hackerW32 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 πειραζει εαν βαζω εδω τα βιντεακια που φτιαγνω για διαφορα games? ειναι το πρωτο που φτιαγνω με την μαπα μου και θα ηθελα μερικες γνωμες 1
bedazzled Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 1) Στο είπα και στο από 'κει νήμα, η MS δεν είπε ποτέ ότι το QB θα είναι exclusive. Κατασκεύασμα του τύπου ήταν όλο αυτό. Θα μπορούσε να το είχε πει πιο ξεκάθαρα; Ναι, θα μπορούσε, αλλά από την άλλη μπορεί και η Ν να βγει σήμερα και να πει «το NX θα έχει BC με το Wii U», το οποίο είναι προφανώς αυτοκτονικό για τις πωλήσεις του Wii U. Δεν «τρέχεις» έτσι μια εταιρεία. 2) Και στην τελική, πόοοοοοσοι είναι αυτοί οι xboxάδες, που ήταν μεταξύ PC και XBONE και διάλεξαν XBONE αποκλειστικά και μόνο για το QB. Εγώ λέω ότι δεν υπήρχε ούτε ένας. Αλλά και να είναι και κάμποσοι, δεν άλλαζει το γεγονός ότι παίρνουν αυτό που τους υποσχέθηκαν: το QB στο XBONE. Γιατί θα πρέπει να αισθάνονται μαλάκες, που θα το παίξουν και κάποιοι άλλοι; 3) Θέλω να πιστεύω ότι όσοι ποστάρουμε σχετικά, έχουμε παρακολουθήσει τη σχετική ειδησεογραφία. Επομένως, όχι, δεν ισχύει αυτό που λες. Η έννοια του «exclusivity» έχει γίνει αρκετά obscure τα τελευταία χρόνια, έχει «απλώσει» πολύ. Η Nintendo έχει κάνει άνοιγμα στο Αndroid, και η Sony σκοπεύει να κάνει άνοιγμα παντού με το PS Now. Από εδώ και πέρα, δεν θα μιλάμε για exclusives ανά κονσόλα, αλλά θα μιλάμε για exclusives ανά οικοσύστημα. Το οικοσύστημα της MS είναι τα Windows 10 και το XBONE φοράει Windows 10. Επομένως, είναι πολύ λογικό το XBOX και τα Windows να μοιράζονται προϊόντα (μην σου κάνει εντύπωση αν δεις Office στο XBONE, στο κοντινό μέλλον). 4) Αν είχε βγει μια εταιρεία και διαφήμιζε ένα προϊόν που θα έχει κάποια features και μετά μου έκοβε αυτά τα features ενώ είχα προ-παραγγείλει, τότε θα φώναζα (όπως έκανε η CDPR). Αν βγει εξαρχής και πει ότι το προϊόν είναι αυτό και όχι κάτι άλλο, τότε δεν θα φώναζα. Όπως είπες και παρακάτω «το πρόβλημα είναι να μην σου τάζει άλλα στην αρχή και άλλα βλέπεις στο τέλος...» 5) Τα υπόλοιπα που λες περί ψυχολογίας και περί γυναικών δεν θέλω να τα σχολιάσω. 6) Το τελευταίο σου post περί κοινού multi-player σηκώνει αρκετή κουβέντα και έχουμε βγει ήδη αρκετά off-topic. 1) Τώρα θες να το πάμε με αυτή την λογική; Γιατί και η Sony δεν υποσχέθηκε πουθενά 1080p60 σε ΟΛΑ τα παιχνίδια. Τα μέσα το πήραν αρχής γενομένης από το Tomb Raider reboot και το παραφούσκωσαν. Μετά το πήραν PCάδες και Xboxάδες και το έκαναν παντιέρα. Για να προλάβω κάποιους, σε μεμονωμένες περιπτώσεις που υποσχέθηκε όντως 1080p60 (βλ. E3 2014 Uncharted 4 demo) συμφωνώ να βγει και να δώσει εξηγήσεις και γιατί όχι, να ζητήσει και συγγνώμη η ίδια η ND (όπως πολύ σωστά έκαναν για το Ubi κάδρο). Έτσι κι αλλιώς μια χαρά εντυπωσιακό κατόρθωμα θα είναι αν πετύχουν το ίδιο IQ σε 1080p30. