george___ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αν δε σου κανει αυτο το μαραφετι, κατσε με τον ανεμιστηρα αυτον και ακουγε τον. Ε οχι βεβαια... Bεβαιως και μου κανει το μαραφετι, σε ευχαριστω πολυ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Βαλε στο bios μολις παει π.χ. 70 βαθμους να σου βαραει καμπανακι απο το beeper. Ή βαλε να κανει autoshutdown μολις πιασει 75. Αυτα τα 2 τα ειπα για τη περιπτωση που νιωθεις ανασφαλης αν δεν εχεις καπου να βλεπεις τη ταχυτητα του ανεμιστηρα
george___ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Bρε συ, στον ιδιο καταλογο εχει και αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805202 που επιπλεον μπορει, λεει, με "thermal probes" να σου λεει τη θερμοκρασια 4 εξαρτηματων σε οθονουλα! Μονο με 35€.... τι λες, καλο? Το SpeedFan θα παει για αποσυρση
parsifal Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Από προσωπική εμπειρία: Κι εγώ αρχικά νόμιζα ότι θα ήταν καλή φάση 5.25" bay με fan controllers, αλλά τελικά το παρόπλισα το δικό μου. Μου έσπασε τα νεύρα τα έξτρα χάος από μικρά καλωδιάκια! Η ευκολία που προσφέρει η αυτόματη ρύθμιση στροφών από το BIOS ή ακόμη και το software (SpeedFan) δε συγκρίνεται. Η γνώμη μου είναι: Πάρε speed-controllable fans για το κουτί σου (για την ψύκτρα της CPU να είναι 4-pin με PWM), σύνδεσέ τους επάνω στα αντίστοιχα headers της μητρικής, κάνε ένα update στο τελευταίο BIOS (ώστε να είσαι σίγουρος ότι έχεις την πιο ομαλή λειτουργία του συστήματος που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής της μητρικής για τον έλεγχο των fans συναρτήσει των θερμοκρασιών), κάνε τις ανάλογες ρυθμίσεις στο BIOS και είσαι έτοιμος!
george___ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε Parsifal, 1. Δεν υπαρχει αυτοματη ρυθμιση απ το Bios, υπαρχει μόνο, οπως ειπα, επιλογη ταχυτητας σε fast/medium/slow αλλα θελει 4pino, οποτε πρεπει να αλλαξω το cpu fan(και τη ψυκτρα με οτι βαβουρα αυτο συνεπαγεται). Συνεπως η λυση του panel μου φαινεται πιο γονιμη. Tι ειναι το PWM? 2. Σχετικα με τους speed-controllable fans που λες, η μητρικη μου εχει μόνο ενα port το οποιο δεν εχει ικανοτητα controllable(oπως και κανενα τετοιο δεν ηταν controlable στις μητρικες που ειχα στο παρελθον). Οπως ειπα, εχω 2 αθορυβα fan(2pinα) που αφαιρεσα απο αλλου και τα εχω τοποθετημενα σε καταλληλη διαταξη, σε χαμηλες στροφες. Συνδεονται μεσω μετατροπεα στο psu. Aπο αυτα δεν εχω προβλημα. Mε το cpu fan εχω προβλημα γιατι γυριζει στανταρ στους 3300rpm. Με το gpu fan της νεας μου καρτας δε ξερω τι γινεται ακομα, ισως εχει λογισμικο που προβλεπει κατι. 3. Δεν καταλαβαινω γιατι εχεις χαος με τα καλωδιακια, μηπως εχεις μικρο case? Eμενα μου φαινεται πολυ βολικο να κανονιζεις οσο θελεις τις στροφες απο ενα κουμπακι και να βλεπεις τις θερμ/σιες σε χωριστη οθονουλα 4. Επειδη ειπες οτι μπορει να υπαρξει αυτοματη ρυθμιση με το SpeedFan, το οποιο χρησιμοπoιω χρονια αλλα πουθενα δεν βρισκω να εχει τετοια δυνατοτητα, μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ΠΩΣ γινεται? Ευπροσδεκτο και οποιοδηποτε αλλο sofware μπορει να κανει τετοια δουλεια.