Προς το περιεχόμενο

Console Gaming - Off-topic Συζήτηση

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ "he's taking it"....με πεθανες! 

Κατα τα αλλα τα design των δαιμονων σε γενικες γραμμες ειναι εξαιρετικα. Ακομα και "αυτο" το σχεδιο παρα το αστοχο design αν το παρατηρησεις ειναι καπως γαματο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

so, ομολογω οτι δεν ακολουθω τις εξελίξεις αλλα, το Persona 5 (ペルソナ5 Perusona Faibu?)

εγινε pushed back επειδη θα βγει και για Ps4 εκτος απο ps3? Ρωταω γιατι οταν εχει σκασει η πρωτη ειδηση ολοι μιλαγανε για xmas 2014 in Nippon...

http://p-ch.jp/news/?tid=15

wtf happend?

Και οποιος εχει αμφιβολια οτι τα δυο μετρα και δυο σταθμα δεν ειναι αληθεια εδω θα βρειτε ενα καλο αρθρο σε οτι αφορα την πρωτη χρονια του PS4. Αλλα ειπαμε, ειναι ευκολο να βρισκεις εναν στοχο (λεγε με Nintendo) που επειδη δεν τα χωνει γερα στα εκαστοτε site να δεχεται πολεμο χωρις ουσιαστικο λογο. Στην περιπτωση του PS4 που ειναι αδικαιολογητα η ποιο μοσχοπουλημενη home κονσολα τελευταιας γενιας δεν ακουστηκε το παραμικρο παρα μονο καλα νεα και λογια με ελαχιστα αρθα για τα οποια προβληματα εχει η κονσολα. Το ιδιο ισχυει και για το Xboxone αλλα τουλαχιστον αυτο εχει και ορισμενα καλα παιχνιδια γυρω γυρω να βρισκονται και να δικαιολογουν τον πρωτο χρονο της κονσολας.  

Να συγκρινουμε τωρα με την nintendo ας πουμε που δεν προλαβαινες να ανοιξεις καποιο gaming νεο και δεν μπορουσες να μετρησεις τα απειρα αρθρα περι κατασταστοφης της nintendo, κακου management, κακου image, κακου line-up, κακου hardware, κακων πωλησεων κτλ κτλ. Κατευθυνομενη προδιαθεση στο βωμο του bait clicking. Αφου λοιπον δεν τα χωνει η nintendo τοτε αυτοματα γινεται και στοχος κακων μαντατων για να εχουν καπου να ξεσπανε τα fanboys των αλλων εταιριων (οι οποιες τα χωνουν). 

http://www.eurogamer.net/articles/2014-11-15-who-needs-games-playstation-4s-first-year

edit: τα ίδια πάνω κάτω είπα κι εγώ στις 28/10 στο τόπικ του wii u. Χαίρομαι λοιπόν που παρά το κράξιμο που έφαγα για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι και όχι από φιλαράκια με την ίδια κονσόλα αλλά από άρθρα σε μεγάλα sites ένα μήνα σχεδόν μετά, από ανακοινώσεις εταιρειών σχετικά με προβλήματα που εντοπίζαμε σε παιχνίδια κτλ

Ρε τώρα που το ξανά βλέπω μήπως διαβάζουν τα πόστ μου αυτοί; χαχαχα

Κατά τα άλλα PS4: This is for the players παιδιά

Και οποιος εχει αμφιβολια οτι τα δυο μετρα και δυο σταθμα δεν ειναι αληθεια εδω θα βρειτε ενα καλο αρθρο σε οτι αφορα την πρωτη χρονια του PS4. Αλλα ειπαμε, ειναι ευκολο να βρισκεις εναν στοχο (λεγε με Nintendo) που επειδη δεν τα χωνει γερα στα εκαστοτε site να δεχεται πολεμο χωρις ουσιαστικο λογο. Στην περιπτωση του PS4 που ειναι αδικαιολογητα η ποιο μοσχοπουλημενη home κονσολα τελευταιας γενιας δεν ακουστηκε το παραμικρο παρα μονο καλα νεα και λογια με ελαχιστα αρθα για τα οποια προβληματα εχει η κονσολα. Το ιδιο ισχυει και για το Xboxone αλλα τουλαχιστον αυτο εχει και ορισμενα καλα παιχνιδια γυρω γυρω να βρισκονται και να δικαιολογουν τον πρωτο χρονο της κονσολας.  

