Προς το περιεχόμενο

Θέματα admin pasword και χαμένων partition σε ΧΡ

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεμα Α

Χρειάστηκε να μπω σαν admin σε rescue console και δεν δεχοταν το password του δικου μου account που ειμαι ο admin στον υπολογιστη μου. Τι διαολο γαμωτο...?(το βρηκα τελικα το password, δεν θελω να το γραψω δημόσια, αλλα τεσπα, δεν ηταν απο αλλο account, ξερω τι γραφω)

Θεμα Β

Χρειάστηκε να κάνω ενα fixmbr και έχασα το partition που ειχα το LINUX(κατεστραμενο ηταν και ήθελε φορματ βασικα...) το θέμα είναι ότι λογικα από Linux θα τα δω τα χαμενα μου gb αλλα μεχρι την δευτερα που θα έχω το δισκάκι των Linux πως μπορω να δω αυτο το κακομοιρο, διαλυμενο partition μεσω των βρωμοΧP??

Δημοσ.

Mωρε και Δευτερα οκ θα ειμαι, τοχω στο γραφειο. Απλα ελεγα μεχρι τοτε αν υπαρχει κατι γρηγορο να δω το χαμενο partition απο τα ΧΡ

Δημοσ.

Για το Β:

Για να ανακτησεις δεδομενα απο το partition του Linux:

αν ηταν σε reserfs τοτε αναγνωση μονο μπορεις να κανεις με το YAReG

ενω αν ηταν σε ext2 τοτε αναγνωση και εγραφη με το Ext2 IFS

για αλλα filesystems δεν ξερω να υπαρχει tool μεσα απο windows

Για να κανεις το partition ntfs ωστε να το βλεπουν τα windows:

πας-> start/control panel/administrative tools/computer management/disk management και εκει κανεις δεξι στο partition και format

Για το Α:

κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης των XP σου ζηταει να ορισεις administrator password για το λογαριασμο Administrator που ειναι αλλος απο το λογαριασμο χρηστη που κανεις ποιο μετα κατα το 1o login ο οποιος εχει δικαιοματα admin. Στο recovery console νομιζω οτι κανεις login με τον 1ο.

edit: παιζει και να 'ναι ακυρες οι απαντησεις μου :fear:

Δημοσ.
Θεμα Α

Χρειάστηκε να μπω σαν admin σε rescue console και δεν δεχοταν το password του δικου μου account που ειμαι ο admin στον υπολογιστη μου. Τι διαολο γαμωτο...?(το βρηκα τελικα το password, δεν θελω να το γραψω δημόσια, αλλα τεσπα, δεν ηταν απο αλλο account, ξερω τι γραφω)

Θεμα Β

Χρειάστηκε να κάνω ενα fixmbr και έχασα το partition που ειχα το LINUX(κατεστραμενο ηταν και ήθελε φορματ βασικα...) το θέμα είναι ότι λογικα από Linux θα τα δω τα χαμενα μου gb αλλα μεχρι την δευτερα που θα έχω το δισκάκι των Linux πως μπορω να δω αυτο το κακομοιρο, διαλυμενο partition μεσω των βρωμοΧP??

Αν κατάλαβα καλά θες να δεις πρώτα τα partitions μέσα από τον partition manager των windows.

Είναι λίγο hard-core αλλά free για windows

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

:)

Δημοσ.

thanks για τις βοηθειες ολων, δεν προλαβα να τα τσεκαρω μεσα στο ΣΚ, μονο αυτο που λεει ο freskas

Το diskmanagment τ βλεπει, και τα θεωρει και healthy αλλα δεν βλεπει το filesystem(το εχει κενο) και ειναι και απενεργοποιημενη η επιλογη για format. H μονη διαθεσιμη επιλογη(μιας και ειναι logical drive) ειναι το delete logical drive. Να το επιχειρήσω?Θα το κανει delete και θα κολλησει στο C: τα GB τους ή θα το κανει delete τελειως,δλδ δεν θα το βλεπουν καν τα windows?

Καμια ιδεα?

Δημοσ.

να ρωτήσω και εγώ στο σημείο αυτό γιατί δεν με βλέπει ως διαχειριστή ο υπολογιστης μου χωρις να αλλάξω κάτι και χωρίς να υπάρχει και άλλος χρήστης. είμαι μόνο εγώ, και πλέον δεν μου επιτρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες... τί μπορώ να κάνω?

Δημοσ.
thanks για τις βοηθειες ολων, δεν προλαβα να τα τσεκαρω μεσα στο ΣΚ, μονο αυτο που λεει ο freskas

Το diskmanagment τ βλεπει, και τα θεωρει και healthy αλλα δεν βλεπει το filesystem(το εχει κενο) και ειναι και απενεργοποιημενη η επιλογη για format. H μονη διαθεσιμη επιλογη(μιας και ειναι logical drive) ειναι το delete logical drive. Να το επιχειρήσω?Θα το κανει delete και θα κολλησει στο C: τα GB τους ή θα το κανει delete τελειως,δλδ δεν θα το βλεπουν καν τα windows?

Καμια ιδεα?

Αν θες να κανεις αυτο που λες. Σβηνεις το partition, και κανεις τον c expand προς τον κενο χωρο που δημιουργηθηκε, αν δεν γινεται expand μεσα απο το εργαλειο διαχειρισης δισκων των xp, δοκιμασε το paragon partition manager.

να ρωτήσω και εγώ στο σημείο αυτό γιατί δεν με βλέπει ως διαχειριστή ο υπολογιστης μου χωρις να αλλάξω κάτι και χωρίς να υπάρχει και άλλος χρήστης. είμαι μόνο εγώ, και πλέον δεν μου επιτρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες... τί μπορώ να κάνω?

Κοιταξε στο classic view του control panel/user accounds/διαλεξε το λογαριασμο σου/change my accound type και εκει κοιτα να ειναι διαχειριστης ο λογαριασμος σου!

Δημοσ.

Κοιταξε στο classic view του control panel/user accounds/διαλεξε το λογαριασμο σου/change my accound type και εκει κοιτα να ειναι διαχειριστης ο λογαριασμος σου!

με αναφέρει ώς διαχειριστή αλλά παρόλαυτα δεν άλλαξε κάτι. πάλι υπάρχουν επιλογές που δεν με αφήνει να χειριστώ. μου βγάζει δηλαδή το εξής μήνυμα : you do not have sufficient privileges for accessing connection properties. contact your administrator....

Δημοσ.
με αναφέρει ώς διαχειριστή αλλά παρόλαυτα δεν άλλαξε κάτι. πάλι υπάρχουν επιλογές που δεν με αφήνει να χειριστώ. μου βγάζει δηλαδή το εξής μήνυμα : you do not have sufficient privileges for accessing connection properties. contact your administrator....

XP εχεις ε? Να χες vista να πω φταει ο uac αλλα σε xp δεν ξερω τι φταιει...

Δοκιμασε να κανεις καινουργιο λογαριασμο (με administrator privillages) και να συνδεθεις με αυτον

(παλι μεσα απο το control panel)

Δημοσ.

το δοκιμασα και αυτο αλλα τίποτα. δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση και στα υπόλοιπα στοιχεία των windows απο το σι-ντι αλλά και πάλι τίποτα (μήπως κατα την εγκάτάσταση δεν είχα ενεργοποιήση κάτι σχετικό με τα δίκτυα) ΤΖΙΦΟΣ... οποτε ολοταχως για φορμάρισμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...