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την Κινέζα την Corrinne Yu (με δήθεν περγαμηνές από Halo 4) και τις πίπες που έλεγε περί real time σε 1080p60. Η συγκεκριμένη πήρε πόδι εν τέλει από την ND. Πολύ ύποπτη ιστορία πάντως. 2) Έχεις κολλήσει στο δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος. Το δέντρο είναι το QB και το δάσος είναι ότι η MS δεν διστάζει να αδειάσει τους Xboxάδες όταν τα βρίσκει σκούρα. Να σου θυμίσω την ιστορία με το Kinect και που τάχα μου δεν μπορούσαν να το βγάλουν από την κονσόλα; Ξέρεις, κάποιοι έσκασαν €500 και ναι, ένιωσαν κορόιδα... αν το ήξεραν, ίσως να έπρατταν διαφορετικά. Τώρα αφήνουν υπονοούμενα ότι θα βγάζουν κάθε χρόνο νέα κονσόλα α λα iPhone (καμία σχέση με PC). Κι αυτό άδειασμα θα είναι και φυσικά αλλοιώνει τον χαρακτήρα της κονσόλας. Ελπίζω να έγινε αντιληπτό το point. 3) Καμία σχέση με αυτό που έλεγα εγώ. Εννοούσα ότι τα PS4 exclusives και τα Wii U exclusives είναι πραγματικά exclusives. Για να σε προλάβω, μην μου αναφέρεις το Street Fighter γιατί ξέραμε εδώ και καιρό ότι θα βγει και σε PC και εκτός αυτού είναι και φόλα παιχνίδι. Αναφέρομαι στα system seller (Uncharted 4, Horizon κλπ) που ξέρεις και ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα βγουν αλλού. Όσο για την Nintendo, πότε ακριβώς είπε ότι θα βγάλει Super Mario 3D World, Captain Toad, Mario Kart 8, Splatoon κλπ σε Android; Ποτέ. Πρώτα από όλα δεν έχει νόημα λόγω χειρισμού. Η συνεργασία με την Dena αφορά spin offs που σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν τα ίδια production values. Το PS Now τι σχέση έχει με το PS4; Μια πειραματική, συνδρομητική υπηρεσία για PS3 games είναι. Θα έχει απήχηση κάτι τέτοιο στους PCάδες που από την μια σιχαίνονται τις συνδρομές (με εξαίρεση τα MMO) και αφετέρου μιλάμε για streaming που δεν μπορεί να κάνει την GTX 970 να ιδρώσει ούτε στο ελάχιστο. Συμφωνώ ότι αυτό είναι το μακρινό μέλλον του gaming (ας πούμε από το PS6 και μετά), αλλά τι να λέει αυτό; Μπορεί να βάλουν και PS4 server blades όταν βγει το PS5 το 2020. Θα έχει να λέει κάτι αν γίνει mainstream και αν το αποδεχτεί ο κόσμος. Εξήγησα όμως γιατί είναι απίθανο να το δεχτεί η PCMR... Αν ο PCας δέχεται να πληρώνει €100 τον χρόνο για να παίζει PS exclusives, εγώ γιατί να έχω πρόβλημα; Είναι σαν να μου λες ότι έχω πρόβλημα αν δώσει €300 (σαν να λέμε 3 χρόνια PS Now) για να παίξει Uncharted 4. Ξέρεις που έχω πρόβλημα; Με αυτόν που πάει και δίνει €350 για μια GPU, αλλά δεν δίνει το ίδιο ποσό για κονσόλα... TL;DR: Θες να παίξεις τα εκάστοτε αποκλειστικά παιχνίδια της εκάστοτε πλατφόρμας; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να πληρώσεις το entry fee (κονσόλα ή συνδρομή για streaming). Για το Office 365, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να μπει στο Xbone, αλλά τι σχέση έχει με τα παιχνίδια που συζητάμε; Έχω LibreOffice στο PC, δεν μου χρειάζεται συνδρομή για αυτό. 4) Άρα συμφωνούμε να παραμείνει PC exclusive το Star Citizen; Εγώ δεν έχω απαίτηση να βγει και στις κονσόλες. Αν θελήσω να το παίξω, θα φτιάξω το ανάλογο PC rig. Έτσι κι αυτός που θέλει να παίξει Uncharted 4, να πάρει PS4 ή ξέρω γω να νοικιάσει κονσόλα από Seven. Δίκαιο νομίζω. 