Προς το περιεχόμενο

Floppy disk(s) Fail (40)

dennisnv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα..Εχω ενα προβλημα.Εκανα εκκινηση στον Η/Υ μου και μου εβγαζε αυτο " Floppy disk(s) Fail (40) CmOS checksum error - Defaults loaded Plase enter SETUP menu to set clovk ratio " .Τωρα μου λεει μονο αυτο " Floppy disk(s) Fail (40) ".Οταν αλαζω κατι δεν μου λεει κατι αλλα δεν μου ανοιγει...Τι να κανω...?Μπορει κανεις να με βοηθησει??

Θα ειμαι εδω κοντα...

Δημοσ.

Έλεγξε μήπως στο BIOS στο first boot device έχει μπει το floppy και άλλαξέ το.

-----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 10 : 51 : 53-----

και βάλε αν μπορέσεις και κανα screenshot.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα - μερα σε όλους .

και ενω επαιζα το παιχνιδακι μου ......

pc restart.

οκ λεω θα ζεσταθηκε η Nvidia or ειμαι στα προθυρα φορματ

παω να του κάνω έγω ενα restart και μου βγαζει το γνωστό σε πολλούς μήνυμα

FLOPPY DISK(S) FAIL (40)

μααααα δεν εχω floppy εδω και 7 χρονια

παω στο BIOS τσεκαρω τα ΒΟΟΤ FIRTS , Sec .....

Ολα ΟΚ . το ξαναανοιφω αφου χρειάστηκε να πατήσω το F1 πάω Device Manager και να ένα Φλόπι εγκατεστημένο. Unistall this Device λοιπόν και restart

FLOPPY DISK(S) FAIL (40)

τι να κάνω????

Δημοσ.

Δεν έχει καμμία σχέση ο driver που βρήκες εγκατεστημένον στον device manager, με το τί σου λέει στο BIOS P.O.S.T. (...εκτός κι αν έχεις όντως φλόπυ drive στο μηχάνημα, και δεν το ξέρεις/βλέπεις.....:P )

Όσο για το μήνυμα, ψάξε στο BIOS είτε για "seek floppy at BIOS P.O.S.T" (ή boot) και απενεργοποίησέ το - ή άλλαξε το "hold on errors" σε "none" ( διότι αυτό που συμβαίνει, είναι ότι το BIOS ψάχνει για floppy - δεν βρίσκει - και σταματάει το "boot", διότι ΕΤΣΙ είναι ρυθμισμένο να κάνει στις default ρυθμίσεις του).

Eπίσης, κάτι (μάλλον, όπως τα λες) έγινε και το BIOS έχασε τις ρυθμίσεις του - γύρισε στις default. Από τη στιγμή που λες και περί 7 ετών (ειδικά δε αν το pc είναι τόσο παλιό), μάλλον απλά ξόφλησε η μπαταρία "χάπι" (λιθίου) που έχει πάνω της η μητρική (ακριβώς για να κρατάει τις ρυθμίσεις του το BIOS, όταν μένει από ρεύμα το τροφοδοτικό - και κατ' επέκταση η μητρική). Την αλλάζεις με 2-3 € -μέχρι κι ο μπακάλης της γειτονιάς μπορεί να έχει τέτοιες- για να μην ξαναχάσει τις ρυθμίσεις του το BIOS όταν μένει από ρεύμα το pc.

...Πράγμα λίγο περίεργο, γιατί το να είναι το καλώδιο που έρχεται από την μπρίζα στο τροφοδοτικό, ΑΡΚΕΙ για να μη χάνει το BIOS τις ρυθμίσεις του - αν η μπαταρία έχει ξοφλήσει...

Ίσως οι επανεκκινήσεις σου να μην σημαίνουν "ζέσταμα Nvidia".....αλλά ότι έχεις ζητηματάκι με το τροφοδοτικό.

Έχε το κατά νου.....

Και γενικώς, μην παίρνεις "χαλαρά" τις επανεκκινήσεις,,,,,,απ' ό,τι κι αν είναι. Αν είναι πχ λόγω θερμοκρασιών, "οφείλεις" να το φροντίσεις......

Δημοσ.

Στο BIOS εκεί που βλέπεις τι δίσκους και dvd drives έχεις εγκατεστημένα (πρώτη επιλογή στη λίστα έχει και μια επιλογή για το floppy (συνήθως λέει 3,5' 1.44Mb) κάνε το None και voila! Αυτό για award bios που είναι και τα πιο συνηθισμένα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:58 ----------

Δεν έχει καμμία σχέση ο driver που βρήκες εγκατεστημένον στον device manager, με το τί σου λέει στο BIOS P.O.S.T. (...εκτός κι αν έχεις όντως φλόπυ drive στο μηχάνημα, και δεν το ξέρεις/βλέπεις.....:P )

Όσο για το μήνυμα, ψάξε στο BIOS είτε για "seek floppy at BIOS P.O.S.T" (ή boot) και απενεργοποίησέ το - ή άλλαξε το "hold on errors" σε "none" ( διότι αυτό που συμβαίνει, είναι ότι το BIOS ψάχνει για floppy - δεν βρίσκει - και σταματάει το "boot").

Eπίσης, κάτι (μάλλον, όπως τα λες) έγινε και το BIOS έχασε τις ρυθμίσεις του. Από τη στιγμή που λες και περί 7 ετών (αν το pc είναι τόσο ειδικά), μάλλον απλά ξόφλησε η μπαταρία "χάπι" (λιθίου) που έχει πάνω της η μητρική (ακριβώς για να κρατάει τις ρυθμίσεις του το BIOS, όταν μένει από ρεύμα το τροφοδοτικό - και κατ' επέκταση η μητρική). Την αλλάζεις με 2-3 € -μέχρι κι ο μπακάλης της γειτονιάς μπορεί να έχει τέτοιες- για να μην ξαναχάσει τις ρυθμίσεις του το BIOS όταν μένει από ρεύμα το pc.

...Πράγμα λίγο περίεργο, γιατί το να είναι το καλώδιο που έρχεται από την μπρίζα στο τροφοδοτικό, ΑΡΚΕΙ για να μη χάνει το BIOS τις ρυθμίσεις του - αν η μπαταρία έχει ξοφλήσει...

Ίσως οι επανεκκινήσεις σου να μην σημαίνουν "ζέσταμα Nvidia".....αλλά ότι έχεις ζητηματάκι με το τροφοδοτικό.

Έχε το κατά νου.....

Και γενικώς, μην παίρνεις "χαλαρά" τις επανεκκινήσεις,,,,,,απ' ό,τι κι αν είναι. Αν είναι πχ λόγω θερμοκρασιών, "οφείλεις" να το φροντίσεις......

Καλά ρε φιλαράκι, είχα κάτι μήνες να μπω και δεν πρόλαβα να γράψω και σε βρήκα πάλι μπροστά μου? χαχαχα Καλό Πάσχα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...