Προς το περιεχόμενο

Ένταση Ενισχυτή - Ηχείων

Γιάννης Μ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Πήρα ένα καινούριο dvd player - recorder και ένα σετ ηχείων 5.1. Ο πανηλίθιος υπάλληλος που μου τα πούλησε με διαβεβαίωση ότι "κουμπώνουν" και εγώ σαν βλάκας (και καθότι άσχετος με το θέμα των hi-fi) δεν πρόσεξα ότι το dvd player δεν έχει 6 εξόδους...

τσπα έχω βρει έναν ενισχυτή από το ebay σε πολύ καλή τιμή για να τα κουμπώσω αλλά παρατηρώ ότι στα χαρακτηριστικά του ενισχυτή αναγράφεται:

126 W (2 x 45 + 3 x 12 W) RMS at 8 Ohm, 200 W RMS at 4 Ohm

Max music power: 400 Watt at 4 Ohm

Δεδομένου ότι στα 5 ηχεία αναγράφεται 30W και max peak 60W και στο SW 80W,

αν συνδεθούν με τον συγκεκριμένο ενισχυτή θα καούν?

Επίσης στα χαρακτηριστικά του ενισχυτή αναφέρεται: Speaker impedance: 4 to 16 Ohm

αυτό σημαίνει ότι τα ηχεία που αναγράφουν αντίσταση 8 Ohm είναι οκ ως προς την αντίσταση?

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να τσεκάρω για την συμβατότητα ηχείων - ενισχυτή?

• Moderators
Δημοσ.

To subwoofer νομιζω πως ειναι αυτοενισχυομενο (εχει μεσα τον ενισχυτη).

Ο ενισχυτης που βρηκες ειναι οκ, αλλα στις 2 εξοδους του θα σου οδηγει καλα τα 2 ηχεια, ενω στις αλλες τρεις ειναι αδυναμος.

Συνεπως οχι μονο δε θα καουν (που ετσι κι αλλιως δε θα καιγονταν, απλα θα ''αναγκαζοσουν'' να τον δουλευεις χαμηλα, αλλα θα ζοριζεται κιολας :P

(παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτο το θεμα δεν ανηκει στη κατηγορια gadgets)

Δημοσ.

Άρα να υποθέσω ότι οι 2 έξοδοι του ενισχυτή που δίνουν 45W δεν θα κάψουν τα ηχεία των 30 Watt απλά θα αποδίδουν έως 30W χωρίς παραμόρφωση?

Πως μπορώ να καταλάβω αν τo subwoofer είναι αυτοενισχυόμενο; O ενισχυτής αυτός δλδ είναι μόνο για αυτοενισχυόμενα subwoofer? δεν θα παίζει το subwoofer αν δεν είναι αυτοενισχυόμενο;

please διαφώτισε με GeorgeMan..

Υ.Σ Προφανώς δεν είναι gadget αλλά ποια είναι η κατάλληλη κατηγορία για αυτά τα θέματα;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κατηγορια "Home AV/Hi-Fi", οποτε σε σωστη κατηγορια ειναι κατα βαση το thread.

Για το Subwoofer: Αν εχει ενισχυτη (που συνηθως εχουν ολα οσα ειναι για home cinema) θα εχει τροφοδοσια, διακοπτη και ψυκτρες (η μια μεταλλικη πλακα στο πισω μερος.

Για τον ενισχυτη: Πολυ μαιμουδια μου ακουγεται η κατασταση (λογω watt). Καλυτερα να μας πεις τι μαρκα/μοντελο ειναι τα ηχεια, ποσα λεφτα διαθετεις και να σου προτεινουμε κατι.

Δημοσ.

πρωτα πρωτα, πως θα μπορουσες να συνδεσεις το dvd player κατευθειαν στα ηχεια ? θα επρεπε να ειναι all in one δηλαδη και ενισχυτης μαζι. προφανως, ο πωλητης εννοουσε οτι εχει (μαλλον) ψηφιακη εξοδο για συνδεση με ενισχυτη av.

οσον αφορα τον ενισχυτη σου, ξέχνα τα music power.

