mascuale Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Γειά χαρά. Εδω και δυο μέρες έχω πρόβλημα με το pc, η οθόνη κολλάει στα καλά καθούμενα, ενώ η κεντρική μονάδα δεν σβήνει, αλλά δεν πρέπει και να λειτουργεί κανονικά, μιας και αν πχ ακούω mp3 εκείνη τη στιγμή, σταματάει ταυτόχρονα με την οθόνη. Κάποιες φορές το κάνει λίγη ώρα μετά την εκκίνηση, αλλά και αρκετά αργότερα. Έχω σκανάρει τα πάντα με Kaspersky και δε βρήκε τίποτα, υποθέτω ότι είναι θέμα hardware. Το μηχάνημα είναι λίγο παλιό, αλλά δούλευε μια χαρά μέχρι τώρα.Πιό αναλυτικά: CPU: Intel Pentium 4, 2800 MHz Motherboard: Gigabyte GA-8IPE1000-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (128 MB) System Memory 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM) Windows XP Professional SP2 Eλληνικά Πιο πολύ με ανησυχεί η θερμοκρασία της cpu που φτάνει και τους 70 βαθμούς μεμέσο όρο 60 (μέτρηση με το Everest). Το κουτί είναι λίγο παλιό, αλλά πρόσφατα έβαλα μπροστά (δεν είχε καθόλου) ένα ανεμιστήρα 12αρη και έχει καλή ροή αέρα (οι δύο δίσκοι έχουν μέχρι 36 βαθμούς). Με τη cpu,όμως, δεν έχω ασχοληθεί εδώ και 4 χρόνια που τον έχω και διάβασα πολλά μηνύματα στο forum που λένε για αλλαγή της πάστας μεταξύ επεξεργαστή και της ψύκτρας,οπότε λέω να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω,όμως, πώς αφαιρώ την ψύκτρα, τι υλικό πρέπει να αγοράσω και πόσο να βάλω. Ανεβάζω μια φωτό που δείχνει πώς είναι η ψύκτρα. Έχει αντιδιαμετρικά στην πάνω πλευρά δύο μοχλούς που ανασηκώνονται, αλλά μετά δεν βγαίνει (δε θέλω να τραβήξω και πολύ δυνατά, μήπως έχει καμιά ασφάλεια που δε βλέπω και τα σπάσω όλα!). Έχει κανείς κάτι παρόμοιο για να με καθοδηγήσει; Αν χρειάζεστε κάποια επιπλέον λεπτομέρεια για το μηχάνημα, πείτε μου να την προσθέσω. Επίσης κάποια ιδέα για το αν φταίει κάτι άλλο... Ευχαριστώ.
edm0d0n Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 έχω και εγώ το ίδιο περίπου πρόβλημα με ενα παλιο celeron 2.66ghz που έχω!!! Μερικές φόρες μου κολλάει οταν τον ανάβω ενώ φορτώνει το bios!!!! Επισης η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 60-80 βαθμούς και κάνει σαν τρακτερ με τον ανεμιστήρα να λειτουργεί στις 5000 στροφές!!! Έτσι σήμερα παρείγγειλα την συγκεκριμένη ψύχτρα απο το e-shop που σύμφωνα με διάφορα ξένα reviews που έχω διαβάσει ειναι απο τις ποιο αθόρυβες που κυκλοφορουν!!! Τώρα οταν μου έρθει θα δω αν το πρόβλημα οφείλεται στην υπερθέρμανση της cpu και ελπίζω να είναι αυτο . Σου προτείνω να κανεισ και εσύ το ίδιο!!! δεν βγάζει πολυ θόρυβο και σε σένα το ανεμυστηρι της cpu???
mascuale Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 έχω και εγώ το ίδιο περίπου πρόβλημα με ενα παλιο celeron 2.66ghz που έχω!!! Μερικές φόρες μου κολλάει οταν τον ανάβω ενώ φορτώνει το bios!!!! Επισης η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 60-80 βαθμούς και κάνει σαν τρακτερ με τον ανεμιστήρα να λειτουργεί στις 5000 στροφές!!! Έτσι σήμερα παρείγγειλα την συγκεκριμένη ψύχτρα απο το e-shop που σύμφωνα με διάφορα ξένα reviews που έχω διαβάσει ειναι απο τις ποιο αθόρυβες που κυκλοφορουν!!! Τώρα οταν μου έρθει θα δω αν το πρόβλημα οφείλεται στην υπερθέρμανση της cpu και ελπίζω να είναι αυτο . Σου προτείνω να κανεισ και εσύ το ίδιο!!! δεν βγάζει πολυ θόρυβο και σε σένα το ανεμυστηρι της cpu??? Για να πω την αλήθεια δεν είναι αθόρυβο αλλά δεν το λες και πολύ θορυβώδες (δουλεύει γύρω στις 2600 στροφές), βοηθά πολύ και ο συχνός καθαρισμός της σκόνης που μαζεύεται. Απλά δεν το έχω ανοίξει για να αλλάξω την πάστα του και λένε ότι κάνει μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες.Αν το κάνω κι αυτό και δε δω διαφορά, θα αρχίσω κι εγώ να ψάχνω για άλλη ψύκτρα...
edm0d0n Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δεν κανει τρελή διαφορα με καλη καινουργια πάστα!!!! Βασικά αμα δεν την βάλεις σωστα σε κακό θα βγει!!! πρόσεχε μην βάζεις πολύ πάστα !!! Χρειαζεται πολύ λίγο !!!
