Προς το περιεχόμενο

overclocked και γνησιο

pug_f_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mπορει να σας φανει χαζη η ερωτηση μου αλλα το εχω αρκετο καιρο απορια..

Εχουμε ας πουμε εναν AMD 4800 και τον κανουμε 6000 ας πουμε , me overclocking

EΙναι το ιδιο πραγμα με το να επαιρνα τον 6000 ετοιμο, απο το μαγαζι??

Δημοσ.

Ναι αλλα όχι τεχνικά, δηλαδή ο αγορασμένος 6000 τρέχει σε αυτή την συχνότητα με default Volt. Ο ο/c 4800 στα 6000 δεν σου εγγυάται κανεις ότι θα τρέχει σίγουρα stable. Και φυσικά υπάρχει και η διαφορα temps λόγο μεγαλυτερου Vcore. ;)

• Moderators
Δημοσ.

Επισης με την ιδια λογικη μπορεις να υπερχρονισεις τον 6000+ και να περασει τον 4800+ που εγινε 6000 απο Overclock :P

Δημοσ.
Επισης με την ιδια λογικη μπορεις να υπερχρονισεις τον 6000+ και να περασει τον 4800+ που εγινε 6000 απο Overclock :P

καλα ναι ..αλλα πες οτι διαθετω 100 ευρω για επεξεργαστη..

Γιατι να μη δωσω 70 π.χ και ενα εχω τον ιδιο που θα επαιρνα με 100?

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 07 : 53 : 57-----

Ναι αλλα όχι τεχνικά, δηλαδή ο αγορασμένος 6000 τρέχει σε αυτή την συχνότητα με default Volt. Ο ο/c 4800 στα 6000 δεν σου εγγυάται κανεις ότι θα τρέχει σίγουρα stable. Και φυσικά υπάρχει και η διαφορα temps λόγο μεγαλυτερου Vcore. ;)

Κοιτα για τη σταθεροτητα δε καταλαβα τι εννοεις...

Δηλαδη αν εχω εναν 4800 π.χ και τον παω στα 6000..

Μπορει καποια στιγμη να δουλευει σαν 5000 , καποια στιγμη σαν 5600 κλπ.???

Αμα εννοεις αυτο.. εε ενταξει παλι κερδισμενος εισαι..

--------------------

και για την θερμοκρασια..

Βαζω αμα ειναι μια υδροψυξη, την οποια τη κραταω και για τους επομενους υπολογιστες...( ετσι δεν ειναι ?? το πολυ να χρειαστει αλλαγη κανα μπλοκ..)

Δημοσ.

Εκει που φαινεται παρα πολυ η διαφορα και το κερδος ειναι στους Intel Q9550 (310 euro) και Q9650 (530 euro). Η διαφορα τους? 200 Mhz!!! Που τα πιανεις και χωρις καμια αυξηση στα volt.

Δημοσ.

Nα παραθέσω ότι ένας overclocked επεξεργαστής, θα έχει καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα σε απόδοση, διότι κάνοντας overclock, υπερχρονίζεις και τις μνήμες. Εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω από τον a64 3200+ που έχω. Απο κεί κ πέρα, όπως λένε και τα παιδιά, το θέμα είναι το pc να δουλευει ρολόϊ... οπότε κοιτάς να αγοράσεις εναν επεξεργαστή που με λίγο πουσάρισμα να φτάνει κ να ξεπερνάει τον αμέσως επόμενο που έχει μεγάλη διαφορά τιμής...

Π.Χ.

κάποτε...o A64 3200+ με τον 3500+ μεγάλη διαφορά στα λεφτά, αλλά κλοκάρωντας τον έφτανε τον 3800+

Τώρα, ο E8400 με λίγο πουσάριμα, ξεπερνάει τον E8500...Να κοιτάς το value/money...

Δημοσ.
Nα παραθέσω ότι ένας overclocked επεξεργαστής, θα έχει καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα σε απόδοση, διότι κάνοντας overclock, υπερχρονίζεις και τις μνήμες. Εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω από τον a64 3200+ που έχω. Απο κεί κ πέρα, όπως λένε και τα παιδιά, το θέμα είναι το pc να δουλευει ρολόϊ... οπότε κοιτάς να αγοράσεις εναν επεξεργαστή που με λίγο πουσάρισμα να φτάνει κ να ξεπερνάει τον αμέσως επόμενο που έχει μεγάλη διαφορά τιμής...