5) Δεν παύουν να είναι αλήθειες όμως. Μακάρι να μοιραζόμασταν τα πάντα με όλους, να μην υπήρχε εγωισμός αλλά μόνο αλτρουισμός, αλλά οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι καλώς ή κακώς. 6) Μπορείς να απαντήσεις εδώ ελεύθερα αν θες.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μα αυτό λεω, δεν θα γινόταν αυτο που περιγράφεις. Δεν θα δούλευαν ποτε πανω σε αυτή την επιλογή. Πώς λες ότι δεν θα δούλευαν όταν ήδη έχουν δουλέψει; Ήδη έχει βγει το Gears of War Ultimate για PC και σύντομα θα βγει το Quantum Break και το Forza. Αυτά ήδη γίνονται, επομένως πώς υποστηρίζεις ότι «δεν θα δούλευαν ποτέ πάνω σε αυτή την επιλογή»; Εκτός κι αν εννοείς ότι η Sony ή η Nintendo συγκεκριμένα δεν θα δούλευαν ποτέ επάνω σε αυτή την επιλογή, οπότε θα σου απαντήσω ότι να δούμε πρώτα τι ψάρια θα πιάσει η MS με το Store και μετά θα δούμε τι θα κάνει ο ανταγωνισμός. Πρόσεξε: μπορεί της MS να μην της βγει η κίνηση, δεν το θεωρώ δεδομένο (παρόλο που προσωπικά θέλω να πετύχει, γιατί με συμφέρει να πετύχει, ως pc gamer και μη κάτοχο XBONE), αλλά σε περίπτωση που της βγει πιστεύω ότι η Sony θα προσπάθησει κάτι ανάλογο, όπως ήδη προσπαθεί πράγματα παρόμοια με αυτά της MS (streaming, BC κλπ). Σε κάθε περίπτωση όμως, το επιχείρημά σου θα είχε βάση αν οι xboxάδες έχαναν σε ποιότητα από τα games που θα μοιράζονται με τους pcάδες. Σε πρώτη φάση, δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Το Gears of War Ultimate παίζει κομπλέ σε XBONE και -από τα video που έχω δει- το ίδιο ισχύει με το Quantum Break. Ειδικά το QB φαίνεται ότι είναι ένας τίτλος που φτάνει στα άκρα το H/W του XBONE, δεν βρίσκεις; 1) Τώρα θες να το πάμε με αυτή την λογική; Γιατί και η Sony δεν υποσχέθηκε πουθενά 1080p60 σε ΟΛΑ τα παιχνίδια. Τα μέσα το πήραν αρχής γενομένης από το Tomb Raider reboot και το παραφούσκωσαν. Μετά το πήραν PCάδες και Xboxάδες και το έκαναν παντιέρα. Για να προλάβω κάποιους, σε μεμονωμένες περιπτώσεις που υποσχέθηκε όντως 1080p60 (βλ. E3 2014 Uncharted 4 demo) συμφωνώ να βγει και να δώσει εξηγήσεις και γιατί όχι, να ζητήσει και συγγνώμη η ίδια η ND (όπως πολύ σωστά έκαναν για το Ubi κάδρο). Έτσι κι αλλιώς μια χαρά εντυπωσιακό κατόρθωμα θα είναι αν πετύχουν το ίδιο IQ σε 1080p30. Ακόμα θυμάμαι εκείνη την Κινέζα την Corrinne Yu (με δήθεν περγαμηνές από Halo 4) και τις πίπες που έλεγε περί real time σε 1080p60. Η συγκεκριμένη πήρε πόδι εν τέλει από την ND. Πολύ ύποπτη ιστορία πάντως. 