basilis5 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 παιδια μια βοηθεια θελω να βαλω τα ubuntu στο λαπτοπακι μου το οποιο εχει πανω 1 δισκο 4gb ssd (με περασμενα τα windows home) ntfs 1 δισκο ssd 8gb (εκει γινονται εγκατασταση τα προγραμματα ολα, εκει βρισκεται και ο φακελος program files) ntfs( 1 μνημη φλας sdhc 16 gb (το εχω για αποθηκευση δεδομενων) fat32 σκεφτηκα να βαλω τα ubuntu μεσω των windows οπως εχω κανει και στο πισι μου και να εχω dual boot στην εκινηση, ομως δεν ξερω αν γινεται και πως δεδομενων των περιορισμων απο τους δισκους μου στο 4 που ειναι τα γουιν σιγουρα δεν γινεται, επισης φοβαμαι να τα βαλω στον 8 μην γινει κανενα μπερδεμα και το ερωτημα ειναι γινεται εγκατασταση στην μνημη sdhc ? και αν ναι, μπορω να ελεγξω τον ογκο που θα καταλαμβανει; και τελος, μηπως δεν αξιζει λογω ταχυτητας;μηπως θα ειναι εκνευριστηκα αργο το λειτουργικο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 installing ubuntu 8.10 on the eee pc 901 simple method to install ubuntu on asus eee 901 via usb simple Steps for installing Ubuntu in Eee 901 SSD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 ευχαριστω πολυ για την απαντηση εγω βασικα δεν θελω να καταργησω τα windows xp απλα θελω να περασω μεσα και 2ο λειτουργικο. σκεφτομουν να ανοιξω το .iso ubuntu 8.10 που εχω μεσω του deamon tools μεσα απο περιβαλλον windows καινα κανω ετσι την εγκατασταση, απλα δεν ξερω σε ποιο drive ειανι φρονιμο να κανω την εγκατασταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 και τελος, μηπως δεν αξιζει λογω ταχυτητας;μηπως θα ειναι εκνευριστηκα αργο το λειτουργικο; τα windows θα εννοείς φυσικά ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σου gtroza! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 οχι παιδια δεν με καταλαβατε αν θα ειναι αργα τα ubuntu εγκατεστημενα σε δισκακι sdhc ρωτησα δεν θετω θεμα συγκρισης ταχτυτητας αναμεσα στα 2 λειτοργικα, μην παρεξηγηθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 γειά σου firewalker ! οχι παιδια δεν με καταλαβατε "χαλάρωσε" basilis5 κατάλαβα τι εννοείς τρέχω puppy linux σε ένα asus eee 900 και χρησιμοποιώ μιά τέτοια κάρτα δεν μπορω να σου πώ για το ubuntu το puppy πάντως τρέχει μιά χαρά πρόσεξε τα "ονόματα" των δίσκων για να μη γίνει λάθος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 θελω τα ubuntu επειδη μπορω να κανω εγκατασταση μεσα απο τα windows απο λινουξ εχω πληρη μεσανυχτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 για να κανεις εγκατασταση μεσα απο windows πρέπει να εχζεις το wupi http://wubi-installer.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Eeebuntu 8.10 Released http://www.linuxtoday.com/infrastructure/2008121500635OSRL . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 πολυ καλο, ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Μια χαρά γίνονται όλα όσα ζητάς (αν και μερικές sdhc βγάζουν write errors απ'ότι έχω ακούσει οπότε ισως δεν είναι και ότι σταθερότερο για λειτουργικό). Εγώ εδώ και καιρό έχω εγκετεστημένο σε usb stick 8GB στο asus eee 900 μου το kubuntu 8.10 (το εγκατεστησα από αλλο φλασάκι, αλλά και με daemon tools γίνεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 τελικα δεν μπορεσα να το κανω εγκατασταση στην καρτουλα sd και ετσι το εβαλα στον 8ρι δισκο.μαλιστα τωρα γραφω απο ubuntu και οι πρωτες εντυπωσει ειναι πολυ θετικες. μονο που αντιμετωπιζω μερικα προβληματα. βασικα μια ζωη windows και τωρα εχω ψιλοχαθει, μολις τωρα καταφερα να περασω πχ ελληνικα στο πληκτρολογιο, αλλα πχ δεν ξερω πως να εχω ενα εικονιδιο διπλα στην ημερομηνια(οπως πχ στα windows) που να μου δειχνει ποια γλωσσα εχω την εκαστοτε στιγμη επιλεγμενη. η δεν ξερω πως να κανω εγκατασταση προγραμματα. η δεν ξερω πως να φτιαξω μια συντομευση στην επιφανεια εργασιας. και διαφορα αλλα που προκυπτουν συνεχεια. οποτε καταληγω, για να μην ανοιγω νεο θεμα, γνωριζεται κανενα καλο οδηγο για αρχαριους στο linux η καλυτερα συγκεκριιμενα ubuntu να μαθω το λειτουργικο απο την αρχη, σε απλες καθημερινες λειτουργιες, οχι τιποτα το ιδιαιτερο. ελπιζω αυτο που ρωτας να μην ακουγεται εντελως χαζο, ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 δεν ξερω πως να εχω ενα εικονιδιο διπλα στην ημερομηνια δεξί κλικ πάνω στο panel ---> add to panel δεν ξερω πως να κανω εγκατασταση προγραμματα applications ---> add / remove πως να φτιαξω μια συντομευση στην επιφανεια εργασιας. δεξί κλικ πάνω στο φάκελο ή αρχείο που θες να κάνεις συντόμευση ----> make link... γνωριζεται κανενα καλο οδηγο για αρχαριους στο linux η καλυτερα συγκεκριιμενα ubuntu να μαθω το λειτουργικο απο την αρχη, σε απλες καθημερινες λειτουργιες, οχι τιποτα το ιδιαιτερο.ελπιζω αυτο που ρωτας να μην ακουγεται εντελως χαζο, ευχαριστω https://help.ubuntu.com/community Για ό,τι χρειαστείς, υπάρχει σχετικό thread και εδώ στο insomnia για να ποστάρεις τις ερωτήσεις σου. Welcome to Ubuntu planet!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 ευχαριστω για την απαντηση. θα κανω την μελετη μου και θα επανελθω με αποριες, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.