παμε στα rms. ξέχνα λοιπον επισης τα 200W καθ'οτι τα αναφερει στα 4ohm. τα ηχεια σου ειναι 8 ohm οπως ολα τα οικιακα.

παμε λοιπον στην ενδειξη, 2χ45w. αυτα, τα δινει ο ενισχυτης σε συνθηκες εργαστηριου, δηλαδη, οταν ειναι κρυος, οταν εχει το αναλογο βολταζ κ.τ.λ.

για να μην σε μπλεκω σε λεπτομερειες,ο ενισχυτης ισα ισα που θα τα οδηγησει με τετοια ρευματα.

επειδη μαλιστα πολυ μικρο τον κοβω για τα σημερινα μοντελα av προσεξε τον.

αν δεν εχει αρκετα ρευματα να οδηγησει τα ηχεια, σε περιπτωση οπου τον τσιτωσεις, ισως αρχισουν τους ψαλιδισμους τα ηχεια και καουν (αρχιζοντας απο τα τουιτερ).

καταλαβαινεις και απο μονος σου οτι το συστημα ειναι αρκετα αδυναμο για...εντασεις, για αυτο μην το παρακανεις.

ειμαι περιεργος, ποσο αγορασες τον av, που σημερα βρισκεις πολυ πιο αξιολογα μηχανηματα αρκετα φθηνα.

σχεδον ολα τα εισαγωγικα μοντελα av ενισχυτων ξεκινουν περι τα 80 w/καναλι.

επειδη δεν γνωριζω μαρκα-μοντελο ενισχυτη-ηχειων, δεν μπορω να πω τιποτε αλλο.

καλοριζικα και καλες ακροασεις.

Δημοσ.

είναι εξευτελιστικά φθηνά, τόσο τα ηχεία (33€ μάρκας DENON) όσο και ο ενισχυτής (50€).. αν θέλετε να τον δείτε: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250299902890&ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123

απλά θέλω να έχω ήχο dolby surround στις ταινίες που βλέπω, εξάλλου ο χώρος είναι 4χ4 μ ... ξέρω ότι δεν θα μπορώ να κάνω rave party :)

το Subwoofer δεν έχει τροφοδοσία, ούτε ψύκτρες κλπ, έχει maximum input 60W kai 120 W peak. θα παίζει?????

Δημοσ.
το Subwoofer δεν έχει τροφοδοσία, ούτε ψύκτρες κλπ, έχει maximum input 60W kai 120 W peak. θα παίζει?????

Δε σε βλέπω, μιας και ο ενισχυτής δεν έχει έξοδο για sub.

Επίσης, δεν έχει πουθενά ψηφιακή είσοδο για να κάνει αποκωδικοποίηση του AC3/DTS. Έχει 6 αναλογικά κανάλια, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον τροφοδοτήσεις εσύ με διακριτό σήμα. Το DVD σου είπες ότι δε βγάζει 6 κανάλια, αλλά μόνο 2. Άρα το μόνο που θα μπορεί να κάνει ο ενισχυτής, αν έχει, είναι Dolby Prologic ή κάτι παρόμοιο για να "γεμίσει" τα 5 κανάλια εξόδου του από 2κάναλο σήμα.

Μάλλον θα πρέπει να πας σε κάτι τέτοιο, αν το DVD σου έχει και ψηφιακή έξοδο (ακόμα και το πιο φτηνό που έχω δει, μια coaxial την έχει):

Δημοσ.

δλδ τα 6 κανάλια SW, CE, SL, SR, FL και FR που φαίνονται στην φωτογραφία και που γράφει πάνω τους AC3/DTS

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250299902890&ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123

δεν είναι για σύνδεση με τα ηχεία? για τι είναι τότε? και αν δεν έχει θύρα για ψηφιακή σύνδεση με το dvd πως διάολο θα συνδεθούν?

Δημοσ.

Ενας ενισχυτης μπορει να συνδεθει και μεσω αναλογικων εισοδων RCA (1 RCA για καθε καναλι).