Να συγκρινουμε τωρα με την nintendo ας πουμε που δεν προλαβαινες να ανοιξεις καποιο gaming νεο και δεν μπορουσες να μετρησεις τα απειρα αρθρα περι κατασταστοφης της nintendo, κακου management, κακου image, κακου line-up, κακου hardware, κακων πωλησεων κτλ κτλ. Κατευθυνομενη προδιαθεση στο βωμο του bait clicking. Αφου λοιπον δεν τα χωνει η nintendo τοτε αυτοματα γινεται και στοχος κακων μαντατων για να εχουν καπου να ξεσπανε τα fanboys των αλλων εταιριων (οι οποιες τα χωνουν). 

http://www.eurogamer.net/articles/2014-11-15-who-needs-games-playstation-4s-first-year

Τωρα την nintendo γιατι την βαζεις στο παιχνιδι. Με το wiiu δεν τηρησε την βασικη της υποσχεση που ηταν η υποστηριξη απο τους 3rd partie developers εκτος φυσικα οτι με βαση τα κερδη της επρεπε να παρουσιασει μια κονσολα με καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα.Η nintendo καταλαβε αργα οτι oi casual που απεκτησε με το wii δεν μενουν για παντα.

Οσο για το ps4 συμφωνω οτι δεν ειχε κατι σπουδαιο σε αποκλειστικο τιτλο αλλα στηριχτηκε κυριως στο οτι ειχε καλυτερα multiplatform και στα λαθη της ms που αν και ειχε πιο αξιολογα αποκλειστικα δεν ηταν σε καμια περιπτωση system seller οπως τα pgr,kameo,gears στο χ360.  

Τωρα την nintendo γιατι την βαζεις στο παιχνιδι. Με το wiiu δεν τηρησε την βασικη της υποσχεση που ηταν η υποστηριξη απο τους 3rd partie developers εκτος φυσικα οτι με βαση τα κερδη της επρεπε να παρουσιασει μια κονσολα με καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα.Η nintendo καταλαβε αργα οτι oi casual που απεκτησε με το wii δεν μενουν για παντα.

Οσο για το ps4 συμφωνω οτι δεν ειχε κατι σπουδαιο σε αποκλειστικο τιτλο αλλα στηριχτηκε κυριως στο οτι ειχε καλυτερα multiplatform και στα λαθη της ms που αν και ειχε πιο αξιολογα αποκλειστικα δεν ηταν σε καμια περιπτωση system seller οπως τα pgr,kameo,gears στο χ360.  

Καμια εταιρια δεν τηρει την οποιαδηποτε υποσχεση οταν μιλαμε για υποσχεσεις που δεν μπορουν να ελεγξουν οι ιδιοι. Μηπως η Sony εχει τηρησει την "υποσχεση" της οτι το PS4 ειναι "for the gamer"? Ουτε τα τεχνικα χαρακτηριστικα ειναι ιδιαιτερο προβλημα δεδομενου οτι ΟΛΕΣ οι κονσολες τελευταιας γενιας ειναι πολυ πισω απο το στανταρ που υπαρχει αυτη τη στιγμη. Τοσο η Nintendo οσο και η MS/Sony θα αναγκαστουν να κυκλοφορησουν νεα κονσολα το πολυ σε μια πενταετια. Ολες οι κονσολες ετσι και αλλιως ζουν και πεθαινουν απο τα exclusive που διαθετουν αλλιως δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος προτιμησης τους απο τους gamers σε σχεση με ενα PC. 

To θεμα μας ομως δεν ηταν αυτο. Το θεμα ειναι οτι ενω και η Nintendo ειχε τραγικη πρωτη χρονια το PS4 με ακομα ποιο τραγικη χρονια δεν ακουστηκε ή γραφτηκε το παραμικρο. Ολα καλα και ωραια στην πλευρα της Sony/MS ενω στην πλευρα της nintendo τα παντα ηταν μαυρα. 

Εχουμε και λεμε πρωτη χρονια ps4:killzone,infamous,watch dogs,fifa,pes.mgs,battlefield 4,cod ghost και aw,far cry 4,ac unity,fifa,alien,lords of fallen,shadow of mordor,destiny..κλπ και το ιδιο το xbox με τα δικα του αποκλειστικα. Το wiiu ειχε την ιδια ποικιλια με αυτα τον πρωτο χρονο..?

• Like 1

Μέχρι να βγεί κάποιος αξιόλογος exclusive τίτλος ο συνδυασμός μετριο pc  / wiiu είναι απλά ότι καλύτερο. Δεν καταλαβαίνω καν γιατί κάνετε συζήτηση.

