Προς το περιεχόμενο

Αγενείς πωλήτριες

GIOTA BALASI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είναι απλό. Όταν ξεκινά την δουλειά τα κάνει όλα όπως πρέπει. Μετά από λίγο καιρό, όταν δεν τον αφήνουν να πάει τουαλέτα την ώρα που πρέπει και όταν πάει πρέπει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα των πελατών που βρίσκετε στον 10ο όροφο και απαγορεύετε να πάει με το ασανσέρ, όταν ο κάθε όροφος δεν έχει τουαλέτες προσωπικού όπως πρέπει. Όταν πολλές φορές αναγκάζονται να πληρώσουν λάθη των πελατών, όταν εκτελούν και χρέη λογιστηρίου χωρίς να πληρώνονται υπερωρία... Τα ποιο απλά σου παρέθεσα.

Κι εγώ τι φταίω σαν πελάτης(Σε οποιοδήποτε κατάστημα) να αντιμετωπίζω ξυνισμένες μούρες μπορείς να μου πείς;Να κάνει τα μούτρα και τις αγένειες στα αφεντικά του κ όχι στους πελάτες...

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γνωριζω ατομο που εργαζοταν ως πωλητρια και απολυθηκε γιατι δεν "χαμογελουσε αρκετα".

Επισημως της δοθηκε άλλη δικαιολογια, αλλα off the rec ο manager παραδεχτηκε τον πραγματικο λογο (σε μενα).

Κατα τ'αλλα ηταν αψογη, τυπικη και ατομο εμπιστοσυνης (περνουσαν απο τα χερια της δεκαδες χιλιαδες λιρες καθημερινα).

Μιλαμε για μεγαλο καταστημα στο κεντρικο Λονδινο btw...

Δημοσ.
Κι εγώ τι φταίω σαν πελάτης(Σε οποιοδήποτε κατάστημα) να αντιμετωπίζω ξυνισμένες μούρες μπορείς να μου πείς;Να κάνει τα μούτρα και τις αγένειες στα αφεντικά του κ όχι στους πελάτες...

Ο καταστηματάρχης που βρίσκει την περιουσία του καμένη τι φταίει; Ο καταστηματάρχης που δεν μπορεί να ανοίξει και να δουλέψει λόγο των διαδηλώσεων τι φταίει;

Αυτός είναι ο τρόπος ορισμένων εργαζομένων να δηλώνουν την οργή τους. Όχι μόνο στις πορείες αλλά και στην δουλειά τους.

Γνωριζω ατομο που εργαζοταν ως πωλητρια και απολυθηκε γιατι δεν "χαμογελουσε αρκετα".

Επισημως της δοθηκε άλλη δικαιολογια, αλλα off the rec ο manager παραδεχτηκε τον πραγματικο λογο (σε μενα).

Κατα τ'αλλα ηταν αψογη, τυπικη και ατομο εμπιστοσυνης (περνουσαν απο τα χερια της δεκαδες χιλιαδες λιρες καθημερινα).

Μιλαμε για μεγαλο καταστημα στο κεντρικο Λονδινο btw...

Το να σε απολύουν γιατί δεν τους κάνεις είναι... Μμμ, έτσι και έτσι. Το να σε εξωθούν σε παραίτηση είναι αισχρό.

Δημοσ.
Ο καταστηματάρχης που βρίσκει την περιουσία του καμένη τι φταίει; Ο καταστηματάρχης που δεν μπορεί να ανοίξει και να δουλέψει λόγο των διαδηλώσεων τι φταίει;

Αυτός είναι ο τρόπος ορισμένων εργαζομένων να δηλώνουν την οργή τους. Όχι μόνο στις πορείες αλλά και στην δουλειά τους.

τι λες ρε συ μενιτο? αναγκαζω εγω τον αλλον να δουλευει σε δουλεια που δεν του αρεσει? μην την κανεις αν ειναι

Δημοσ.

Άν σου ξινίσουν την μούρη μιά φορά να τους την ξινίσεις εσύ 10 προκάλεσε τους και για καυγά άν θέλεις να τους ξευτιλίσεις και να χάσουν σωρηδόν την πελατεία τους, αυτοί έχουν την ανάγκη σου.

Δημοσ.
τι λες ρε συ μενιτο? αναγκαζω εγω τον αλλον να δουλευει σε δουλεια που δεν του αρεσει? μην την κανεις αν ειναι

Περίμενα να καταλάβεις.

Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται στους δρόμους ας παραιτηθούν. Αν δεν τους κάνουν τα 650 € να πάνε αλλού.

Το "ότι πληρώνεις, παίρνεις" ισχύει παντού. Ότι υπαλλήλους πληρώνεις τέτοιους υπαλλήλους παίρνεις. Δεν είναι τυχαίο που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο κυρίως στα μεγάλα καταστήματα που πίσω από μια ωραία βιτρίνα όλα τα υπόλοιπα ζέχνουν.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το επάγγελμα του πωλητή το κάνουνε κυρίως από ανάγκη, όσοι το κάνουν, για΄τι δεν βρήκαν καλύτερη δουλεια.

Οι μισθοι είναι κάτω από τα 700 ενώ τα σπαστα και οι απλήρωτες υπερωρίες σε μικρομάγαζα δίνουν και παίρνουν...