2) Έχεις κολλήσει στο δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος. Το δέντρο είναι το QB και το δάσος είναι ότι η MS δεν διστάζει να αδειάσει τους Xboxάδες όταν τα βρίσκει σκούρα. Να σου θυμίσω την ιστορία με το Kinect και που τάχα μου δεν μπορούσαν να το βγάλουν από την κονσόλα; Ξέρεις, κάποιοι έσκασαν €500 και ναι, ένιωσαν κορόιδα... αν το ήξεραν, ίσως να έπρατταν διαφορετικά. Τώρα αφήνουν υπονοούμενα ότι θα βγάζουν κάθε χρόνο νέα κονσόλα α λα iPhone (καμία σχέση με PC). Κι αυτό άδειασμα θα είναι και φυσικά αλλοιώνει τον χαρακτήρα της κονσόλας. Ελπίζω να έγινε αντιληπτό το point. 3) Καμία σχέση με αυτό που έλεγα εγώ. Εννοούσα ότι τα PS4 exclusives και τα Wii U exclusives είναι πραγματικά exclusives. Για να σε προλάβω, μην μου αναφέρεις το Street Fighter γιατί ξέραμε εδώ και καιρό ότι θα βγει και σε PC και εκτός αυτού είναι και φόλα παιχνίδι. Αναφέρομαι στα system seller (Uncharted 4, Horizon κλπ) που ξέρεις και ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα βγουν αλλού. Όσο για την Nintendo, πότε ακριβώς είπε ότι θα βγάλει Super Mario 3D World, Captain Toad, Mario Kart 8, Splatoon κλπ σε Android; Ποτέ. Πρώτα από όλα δεν έχει νόημα λόγω χειρισμού. Η συνεργασία με την Dena αφορά spin offs που σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν τα ίδια production values. Το PS Now τι σχέση έχει με το PS4; Μια πειραματική, συνδρομητική υπηρεσία για PS3 games είναι. Θα έχει απήχηση κάτι τέτοιο στους PCάδες που από την μια σιχαίνονται τις συνδρομές (με εξαίρεση τα MMO) και αφετέρου μιλάμε για streaming που δεν μπορεί να κάνει την GTX 970 να ιδρώσει ούτε στο ελάχιστο. Συμφωνώ ότι αυτό είναι το μακρινό μέλλον του gaming (ας πούμε από το PS6 και μετά), αλλά τι να λέει αυτό; Μπορεί να βάλουν και PS4 server blades όταν βγει το PS5 το 2020. Θα έχει να λέει κάτι αν γίνει mainstream και αν το αποδεχτεί ο κόσμος. Εξήγησα όμως γιατί είναι απίθανο να το δεχτεί η PCMR... Αν ο PCας δέχεται να πληρώνει €100 τον χρόνο για να παίζει PS exclusives, εγώ γιατί να έχω πρόβλημα; Είναι σαν να μου λες ότι έχω πρόβλημα αν δώσει €300 (σαν να λέμε 3 χρόνια PS Now) για να παίξει Uncharted 4. Ξέρεις που έχω πρόβλημα; Με αυτόν που πάει και δίνει €350 για μια GPU, αλλά δεν δίνει το ίδιο ποσό για κονσόλα... TL;DR: Θες να παίξεις τα εκάστοτε αποκλειστικά παιχνίδια της εκάστοτε πλατφόρμας; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να πληρώσεις το entry fee (κονσόλα ή συνδρομή για streaming). Για το Office 365, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να μπει στο Xbone, αλλά τι σχέση έχει με τα παιχνίδια που συζητάμε; Έχω LibreOffice στο PC, δεν μου χρειάζεται συνδρομή για αυτό. 4) Άρα συμφωνούμε να παραμείνει PC exclusive το Star Citizen; Εγώ δεν έχω απαίτηση να βγει και στις κονσόλες. Αν θελήσω να το παίξω, θα φτιάξω το ανάλογο PC rig. Έτσι κι αυτός που θέλει να παίξει Uncharted 4, να πάρει PS4 ή ξέρω γω να νοικιάσει κονσόλα από Seven. Δίκαιο νομίζω. 