kotetsi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Στο insomnia υπάρχουν αναρίθμητα θέματα για τους κύριους εκπροσώπους των netbooks στην αγορά, κυρίως την ελληνική αλλά και του κόσμου γενικότερα. Μοντέλα όπως το Asus 900, το MSI Wind, το Asus 1000H και το Acer One μονοπωλούν το ενδιαφέρον των χρηστών της κοινότητας. Οι κατασκευαστές netbooks όμως είναι πολλοί, συνεπώς και οι προτάσεις αγοράς. Με μία έρευνα στο ίντερνετ και στην αγορά της Ιταλίας, στην οποία και βρίσκομαι, μπορεί κανείς να βρει φορητούς υπολογιστές που ούτε φανταζόταν ότι υπάρχουν. Ας δούμε ένα δείγμα συνοπτικά (με bold τα links): Hercules eCafe EC800: ένα τελείως άγνωστο μοντέλο στην ελληνική αγορά μέχρι σήμερα, είναι στις προθήκες της Fnac Ιταλίας εδώ και μήνες. Τα χαρακτηριστικά του είναι ιδιαίτερα αφού έχει επεξεργαστή AMD και οθόνη 8 ιντσών που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλα netbooks ενώ αίσθηση κάνει η έλλειψη ανεμιστήρα στο εσωτερικό του case. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά κρίνονται μάλλον αδιάφορα. Η τιμή του στην Ιταλία είναι 269 ευρώ. Toshiba NB100: 9άρα οθόνη, τυπικά χαρακτηριστικά, επιλογή 3 χρωμάτων (ασημί, χρυσαφί και μαύρο) κι ένα πολύ μικρό, μα πολύ μικρό, πληκτρολόγιο. Η τιμή του στα 319 ευρώ σε κατάστημα στο Μιλάνο. Compaq Mini 700: Ο κλώνος, όπως λένε, του HP Mini 1000 έφτασε στα καταστήματα Mediaworld Ιταλίας. Μοιάζει πολύ με το Acer One, έχει 10άρα οθόνη, μπαταρία 3 κελιών και αδικαιολόγητα υψηλή τιμή, στα 399 ευρώ. Fujitsu Siemens Amilo Mini: Με οθόνη 8.9 ιντσών και αναμενόμενα χαρακτηριστικά (Intel Atom, 1GB RAM, 80GB HDD κλπ), η Fujitsu Siemens κάνει την κίνησή της για να πάρει κι αυτή μερίδιο από την πίτα των netbooks. Advent 4213: Οι περισσότεροι ξέρουμε το Advent 4211, τον κλώνο του MSI Wind. Υπάρχουν όμως και άλλα μοντέλα της εταιρείας, όπως το 4213, το οποίο δε βασίζεται στο Wind, έχει τυπικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία συν το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένο με HSDPA. Εκτός του 4213 υπάρχει και το 4212, με μόνη διαφορά την έλλειψη HSDPA. Sylvania Meso: Με χαρακτηριστικά ίδια με των αντιπάλων του, μπαταρία 4 κελιών και επιλογή από τέσσερα χρώματα, το Meso δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους ανταγωνιστές του, εκτός ίσως από το design. Εκτός από το Meso, η Sylvania διαθέτει και το g, το οποίο είναι άμεσος, και σίγουρα ο πιο άσχημος, ανταγωνιστής του Asus 701, με επεξεργαστή VIA ULV στα 1.2GHz και σκληρό δίσκο 30GB. Emtec GDium: Τρέχει Mandriva Linux και ο επεξεργαστής του δεν είναι ούτε Atom, ούτε Celeron, ούτε VIA, ούτε καν AMD. Είναι... Loongson! Apricot Picobook Pro: Με επεξεργαστή VIA στα 1.2GHz, αδιάφορο design και μάλλον υψηλή τιμή δεν είναι καθόλου παράλογο να μην το γνωρίζει κανείς άλλος εκτός από τους κατασκευαστές του και τους λίγους, πιθανολογώ, αγοραστές του. Packard Bell Dot: οθόνη 8.9 ινστών, Intel Atom, ενδιαφέρον πληκτρολόγιο με πλήρες δεξί Shift και προαιρετικά 3G και μπαταρία 6 κελιών. Άλλος ένας εκπρόσωπος στην κατηγορία. Παρέλειψα σκόπιμα netbooks όπως το HP Mini 1000 και το Dell Mini 9, διότι είναι ήδη γνωστά, αν και με άγνωστη ημερομηνία άφιξης στην Ελλάδα. Αν έχετε να προσθέσετε κάποιο netbook στη λίστα ευχαρίστως να το κάνετε. Θα αγοράζατε κάποιο από τα προαναφερθέντα netbooks; Πού πιστεύετε ότι υπερτερούν και πού υστερούν σε σχέση με τους πολυσυζητημένους ανταγωνιστές τους; Μπορούν αυτά τα μοντέλα να κερδίσουν κομμάτι από την πίτα;
21century Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Ορισμένα απο αυτά ήδη υπάρχουν όπως το dell ήδη φτανει στη Βόδαφον, το Toshiba ήδη υπάρχει σε μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα και το advent σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών...
Delirium Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Toshiba NB100 @ EUR 249,00 με 80GB δίσκο http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/b001iwnjs4/geizhals1-21/ref=nosim?m=A3JWKAKR8XB7XF
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ξέχασες το Samsung NC10, δεν είναι ιδιαίτερα διάσημο πιστεύω αλλά χαλαρά είναι μέσα στο top 3 των netbook των 10 ιντσών
basilis5 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 επισης στην αγορα εχει μπει εδω και καιρο η αλυσιδα multirama με το Multirama-HT Xpress Book (10') ενω συντομα θα μπει στην αγορα και το πλαισιο με το Turbo-X TopNote(10')
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ενω συντομα θα μπει στην αγορα και το πλαισιο με τοTurbo-X TopNote(10') αν είχε μεγαλύτερη μπαταρία θα ήταν πολύ καλό... παίζει να είναι το μόνο netbook με 1gbit ethernet & 56k modem?
kotetsi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 ξέχασες το Samsung NC10, δεν είναι ιδιαίτερα διάσημο πιστεύω αλλά χαλαρά είναι μέσα στο top 3 των netbook των 10 ιντσών Το NC10 είναι και παραείναι διάσημο και πολυσυζητημένο. Αναλυτική περιγραφή μπορείς να βρεις στο review μου (link στην υπογραφή μου).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Το NC10 είναι και παραείναι διάσημο και πολυσυζητημένο. όχι τόσο στην Ελλάδα...
ppppetros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Το NC10 είναι και παραείναι διάσημο και πολυσυζητημένο. Αναλυτική περιγραφή μπορείς να βρεις στο review μου (link στην υπογραφή μου). Μπραβο για το review!!!
kotetsi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 όχι τόσο στην Ελλάδα... Μα ούτε και τα υπόλοιπα netbooks που έχω παραθέσει πιο πάνω είναι γνωστά στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό δημιουργήθηκε για να γίνει μία γενική συζήτηση γύρω από τα υπόλοιπα netbooks που κυκλοφορούνε και που δεν έχουν την ίδια απήχηση με τα υπόλοιπα που είναι πρώτα σε πωλήσεις και σε βαθμολογία χρηστών. Το NC10 είναι ένα από αυτά, ασχέτως αν δεν εισάγεται στην Ελλάδα προς το παρόν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μα ούτε και τα υπόλοιπα netbooks που έχω παραθέσει πιο πάνω είναι γνωστά στην Ελλάδα. και για αυτό τα έβαλες σε topic με τίτλο "όχι τόσο διάσημα netbooks της αγοράς" anyway ας μην το συνεχίσουμε δεν έχει νόημα
kotetsi Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Αχ μωρέ ThReSh, δεν κατάλαβες τι λέω. Τα netbooks που έχω παραθέσει στο αρχικό post είναι... πώς να το θέσω... «παρακατιανά» σε σχέση με τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα ανά τον κόσμο. Tο eCafe αποκλείεται να έχει ποτέ την ίδια επιτυχία με το Asus 900 για παράδειγμα. Το NC10 (όπως και το Dell πχ) τα παρέλειψα διότι ανήκουν στην «αφρόκρεμα», αν θέλεις, των netbooks. Anywayz, θα αγόραζε κάποιος κανένα από τα προαναφερθέντα μοντέλα; Πού πιστεύει ότι υπερτερούν/υστερούν έναντι του πολυδιαφημισμένου και καλοπουλημένου ανταγωνισμού;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Τα netbooks που έχω παραθέσει στο αρχικό post είναι... πώς να το θέσω... «παρακατιανά» σε σχέση με τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα ανά τον κόσμο. Anywayz, θα αγόραζε κάποιος κανένα από τα προαναφερθέντα μοντέλα; Πού πιστεύει ότι υπερτερούν/υστερούν έναντι του πολυδιαφημισμένου και καλοπουλημένου ανταγωνισμού; ε δεν διάβασα κάτι ώστε να καταλάβαινα αυτό μπα προτιμώ brand στα laptops...
mindtrapper Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Γνωρίζει κανείς κάποιο netbook που να παρέχει θύρα hdmi ή dvi; Επίσης ναι υπάρχει περίπτωση να αγόραζα κάποιο από τα "δεύτερα" netbooks αρκεί να είχε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Κάτι που μάλλον δεν συμβαίνει. Ας πούμε το netbook από Multirama είναι κλώνος του MSI Wind (μέχρι και MSI γράφει από κάτω) αλλά αν θυμάμαι καλά η τιμή είναι γύρω στα 30 ευρώ κάτω του "original". Για εμένα όχι αρκετή διαφορά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 mindtrapper όχι δεν νομίζω να υπάρχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.