Ακόμη και σε πολλα μεγαλα επώνυμα καταστήματα γκλαμουρατα και καλά, που και καλά δίνουν μπόνους στους καλους πωλητες, βάζουν εξωφρενικους στόχους που σχεδόν ποτε δεν τους πιάνει κάποιος ή δίνουν μια επιταγή 20 -30 ευρώ που την πιάνει και καλά ο καλύτερος σε πωλησεις στο καταστημα ενώ στην πραγματικότητα αυτός που βρίσκεται στα ακριβά εμπορικά κόρνερ.

Πχ. Στα αρμάνι θα πουλουσε κι ένας στραβός, αγενής και με δυσλεξία... ενώ ας πούμε άντε πούλα 100 φουλάρια ή καλσόν για να φτασεις τον άλλο που πούλησε ξεκουραστα 1 τζάκετ.

Ξέρω απο γνωστό... λίγοι πληρώνουν καλά, αξιοκρατία και προοπτικες για καλύτερο μισθό δεν υπάρχουν (πιο πολύ μετραει το γλύψιμο στον προισταμενο και τα πηγαδακια παρα η σωστή συμπεριφορα και το τρέξιμο) κι έτσι οι περισσότεροι πωλητές αντιμετωπίζουν το επάγγελμα τους ΑΚΡΙΒΩΣ όπως αντιμετωπίζουν οι ανώτεροι τους του ίδιους: ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ...

-----Προστέθηκε 16/12/2008 στις 03 : 08 : 28-----

Το να σε απολύουν γιατί δεν τους κάνεις είναι... Μμμ, έτσι και έτσι. Το να σε εξωθούν σε παραίτηση είναι αισχρό.

Κι όμως σε πολλα "επώνυμα" καταστηματα και πολύ γνωστα ζαχαροπλαστεία και άλλες επιχειρήσεις, εξαναγκάζουν σε παραίτηση προκειμένου να γλιτώσουν την αποζημίωση.

Σε γνωστό καταστημα ρουχων με προέλευση από βρετανία, έχουν ψυχολόγους σε περιπτώσεις εργαζομένων που αντιμίλησαν ή διαμαρτυρήθηκαν για κάποια από τις συνθήκες εργασίας ή την συμπεριφορα του προισταμένου.

Κόβουν φάτσα και συμπεριφορα και ειδικα αν είσαι εγωιστής ή νευρικός σε κάνουν να σηκωθείς και να φύγεις για να μην τος βλέπεις.

Εχουν τον τρόπο τους...

Αν πάλι καταφέρεις και τους κάνεις να σε πληρώσουν, σε κάνουν black list από όλη την αλυσίδα καταστημάτων του ίδιου έλληνα που έχει εξαγοραστεί από την πολυεθνική.

Σουπερμάρκετ-Καταστήματα-...

Καρατσεκαρισμένο . :rolleyes:

Δημοσ.
. Ότι υπαλλήλους πληρώνεις τέτοιους υπαλλήλους παίρνεις. .

Συμφωνώ γενικώς με αυτό.Αλλά επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα,ακόμα και 1200 ευρώ να έπαιρναν πάλι σκατά θα συμπεριφερόντουσαν.Η αγένια είναι βασικό χαρακτηριστικό των νεοελλήνων.Όχι μόνο των πολιτών.Έχουνε γίνει οι περισσότεροι σαν τα αμερικανάκια, τσαμπουκάδες,νταήδες και μόλις εμφανιστεί κάποιος πιο μάγκας την κάνουν σαν τα κοριτσάκια.Αν προσπαθούσαμε όλοι να φερθούμε ευγενικά δεν θα υπήρχε αυτό το κλίμα.Αλλά όλοι ποντάρουμε στις παλιές καλές αυνανιές μεσογειακός λαός,πολιτισμός,ζεστοί άνθρωποι κτλ(κόπρανα ζεστοί).

Όταν εγώ δούλευα σαν πολιτής σε κεντρικό κατάστημα ηλεκτρονικών στην ομόνοια,είχα για αφεντικά κάτι καραγκιοζοπαίχτες.Παρ'ολα αυτά δεν μου άρεσε να περνάω τα νεύρα μου στους πελάτες ακόμα κι αν κάποιοι ήταν σαν τα αφεντικά μου.Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο κ είναι αυτός που πληρώνει τον πενιχρό μισθό σου.Μπορείς να βρείς άλλους τρόπους αντίδρασης:Πας στην τουαλέτα για 1 ώρα,στην αποθήκη για άλλες 2 ώρες και για εξωτερικές δουλειές για 4 ώρες. Γιατί αν δε σου αρέσει η δουλειά σου κ τα λέφτα ,πολύ γρήγορα,χωρίς καν να το καταλάβεις δεν θα δουλεύεις πλέον.Είτε γιατί το κωλομάγαζο που δουλεύεις πήρε ένα πουλί,είτε γιατί θα σε διώξουν για κάποιον άλλο πεινασμένο.Ο νεοέλληνας δεν έχει μάθει να είναι διακριτικός σε ότι κάνει κ αυτό είναι το πρόβλημα...

Δημοσ.
Nαι όντως τις γλίτωσαν.Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν ένας υπάλληλος τα γράφει όλα στα @@ που δεν έχει κιολας,καταφέρνουν και του πίνουν το αίμα...Πως; Αφού δεν κάνει ούτε τα βασικά...

Τι να σου πω μαν,στα χόντος δεν έχω πάει και δεν το κόβω να πηγαίνω κι όλας.Σε άλλα μεγάλα καταστήματα(γιατί προφανώς για μεγάλα μιλάμε εδώ) συνήθως με αντιμετωπίζουν πολύ καλά,τόσο καλά που με ξαφνιάζουν μάλιστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...