Τωρα, στο θεμα του sub, ξεχασε το, καθως ο ενισχυτης φαινεται κινεζουρα χειριστης ποιοτητας. Πολυ λιγου ενισχυτες εχουνε ενισχυομενο καναλι για subwoofer (και αυτοι ειναι πανακριβοι), ολοι οι αλλοι βγαζουν εξοδο RCA για να συνδεσει αυτοενισχυομενο sub εκει. Ειδικα καθως το sub θελει πολλαπλασιο ρευμα (Amperes) σε σχεση με τα περιφερειακα ηχεια.

Δημοσ.

άρα ξεχνάω το SW για τα υπόλοιπα όμως ξαναρωτάω γιατί δεν κατάλαβα απόλυτα..

θα πρέπει από τις δύο εξόδους του dvd να βγάλω δύο καλώδια προς τον ενισχυτή και να τα συνδέσω εκεί που έχει δύο θέσεις input για CD http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250299902890&ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123

και στην συνέχεια από τα RCA κανάλια να συνδέσω τα 5 ηχεία?

τι ήχο θα μου δίνει αυτό; θα έχει καμία διαφορά από τον ήχο της τηλεόρασης εκτός της έντασης?

τα 6 κανάλια SW, CE, SL, SR, FL και FR που φαίνονται στην φωτογραφία και που γράφει πάνω τους AC3/DTS input γιατί στο διάολο είναι αν δεν είναι για σύνδεση με τα ηχεία?

Δημοσ.

Λοιπον... Για να μην μπερδευεσαι...

Input σημαινει εισοδος.

Για τα ηχεια θα εχει terminals που παιρνουν γυμνο καλωδιο (ιδια σχεδον με τις εισοδους των ηχειων).

Εσυ φυσικα προτιμωτερο ειναι να συνδεσεις το DVD μεσω οπτικης, απλως οι αναλογικες εισοδοι υπαρχουν για αλλες εφαρμογες.

Σε μερικους ενισχυτες (οχι σε αυτον μαλλον) θα δεις και 5.1 αναλογικες εξοδους (outputs) RCA. Αυτες δεν ειναι για ηχεια, αλλα για να συνδεσεις αλλους τελικους ενισχυτες εκει.

Δημοσ.
άρα ξεχνάω το SW για τα υπόλοιπα όμως ξαναρωτάω γιατί δεν κατάλαβα απόλυτα..

θα πρέπει από τις δύο εξόδους του dvd να βγάλω δύο καλώδια προς τον ενισχυτή και να τα συνδέσω εκεί που έχει δύο θέσεις input για CD http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250299902890&ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123

και στην συνέχεια από τα RCA κανάλια να συνδέσω τα 5 ηχεία?

τι ήχο θα μου δίνει αυτό; θα έχει καμία διαφορά από τον ήχο της τηλεόρασης εκτός της έντασης?

τα 6 κανάλια SW, CE, SL, SR, FL και FR που φαίνονται στην φωτογραφία και που γράφει πάνω τους AC3/DTS input γιατί στο διάολο είναι αν δεν είναι για σύνδεση με τα ηχεία?

Το DVD σου το συνδέεις με 2 καλώδια RCA σε μια από τις εισόδους κάτω από την ομάδα Audio Input (tuner/cd/vcd) ή στις FL/FR κάτω από την ομάδα ac3/dts input.

Τα ηχεία σου τα συνδέεις στις εξόδους δεξιά στην εικόνα (system speaker) με γυμνό καλώδιο ή με βύσμα τύπου μπανάνας για τα μπροστινά L & R, και με γυμνό καλώδιο για τα περιφερειακά & κέντρο (τέρμα δεξιά βύσματα).

Όσο για τον ήχο που θα έχεις, θα είναι ένα ψευδό-surround και σίγουρα όχι AC3/DTS.

Δημοσ.

Για να είμαστε όλοι σίγουροι για το τι μιλάμε βάλε μία φώτο από τα ηχεία κυρίως την πίσω μεριά του subwoofer και την πίσω μεριά του dvd player. Ενδέχεται το dvdpalyer να έχει ψηφιακή έξοδο (οπτική ή SPDIF) για πολυκάναλο ήχο. Οπότε παίρνεις έναν ενισχυτή με ψηφιακή είσοδο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...