Προς το περιεχόμενο

Console Gaming - Off-topic Συζήτηση

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σου ξεφευγει ισως το βασικοτερο κομματι που ειναι τα 60 frames μαζι με ολα τα παραπανω οποτε δεν μιλαμε για 1.5χ μονο αυξηση.

Cortana και εγω μπορω να φτιαξω κατι που ειναι -πολυ- καλυτερο με καποιο κοστος παραπανω αλλα τα παλικαρια εφτιαξαν ενα συστημα με το μεγιστο δυνατο λογο τιμης/ αποδοσης και δεδομενου οτι θα εισαι παντα στα 60 frames. Αν καθησεις και διαβασεις ολο το αρθρο θα δεις οτι απεριψαν καρτες οπως 6850, επεξεργαστες οπως g540 και τετοια γιατι η αυξημενη αποδοση τους δεν δικαιολογει τη διαφορα τιμης τους απο τα μικροτερα μοντελα.

Παντως εμενα προσωπικα με "κουνησε" το αρθρο γιατι το επομενο μου PC συστημα (αργουμε ακομα γι αυτο βεβαια) θα ειναι σιγουρα τετοιου τυπου.

Έχω διαβάσει όλο το άρθρο.

Value per money το σύστημα τα πάει πολύ καλά με τον περιορισμό να μην μιλήσουμε ούτε για επεκτασιμότητα ούτε για overclocking και με βάση το ότι έχουμε 300 λίρες και oύτε μία παραπάνω.

Με 100 λίρες παραπάνω (και μπορεί να λέω και πολλά), αγοράζεις καλύτερη μητρική (πολύ καλύτερη), βάζεις 6850 που έχει διαφορά από 6770 και κυρίως παίρνεις επεξεργαστή που έχει 2physical/4 logical cores, καλύτερη cache (που μετράει πολύ στο gaming) + serious δυνατότητα o/cing.

Αυτά είναι πολύ basics σε έναν που θέλει να φτιάξει οικονομικό μεν αλλά επεκτάσιμο σύστημα δε.

Δεν το ρισκάρεις με τόσων χαμηλών επιδόσεων μητρική (εκτός και αν θέλεις media center), που δεν έχει επεκτασιμότητα σε slots και pcie-lanes.

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα σύστημα με γνώμονα 4ετίας, τότε πρέπει να ξοδέψεις κάτι παραπάνω, το οποίο όμως μακροπρόθεσμα θα σου επιστραφεί πίσω σε λειτουργικότητα.

Gaming σύστημα με 1x16x pcie-slot και 2πύρηνη CPU έν έτη 2012 είναι NO-NO για μένα. Εκτός και αν έχεις 300 λίρες και ούτε μία παραπάνω όπως σου είπα.

Αν έτρεχαν GTA IV ή L.A. Noire με 2πυρηνη CPU, θα αναθεωρούσαν. Τα παιχνίδια που δοκίμασαν (σχεδόν όλα) δεν είναι 4cores optimised και γενικά τρέχουν με πολύ optimised μηχανές (που όμως είναι η μειοψηφία δυστυχώς στα PC games), κάτι όμως που είναι αναπόφευκτο ειδικά με τις νέες κονσόλες που έρχονται.

Γι αυτό και το 6/10 από μένα. ;)

υ.γ.: Όταν φτιάξεις με το καλό νέο σύστημα, ειδοποίησέ με μέσω PM να σου πω και την άποψή μου για κάθε part ξεχωριστά. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Σου ξεφευγει ισως το βασικοτερο κομματι που ειναι τα 60 frames μαζι με ολα τα παραπανω οποτε δεν μιλαμε για 1.5χ μονο αυξηση.

Δεν μου ξεφυγε:

Θα παιζεις τα ιδια παιχνιδια με ανωτερη αναλυση και frame rate

Καλα και το 1.5 το εβαλα ετσι γιατι ξερω οτι για αλλους μετραει πολυ το να παιζουν τα ιδια παιχνιδια με καλυτερο frame rate,αναλυση κτλ.Στην δικη μου πραγματικοτητα ειναι 1.1Χ(για τα δικα μου γουστα).

