GIOTA BALASI Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά των πωλητριών σε πολλά καταστήματα και θα μιλήσω κυρίως για τη Θεσσαλονίκη, γιατί εδώ ζω. Παράδειγμα: Στα hondos οι πωλήτριες σχηματίζουν πηγαδάκια, μιλάνε μεταξύ τους ή μάλλον φωνάζουν και αγνοούν τους πελάτες. Όταν κάποιες φορές χρειάζεται κάποιος τη βοήθεια τους απαντούν μονολεκτικά και συνεχίζουν τη συζήτηση δίχνοντας ότι ενοχλούνται κι όλας που τους διακοψαν τη συζήτηση ή όπως λέμε εμείς στη Θεσσαλονίκη τον "χαβαλέ"! Πολλές φορές μου έτυχε να ρωτάμε οι πελάτισσες αγανακτισμένες η μια την άλλη για τα προιόντα, γιατί οι πωλήτριες δεν ενδιαφέρονται!Αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη! Ο πληθυντικός ευγενείας δεν υπάρχει, αντιθέτως ο ενικός "αγενείας"!! Ερώτηση πωλήτριας : "τι θες;" Αποφάσισα προσωπικά να μην ξαναπατήσω σε μαγαζιά όπου η εξυπηρέτηση είναι χάλια.
georgemarios Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 η αποχη σου δε θα βοηθησει και πολυ Καλυτερα πηγαινε να κανεις παραπονα στον υπευθυνο μπας και τους βαλει χερι. Οταν ο απο πανω δεν τους βαζει χερι, λογικο ειναι και οι πωλητριες να ξεθαρρευουν
imr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Και γιατι συνεχιζει να πηγαινει κοσμος σε αυτα τα καταστηματα? Για μενα ειναι απο τους βασικους λογους για επιλογη καταστηματος, και ασ ειναι το πιο φτηνο που υπαρχει, προτιμω να παω σε καποιο μαγαζι με φιλικη εξυπηρετηση και 10% παραπανω τιμες απο ενα αντιστοιχο με ζωα πωλητες/ριες
De@th L0rd Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Και γιατι συνεχιζει να πηγαινει κοσμος σε αυτα τα καταστηματα? Για μενα ειναι απο τους βασικους λογους για επιλογη καταστηματος, και ασ ειναι το πιο φτηνο που υπαρχει, προτιμω να παω σε καποιο μαγαζι με φιλικη εξυπηρετηση και 10% παραπανω τιμες απο ενα αντιστοιχο με ζωα πωλητες/ριες Αυτό ακριβώς.Αλλά δεν είναι αναγκαστικά τα μαγαζιά με καλή εξυπηρέτηση και ακριβότερα...Μου κάνει εντύπωση που στο χόντος "δουλεύει" τόσος πολύς κόσμος και οι περισσότερες/οι πελάτες εξυπηρετούνται μόνοι τους και βλέπεις από τις 20 υπαλλήλους να ξεσκίζονται 3-4...
imr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό ακριβώς.Αλλά δεν είναι αναγκαστικά τα μαγαζιά με καλή εξυπηρέτηση και ακριβότερα...Μου κάνει εντύπωση που στο χόντος "δουλεύει" τόσος πολύς κόσμος και οι περισσότερες/οι πελάτες εξυπηρετούνται μόνοι τους και βλέπεις από τις 20 υπαλλήλους να ξεσκίζονται 3-4... Ναι φυσικα δεν ειναι απαραιτητο, απλα αν ειχα την επιλογη ακριβα+καλη εξυπηρετηση θα το προτιμουσα απο το φτηνα και ζωα πωλητες Το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι εχουμε φαει τετοια πλυση εγκεφαλου απο τις διαφημησεις και το μαρκετινγκ που δεν σκεφτομαστε οτι υπαρχουν και αλλες επιλογες, τρεχουμε ολοι στο hondos και στο καθε hondos επειδη αυτο ''ειναι το καλυτερο'' Αν πατε και δειτε κατι που σας χαλαει σε ενα μαγαζι, απλα μην ξαναπατησετε! Υπαρχουν απειρες επιλογες, ειδικα στις μεγαλες πολεις
PavelX Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον δεν καίγονται και πολύ για να δουλέψουν, και αν τις απολύσουν "η ανεργία βρίσκεται στα ύψη". Αν η ανεργία είναι στο 10% η αεργία είναι στο 80%. Πολύ απλά πηγαίνεις στον υπεύθυνο και ΚΡΑΖΕΙΣ. Με το "να μην ξαναπας" εκεί, δεν ενδιαφέρει κανέναν.
