Προς το περιεχόμενο

2 ip για 2 η/υ + συνδεση στο ιντερνετ

BonJovi1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεί να μου πεί κάποιος αν γίνεται με μια σύνδεση να αποκτήσεις 2 ΙΡ(όχι αυτές που ορίζεις στο tcp/ip protocol εννοείται..).Είναι θέμα του παροχέα από ότι κατάλαβα..το έχει κάνει κανείς?

υ.γ μιλάμε για ένα ρουτερ το οποίο μοιράζει το ίντερνετ σε δυο η/υ...

Δημοσ.

Δε νομίζω να γίνεται. Ειδικά με μία (κοινή) σύνδεση κι ένα (επίσης κοινό) router.

Αλλά περίμενε και τις πιο έμπειρες λύσεις.

Δημοσ.

Ναι, το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μια public διευθύνσεις είναι θέμα του ISP.

Όμως σχεδόν όλοι οι ISPs που έχω χρησιμοποιήσει (Forthnet, HOL, Otenet) δεν αφήνουν περισσότερο από ένα ταυτόχρονο PPP session, οπότε πρακτικά δε γίνεται.

Μόνο η Vivodi είναι εξαίρεση, αλλά αποκλείεται να το επιτρέπει εσκεμμένα, άρα λογικά θα το διορθώσουν κάποια στιγμή αν δεν το διόρθωσαν ήδη (πάει κοντά 1 χρόνος από τότε που είχα).

ΥΣ. Ακόμη και αν έχεις Vivodi, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορείς να το κάνεις με τον router σου.

ΥΣ2. Τώρα θυμήθηκα, εξαίρεση ήταν και η μακαρίτισα η Altecnet, η οποία παρείχε επίσημα 5 static διευθύνσεις με το jetpack της.

Δημοσ.

δηλαδή δεν γίνεται??πάντως δεν χάνω τίποτα να ρωτήσω τον παροχέα...

σε περίπτωση που έχεις 2 τηλεφωνικούς αριθμούς αλλάζει κάτι???(βλέπε το καινούργιο πακέτο της ΗΟλ η φορθ... δεν θυμάμαι)

Δημοσ.

Στην HOL, την Forthnet και την Otenet που έχω αυτή τη στιγμή σίγουρα δε γίνεται χωρίς ιδιαίτερη συνεννόηση. Αν θέλεις μπορείς να συνεννοηθείς με τον ISP σου για να σου δώσει όσες πρόσθετες διευθύνσεις θέλεις με κάποιο κόστος.

Η υπηρεσία τηλεφωνίας είναι ανεξάρτητη, δεν έχει σχέση. Αν υπάρχει κάποιο πακέτο που να παρέχει επίσημα περισσότερες από μια διευθύνσεις, θα το γράφει ξεκάθαρα στα features του. Ανεπίσημα, χωρίς ιδιαίτερη συνεννόηση (και επιπλέον κόστος), όπως είπα, μόνο σε Vivodi πρέπει να γίνεται.

Δημοσ.

Για να σου δώσουν 2+ public ips θα αναγκαστείς να πληρώσεις static ips. Και θα πρέπει να τις ρυθμίσεις στα pc σου να παίρνουν κατευθείαν τις ip αυτές και όχι απο DHCP.

Δε γνωρίζω αν δίνεις κανείς πάροχος πολλές dynamic ips. Δε το νομίζω κιόλλας.

Δημοσ.
Ee το ξεχνάς. Και η vivodi έδινε 2 ips γιατί θέλει +1 ip για το voice.

Όχι, με το configuration της vivodi μπορείς να έχεις όσες διευθύνσεις θέλεις ανοίγοντας παράλληλα pppoe sessions, ακόμη και αν έχεις μόνο ADSL internet. Τουλάχιστον έτσι ίσχυε μέχρι πριν ~1 χρόνο που έπαψα να είμαι συνδρομητής.

Δημοσ.
Όχι, με το configuration της vivodi μπορείς να έχεις όσες διευθύνσεις θέλεις ανοίγοντας παράλληλα pppoe sessions, ακόμη και αν έχεις μόνο ADSL internet. Τουλάχιστον έτσι ίσχυε μέχρι πριν ~1 χρόνο που έπαψα να είμαι συνδρομητής.

Μπορεις να έχεις δυο ppp sessions ταυτόχρονα, πάνω στην ίδια σύνδεση με vivodi? :shock:

Ειναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν όμως;

Ψαχνω και εγώ να κάνω κάτι αντιστοιχο, αλλά δεν βρίσκω πάροχο που να δίνει πάνω απο μια dynamic ip σε μία σύνδεση

Δημοσ.
Μπορεις να έχεις δυο ppp sessions ταυτόχρονα, πάνω στην ίδια σύνδεση με vivodi? :shock:

Ειναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν όμως;

Ψαχνω και εγώ να κάνω κάτι αντιστοιχο, αλλά δεν βρίσκω πάροχο που να δίνει πάνω απο μια dynamic ip σε μία σύνδεση

τους εχεις ρωτησει προσωπικα?δεν γινεται?δεν μπορουν να δωσουν?

Δημοσ.

Ρωτησα hol, forthnet, vivodi, δεν γινεται μου είπαν, μόνο στατικές Ip δίνουν

Δεν ξέρω τι παίζει όμως με το dslphone της vivodi, γιατι εκεί έχεις δύο ταυτόχρονα ppp sessions, ένα για ιντερνετ και ένα για voip(?). Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ppp session για το voip για οτιδήποτε άλλο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...