Αν κοστιζε 50e θα το σκεφτομουν.

4Χ διαφορα για μενα ειναι ξερω γω halo1 vs ΗL2.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις αλλα το δεχομαι. Το ζητημα ειναι οτι σημερα πλεον φτιαχνεις PC αν θελεις με σχετικα λιγα περισσοτερα φραγκα για να εχεις 4 φορες (ή και παραπανω) δυναμη για gaming + τα μπονους εκτος gaming. Βοηθαει και το γεγονος οτι τα παιχνιδια σημερα δεν εχουν τοσο μεγαλη διαφορα μεταξυ low-high οπως παλια που οι διαφορες ηταν τιτανοτεραστιες. Παραδειγμα παιζω το Batman Archam city στο PC μου και αν δεν ηταν τα physX εφε και τα 60 frames gameplay πραγματικα θα προβληματιζομουν για τις ουσιαστικες διαφορες μεταξυ αυτου και της PS3 εκδοσης (ως παραδειγμα το φερνω).

ikaruga, ερώτηση, από περιέργεια.

Σε ενοχλούν πολύ τα fps κάτω από 60 σε ό,τι παιχνίδι και να παίζεις; Στα shooters το καταλαβαίνω, αν είναι δυνατόν κι εγώ προτιμώ 60άρι, αλλά έχω παρατήρησει ότι και στο PC, αν δεν είναι shooter (που συνήθως rpgs παίζω) δε με νοιάζει, αρκεί να μην πέφτουν κάτω από τα 30. Προτιμώ δλδ να ανεβάζω settings όσο αντέχει ως τα 30, παρά να έχω 60. Δε νιώθω ότι κερδίζω τίποτα, ούτε κι ότι χάνω κάτι. Ισως απλώς να έχω συνηθίσει από τις κονσόλες, βέβαια.

Δεν ειναι τοσο οτι με πειραζει οσο το τι "αισθανομαι" καλυτερα στην αποκριση και δεν ειναι μονο τα shooters που χρειαζονται 60 frames. Racing, fighters και οτιδηποτε με γρηγορη δραση χρειαζεται 60 frames για να πεις οτι ειναι οπως πρεπει. Παντως ακομα και απο τις κονσολες υπαρχουν παρα πολλα παιχνιδια (ειδικα απο την πλευρα της Nintendo) που τα παιχνιδια της τρεχουν στα 60 frames. Απο mario μεχρι metroid. Το να εχω με το ζορι 30 frames σχεδον σε ολα τα παιχνιδια στις τελευταιες κονσολες καπως με χαλαει. Και στο PC το ιδιο, προτιμω να ριξω οπτικη ποιοτητα για να πετυχω 60 frames παρα να φαω στη μαπα τα 25-30άρια.

Καποια παιχνιδια βεβαια φτιαχνονται εξ αρχης με την ιδεα οτι θα τρεχουν στα 30 frames και αυτα παιζουν παρα μα παρα πολυ καλα (uncharted ας πουμε) αλλα αν πρεπει να διαλεξω μεταξυ 30 και 60 παντα προσπαθω για 60 ανεξαρτητα απο το παιχνιδι. Το μοναδικο παιχνιδι το οποιο κυριολεκτικα επρεπε να αλλαξω σχεδον τη δομη του για να πετυχω 60 frames (και δυσκολα τοτε) ηταν το πρωτο Crysis.

Αυτό εννοούσα, την αίσθηση. Οντως, racing και fighting είναι επίσης στην κατηγορία. Παράβλεψή μου. Μάλλον επειδή αυτά μας έχουν συνηθίσει να είναι εκεί παντού.

Αυτό εννοούσα, την αίσθηση. Οντως, racing και fighting είναι επίσης στην κατηγορία. Παράβλεψή μου. Μάλλον επειδή αυτά μας έχουν συνηθίσει να είναι εκεί παντού.

Και strategy Vole Maulder. Παίξε C&C ή Starcraft με πεσμένα fps και έχεις το lag της κακομοίρας.

Αλλά anyway το γεγονός πως μπορεί κάποιος να παραμετροποιήσει το κάθε παιχνίδι να ανταποκρίνεται στα γούστα του σίγουρα είναι θετικό.

