therock Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτησω λιγο πανω στο θεμα και οποιος ξερει ας μου πει. -Ποτε περιπου ξεκιναει η περιοδος εκπτωσεων?Μεσα Ιανουαριου να υποθεσω? -Αυτο περιλαμβανει οποιαδηποτε ποροιηντα (ηλεκτρονικα/ρουχα/ειδη δωρου/κτλ?) -Τι υχος εκπτωσεων υπαρχει. Καπου ακουσα πως η περιοδος αυτη επιβαλεται βαη νομου.ΙΣχυει πως τα καταστηματα εχουν την νομικη υποχρεωση να προβουν σε εκπτωσεις την περιοδο αυτη?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 - Ναι εκει γυρω, μεσα με τελη ιανουαριου. - Στα ηλεκτρονικα (υπολογιστες) απ οσο ξερω γινονται εκπτωσεις και προσφορες καθ ολη τη διαρκεια του χρονου οποτε μη περιμενεις και τιποτα ιδιαιτερο. Σε εποχιακα ειδη, π.χ. τα χειμωνιατικα ρουχα ναι. - Ο υχος των εκπτωσεων ειναι οσο θελει το καθε μαγαζι. Απο 5 μεχρι xx %. Τωρα αν επιβαλλεται βαη νομου δε το νομιζω, τουλαχιστον στα ηλεκτρονικα ηδη. Στα ρουχα ομως εχει γινει πλεον εθιμο και ειναι τροπος να ξεπουλησουν τα εμπορευματα τους οι καταστηματαρχες, τα οποια πολυ συντομα δε θα αγοραζε κανεις λογω αλλαγης της εποχης.
therock Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Για ηλεκτρονικα ναι οντως τι παρω τωρα, τι στο νεο ετος δεν νομιζω να εξαρταται απο την περιοδο εκεινη. Αλλα κατι ζευγαρια παπουτσια που θελω να παρω τωρα που κανουν γυρω στα 140 ευρω το καθενα, αξιζει αραγε να περιμενω μεχρι τοτε μπας και τα ριξουν στα 120 αναρωτιεμαι... Παρεπιπτωντος εννουσα υψος εκπτωσεων, αστοχησα για ενα keystroke : )
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Και στο βαη αστοχησες
therock Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 ωχ οντως, και ουτε που το πηρα χαμπαρι!
Barbattilas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Σε καταστήματα ρουχισμου έχουν ξεκινήσει ήδη κάποιοι προσφορές. Ακόμη και πολυκαταστήματα για αγορες πάνω από κάποιο όριο κόβουν 20% ή κάτι τέτοιο. Θέλει ψάξιμο: Εϊναι προεκπτωτική περίοδος και λόγω ανατγωνσιμου κ΄ρισης , κάποιοι προσπαθουν να κλέψουν πελάτες. Εγώ βέβαια περιμένω άτι σχετικό για τα ηλεκτρονικά
tsavi1991 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 εκπτωσεις σε ρολογια γινονται? ξερω οτι συνηθιζεται να γινονται εκπτωσεις σε ρουχα αλλα για ρολογια δεν εχω ακουσει ποτε...
iwannam Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 οι επισημες εκπτωσεις 15 ιανουαριου θα ξεκινησουν
therock Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Γιατι σε μερικα καταστηματα αρνουνται κατηγορηματικα να σου κανουν εκπτωση ενω σε καποια αλλα σου κανουν μονο αν το ζητησεις? Ας πουμε σημερα που πηγα σε nike,pull and bear και springfield ουτε που το συζηταγαν το να κοψουν κατι απο την τιμη. Ενω στα intersport και τις 2 φορες που εχω παει μεσα σε αυτο το μηνα μου καναν αλλα επρεπε να το ζητησω.Την πρωτη φορα ειχα λογαριασμο 91 ευρω και ρωταω καλυτερη τιμη και μου λεει ναι και μου τα κανε 80.Σημερα απο 245 πληρωσα 205! Αλλα και στις 2 φορες ζητησα εγω την εκπτωση αφου πρωτα ο υπαλληλος μου ανειγειλε την τιμη.Τι παιζει σε αυτην την περιπτωση ξερει κανεις?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Γιατι σε μερικα καταστηματα αρνουνται κατηγορηματικα να σου κανουν εκπτωση ενω σε καποια αλλα σου κανουν μονο αν το ζητησεις? Ας πουμε σημερα που πηγα σε nike,pull and bear και springfield ουτε που το συζηταγαν το να κοψουν κατι απο την τιμη. Ενω στα intersport και τις 2 φορες που εχω παει μεσα σε αυτο το μηνα μου καναν αλλα επρεπε να το ζητησω.Την πρωτη φορα ειχα λογαριασμο 91 ευρω και ρωταω καλυτερη τιμη και μου λεει ναι και μου τα κανε 80.Σημερα απο 245 πληρωσα 205! Αλλα και στις 2 φορες ζητησα εγω την εκπτωση αφου πρωτα ο υπαλληλος μου ανειγειλε την τιμη.Τι παιζει σε αυτην την περιπτωση ξερει κανεις? Αυτό που περιγράφεις δεν είναι επίσημη έκπτωση, είναι ανεπίσημη. Παντός καιρού, δεν έχει σχέση με την περίοδο των εκπτώσεων. Εναπόκειται αποκλειστικά στο κατάστημα. Δεν γουστάρω, δεν το κάνω. Αν μου το πεις και γουστάρω, θα σου κόψω κάτι από την τιμή. Αλλά δεν θα με υποχρεώσεις κι όλα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Από τη στιγμή που πολυκατάστημα έδωσε μέσω εφημερίδας κουπόνι έκπτωσης 20%, είδα πολλά καταστήματα να κάνουν "σιωπηλές" εκπτώσεις αυτής της τάξης, αλλά μόνο σε ρούχα-παπούτσια.