LePRoS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Καλυτερα πηγαινε να κανεις παραπονα στον υπευθυνο μπας και τους βαλει χερι. Οταν ο απο πανω δεν τους βαζει χερι, λογικο ειναι και οι πωλητριες να ξεθαρρευουν Μπορώ και εγώ να τους βάλω χέρι .... ???? .... ... ........................αν είναι για να τα πάνε καλύτερα στην δουλεία τους ...
imr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον δεν καίγονται και πολύ για να δουλέψουν, και αν τις απολύσουν "η ανεργία βρίσκεται στα ύψη".Αν η ανεργία είναι στο 10% η αεργία είναι στο 80%. Πολύ απλά πηγαίνεις στον υπεύθυνο και ΚΡΑΖΕΙΣ. Με το "να μην ξαναπας" εκεί, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Οχι και δεν ενδιαφερει κανεναν αν δεν ξαναπας Οι περισσοτεροι Ελληνες δεν εχουν καταλαβει οτι ο καταναλωτης εχει δυναμη! Αν χασουν εναν πελατη δεν θα δωσουν πολυ σημασια Αλλα αν χασουν 200 πελατες θα αρχισουν να ανυσηχουν, Γιατι να παει να κραξει τον προισταμενο τους?Δουλεια του ειναι μεταηξυ αλλων να εχουν σωστη συμπεριφορα οι πωλητες και προφανως δεν την κανει ουτε αυτος σωστα ουτε οι πωλητες Απλα καταλαβετε οτι εχετε και αλλες επιλογες!! Δεν εχω παει ποτε σε hondos αλλα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αλλα καταστηματα με ιδιες τιμες!
PavelX Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αν "ξαφνικά" χάσουν 200 πελάτες θα τα ρίξουν σε "οικονομική κρίση" αλλά αν έχουν 200 παράπονα από 200 χαμένους πελάτες, τότε ίσως τα ρίξουν στον εαυτό τους. Με το να φύγεις δεν αλλάζει κάτι. Με το να μιλήσεις όμως, αλλάζει.
duende Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μπορώ και εγώ να τους βάλω χέρι .... ???? .... ...........................αν είναι για να τα πάνε καλύτερα στην δουλεία τους ... οχι τετοιο "χερι"
jimarass Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Το θέμα της εξυπηρέτησης είναι πολύ περίεργο. ΌΤαν δεν εξυπηρετείσαι από ένα κατάστημα, δεν ξαναπατάς, μειώνονται οι πωλήσεις και απολύονται υπάλληλοι. Ωστόσο, αυτός που θα μείνει, θα φάει τέτοιο πήξιμο, που πάλι χέστηκε. Στον τομέα των πωλήσεων, δεν υπάρχει ανεργία. Παρακαλάνε!! Οπότε, σωστά αυτό που πρέπει να γίνεται είναι επίσημο κράξιμο, μπας και ξυπνήσουν οι ανώτεροι. Φυσικά, σε όλα αυτά, το 80% των αγενών υπαλλήλων είναι άτομα που βήκαν τη δουλειά εύκολα και βυσματικά.
Ather Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αποψή μου ότι ο πωλητής παίρνει λίγα χρήματα για αυτά που προσφέρει οπότε στο τέλος τα έχει γραμμένα όλα. Πολλές φορές έχω πέσει σε αγενείς πωλητές (δεν κάνω φυλετικό ρατσισμό) .... Αν είναι τόσο καλά και ωραία να δηλώσετε όλοι πωλητές να σας δούμε.
Tenshi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αποψή μου ότι ο πωλητής παίρνει λίγα χρήματα για αυτά που προσφέρει οπότε στο τέλος τα έχει γραμμένα όλα. Πολλές φορές έχω πέσει σε αγενείς πωλητές (δεν κάνω φυλετικό ρατσισμό) ....Αν είναι τόσο καλά και ωραία να δηλώσετε όλοι πωλητές να σας δούμε. Όπα, γιατι είσαι φάουλ εδώ!Δέν αντιλέγω οτι ένας πωλητής πληρώνεται φιστίκια για να βγάλει τεράστιο όγκο δουλειάς (χώρια τις ευθύνες),άλλα οφείλει να έχει στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς.Όταν του απευθύνομαι στον πληθυντικό αριθμό,είναι υποχρέωση του να που απαντήσει το ίδιο ευγενικά.Ακόμα και να του έλεγα "Ψίτ φίλε" η απάντηση που πρέπει να δώσει είναι "Τι θέλετε;" και όχι "Τι θέ ρε μόρτη και έχω χαρμανιάσει ναουμ" Δηλαδή φευ!Τι έπρεπε να κάνω εγώ;Να στήσω κανα Mg42 στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου;
evabb Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 το φαινομενο ειναι γενικο παιδια στην ελλαδα αυτο εχω καταλαβει.... και δεν αφορα μονο του πωλητες αλλα τους παντες..... παραδειγμα.... καλοκαιρι μολις εχω ερθει απο βελγιο πρωτη μερα. μπαινω σε ενα φουρνο να παρω ενα πενιρλι που δεν εχουμε εδω.... ευα- καλημερα θα ηθελα ενα περνιρλι παρακαλω (συνηθεια απο το βελγιο βλεπετε) πωλητρια-..... (δολοφονικο βλεμα βαζοντας το πενιρλι σε σακουλακι) τοσα ευρω.... ευα ευχαριστω γεια σας πωλητρια (δολοφονικο βλεμα ακομα)
slipknot Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μήπως ήταν όντως δολοφόνος και ήταν το κανονικό της? Μπορεί η κανονική πωλήτρια να ήταν πίσω απ' τον πάγκο,από κάτω σφαγμένη.Λέω εγώ τώρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.