caveneo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Αφού έπεισα την κοπέλα μου. Πήρε η οικογένειά της υπολογιστή. Για αυτό που το θέλουν είναι ότι πρέπει. AMD 2πύρηνος, μητρική MSI, δεν τα θυμάμαι πολύ καλά. Αλλά εδώ και ένα χρόνο που τον έχουν συνέχεια κολλάει. Κυρίως όταν παίζουν παιχνίδια ή βλέπουν ταινίες. Και λέγοντας παιχνίδια, μην φανταστείτε κανά Far Cry2, παίζουν PacMan3D, Zuma, παιχνίδια που παίζονται και σε 5.86!! Και όμως τρώει κολλήματα συνέχεια. Μερικές φορές δεν ανοίγει καν. Και τον αφήνουν, μπορεί και μια μέρα. Ύστερα όταν τον ανοίγουν, ξεκινάει κανονικά συνήθως, και λέω συνήθως γιατί και στην αρχή όταν κολλάει, κολλάει όχι μετά την μέτρηση της RAM, αλλά στην αρχή αρχή όταν είναι να δείξει την κάρτα γραφικών. Το πρώτο πράγμα που δείχνει δηλαδή. Ένα άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν και αν ξεκολλήσει και μπει στα Windows, μετά το "Καλώς Ορίσατε" και πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας, εμφανίζει στιγμιαία στην οθόνη δύο παράλληλες οριζόντιες γραμμές (σε απόσταση 2 με 3 εκατοστά μεταξύ τους). Εγώ υποψιάζομαι ότι κάτι φταίει με την κάρτα γραφικών (μια απλή 6200 πρέπει να είναι). Αν μπορεί κάποιος να προσφέρει τα φώτα του, γιατί είναι κρίμα. Αν είναι να τους πω να πάνε να ζητήσουν αλλαγή κάρτας.
varemarious Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Ξεκίνα να τσεκάρεις Θερμοκρασίες. Μετά Κάνε ένα Memtest Όταν τελειώσεις αναβάθμισε Drivers του συστήματος γιατί απ ότι καταλαβαίνω η κοπέλα σου μάλλον δε θα ξέρει. Και τέλος κάνε check για ιούς. Αν όλα αυτά δε φέρουν αποτέλεσμα τότε εδώ είμαστε...
bobidis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα, μιας και θα έβαζα παρόμοιο . Λοιπόν και ο δικός μου κολλάει. Η οθόνη γίνεται όπως η συνημμένη φωτογραφία. Τσέκαρα για ιούς, τίποτα. Έκανα update στα drivers της κάρτας γραφικών, τίποτα. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο γυιός μου προσπαθούσε να εγκαταστήσει κάποια παιγνίδια και το έκανε μόνο σ' αυτόν. Τώρα το κάνει συχνά και μπορεί να είμαι και στο word. Αφού κολλήσει, πατώ Ctrl+Alt+Del, σβήνει προς στιγμή η οθόνη, κουμπάκι για τέλειωμα εργασίας και όλα καλά μέχρι το επόμενο κόλλημα. Έκανα επαναφορά συστήματος σε παλαιότερες ημερομηνίες και εντάξει, μέχρι να εγκαταστήσει άλλο παιγνίδι. Το πρόβλημα το επικεντρώνω στα παιγνίδια. Αλλά σωστή και η παρατήρηση του παιδιού "πως παίζουν οι άλλοι με μπακατέλες και 'μεις δεν μπορούμε;" Το μηχανάκι είναι Intel® Core2 Duo CPU E8400 στα 3.00GHz και 3.00GB RAM και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 6600GT (μάλλον ετοιμάζεται για αλλαγή).
SwAToNeR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Βρήκες το πρόβλημα και το έλυσες και μόνος σου. Χεχεχε Εγώ θα ρώταγα βασικά αν είναι crt η οθόνη και μήπως έχει μαγνητιστεί. Αλλά εφόσον έληξε μια χαρά
tempo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 δεν δοκιμάζεις να πατήσεις την κάρτα γραφικών ώστε να κουμπώσει καλά στην μητρική; (προσοχή μην την σπάσεις) έχω αντμετωπίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και η λύση ήταν αυτή ακριβώς.