StaPas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Θα σηκώσεις τα δυο βελακια τα λευκα επάνω και μετα θα πιάσεις την μια πλευρα της ψυκτρας από τα αριστερα ετσι όπως φαίνεται η φωτό, θα την πιέσεις λίγο προς τα κάτω και έτσι θα απεγκλωβίσεις τα άγκιστρα τα πλαστικά. Μετα η άλλη πλευρά βγαίνει εύκολα. Θελει δυναμη αρκετή, μην φοβηθείς απλά πρόσεξε μην σπάσεις κανένα bracket απο το socket της μητρικής. Παρε και μια καινούργια ψυκτρα, μονο με πάστα δεν θα καταφέρεις και πολλά! Κανε και ενα φορματ και θα εισαι jet! Προσεξε οταν θα βγάλεις τον επεξεργαστη πρώτα να τον καθαρίσεις με ελάχιστο οινοπνευνα απο την παλιά πάστα και μετα να βάλεις ελάχιστη, σαν ενα κόκκο ρυζιου. Μετά θα βάλεις επάνω την καινουργια ψύκτρα. Επίσης όταν θα βγάλεις τον επεξεργαστή πρόσεξε ότι μπαίνει με μια συγκεκριμένη φορά και γίνεται μόνο οταν απασφαλισεις ενα σιδεράκι που έχει διπλα η μητρική και θα κάτσει καλα μονο αν το ξανασφαλίσεις το σιδεράκι αυτό. Θα το δεις!
mascuale Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, έβαλα πάστα, έκανα και ένα καθάρισμα στην ψύκτρα και πλέον η θερμοκρασία της cpu δεν ξεπερνάει τους 40 βαθμούς. Το πρόβλημα όμως δεν σταμάτησε, κολλάει (με μικρότερη συχνότητα απ' ότι πριν). Τι άλλο μπορεί να φταίει; Αν θέλετε κάποια πρόσθετη πληροφορία για να βγάλετε συμπέρασμα, ρωτήστε να σας πω. Τέλος,(δεν ξέρω αν έχει σχέση), αλλά από τότε που ξεκίνησαν αυτά τα κολλήματα, όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, ο ήχος είναι στο μηδέν και κάθε φορά τον ανεβάζω από το volume control.
StaPas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Οταν σου κολλαει βγάζει μπλε οθόνη; Αν ναι σημειωσε τι λεει και ψαξτο στο google. Επισης τσεκαρε την κάρτα γραφικών σου. Παιζει να κολλάει το pc απο δική της υπερθέρμανση ή κόλλημα με drivers! Αλλιώς τι να πω κανε φορματ μηπως τα windows σου τα εχουν φτύσει!
mascuale Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Οταν σου κολλαει βγάζει μπλε οθόνη; Αν ναι σημειωσε τι λεει και ψαξτο στο google. Επισης τσεκαρε την κάρτα γραφικών σου. Παιζει να κολλάει το pc απο δική της υπερθέρμανση ή κόλλημα με drivers! Αλλιώς τι να πω κανε φορματ μηπως τα windows σου τα εχουν φτύσει! Όταν κολλάει ενώ ήδη λειτουργεί, η οθόνη μένει παγωμένη στο σημείο που έπαθε το κόλλημα. Όταν κάνω επανεκκίνηση μετά απ' αυτό, κολλάει αμέσως αφότου κάνει έλεγχο της μνήμης και των σκληρών του συστήματος. (πρέπει να τον αφήσω κλειστό για λίγη ώρα μέχρι να μπορέσει να ανοίξει κανονικά). Επίσης (δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται), όταν κολλάει, το κίτρινο λαμπάκι κάτω από το κουμπί εκκίνησης (που απ' όσα ξέρω έχει σχέση με τη λειτουργία των σκληρών δίσκων) μένει συνεχώς αναμμένο, κάτι που σε φυσιολογικές συνθήκες δε συμβαίνει, συνήθως αναβοσβήνει. Μπλέ οθόνη δεν έχει εμφανιστεί, τότε θα υποψιαζόμουν windows. Όσο για την κάρτα γραφικών που λες, ακούγεται πολύ πιθανό, πώς όμως την ελέγχω; Στο Everest που χρησιμοποιώ για να τσεκάρω τα διάφορα τμήματα, δεν έχω βρει αναλυτικό διαγνωστικό για την κάρτα γραφικών (στην επιλογή sensor έχει θερμοκρασίες μόνο για τους σκληρούς και τη cpu). Και αν φταίει η κάρτα τι κάνω, την αλλάζω, καινούργιοι drivers θα βοηθήσουν; Ευχαριστώ.
StaPas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μηπως τοτε εχει χαλασει το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών; Γιατι δεν γινεται να μην μετραει θερμοκρασία το everest!
mascuale Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν , τις τελευταίες δύο μέρες δεν έχει ξανακολλήσει (να μη το ματιάσω). Για την ώρα θεωρώ ότι έφταιγε η θερμοκρασία της cpu, αν και δεν έχω καταφέρει ακόμα να εντοπίσω τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών. Ευχαριστώ πολύ τους φίλους edm0d0n και StaPas που βοήθησαν (και τους ζάλισα ελαφρώς). Παναγιώτης
StaPas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Να σαι καλα! Για αυτο υπάρχει το insomnia!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.