, τον επεξεργαστη τουλαχιστον, αλλα θα σου δωσει ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. RAM μπορεις να βαλεις μονος σου και να μην τη χρυσοπληρωσεις στον steve jobs, ειναι σχετικα ευκολο, αλλα σκεψου και την εγγυηση.....
telegamesvg Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 2.4GHz Intel Core 2 Duo 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB 250GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) Backlit Keyboard (English) / User's Guide Apple Mini DisplayPort to DVI Adapter Apple Remote total $1,797.00/ 1 345.16057 Euros επιπλεον RAM και 0.4GHz νομιζω οτι καθε μερα στη χρηση δε τα καταλαβαινεις, τον επεξεργαστη τουλαχιστον, αλλα θα σου δωσει ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. RAM μπορεις να βαλεις μονος σου και να μην τη χρυσοπληρωσεις στον steve jobs, ειναι σχετικα ευκολο, αλλα σκεψου και την εγγυηση..... Μια χαρα τα λες , αλλα που θα το βρουμε σε αυτη την τιμη?
alexzzz Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ προτείνω το νέο macbook alu με τον μικρό επεξεργαστή. Macbook και όχι macbook pro γιατί το pro ξεφεύγει σε λεφτά (ειδικά για αυτά που το θέλεις) με μόνο την οθόνη να είναι για μένα άξια αναφοράς και το μικρό (2.0ghz) και όχι το μεγάλο (2.4ghz) γιατί τα παραπανίσια λεφτά για 0.4ghz cpu, φωτισμό στα πλήκτρα και μερικά gb σκληρό δεν τα αξίζει.
haHa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 +1 για το μικρο macbook alu 2.0ghz . Το παλιο macbook αν κ με χαμηλη τιμη, ειναι ουσιαστικα πανακριβο για τις επιδοσεις,ποιοτητα κ φορητοτητα που προσφερει..
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 μακριά από το παλιό πλαστικό macbook...πολύ κακή ποιότητα κατασκευής...σκέτη απογοήτευση το υλικό κατασκευής...το έχω ένα χρόνο κ βλέπω το πλαστικό στις άκρες να τα "φτύνει"... πάρε το καινούργιο το αλουμινένιο..δε θα το μετανοιωσεις...!!!
kpartsi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 +1 για το μικρό MacBook. Δεν θα το μετανοιώσεις.
toxotis70 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Eγω δεν συμφωνω... ειχα το παλιο ασπρο macbook και μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλο , δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με το υλικο κατασκευης του. Ασε που το καινουργιο δεν μου αρεσει καθολου (μαυρα πληκτρα με αλουμινιο ειναι ο χειροτερος συνδιασμος). Επισης το νεοτερο δεν εχει FIREWIREπου για μενα ειναι πολυ απαραιτητο , λογω του οτι εχω καμερα hdv + firewire και πολλους σκληρους που εχουν firewire (ston mac h firewire πεταει, ενω η usb σερνεται). Τελος, ειναι πολυ καλη ευκαιρια να παρεις καποιο palio aspro macbook σε τιμη χωμα (εχω βρει και με 650 ευρω !!!).
Steven Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 RAM μπορεις να βαλεις μονος σου και να μην τη χρυσοπληρωσεις στον steve jobs, ειναι σχετικα ευκολο, αλλα σκεψου και την εγγυηση..... ανακρίβειες, όλα. Καταρχάς θα πρότεινα να κάνεις ακριβώς το αντίθετο! Να βάλεις 4gb μνήμη από τη μάνα του. Δεν είναι καθόλου ακριβές, είναι σχεδόν στην ίδια ακριβώς τιμή που θα τις έπαιρνες από κάποιο μαγαζί. Δηλαδή μιλάμε για 20-30 ευρώ παραπάνω. Αν προσθέσεις το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά reports για ασυμβατότητες μνήμες με τα καινούρια macbook και ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποιες είναι 100% συμβατές τότε καταλαβαίνεις ότι όταν δίνεις τόσα χρήματα για ένα θεικό μηχάνημα δεν αξίζει να παίζεις για 30 ευρώ. Η διαφορά είναι ότι αμα τις πάρεις μετά θα σου μείνουν και οι παλιές... Ουσιαστικά τί θα τις κάνεις όμως DDR3 μνήμες για λάπτοπ? 