mihalakis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον συνειδητοποίησαν οτι η 5αετής εγγύηση τους κοστίζει πολύ περισσότερο σε σχέση με το όφελος που απεκόμισαν μέσω της άυξησης των πωλήσεων που προέκυψε λόγω της εκτεταμένης εγγύησης. Ένας σκληρός στα 5 χρόνια (ειδικά με τα σύγχρονα δεδομένα που πολλοί γραφοσβήνουν στους σκληρούς συνέχεια, έχουν υπολογιστές σε λειτουργία 24/7, βίστα λειτουργικά που δείχνουν να έχουν ερωτευτεί το κόκκινο λαμπάκι δραστηριότητας του σκληρού και δεν το αφήνουν να ηρεμίσει καθόλου), έχει μεγάλες πιθανότητες να παραδόσει πνέυμα. Οπότε σου λέει η θαλασσόπορτα, 'δεν μειωνω την εγγύηση' να γλυτώσω τους τσάμπα καμμένους σκληρούς που θα αλλάζω; Έτσι κι αλλιώς παραπάνω δεν πουλάει'
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 WD: καλή ταχύτητα, μεγάλη θερμοκρασία, αρκετός θόρυβος, χτυπάνε και πιο εύκολα.Seagate: το ακριβός αντίθετο απο WD sorry αλλά epic fail τα επιχειρήματα...
mariosCS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Τελικά υπάρχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα μεταξύ WD-Seagate? Γιατί θα αγοράσω έναν 500GB αύριο και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως η seagate έχει 5 χρόνια από Πλαίσιο, και η WD 3 χρόνια, ενώ η τιμή είναι παραπλήσια
haHa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Τελικά υπάρχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα μεταξύ WD-Seagate? Γιατί θα αγοράσω έναν 500GB αύριο και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως η seagate έχει 5 χρόνια από Πλαίσιο, και η WD 3 χρόνια, ενώ η τιμή είναι παραπλήσια Οι 500αριδες ειναι κακη αγορα.. Χτυπα καποιον 640αρι που ειναι πιο γρηγοροι κ πιο αθορυβοι(ειναι κ πιο καινουρια μοντελα).. Αλλωστε η διαφορα στην τιμη ειναι της ταξης των 5 ευρω. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2008 από haHa
mariosCS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Οι 500αριδες ειναι κακη αγορα..Χτυπα καποιον 640αρι που ειναι πιο γρηγοροι κ πιο αθορυβοι(ειναι κ πιο καινουρια μοντελα).. Αλλωστε η διαφορα στην τιμηειναι της ταξης των 5 ευρω. αν ο 500 είναι 32ΜΒ και ο 640 16ΜΒ, θα είναι ακόμη πιο γρήγορος? Γιατί 640 και 32ΜΒ δεν είναι μόνο 5 ευρώ η διαφορά
haHa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 αν ο 500 είναι 32ΜΒ και ο 640 16ΜΒ, θα είναι ακόμη πιο γρήγορος? Γιατί 640 και 32ΜΒ δεν είναι μόνο 5 ευρώ η διαφορά Ναι, ο wd 640gb 16mb ειναι πιο γρηγορος απο τον 500gb με 32mb cache. Eπισης ειναι κ πιο αθορυβος. Μαλιστα , ο wd 640gb 16mb ειναι οριακα πιο γρηγορος κ απο τον seagate 7200.11 640gb με τα 32mb cache.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 αν ο 500 είναι 32ΜΒ και ο 640 16ΜΒ, θα είναι ακόμη πιο γρήγορος? Γιατί 640 και 32ΜΒ δεν είναι μόνο 5 ευρώ η διαφορά WD 640gb=2x320gb platters Seagate 500gb=2x250gb platters όσο μεγαλύτερα τα platters τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος...(χοντρικά ασφαλώς)
mariosCS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 WD 640gb=2x320gb plattersSeagate 500gb=2x250gb platters όσο μεγαλύτερα τα platters τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος...(χοντρικά ασφαλώς) να που μαθαίνουμε κάτι κάθε μέρα που περνάει. Thx και sorry για το /off
Nightbringer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Ναι, ο wd 640gb 16mb ειναι πιο γρηγορος απο τον 500gb με 32mb cache.Eπισης ειναι κ πιο αθορυβος. Μαλιστα , ο wd 640gb 16mb ειναι οριακα πιο γρηγορος κ απο τον seagate 7200.11 640gb με τα 32mb cache. Συμφωνώ, συν το ότι ο seagate έχει πολύ υψηλό failure rate. Eμένα χάλασε 2 μήνες αφότου τον αγόρασα & είδα πολλοί στο internet έχουν πάθει το ίδιο. Μάλλον γι'αυτό μείωσαν την εγγύηση...