bobidis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 δεν δοκιμάζεις να πατήσεις την κάρτα γραφικών ώστε να κουμπώσει καλά στην μητρική; (προσοχή μην την σπάσεις) έχω αντμετωπίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και η λύση ήταν αυτή ακριβώς. Όπως είπα και παραπάνω, άλλαξα κάρτα και όλα ΟΚ. Ούτως ή άλλως θα την άλλαζα γιατί ήταν παλαιολιθική, απλώς δίσταζα λόγω του οικονομικού (ήθελε και τροφοδοτικό).
caveneo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόν παίδες δοκίμασα τα πάντα. Έλεγξα και θερμοκρασίες, έκανα και memtest, όλα ήταν ΟΚ. Έβγαλα την κάρτα, την τοποθέτησα πάλι. Άλλαξα κάρτα. Σύνδεσα ένα UPS, πέρασα τους τελευταίους οδηγούς. Αλλά τίποτα. Πάλι κολλούσε στα απλά. Πήγα τελικά από εκεί που πήραν τον υπολογιστή (είναι γνωστός μου ο τύπος) και του είπα για όγδοη φορά (τις προηγούμενες εφτά πήγαινε η κοπέλα μου με τον πατέρα της) ότι κάτι πρέπει να γίνει. Του πήγαν το μηχάνημα και εχθές με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι τελικά το πρόβλημα ήταν το καλώδιο του SATA. Τώρα πως το κατάλαβε αυτό δεν ξέρω (αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας το πει). Είπε ότι ο σκληρός εξαιτίας αυτού του καλωδίου είχε γεμίσει bad sectors. Μου είπε ότι άλλαξε και σκληρό, έβαλε διαφορετική μάρκα τώρα, άλλαξε και το καλώδιο. Τώρα αναμένουμε τα αποτελέσματα της αλλαγής αυτής. Άντε να δούμε!! Ένα χρόνο το έχουν το μηχάνημα και το έχουν πάει για φτιάξιμο χωρίς αποτέλεσμα 7 φορές, ας ελπίσουμε η όγδοη να είναι και η τελευταία.
kybos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2009 Πήγα τελικά από εκεί που πήραν τον υπολογιστή (είναι γνωστός μου ο τύπος) και του είπα για όγδοη φορά... Άμα έχεις τέτοιους γνωστούς... τι να τους κάνεις τους εχθρούς... :lol:
varemarious Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Λοιπόν παίδες δοκίμασα τα πάντα. Έλεγξα και θερμοκρασίες, έκανα και memtest, όλα ήταν ΟΚ. Έβγαλα την κάρτα, την τοποθέτησα πάλι. Άλλαξα κάρτα. Σύνδεσα ένα UPS, πέρασα τους τελευταίους οδηγούς. Αλλά τίποτα. Πάλι κολλούσε στα απλά. Πήγα τελικά από εκεί που πήραν τον υπολογιστή (είναι γνωστός μου ο τύπος) και του είπα για όγδοη φορά (τις προηγούμενες εφτά πήγαινε η κοπέλα μου με τον πατέρα της) ότι κάτι πρέπει να γίνει. Του πήγαν το μηχάνημα και εχθές με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι τελικά το πρόβλημα ήταν το καλώδιο του SATA. Τώρα πως το κατάλαβε αυτό δεν ξέρω (αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας το πει). Είπε ότι ο σκληρός εξαιτίας αυτού του καλωδίου είχε γεμίσει bad sectors. Μου είπε ότι άλλαξε και σκληρό, έβαλε διαφορετική μάρκα τώρα, άλλαξε και το καλώδιο. Τώρα αναμένουμε τα αποτελέσματα της αλλαγής αυτής. Άντε να δούμε!! Ένα χρόνο το έχουν το μηχάνημα και το έχουν πάει για φτιάξιμο χωρίς αποτέλεσμα 7 φορές, ας ελπίσουμε η όγδοη να είναι και η τελευταία. Ναι μπορεί να συμβεί αυτό απο τα καλώδια . διάβασε εδώ και στο επίσημο site της seagate http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SATA_Troubleshooter_-_Bad_Sectors&vgnextoid=23f44a3cdde5c010VgnVCM100000dd04090aRCRD
caveneo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Μέχρι στιγμής ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά και απρόσκοπτα. Παίζουν παιχνίδια κανονικά και δεν κάνει τα κουλά που έκανε πριν. Μακάρι να έστρωσε και να έφταιγε μόνο το καλώδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.