Κατα τα όλα όσοι συνεχίζουν να μη καταλαβαίνουν την αξία του wiiu σήμερα, δεν έχουν ιδέα.

Α ολοκληρη η αφροκρεμα δηλαδη. Ολα απιστευτα παιχνιδια και ολα αποκλειστικα...σωστα; 

Φυσικα και ειναι αποκλειστικα αν θελεις να τα εχεις σε κονσολα. Στο wiiu για παραδειγμα δεν μπορει να τα βρεις και μη βαζουμε και το pc γιατι καποιος μπορει να μη θελει pc gaming. Για αυτο το λογο το wiiu ειναι τριτο σε προτιμηση γιατι ειναι συνοδευτικο.

Μέχρι να βγεί κάποιος αξιόλογος exclusive τίτλος ο συνδυασμός μετριο pc  / wiiu είναι απλά ότι καλύτερο. Δεν καταλαβαίνω καν γιατί κάνετε συζήτηση.

Κατα τα όλα όσοι συνεχίζουν να μη καταλαβαίνουν την αξία του wiiu σήμερα, δεν έχουν ιδέα.

Φίλτατε Klein, πίστεψέ με, "ιδέα" έχω και πολύ μάλιστα...

Ετών  30-φευγα, μάντεψε που ξεκίνησα να πατάω κουμπακια σε χειριστήριο στα παιδικά μου χρόνια...Επίσης, αυτά που γράφει ο Ikaruga είναι άκρως συμπαθητικά και νιώθω τον "πόνο" του και τον νταλκά του τον βαρύ αλλά...ολα ως ένα σημείο ρε παιδιά, αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας καταντάνε ολίγον τι "κάπως" - και το λέω ανευ ιχνος εμπάθειας, μη με παρεξηγήσετε ;)

θα σας πω γιατί το WiiU είναι "παρεξηγημένο" - όπως και η Ninty στην τελική :

Πολλοί χρήστες σαν και εμένα (και είναι αρκετοί μάγκες) έχουν κουραστεί κυριολεκτικά το να αγοράζουν κονσόλα για 4-5 αποκλειστικούς τίτλους μόνο και να περιμένουνε κάθε γ@μημένη φορά 3-4 χρόνια για ενα Zelda.

Eπίσης, κάποιοι μπορούν να αντέξουν συγκεκριμένο αριθμό τίτλων με το ονομα "Mario" μέσα (βλέπε: Golf/Tennis/Kart/World κτλπ).

Πως να το κάνουμε ρε παιδιά, μερικοί απο εμάς δεν γουστάρουν πλέον να σκάνε 300/400-άρες για λίγες αποκλειστικότητες - ιδίως απο την στιγμή που και το hardware είναι υποδεέστερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και τα multiplatform είναι (σχεδόν) ανύπαρκτα και...Και ναι, τα multiplatform για πολλούς απο εμάς μετράνε, μην θεωρείτε αυτονόητο οτι έχουν όλοι gaming PC αυτή η δικαιολογία "Αμα Έχεις PC, το WiiU είναι μονόδρομος"... - έμφαση στο "άμα έχεις PC"...

Είχα τσιμπήσει το Wii και...έπαιξα προφανώς μόνο καποια exclusives όπως No more Heroes/Zelda/Metroid Prime trilogy Κτλπ και...αυτό ηταν, η κονσόλα ηταν καθαρά διακοσμητική μετά τον τερματισμό τους...Και την είχα πάρει και 2+ χρόνια μετά την κυκλοφορία της έτσι ? Αμα την είχα πάρει στην αρχή...καλή ετήσια/2χρονη αναμόνα για κανα' τίτλο της προκοπής αμα λάχει...

To ίδιο τώρα αγαπητοί μου κύριοι για το Wii U : κάποιος που δεν παίζει (πλέον) τίτλο που να συμπεριλαμβάνει τη λέξη "Mario" μέσα τι έχει να παίξει ? W101 ? Bayo 2 ? Donkey Kong ? Ζombi U ?sequel του Xenoblade ? Aντε και το Ζelda οταν βγεί με το καλό σε κανα' 2 χρονάκια αμα λάχει...Πόσοι τίτλοι είναι 5-6 ? Θα πάω να σκάσω 300+ κατοστάρικα εν έτη 2014 για να παίξω 5 games  ?(γιατι απο multiplat...δεν...) Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.