Π.Χ.

κάποτε...o A64 3200+ με τον 3500+ μεγάλη διαφορά στα λεφτά, αλλά κλοκάρωντας τον έφτανε τον 3800+

Τώρα, ο E8400 με λίγο πουσάριμα, ξεπερνάει τον E8500...Να κοιτάς το value/money...

Δεν υπερχρονίζεις τις μνήμες αλλά το BUS/Hypertransport. Σύμφωνοι πως όταν υπερχρονίζεις η απόδοση είναι μεγαλύτερη.

Πλεονεκτήματα:

- Γρηγορότερο Ι/Ο του επεξεργαστή

- Τιμή...

Μειονεκτήματα:

-Μειωμένη διάρκεια ζωής

-Υψηλότερες Θερμοκρασίες

-Έλλειψη σταθερότητας

Επίσης προφανώς ο ακριβότερος επεξεργαστής υπερχρονίζεται κι αυτός... Και πιο ψηλά μάλιστα... Αυτό για όσους νομίζουν πως επειδή μπορούν να υπερχρονίσουν αυτόματα οι ακριβότεροι επεξεργαστές είναι "για τα μπάζα".

Η γνώμη μου πάντως είναι πως ο υπερχρονισμός είναι υπερτιμημένη πρακτική. Κι εγώ ομολογώ πως τον Q6600 μου τον τρέχω στα 3.5(πιο συχνά στα 3.0 για σταθερότητα), αλλά είναι πολλές φορές που αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόπο...

• Moderators
Δημοσ.

Η μειωμενη διαρκεια ζωης ειναι π.χ. αντι για 15 χρονια... 10! Επισης, αν δεν ανεβασεις vcore, δε μειωνεται η διαρκεια ζωης. (αλλα τη σημερον ημερα, ποιος κραταει επεξεργαστη πανω απο 3 χρονια? σιγουρα οχι αυτος που κανει εστω και λιγο overclock).

Οποιος κανει λιγακι σοβαρο overclocking αλλαζει ψυκτρα.

Π.χ. εγω με τη stock (E8400) ειχα 68 σε full load (στα μαμα 3Ghz)

Με την Ultra 120 extreme στα 4Ghz 55 βαθμους...!

Οσο για τη σταθεροτητα... 2 μερες σε full load δε πεταξε error. Ουτε ενα. Τι αλλο να ζητησει κανεις?

Και οντως τις μνημες δεν ειναι υποχρεωτικο να τις υπερχρονισεις, υπαρχει πληθωρα επιλογων.

Αλλα σε αρκετα μεγαλα overclocks εισαι υποχρεωμενος να υπερχρονισεις και τις μνημες, γιατι δε θα υπαρχει αλλη διαθεσιμη επιλογη. Κοινως θα εχεις φτασει σε αυτο που λεμε ''με κοβουν οι μνημες''.

Δημοσ.
Επίσης προφανώς ο ακριβότερος επεξεργαστής υπερχρονίζεται κι αυτός... Και πιο ψηλά μάλιστα... Αυτό για όσους νομίζουν πως επειδή μπορούν να υπερχρονίσουν αυτόματα οι ακριβότεροι επεξεργαστές είναι "για τα μπάζα".

Αυτό δεν ισχύει πάντα.

Ειδικά παλαιότερα που η AMD ήταν στις (πολύ) καλές της μέρες, όσο υψηλότερα χρονισμένος ήταν ένας επεξεργαστής (από την ίδια σειρά), τόσο μικρότερο overclocking potential είχε, αναλογικά με τους υπόλοιπους.

Η γνώμη μου πάντως είναι πως ο υπερχρονισμός είναι υπερτιμημένη πρακτική. Κι εγώ ομολογώ πως τον Q6600 μου τον τρέχω στα 3.5(πιο συχνά στα 3.0 για σταθερότητα), αλλά είναι πολλές φορές που αναρωτιέμαι αν αξίζει το κόπο...

Εάν είσαι overclocker, δε σε απασχολεί τόσο το να δεις τις ορατές (ή μη) διαφορές στην απόδοση, όσο η διαδικασία...

Δημοσ.

Απλά όπως είπα, γιατί λεφτά για πέταμα δεν έχουμε, θέλω να παίρνω ένα γατάκι ...και να το κάνω τίγρη ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...