kakovatos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Καλημέρα. Έχω ένα πρόβλημα με το laptop και δεν bootάρει καθόλου (windows vista και στο boot δεν βρίσκει το winload.exe). Θέλω να συνδέσω το sata σκληρό του σε desktop έτσι ώστε να πάρω backup τα αρχεία και μετά format. Επειδή δεν έχω εξωτερική θήκη για sata 2,5", τον έβαλα σε μία για 3,5". Τα windows βρίσκουν υλικό, αλλά περιμένω αρκετή ώρα και ο υπολογιστής κυριοκλεκτικά σέρνεται και φυσικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δοκίμασα να τον βάλω σαν sata σκληρό στη μητρική και ενώ τα windows bootάρουν, κολλάει πριν τη login οθόνη και δεν μπαίνει ποτέ. Το ερώτημα είναι τι από τα παρακάτω ισχύει: 1ον: αν υπάρχει περίπτωση να τα έφτυσε ο σκληρός (είναι μόλις 8 μηνών αγορασμένο το laptop) 2ον: αν θέλει κάποια ρύθμιση το bios ώστε να bootάρει κανονικά το pc και με τους 2 σκληρούς (το bios τους βλέπει κανονικά και τους 2) 3ον: αν θα πρέπει να τον βάλω σε θήκη για 2,5" για να παίξει κανονικά. Εγώ τείνω προς το πρώτο, απλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να συνδέσω δίσκο 2,5" σε desktop και δεν ξέρω μήπως χρειάζεται κάποια ειδική ρύθμιση για να παίξει, ή μήπως δε γίνεται καν. Ευχαριστώ πολύ.
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασε να συνδέσεις το δίσκο σου κατευθείαν στο SATA της μητρικής και δες αν λύθηκε το πρόβλημά σου.
Vatos_locos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 ναι βασικά αυτό είναι το καλύτερο δεν χρειάζεσαι θήκη παίζει κανωνικά αν είναι sata
kakovatos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Όπως ανέφερα στο "σύντομο" πρώτο μου post, τον σύνδεσα και κατευθείαν πάνω στη μητρική, τον βρήκε σαν master 3, αλλά και πάλι κολλάει πριν τη Logon οθόνη. Οπότε καταλήγουμε σε κρασαρισμένο σκληρό?
Vatos_locos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 πιθανόν δοκίμασέ τον και σε άλλο pc αν έχεις την δυνατότητα ή αν είναι sata 2 γήρνα το jumperακι του σε sata 1 mode
plpapadopoulos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Όπως ανέφερα στο "σύντομο" πρώτο μου post, τον σύνδεσα και κατευθείαν πάνω στη μητρική, τον βρήκε σαν master 3, αλλά και πάλι κολλάει πριν τη Logon οθόνη. Οπότε καταλήγουμε σε κρασαρισμένο σκληρό? Για ξαναδιάβασε το post σου, μάλλον κάτι ξέχασες να αναφέρεις. Πλέον είναι προφανές ότι πρόκειται για χαλασμένο δίσκο πάρα ταύτα... Κάτι τελευταίο. Σε περίπτωση που έχεις στο desktop μητρική με SATA1 controller και SIS ή VIA chipset και ο 2,5" είναι SATA2, υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας εκεί και ο δίσκος θα πρέπει με jumper να γυρίσει σε SATA1 mode. Έλεξε κι αυτή τη λεπτομέρεια αν και πολύ φοβάμαι ότι ο δίσκος σου έχει αφήσει καιρούς... [EDIT:] με πρόλαβε ο Vatos_Locos...
kakovatos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Το έχω αναφέρει στο πρώτο μήνυμα (Δοκίμασα να τον βάλω σαν sata σκληρό στη μητρική και ενώ τα windows bootάρουν, κολλάει πριν τη login οθόνη και δεν μπαίνει ποτέ.) Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια, προφανώς ο σκληρός τα έχει παίξει, όπως το υποπτευόμουν από την αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.