mariosCS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Συμφωνώ, συν το ότι ο seagate έχει πολύ υψηλό failure rate.Eμένα χάλασε 2 μήνες αφότου τον αγόρασα & είδα πολλοί στο internet έχουν πάθει το ίδιο. Μάλλον γι'αυτό μείωσαν την εγγύηση... Βασικά κι ο δικός μου χάλασε και γι' αυτό θα πάρω άλλον . Θα παλέψω το θέμα εγγύηση γιατί είναι λίγο περίπλοκο (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=255947), αλλά σκεφτόμουν να πάω σε πιο μεγάλο έτσι κι αλλιώς. 640GB WD λοιπόν thx again
pak40 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δε ξέρω Nomendor, αλλά οι παλιότεροι WD ήταν σαφώς πιο ήσυχοι από τους Seagate (εγώ αγοράζω σχεδόν πάντα Seagate). Όσο για τα σχόλια που εξαφανίζονται μυστηριωδώς μερικές φορές, αυτό γίνεται σε όλα τα sites, κάθε είδους, αν δε συμφωνείς με τη γραμμή του κάθε κόμματος.
caution Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί μετά από αυτή την είδηση μαντεύω ότι τα γνωστά μαγαζάκια θα "φουσκώσουν" τον AAKS; edit: I failed, το πλαίσιο τον έριξε 50 ολόκληρα λεπτά edit v2: Άλλαξε και η αμφιλεγόμενη εγγύηση
FarCry Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) WD 640gb=2x320gb plattersSeagate 500gb=2x250gb platters όσο μεγαλύτερα τα platters τόσο πιο γρήγορος ο δίσκος...(χοντρικά ασφαλώς) και μεγαλύτερη η πιθανότητα εμφάνισης σφάλματος όμως...λόγο αύξησης του density Of course, factors such as the increase in data density and number of platters may also be contributing to the chances of hard drive failure. The more parts and the tighter the density of the data on the platters means that there are more things that can potentially go wrong to cause data loss or a failure. από την άλλη δε κατάλαβα γιατί τα 32mb cache δεν κάνουν διαφορα συγκριτικά με τα 16... μάλλον θες να πεις διαφορα που ο μέσος χρηστης δε θα δει... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2008 από FarCry
prigipa_m Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Εμένα αυτό με χάλασε πολυ..!!!Παιδιά απλά κρατάτε BackUp γιατί δεν μου άρεσε αυτή η μείωση..
eliascm21 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Ητανε που ητανε χαλια οι δισκοι της seagate(μου εχουν καει 2 μεσα σε διαστημα 1,5 χρονων ενω οσοι wd πηρα δεν επαθαν τιποτα)τωρα μειωνουν και την εγγυηση!Μαλλον καταλαβαν και οι ιδιοι τους ποσο χαλια δισκους φτιαχνουν! Το έχω δει και εγώ αυτό. WD και ξερό ψωμί. WD: καλή ταχύτητα, μεγάλη θερμοκρασία, αρκετός θόρυβος, χτυπάνε και πιο εύκολα.Seagate: το ακριβός αντίθετο απο WD Μάλλον ανάποδα τα είπες... Και μόνο το γεγονός ότι έρηξαν την εγγύηση τι σας λέει? Ότι υπάρχει μεγάλο πλήθος σκληρών που χτυπάνε, με αποτέλεσμα η εταιρία να χάνει money.... Όσο για τον θόρυβο δεν ξέρω τι παίζει με τους καινούργιους, αλλά οι παλιοί (IDE) Seagate κάνουν έναν εκνευριστικό ήχο, ενώ οι wd παιρνάν απαρατήρητοι. Τώρα με τους καινούργιος δεν ξέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα