Προς το περιεχόμενο

Server Hardware-απαιτησεις

memtsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εντάξει , εγώ μαζί σου , καταλαβαίνω ότι δε θέλεις τρελά πράγματα

όμως πιστεύω πλέον ότι σε τέτοιο πακέτο για να πετύχεις αυτά που θες πρέπει να ξεχάσεις windows servers....

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι ασε πικρα... γυρισα κατα τις 1:00 και απο τοτε λιωνω εδω :P

In order εννοω οτι εκτελει ''εν σειρα'' μια μια τις εντολες.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα να καθυστερει λιγο ακομα σε σχεση με εναν τυπικο επεξεραστη ιδιας συχνοτητας.

(edit: πωωω μεχρι να απαντησω ειχες ηδη αλλες 50 απαντησεις)

Δημοσ.

ναι η αληθεια ειναι οτι εχει πολλους περιορισμους και κατα τη χρηση και μετα για πειραματισμους και πατεντες. αληθεια ομως ενα κανονικο πσ σε σχεση με κατι τετοιο με ατομ, περα απο το αρχικο μεγαλυτερο κοστος, διαφορες της ταξης των 5 και 10 ευρω το μηνα θα δωσει στην καταναλωση???

διοτι ετσι κανεις ενα κανονικο πσ και οταν μετα δε σε καλυπτει πλεον το σπρωχνεις κομματι κομματι και παιρνεις το 1/10 πες σε αξια πισω. ενω το ατομ δε το πουλας προφανως..

με νουμερα σωστα και υπολογισμους μπορει καποιος να δωσει ενα καλο estimate καταναλωσης ενος κανονικοu pc???

please!!

απο οτι διαβαζω εγω ενα ατομ με 2 δισκους καιει περιπου τα εξης..

40idle-48full load cpu+mobo (50watt xontrika)

2 HDD * 4watt o kathenas peripou meso oro= 8watt (10 leo ego)

kai apo edo apo kei apoleies mlks alla 10 watt geneodora leo ego

sinolo 50+10+10=70watt το ανωτατο οριο. γιατι ημουν πληθωρικος στους υπολογισμους μου.

δηλαδη οσο περιπου μια 60αρα λαμπα, απο τις παλιες.

λιγο δεν ειναι οεοε?? ξεχναω κατι????

ενας μεσος υπολογιστης αντιθετα ποσο καιει?????τi ισχυ εχει εννοω σε βατ

• Moderators
Δημοσ.

Ενα Atom based laptop καιει ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 20W.

Ενα νορμαλ πισι οπως το πες, γυρω στη μια λαμπα.

Αλλα τωρα αν ειναι να το κανεις θεμα για διαφορες της ταξης των 5, αντε 10€ στο λογαριασμο της ΔΕΗ, ε οκ... κανε ο,τι θες..

Μη βαλεις και πολλους δισκους γιατι καινε 10W ο καθενας ε!

Δηλαδη μια λαμπα οικονομιας...!

Δημοσ.

λιγοτερο απο 20βατ το ατομ????

αν το pc καιει ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ οσο μια λαμπα 60αρα, τοτε τα λαπτοπ ρε παιδια τι τα θελουν και τους βαζουν μετασχηματιστες-τροφοδοτικα 85 βατ?? τοσο μεγαλα peak εχουν under load??

• Moderators
Δημοσ.

Καπου ειχα διαβασει για τις καταναλωσεις, αλλα δε θυμαμαι.

Υπολογισε πως ενα τυπικο νετμπουκ (με atom) εχει μπαταρια διαρκειας 2 ωρες (με μπαταρια 4400Μah, 11,1volt -> σε συγκεκριμενο αναφερομαι).

Αυτο ξερεις τι θα πει?

Οτι καιει ΑΚΡΙΒΩΣ 24,42W (ανα ωρα εννοειται ε).

Δημοσ.

α επισης ετσι και για να γινεται κουβεντα 10 ευρω δεν ειναι λιγα..

δε θελω να γινομαι κακομοιρης αλλα επειδη οπως λεμε το κανονικο pc σου δινει την αφορμη να κανεις κατι παραπανω μαζι του,(κανενα encode χωρις λογο ενω atom δεν τολμας!!!!) σου λεω εγω οτι καιει 15 ευρω το μηνα παραπανω(κανει βεβαια και πιο πολλα πραγματα και πιο γρηγορα, αληθεια ειναι αυτο)

αρα με λιγα λογια σου βγαινει ουτε λιγο ουτε πολυ οσο περιπου ενα παγιο κινητου το μηνα να κρατας 2-3 σειρες και λιγη μουσικη αμεσα διαθεσιμα.

και αλλοι δεν εχουνε να φανε ρε γμτ.

we live in marvelous times!οικονομικη κριση και εποχη λιτοτητας!!!!!ασχετο!

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 03 : 42 : 24-----

καιει ΑΚΡΙΒΩΣ 24,42W (ανα ωρα εννοειται ε).

με οθονη και ασυρματο ανοιχτα σημειωτεον.

τελευταιο μηνυμα παω για υπνο γιατι κουτουλαω, αυριο παλι......

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 03 : 47 : 49-----

ειμαι ακομη εδω....για RAID που λεγαμε. μονη η τιμη ειναι κουφη, αλλιως αυριο θα το ειχα στησει το μηχανακι. να παρει η ευχη...

http://www.axd.gr/product_info.php?cPath=1_94&products_id=7483

Δημοσ.

εγώ γι'αυτό το λόγο πρότεινα software raid , εφόσον hardware raid σημαίνε κόστος που παραπέμπει σε λύσεις επαγγελματικών απαιτήσεων ;) κάτι που εσένα δε σου χρειάζεται

*η διαφορά τους έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι το raid στη μια περίπτωση υλοποιείται στον controller (hardware-pci) ενώ, στην άλλη περίπτωση υλοποιείται με πρόγραμμα και καταναλώνει πόρους του CPU (1-2% σε χρήση)

Δημοσ.

Ένα τελευταίο και καληνυχτίζω κι εγώ.

Επειδή είπες πως ένα κανονικό pc μπορεί να καίει 15€/μήνα παραπάνω. Το κατεβαστήρι που χρησιμοποιώ (μονοπύρηνος AMD, 2 HDDs, 2 DVD, 1GB RAM, AGP, τροφοδοτικό πατάτα) καίει ~15€/2 μήνες => ~8€/μήνα (το χα υπολογίσει κάποτε, υπάρχει και σχετικό thread). Οπότε είναι αδύνατο να μου κοστίζει 15€/μήνα παραπάνω από οτιδήποτε :)

Δημοσ.

μια σημείωση

Σιγα μη καιει 30W idle ο επεξεργαστης... :P

Τα 65W ειναι το TDP του, δηλαδη το MAX που μπορει να ρουφηξει.

tdp δεν είναι το max που μπορεί να ρουφήξει ο επεξεργαστής αν δεν κάνω λάθος

ο επεξεργαστής μπορεί να ρουφήξει πολύ παραπάνω

θυμάμαι όταν έψαχνα τα documentation της intel για τις μηχανικές και θερμικές ιδιότητες των επεξεργαστών, ο δικός μου που έχει τιμή tdp 120 έγραφε πως ρουφάει έως 160 ή 180 (δεν θυμάμαι ακριβώς), είναι μεγάλη διαφορά οπότε μην υπολογίζεις βάσει tdp γενικότερα

Δημοσ.

tdp είναι το Thermal Desing Power aka η θερμότητα που εκπέμπει σε Watt όχι η κατανάλωση

απλά σου λέει χοντρικά οτι πρέπει να έχει ψύκτρα που μπορεί να αποβάλει χχχWatt load για να λειτουργεί σωστά

Δημοσ.

αυτο νομιζω και γω Vatos_locos .

το TDP ειναι το maximum heat dissipation of the CPU, δηλαδη το μεγαλυτερο ποσο θερμοτητας που μπορει να απαγει με καποιο τροπο ο επεξεργαστης, πριν ανεβασει επικινδυνα θερμοκρασια.

δεν ειναι το μαξιμουμ που μπορει να τραβηξει. βεβαια το TDP ΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. δηλαδη ο επεξεργαστης(το component γενικοτερα) μπορει για μικρα χρονικα διαστηματα να παραγει περισσοτερη θερμοτητα απο το TDP. αυτο θα εχει ως αποτελεσμα η επιπλεον θερμοτητα να φανει ως αυξησει της θερμοκρασιας του τσιπ. οταν ομως αμεσως μετα πεσει η καταναλωσει του η επιπλεον θερμοτητα θα απαχθει απο το τσιπ και η θερμοκρασια του θα επανελθει στα σωστα "επιπεδα". ειναι βασικα ενα θεμα ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ. αν ομως ενα τσιπακι λειτουργει για μεγαλο χρονικο διαστημα σε τιμες ισχυος πανω απο το TDP του τοτε η συσσωρευμενη θερμοτητα θα το καταστρεψει(καψει βασικα).

ειναι κατι σα το overboost που εχουν μερικα turbo σε αυτοκινητα. στιγμιαια(για λιγα δευτερολεπτα) ο κινητηρας βγαινει "εκτος φακελου λειτουργιας" και σου δινει επιπλεον ισχυ(λαμβανοντας ομως και επιπλεον καταπονηση, η οποια ειναι ομως αποδεκτη). δε μπορεις να λειτουργεις εναν κινητηρα ΣΥΝΕΧΩΣ σε overboost.θα τον διαλυσεις.

φαντασου ενα αλλο παραδειγμα οτι καποιος σου ζηταει να περασεις το δακτυλο σου μεσα απο τη φλογα ενος αναπτηρα 20 φορες η καθεμια διαρκειας 1 δευτερολεπτου. τελικα θα εχεις βαλει το δακτυλο σου για 20 δευτερολεπτα στη φλογα.(20*1=20)

αυτο μπορεις να το κανεις.

αν ομως καποιος σου ζητησει να περασεις 1 φορα το δακτυλο σου απο τη φλογα, αλλα να το κρατησεις 20 δευτερολεπτα συνεχομενα, θα καεις παρα το γεγονος οτι μιλαμε για το ιδιο χρονικο διαστημα.(μονο που τωρα γινεται 1*20=20!!!)

σωστα δε τα λεω??

κανεις αλλος με καταναλωσεις pc και στοιχεια???????

Δημοσ.
εγώ γι'αυτό το λόγο πρότεινα software raid , εφόσον hardware raid σημαίνε κόστος που παραπέμπει σε λύσεις επαγγελματικών απαιτήσεων ;) κάτι που εσένα δε σου χρειάζεται

*η διαφορά τους έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι το raid στη μια περίπτωση υλοποιείται στον controller (hardware-pci) ενώ, στην άλλη περίπτωση υλοποιείται με πρόγραμμα και καταναλώνει πόρους του CPU (1-2% σε χρήση)

δωσε σε παρακαλω λινκ για προγραμμα software raid. δεν ειχα καταλαβει οτι αυτο εννοουσες προηγουμενος και δεν εδωσα σημασια. με ενδιαφερει πολυ και ακουγεται ενδιαφερον.

δε μιλαμε για κατι intel matrix storage ετσι???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...