5) Δεν παύουν να είναι αλήθειες όμως. Μακάρι να μοιραζόμασταν τα πάντα με όλους, να μην υπήρχε εγωισμός αλλά μόνο αλτρουισμός, αλλά οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι καλώς ή κακώς. 6) Μπορείς να απαντήσεις εδώ ελεύθερα αν θες. 1) Σόρι τώρα, αλλά νομίζω ότι το «απλώνεις» επιτηδευμένα για κάνεις point εκεί που δεν υπάρχει. Τι σχέση έχει το 1080p60 με τις αποκλειστικότητες; Στις αποκλειστικότητες υπάρχουν τα console exclusives, τα timed-exclusives και τα system exclusives. Όταν είχε βγει το RotTR είχαν πει ξεκάθαρα ότι θα είναι timed exclusive και ότι η pc έκδοση θα βγει μετά από ένα χρόνο. Στο QB δεν είχαν αναφέρει ΚΑΝ ότι θα είναι timed exclusive. Άρα η παράλληλη κυκλοφορία ήταν ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο. Τώρα γιατί όλοι θεώρησαν ότι θα είναι console exclusive (όταν μάλιστα όλα τα παιχνίδια της Remedy έχουν βγει για PC) μου διαφεύγει εντελώς. 2) Κι εσύ έχει κολλήσει στο «άδειασμα» και δεν βλέπεις την big picture. Και η big picture είναι ότι το XBONE έχει κάνει απογοητευτικές πωλήσεις, ειδικά για αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βλέπεις ότι έχουν ανακοινώσει ένα κάρο προσθήκες στο σύστημα και οι console gamers εξακολουθούν να υποστηρίζουν το PS4. Είναι λογικό κι επόμενο να κάνουν κάποιο άνοιγμα για να κλείσουν την τρύπα. Για το Kinect έχεις απόλυτο δίκιο, ήταν φάουλ εκεί η MS, για τα ετήσια upgrades θα προτιμούσα να περιμένω λίγο πριν σχολιάσω για να δω τι εννοούν ακριβώς. 3) Μπορεί η Ν να μην βγάλει Zelda ή Mario σε android/ios, αλλά τα IP της δεν τελειώνουν εκεί. Το Pokemon GO είναι τιτανοτεράστιο project. Δείχνει ότι η Ν έχει μεγαλύτερα πράγματα στο μυαλό της για το Android και για το iOS. Δεν ξέρω για ποιούς pcάδες μιλάς, αλλά εμένα προσωπικά δεν με χαλάνε οι συνδρομές αν έχουν αντίκρυσμα. Και μία συνδρομή του τύπου 100 ευρώ το χρόνο για να έχω όλη τη βιβλιοθήκη του PS3 και του PS4 (γιατί προς τα εκεί πάει το πράγμα) στο pc μου ή στο κινητό μου, δεν με χαλάει καθόλου. Ευχαρίστως θα τα έδινα. Μπορεί για την ώρα το PS Now να είναι πειραματικό, αλλά έχουν δηλώσει ότι θέλουν να γίνει mainstream υπηρεσία ανοιχτή σε όλους, ακόμα και στα pc's. Και προσωπικά, πιστεύω ότι θα γίνει mainstream πολύ πριν το 2020 που αναφέρεις. Θα δούμε. 4) Μπορεί να μην έχεις απαίτηση να βγει, αλλά δεν θα ήταν καλοδεχούμενο αν έβγαινε; Ε, έτσι και εγώ, δεν με πείραζε που δεν θα έπαιζα Gears of War Ultimate, αλλά από τη στιγμή που βγήκε σε PC το στηρίζω με τα λεφτά μου, είναι μία κίνηση που με βρίσκει σύμφωνο. 5) Εξακολουθώ να μην θέλω να σχολιάσω. 6) Θα στα αναλύσω ένα ένα τα points σε επόμενο post.