Είναι κρίμα γιατί τα games της Ninty είναι δουλεμένα και "polished" μέχρι εκεί που δεν πάει, επίσης - και αυτό είναι το οξύμωρο - έχεις περισσότερα games να τρέχουν στα 60fps στι WiiU παρά στις "μεγάλες" κονσόλες, καργα-respect, απο 'κει και πέρα όμως κύριοι, ισχύουν και αυτά που ανέφερα πιο πάνω - το να πάει να επενδύσει κάποιος τόσα χρήματα για ελάχιστους τίτλους πραγματικά (ιδιως απο την στιγμή που δεν παίζει platformers)...

Oπότε, δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι "ανίδεος" αλλά με το τι θεωρεί κάποιος καλή επένδυση χρημάτων στην παρούσα φάση, πιο απλά δεν γίνεται, γέρος και εγώ, καλή η νοσταλγία "παιδικής αγαπημένης εταιρείας" αλλά μέχρι εκεί... ;)

• Like 5

Βγάζεις απο την εξίσωση τις ναυαρχίδες της κονσόλας που έχουν maxάρει ότι υπάρχει στο metacritic και περιμένεις να ακούσεις τι;

Ναι φυσικά αν δεν σου αρέσουν mario 3d world, wind waker, mario kart 8 και δεν μπορείς να εκτιμήσεις το super smash bros τότε σίγουρα το Wii U δεν είναι για σένα και γούστο σου και καπέλο σου. Κάποιος που δεν παίζει κάτι με τίτλο "mario" ενώ αυτό μπορεί να είναι platformer of the decade, κακό του κεφαλιού του μεν αλλα δε μπορεί να κρίνει και ιδιαίτερα αντικειμενικά την αξία μιας κονσόλας.

Και γω το Wii αν και το είχα πάρει σχεδόν launch το είχα και καθόταν και έχω παίξει μόνο τα βασικά. Το Wii U όμως μέχρι τώρα μου έχει δώσει 4πλάσιες ώρες απο τα όσα χρόνια ύπαρξης του Wii και συνεχίζει ακάθεκτο. Εκεί που πάω να βαρεθώ λίγο και να το αφήσω, σκάει και άλλος τίτλος. Το content του e-shop του είναι επίσης πολύ υποτιμημένο. Το super mario 3d world σχεδόν ένα χρόνο μετά ακόμα το παίζω on/off και κάθε φορά διασκεδάζω απίστευτα. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τίτλος που να με κάνει να χαζοχαίρομαι όσο αυτό ή όσο το mario kart. Τα γραφικά τους και το gameplay τους είναι τόσο ευχάριστα και δίνουν fun που κανένα AAA bugged unity δε μπορεί να ξεπεράσει.

Παρόλο που δεν ήμουν ποτέ smash fan έχω  φάει το απίστευτο hype με ότι stream έχω δει και ότι review έχω διαβάσει και βλέπω να το παίρνω launch.

To wind waker κατάφερε να με κάνει να αφιερώσω απίθανα πολύ χρόνο σε ένα παιχνίδι κάτι που τελευταία μου είναι αδύνατο να το κάνω.

Το bayonetta 2 που το τερμάτισα πρόσφατα ήταν εύκολα το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι του είδους του εδώ και πολλές γενιές. Tα γραφικά του δείχνουν και το potential της κονσόλας για τέτοιου είδους παιχνίδια που κατα κανόνα δεν υπάρχουν λόγω "θαψίματος" της κονσόλας απο τους devs. Όταν μου βγάζεις το watch doge σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και σου φταίνει οι πωλήσεις του WiiU έ να πας να πεθάνεις για ubisoft.

Και δεν θα αναφέρω donkey kong, 101, pikmin κτλ που απο μόνα τους μπορούν να είναι console sellers. Anyway απο games να φαν και οι κότες. Πολλά τα games, λίγος ο χρόνος.

Επίσης το Off screen play είναι αδύνατο να το εκτιμήσεις αν δε το ζήσεις. Ιδιαίτερα αν είσαι και σύ στα -αντα θα πρέπει να ξέρεις πως είναι δύσκολο να αφιερώσεις 100% χρόνο στο gaming. To off screen σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις σε ώρες που υπο άλλες συνθήκες δεν θα "καθόσουν" να παίξεις και με τη φύση των περισσότερων παιχνιδιών του Wii U δίνει πολλές περισσότερες ώρες gameplay μέσα στην ημέρα. Πέρα απο αυτό η χρήση του σαν off screen για streaming, online σειρές κτλ δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά.