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Και καλα κανει αυτη τη δουλεια το speedfan, εμενα προσωπικα ποτε δε δουλεψε. Αντιθετα, το Abit Uguru δουλευει και αριστα μαλιστα (μονο για abit μητρικες ομως μουαχαχα!!! ) Επισης, αυτο το πραμα που δινεις στο λινκ οχι μονο δεν δειχνει τις στροφες των ανεμιστηρων, αλλα ειναι και πανακριβο. Δες τι λεει επι λεξη: "Ένδειξη θερμοκρασίας των επιλεγμένων εξαρτημάτων όπου τοποθετήθηκαν τα 4 thermal probes" Τη θερμοκρασια σου δειχνει, πρεπει να εχει εξτρα θερμοσενσορες να τους βαζεις οπου θες. By the way, +1 @ parsi, ειδικα με θερμοσενσορες μαζευονται επικινδυνα πολλα καλωδια μεσα Εγω με την Abit βρηκα την υγειά μου παντως... Aν δεις εδω, εχει 7 θεσεις για ανεμιστηρες. Στη PWM θεση (CPU FAN) μπορεις να ρυθμισεις επιθυμητες στροφες ανεμιστηρα (ή % του max του), αναλογα με τη θερμοκρασια. Σε ολες τις υπολοιπες μπορεις να ρυθμισεις ποσα volt θα δινει (απο 8 εως 12), και αν θα τα δινει συνεχεια ή θα τα αλλαζει αναλογα με τη CPU ή τη System Temp. Εχω κυριολεκτικα βρει την υγεια μου ομως ε!
De@th L0rd Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Αν βάλει απλά ποτενσιόμετρα για να ρυθμίζει τους ανεμιστήρες το πιθανότερο είναι να βάλει φωτιά στον υπολογιστή.Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.
george___ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Αν βάλει απλά ποτενσιόμετρα για να ρυθμίζει τους ανεμιστήρες το πιθανότερο είναι να βάλει φωτιά στον υπολογιστή.Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε. Δηλαδη οποιος χρησιμοποιει αυτα τα panel κατα τη γνωμη σου βαζει φωτια στον υπολογιστη του?.......:lol: Επισης, αυτο το πραμα που δινεις στο λινκ οχι μονο δεν δειχνει τις στροφες των ανεμιστηρων, αλλα ειναι και πανακριβο. Μηπως ειδες αλλη τιμη? 35€ ειναι... Λεει οτι τις δειχνει τις στροφες, θεωρεις οτι ψευδεται? Δες τι λεει επι λεξη: "Ένδειξη θερμοκρασίας των επιλεγμένων εξαρτημάτων όπου τοποθετήθηκαν τα 4 thermal probes" Τη θερμοκρασια σου δειχνει, πρεπει να εχει εξτρα θερμοσενσορες να τους βαζεις οπου θες. Που ειναι το προβλημα? Εγω με την Abit βρηκα την υγειά μου παντως... Aν δεις εδω, εχει 7 θεσεις για ανεμιστηρες. Στη PWM θεση (CPU FAN) μπορεις να ρυθμισεις επιθυμητες στροφες ανεμιστηρα (ή % του max του), αναλογα με τη θερμοκρασια. Σε ολες τις υπολοιπες μπορεις να ρυθμισεις ποσα volt θα δινει (απο 8 εως 12), και αν θα τα δινει συνεχεια ή θα τα αλλαζει αναλογα με τη CPU ή τη System Temp. Εχω κυριολεκτικα βρει την υγεια μου ομως ε! Μακαρι να την ειχα κι εγω, αλλα δεν την εχω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.