bedazzled Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 1) Σε κάθε περίπτωση όμως, το επιχείρημά σου θα είχε βάση αν οι xboxάδες έχαναν σε ποιότητα από τα games που θα μοιράζονται με τους pcάδες. Σε πρώτη φάση, δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Το Gears of War Ultimate παίζει κομπλέ σε XBONE και -από τα video που έχω δει- το ίδιο ισχύει με το Quantum Break. Ειδικά το QB φαίνεται ότι είναι ένας τίτλος που φτάνει στα άκρα το H/W του XBONE, δεν βρίσκεις; 2) Κι εσύ έχει κολλήσει στο «άδειασμα» και δεν βλέπεις την big picture. Και η big picture είναι ότι το XBONE έχει κάνει απογοητευτικές πωλήσεις, ειδικά για αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βλέπεις ότι έχουν ανακοινώσει ένα κάρο προσθήκες στο σύστημα και οι console gamers εξακολουθούν να υποστηρίζουν το PS4. Είναι λογικό κι επόμενο να κάνουν κάποιο άνοιγμα για να κλείσουν την τρύπα. 3) Δεν ξέρω για ποιούς pcάδες μιλάς, αλλά εμένα προσωπικά δεν με χαλάνε οι συνδρομές αν έχουν αντίκρυσμα. Και μία συνδρομή του τύπου 100 ευρώ το χρόνο για να έχω όλη τη βιβλιοθήκη του PS3 και του PS4 (γιατί προς τα εκεί πάει το πράγμα) στο pc μου ή στο κινητό μου, δεν με χαλάει καθόλου. Ευχαρίστως θα τα έδινα. Μπορεί για την ώρα το PS Now να είναι πειραματικό, αλλά έχουν δηλώσει ότι θέλουν να γίνει mainstream υπηρεσία ανοιχτή σε όλους, ακόμα και στα pc's. Και προσωπικά, πιστεύω ότι θα γίνει mainstream πολύ πριν το 2020 που αναφέρεις. Θα δούμε. 1) Έχει ωραία γραφικά το QB, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι PC ή console footage αυτό που δείχνουν... πάντα υπάρχει αυτή η αμφιβολία με τα multiplatform και 9 στις 10 φορές δείχνουν PC footage για ευνόητους λόγους. Sony και Nintendo δεν είναι MS. Η MS λέει ότι έχει εργαλεία που σου επιτρέπουν να κάνεις «εύκολα και απροβλημάτιστα» (αν κρίνω από το φιάσκο του Gears μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα) compile τον ίδιο κώδικα σε PC και Xbone με DX12 API. Οι άλλες δεν το έχουν αυτό. Επειδή όμως το Xbone ΔΕΝ είναι PC (τα PC δεν έχουν unified DDR3, ούτε eSRAM), αμφιβάλλω κατά πόσο το cross-compile εκμεταλλεύεται όπως πρέπει τα "quirks" της κονσόλας ή αν δουλεύει με την λογική του ελάχιστου κοινού παρονομαστή (το σύνηθες στα multiplatform)... Εγείρονται ακόμα και αμφιβολίες αν δεις συζητήσεις στο NeoGAF για το BC και την DDR3/eSRAM. Δεν μπορούν να βγάλουν ένα XB1.5 με GDDR5, HBM ή DDR4 και να μην σπάσει το BC. Έτσι δουλεύει το low-level console coding. Εκτός αν είναι όλα high level με abstraction (στυλ PC) και μας δουλεύουν... Αν πάλι συνεχίσουν να έχουν eSRAM λόγω BC και ίσως και μεγαλύτερη ποσότητα (π.χ. 64MB), πάλι θα τρώνε πολλά transistors από την APU -> gimped GPU. 2) Χαίρω πολύ, είναι προφανές αυτό. Όσο για αυτούς που προτιμάνε PS4, ε κάποιοι θέλουν Uncharted και άλλοι θέλουν Halo. Γούστα είναι αυτά. Για μένα μακάρι να κλείσει η ψαλίδα στις πωλήσεις, μπας και η Sony ζοριστεί λίγο και δώσει π.χ. καλύτερα παιχνίδια στο PS+. Δεν είναι καθόλου σίγουρο αυτό όμως, όπως δεν είναι σίγουρη η επιτυχία του Windows Store (βλ. αντιδράσεις από το PC community). Ρισκάρει πολύ η MS και μπορεί να χάσει περισσότερα από όσα έχει να κερδίσει. Ίδωμεν. 