Προς το περιεχόμενο

Απεβίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
εγώ απλά αναρωτιέμαι, όσο άξιος κι αν ήταν, τί δουλειά έχει η είδηση ΑΠΛΑ του θανάτου του, στα προς συζήτηση θέματα

Δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τι γίνεται με τις πρόσφατες* εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, δεν έχω άποψη για τον θανόντα ή για την προσφορά του

Συμμερίζομαι την απορία του washcloud και προσθέτω και μία δική μου:

Απεβίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος; Ή πέθανε; Υπάρχει διαφορά; Υπάρχει λόγος που χρησιμοποιείται το ένα ρήμα και όχι το άλλο;

Θυμάμαι να διαβάζω για τον χαμό που είχε γίνει όταν η "Μεσημβρινή" χρησιμοποίησε το "πέθανε" και όχι το "απεβίωσε" για έναν άλλο θάνατο, στη Σαλονίκη το 1963...

Σημειολογικά ζητήματα ίσως... :-)

* πρόσφατες: τα τελευταία 20 χρόνια

Δημοσ.

..."και για όσους δεν κατάλαβαν"

(...που λέει κι ένα παλιό ανέκδοτο), με αφορμή την επισήμανση του paredwse

(όχι ότι εννοώ ότι ο PAREDWSE δεν κατάλαβε, δεν είναι καιρός για ban χριστουγεννιάτικα), να διευκρινίσω :

..ο τίτλος του "προς συζήτηση" (αλλίως η θέση του μάλλον είναι στην κεντρική σελίδα με τις ειδήσεις) θέματος, είναι "Απεβίωσε ο Τάδε". Οπότε, "μυρίζομαι", ορδές απόψεων του στυλ "...και; Κύπριος δεν ήταν αυτός; Τί με/μας κόφτει;"

"...θες να πεις ότι οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες;;" "...δε μένουμε στο θέμα ; ΠΡΟΔΟΤΗΣ ήταν" "...κούνα το κεφάλι σου, ΗΡΩΑΣ ήταν" ....κτγγ (και το γνωστό γαϊτανάκι).

Με τέτοιο φλου τίτλο akpe...να περιμένεις τα "χειρότερα" πάντως... Κι αν σε αγγίζει η είδηση του θανάτου του...ξανασκέψου (έστω) τον τίτλο. Γιατί ενδέχεται να δεις πολύ καφρίλα.

...btw, πέθανε ή απεβίωσε paredwse..."στο χώμα" είναι πλέον.

Από 'κει και πέρα, φαντάζομαι ο όρος "απεβίωσε" αναδίδει ΑΚΟΜΗ περισσότερο...σεβασμό "στη μνήμη του". Και εννοείται ότι το κατέχεις το σπορ, δεν διαννοούμαι περί του αντιθέτου, πράγμα που με κάνει ν' αναρωτιέμαι για την "απορία" σου περί του όρου... Τί θέλει να πει ο poihths ; :-)

Δημοσ.

Εγώ απλά χρησιμοποίησα αυτούσιο τον τίτλο του in.gr λόγω βιασύνης.

carry on :P

• Super Moderators
Δημοσ.
Εντάξει ρε σεις 74 χρονών ήτανε, την έζησε τη ζωή του.

αυτό ξαναπέστο όταν είναι συγγενικό σου πρόσωπο...

Δημοσ.

Συμμερίζομαι την απορία του washcloud και προσθέτω και μία δική μου:

Απεβίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος; Ή πέθανε; Υπάρχει διαφορά; Υπάρχει λόγος που χρησιμοποιείται το ένα ρήμα και όχι το άλλο;

υπάρχουν και οι λέξεις κοιμήθηκε και εκδήμησε :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...