95% θα τις έχει σε ένα συρτάρι στο γραφείο σου... Όσο για την εγγύηση, δεν χανεται στην αλλαγή μνημών από το χρήστη. Ορίστε και οι αναλυτικές οδηγίες της ίδιας της Apple... http://support.apple.com/kb/HT1651 Για μένα ο δρόμος της λογικής λέει το μικρό μικρό, με βάση το γεγονός ότι κανονικά θα ήταν ιδανικό μετά να πάρεις και έναν 320gb σκληρό στις 7200 στροφές στα 100 ευρώ για να πετάει το μηχάνημα, οπότε ο έξτρα δίσκος θα είναι άχρηστος. Βέβαια τα 0.4 πάνω στον επεξεργαστή δεν είναι αμελητέα. Γενικά είναι μεγάλο βήμα αν σκεφτείς ότι παλιά από μοντέλο σε μοντέλο είχαμε διαφορά 0.16 για παράγειγμα. Ο δρόμος του apple fan κατεστραμένου λέει το μεγάλο μικρό γιατι το backlit keyboard είναι και γαμώ και η apple κάνει πουστιές και δεν το βάζει και στο μικρό λες και είναι πυρινική φυσική...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 @Steven τα 0.4 GHz EINAI αμελητέα...ειδικά αν σκεφτεί κανείς για ποιο λόγο το θέλει(δε θα κάνει κ τίποτα το τρελό...) Σίγουρα μιλάμε μόνο για 20-30 ευρώ παραπάνω...;;;(αναφορικά με τις μνήμες)...γτ έτσι όπως το βλέπω εγώ, η πραγματική σου "απώλεια" είναι μεγαλύτερη αφού τις αρχικές μνήμες τις χαρίζεις στην Apple!!! @toxotis70 δε ξέρω πόσα λευκά macbooks έχεις δει, αλλά για μένα δεν ισχύει με τίποτα αυτό που λες...και ξέρεις ποια είναι η πρώτη εντύπωση που αφήνει το δικό μου μηχάνημα σε κάποιον που το βλέπει;;;"Σαν ψεύτικο είναι!"..έτσι λένε...και δεν έχουν άδικο...όσοι στην παρέα μ έχουν το ίδιο μοντέλο( διαφορετικές γενεές) παρατηρώ την ιδια "ελαττωματική" και φτηνή κατασκευή...αυτός ήταν κ ένας από τους κυριότερους λόγους που παράγγειλα πρόσφατα το αλουμινένιου MacBook Pro... μακριά λοιπόν από το white macbook ...
Steven Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 και άμα δεν τις ''χαρίσεις'' στην apple όπως λες τι ακριβώς θα τις κάνεις? Θα τις πουλήσεις? Ποιος βλάκας, γιατί βλάκας θα πρέπει να είναι, θα αγοράσει 1 ή 2gb DDR3 για το ολοκαίνουριο λαπτοπ του? Δεν με νοιαζει πόσα λεφτά γλιτώνει η apple, με νοιάζει πόσα δίνω εγώ..και αυτό το ποσό είναι το ίδιο... Η υποθετική απώλεια είναι περισσότερο. Η πραγματική είναι περίπου εκεί που σου είπα. Και ναι 0.4 είναι αμελητέα όταν σερφάρεις, αλλά στο encoding για παράδειγμα θα φανεί, όπως επίσης και στην αντοχή στο χρόνο. Η ποιότητα του παλιού macbook είναι μια χαρά. Το καλύτερο πλαστικό που έχω δει. Το έχω από την πρώτη μέρα που βγήκε, 2,5 χρόνια του έχω αλλάξει τη παναγία και είναι τέλειο.
toxotis70 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Mαλλον δεν του συμπεριφερεσαι σωστα του παλιου macbook , αλλιως δεν εξηγηται. Εγω και ο κουμπαρος μου το εχουμε εδω και 2 χρονια και δεν εχει παθει το παραμικρο. Οσον αφορα την αισθητικη , αυτο ειναι υποκειμενικο, αλλα οι περισσοτεροι που εχω ρωτησει δεν τους αρεσει το καινουργιο, ειδικα τα μαυρα πληκτρα. Εγω το λατρευω το ασπρο , και αν μπορουσα θα επαιρνα και το παλιο imac (ασπρο).
alexzzz Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Mαλλον δεν του συμπεριφερεσαι σωστα του παλιου macbook , αλλιως δεν εξηγηται.Εγω και ο κουμπαρος μου το εχουμε εδω και 2 χρονια και δεν εχει παθει το παραμικρο. Οσον αφορα την αισθητικη , αυτο ειναι υποκειμενικο, αλλα οι περισσοτεροι που εχω ρωτησει δεν τους αρεσει το καινουργιο, ειδικα τα μαυρα πληκτρα. Εγω το λατρευω το ασπρο , και αν μπορουσα θα επαιρνα και το παλιο imac (ασπρο). Δεν ξέρω για τα υλικά του παλιού αλλά το καινούριο έχει καταπληκτικά. Παρόλα αυτά όμως και από τις φωτό και από κοντά στα public που το χάζευα το παλιό μου άρεσε πιο πολύ εξωτερικά. Για το άσπρο μιλάω, το μαύρο δεν το έχω δει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει το καινούριο... συγκριτικά πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.