3) Δεν πρόκειται να γίνει mainstream το streaming πριν το 2020. Το digital-only (που δεν είναι streaming) ίσως. Streaming όχι πριν το 2025-2030 (γι' αυτό είπα PS6 και όχι PS5). Πρώτα πρέπει να αποκτήσουμε όλοι συνδέσεις επιπέδου FTTH ή G.Fast (1 Gbps, με χαμηλό first-hop ping) και local servers. Και στο mobile θα χρειαστούμε 5G με τεράστια data caps (επειδή ανέφερες κινητό). Όλα αυτά απαιτούν επενδύσεις πολλών δις από τους ISPs. Σκέψου επίσης ότι αν κάποιοι σήμερα κράζουν 1 φορά το Windows Store επειδή τους στερεί επιλογές (από SLI και mods μέχρι VSync και διάφορα graphic settings), αύριο με το streaming που θα είναι 100% κλειστή πλατφόρμα, θα κράζουν 10 φορές. Τώρα αν αυτοί είναι loud minority ή όχι συζητιέται. Όσο για αυτά που λέει ο PDS13, δες εδώ τις εικόνες: http://www.insomnia.gr/topic/506899-uncharted-4-a-thiefs-end-ps4/page-36?do=findComment&comment=54685530 Τέτοιες λεπτομέρειες δεν θα υπήρχαν αν ήταν multiplatform... δες το «ανώτερο» Crysis 3 (που κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα ξεπεραστεί) που δεν έχει SSS στο vegetation, ακόμα και σε δυνατά rigs. Ακόμα και το RoTR που είναι πιο πρόσφατο δεν το έχει. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, γιατί υπάρχουν κι άλλα. Και ναι, ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι αυτά δεν αλλάζουν το gameplay... χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Ούτε τα μαλλιά του Geralt αλλάζουν το gameplay, αλλά κάποιοι γουστάρουν να τα βλέπουν να ανεμίζουν πέρα δώθε.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Πώς λες ότι δεν θα δούλευαν όταν ήδη έχουν δουλέψει; Ήδη έχει βγει το Gears of War Ultimate για PC και σύντομα θα βγει το Quantum Break και το Forza. Αυτά ήδη γίνονται, επομένως πώς υποστηρίζεις ότι «δεν θα δούλευαν ποτέ πάνω σε αυτή την επιλογή»; Mου αναφέρεις κάποια παιχνίδια τα οποία προορίζονταν για xbox exclusives τα περισσότερα και έχουμε αλλαγή πολιτικής της MS οπότε βγαίνουν και στο pc(Ασε που η MS πάει σε DX ,ενω η sony σε custom τακτικές που κάνουν πιο δύσκολη την οποιαδηποτε μεταφορά & μεγαλύτερη αξιοποίηση του ps4) Ολα τα υπόλοιπα multiplatform που είναι ενα-δυο βήματα πίσω απόλα τα exclusives, αντικρούουν το επιχειρημά σου. Αυτο που περιγραφεις, δλδ να δουλευουν στο μεταλλο την console version και μετα να κάνουν το πορτ, φυσικά και ειναι εφικτό σε ενα βαθμό ΤΕΧΝΙΚΑ να γίνει(ειδικά οταν μιλάμε για xbox game). Εγω δεν είπα αυτό ομως, είπα οτι δεν μπορούν να δώσουν την ίδια προσπάθεια που δίνει η ND στο uncharted 4(σε ενα κλειστό σύστημα που δουλέυουν στο max του με τα συν και τα πλην του) οταν θα πρέπει να είναι multiplatform(3 κονσολες ξερω γω και 3 διαφορετικοι pc gamers=μειώνεις βασικά assets,δεν έχουν ολοι high end pcs,κτλ κτλ κτλ). Δεν ειναι κάτι που το βγάζω απο το μυαλό μου και το λέω έτσι για να περάσει η ώρα. Εχουν αναφέρει 10δες φορές τα πλεονεκτήματα των κλειστών συστημάτων οι ίδιοι οι devs και το γιατί ΔΕΝ θα ήταν ίδια τα παιχνίδια αν ηταν multiplatform. Δεν είναι μόνο η προσκόληση στο κλειστό σύστημα που εκμεταλεύεται στο 100% τα + & - της κάθε κονσόλας, είναι και ο χρόνος, κόπος, χρήμα. Οπότε στα multiplatform πάνε στην ευκολη επιλογη να κατεβάζουν την συνολική ποιότητα για να κάνει fit σε ένα ικανοποιητικότατο μέσο ορο σε όλα τα συστήματα. Και το παραπάνω το βλέπεις στην πράξη με τα multiplatform. Αυτο γίνεται πάντα. Δεν είναι κατι που μπορούμε να συζητήσουμε. Είναι fact.