therock Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Σιωπηλες εκπτωσεις σαν την περιπτωση που ανεφερα? Αυτό που περιγράφεις δεν είναι επίσημη έκπτωση, είναι ανεπίσημη. Παντός καιρού, δεν έχει σχέση με την περίοδο των εκπτώσεων. Εναπόκειται αποκλειστικά στο κατάστημα. Δεν γουστάρω, δεν το κάνω. Αν μου το πεις και γουστάρω, θα σου κόψω κάτι από την τιμή. Αλλά δεν θα με υποχρεώσεις κι όλα. Ναι οντως σωστο δεν λεω, αλλα απο τι εξαρταται το αν θα γινει η εκπτωση?Πιστευω δεν ειναι τοσο απλο οσο το αν "γουσταρει την φατσα σου" ο πωλητης που λεει ο λογος. Λογικα δεν θα δεχονται εντολες απο ψηλα, στο κατα ποσο μπορουν να κανουν εκπτωση? Στο ιντερσπορτ ας πουμε πιστευω πως θα τους εχουν πει πως αμα ο πελατης σας ζητησει εκπτωση να του κανετε, σε αλλα θα λενε μην δωσετε. Η κλασσικη απαντηση σε αυτα πιστευω πως ειναι η "Εγω δεν μπορω να σας κανω καποια εκπτωση".
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Σιωπηλες εκπτωσεις σαν την περιπτωση που ανεφερα? Ναι οντως σωστο δεν λεω, αλλα απο τι εξαρταται το αν θα γινει η εκπτωση?Πιστευω δεν ειναι τοσο απλο οσο το αν "γουσταρει την φατσα σου" ο πωλητης που λεει ο λογος. Λογικα δεν θα δεχονται εντολες απο ψηλα, στο κατα ποσο μπορουν να κανουν εκπτωση? Στο ιντερσπορτ ας πουμε πιστευω πως θα τους εχουν πει πως αμα ο πελατης σας ζητησει εκπτωση να του κανετε, σε αλλα θα λενε μην δωσετε. Η κλασσικη απαντηση σε αυτα πιστευω πως ειναι η "Εγω δεν μπορω να σας κανω καποια εκπτωση". Λογικά, υπάρχει εντολή από την ιδιοκτησία "αν κρίνεις εσύ κι αν έχει κάνει αγορές άνω των Χ-Ψ-Ω ευρώ, κόψτου μέχρι 2-3-5-10%". Είναι όμως κάτι που εναπόκειται αποκλειστικά στο κατάστημα και στον πωλητή. Προσωπικά θεωρώ ότι έχει να κάνει αρκετά και με το "αν γουστάρει τη φάτσα σου" και "αν έχεις σκάσει κάποια φράγκα". Αν δηλαδή του'χεις πρήξει τα συκώτια με διάφορα, του'χεις κατεβάσει το μισό μαγαζί, και στο τέλος αγοράσεις εμπόρευμα αξίας 20 ευρώ και του ζητήσεις και έκπτωση, θεωρώ ότι μπορεί κάλλιστα να σου πει "σόρρυ, δεν μπορώ να κάνω καμία καλύτερη τιμή". Άντε μετά να του πεις "μα εγώ νομίζω ότι έχετε εντολή...". Δεν υπάρχει τρόπος να τον αναγκάσεις να σου κάνει έκπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.