Στην ουσια ποσα παιχνιδια ειναι 4X?

Γνώμη μου είναι πως η σύγκριση είναι λίγο θεωρητική γιατί τα πραγματικά παιχνίδια για κονσόλες δεν συγκρίνονται. Στην τελική το πολύ να πάρεις ένα κουτσουρεμένο port στο pc που καταστρέφει την εμπειρία.

Εκτός αν είναι να μιλάμε για skyrim & call of duty ή πολλές φορές unreal engine 3 games που είναι pc παιχνίδια από pc developers και τότε δεν έχουμε πραγματικά console games. Και συγνώμη αλλά ναι ένα φθινιάρικο combo keyboard & mouse είναι τραγικά ανώτερο από τα pads του ps3 & 360 όταν μιλάμε για first person shooter.

Παρόλα αυτά και εγώ πρόσφατα έκανα ένα σύστημα κάτω από 400 ευρώ με ι3, 8gb ram & 6770 σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω ανταγωνιστικό του ps3 γιατί για άλλους τίτλους και άλλο gameplay είναι η κονσόλα και για άλλους τίτλους και άλλο gameplay είναι το pc. Γνώμη μου.

Όπως και νάχει νομίζω πως δεν προβάλετε αρκετά το πόσο φθηνό/αποδοτικό έχει γίνει το hardware υπολογιστή για games.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και συγνώμη αλλά ναι ένα φθινιάρικο combo keyboard & mouse είναι τραγικά ανώτερο από τα pads του ps3 & 360 όταν μιλάμε για first person shooter.

Όπως και νάχει νομίζω πως δεν προβάλετε αρκετά το πόσο φθηνό/αποδοτικό έχει γίνει το hardware υπολογιστή για games.

Επειδή μάλλον σε εμένα αναφέρεσαι για το πρώτο point στην παράθεση, δεν έκανα τη σύγκριση όσον αφορά την ακρίβεια ή τη βολικότητα, αλλά όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής. Το χειριστήριο που πήρα μαζί με το XBOX360 πριν από 5 χρόνια δουλεύει ακόμα μια χαρά. Ενα φτηνιάρικο mouse και keyboard πολύ αμφιβάλλω αν θα έβγαζαν δύο χρόνια με την ίδια χρήση.

Ασε που, πέρα από shooters και strategies, για μένα το m/k δεν είναι για gaming. Το καλό, φυσικά, με το PC είναι πως παίζεις με ό,τι θες και σε βολεύει.

Στο δεύτερο συμφωνώ. (Υποθέτοντας ότι ήθελες να πεις "προβάλλεται" και όχι ότι κάποιοι από εμάς δεν το προβάλλουμε. I'm not being anal - well, maybe a little - απλώς θέλω να σιγουρευτώ πως κατάλαβα ό,τι είπες.)

Επεξ/σία από Vole Maulder

• 2 μήνες μετά...

Κριμα που οι "νεοι" δεν θα καταλαβουν περι τινος προκειται. Ενα μεγαλο μπραβο στα παλικαρια, φοβερη δουλεια. Εχουν βγαλει μονο 3 κομματια απο το soundtrack αλλα εγω θα ποσταρω μονο το προσωπικο αγαπημενο.

http://www.youtube.com/watch?v=jTe0-uAdRdU&feature=relmfu

Πάντως είναι εκπληκτικό το τι μπορούσαν να κάνουν τότε με τόσο περιορισμένο hardware. Υπέροχες μελωδίες.

Aπλα και συναισθηματικα πραγματα. Ειναι απιστευτο που ακομα και μετα απο τοσα χρονια θυμομαστε τη μουσικη των παλιων παιχνιδιων. Αυτα δεν γινονται με τα σημερινα παιχνιδια. Η μουσικη των σημερινων παιχνιδιων δεν εχει ουτε συναισθημα αλλα ουτε και χαρακτηρα. Ειναι μετρημενα τα σημερινα παιχνιδια που προσφερουν αυτο το κατι παραπανω στον ακουστικο τομεα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...