H κονσόλα δεν είναι "κρίμα" και ούτε καν υποτιμημένη. Αυτοί που ξέρουν την έχουν ξεζουμίσει και απλά απολαμβάνουν gameplay. Τα παιχνίδια που έχουν βγεί και αναμένονται είναι υπεραρκετά για να δικαιολογήσουν το κόστος της κονσόλας και it only gets better.

Meanwhile όντας κάποιος με launch ps4 δε μπορώ να πώ το ίδιο και για τις "μεγάλες" κονσόλες της γενιάς. Ότι μα ότι βγαίνει τελευταία παίζει 2 φορές καλύτερα σε pc με κάρτες των 150ευρώ και (μεταξύ μας) κούτρα. Να πάρω το Mordor για ps4 γιατί; Ναι οκ είναι παιχνιδάρα αλλα σε pc θα παίξει με σχεδόν τα πάντα ultra. To evil within για να παίζω με 30fps; Ένα infamous, ένα forza και ένα sunset overdrive είναι τα μεγάλα χαρτιά και τέλος. Στα exclusive η nintendo απλά το έχει maxάρει. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός και δυστυχώς με τα παιχνίδια που αναμένονται "σύντομα" θα αργήσει να υπάρξει.

Για να μην παρεξηγηθω, αν κάποιος δεν έχει ένα "Βασικό" pc τότε ναι πιθανότατα ένα ps4 να είναι καλή λύση και μάλλον καλύτερη απο WiiU. Αλλα επειδή οι περισσότεροι μπορούν να βάλουν μια 270 στο pc τους με 150 ευρώ και να παίζουν σε ps4 settings γράφω τα παραπάνω.

Είμαι τύπος που έχει/θα έχει ΟΛΕΣ μα όλες τις πλατφόρμες. Όλες. Βαριέμαι το fanboyλίκι και βαριέμαι τα console wars (πλέον). Αλλα έπρεπε να απαντήσω στο παραπάνω μιας και θα μπορούσε να αποτρέψει κάποιον απο την αγορά του WiiU, κάτι που θα του κόστιζε πολύ σε gameplay και διασκέδαση. Όπως και να'χει i'm too old for this shit. Ότι διασκεδάζει τον καθένα και τέλος.

• Like 1

^ Ωραίο και καλογραμμένο post monsieur ;)

Απο 'κει και πέρα, το είπες μόνος σου φίλτατε, "αν κάποιος δεν έχει ένα "Βασικό" pc τότε ναι πιθανότατα ένα ps4 να είναι καλή λύση και μάλλον καλύτερη απο WiiU" - θα σταθώ γι'αλλη μια φορά σ'αυτό, πολλοί απο εμάς ΔΕΝ έχουν και δεν σκοπεύουν να κανουν gaming PC, πιο απλά δεν γίνεται να το πω, δεν νομίζω να είναι τόσο δυσνόητο concept φίλε, ενα laptop έχω και το έχω για δουλειά/media, σαν και εμένα πολλοί, μη νομίζεις επειδή για χρήστες σαν εσένα που το εχουν και χομπυ το PC και αλλάζουν Gfx cards ανα τόσο το κάνουν και ολοι, αλλες προτεραιότητες, ενδιαφέροντα κτλπ κτλπ ο καθένας απο εμάς ;)

Αυτο προσπαθώ να πώ, αν κάποιος - στη παρούσα φάση - ψάχνει ενα "entertainment box" , οπως είπες και εσύ, ενα PS4 ή ΧΟΝΕ ενδεχομένως να αποτελούν καλύτερη επιλογή.

Σχετικά με τα fanboyλικια, ημουν παντα mutli-platform χρήστης αλλά πλέον δεν βλέπω τον λόγο, απαιτείται πολύς χρόνος ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος όπως παλαιότερα και τα "πεταμένα" χρήματα φίλε...πολλά, το να καθομαι 24/7 πάνω απο κονσόλες (για να τα προλάβεις ολα)...δεν...Όπως είπα και πάνω, θέμα προτεραιοτήτων είναι και οχι fanboy-ισμου.
Και σε καμια περίπτωση δεν προσπαθω να αποτρεψω κανεναν απο την αγορά WiiU, την άποψη μου παρέθεσα, στην τελική, διάλογο/συζήτηση κάνουμε ,ορθά ? ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...