hackerW32 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) το τελευταίο 1 λεπτο το εχω δει τουλαχιστον 7 φορές ως τωρα. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2016 από hackerW32
Tilemaxx Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Η MS αργά η γρήγορα θα πάει για unification του Xbox σε μορφή υπηρεσίας για PC πάνω απ' όλα, και εν συνεχεία σε στύλ κονσόλας με HW upgrades. Προς τα εκεί πάει γιατί αυτό είναι το πιο βιώσιμο για αυτούς. Και ήδη το βλέπουμε αυτό στα Xbox exclusives που πλέον είναι Microsoft exclusives. Στην τελική καλό είναι αυτό για τον μέσο καταναλωτή και χρήστη PC. Δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρουν οι πωλήσεις πλέον γιατί ξέρουν ήδη οτι έχει χαθεί το παιχνίδι. Κοιτάζουν το μέλλον.
Tilemaxx Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Τέλος η παραγωγή του Xbox 360http://news.xbox.com/2016/04/20/xbox-360-celebrating-10-yearsΑν εξαιρέσουμε τις αρχικές λαμογιές της MS με τα RROD κτλ, ήταν ίσως η καλύτερη gaming κονσόλα της περασμένης γενιάς. 1
Mr_Terror Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Φερθηκε ομως σωστα.Αναγνωρισε το προβλημα και εδωσε 3 χρονια εγγυηση για τα rrod. Σιγουρα το 360 μας χαρισε ατελειωτες ωρες διασκεδασης.
Bourdoulas Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγώ θα διαφωνήσω. Καλά πέρα από το hardware της πλάκας. Η προηγούμενη γενιά πιστεύω ήταν μοιρασμένη ανάμεσα σε PS3 και Χ360. To X360 ήταν ότι καλύτερο για το πρώτο μισό της γενιάς, αλλά από εκεί και έπειτα το PS3 κυκλοφορούσε την μια παιχνιδάρα μετά την άλλη.
HarryGrey Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με όλους και θα συμφωνήσω με το Edge, το 360 μαζί με το ps2 είναι οι καλύτερες κονσόλες όλων των εποχών. Site: PS2 is Edge's "Best Consoles of Past 20 Years", X360 in Second Place and PS3 in Seventh
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με όλους και θα συμφωνήσω με το Edge, το 360 μαζί με το ps2 είναι οι καλύτερες κονσόλες όλων των εποχών. Site: PS2 is Edge's "Best Consoles of Past 20 Years", X360 in Second Place and PS3 in Seventh Καλυτερα γραφικα, καλυτερα και περισσοτερα exclusives, περισσοτερες τελικες πωλησεις για το ps3 με ενα χρονο λιγοτερο. Δεν ξερω με τι τροπο βαθμολογουν στο EDGE τις κονσολες(θα ηθελα να μαθω ,εκτος αν βαθμολογουν ευκολια hardware και interface) αλλα με καθαρα gaming κριτηρια(παιχνιδια πανω απο οτιδηποτε αλλο) ουτε απο το ps1 ηταν ανωτερο , ουτε απο το SNES, ουτε απο το ps2 ,ουτε απο το ps3, ουτε καν απο το ΝES. μιλαμε για μια κονσολα(360) που βγηκε 3η σε πωλησεις στην προηγουμενη γενια. Η καλυτερη της MS, αλλα δευτερη ever??? WTF!
JohnVani18 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δείτε όμως και την επιτυχία που είχε σε σχέση με το πρώτο Xbox (πιο αντικειμενικά με άλλα λόγια). H κονσόλα τα πήγε υπερβολικά πολύ καλά, οτι και να λέμε, όποια άλλη κονσόλα και να γουστάρουμε. Με την παραπάνω λογική, το Wii τους πήρε τα σώβρακα και τους δύο.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ενταξει αν υπολογιζει την βελτιωση. Δεκτο. Αλλα και παλι. Σαφως και τα πηγε γενικα πολυ καλα. Αλλο αυτο και αλλο να βαζεις το PS1 πιο κατω. Ελεος Επισης το Ν64 τεταρτο! και το gamecube πιο πανω απο το ps3. Oτι να ναι. Η χειροτερη λιστα ever ευκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα