Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 και σου λέω πάλι το ίδιο είναι να τραβάς από μία πυγή με xxMb που όσα παραπάνω pc τραβάνε μοιράζετε το χχ ? Αυτο δε το πιασα
Vatos_locos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 έχεις ένα αρχείο 10Gb o δίσκος στον server σου μοιράζει με 100Mb/s αν το τραβάνε 2 pc με βάση το QoS το transfer θα πάει 50-50 αν πάει με 3 pc θα πάει 33,3-33,3-33,3 αν οι δίσκου σου σε raid βγάζουν 200Mb/s το transfer με 2 pc θα πάει 100-100 κλπ κλπ κλπ αυτό κάνει στη θεωρία και μπακαλίστικα ένα raid σε server αλλά αν μιλάμε για ένα pc στο σπίτι τότε ο server είναι άχρηστος
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Οκ τωρα το καταλαβα. Και οχι δεν ειναι αχρηστος γιατι 1) το pc που κανει προβολες ταινιων ειναι σε αλλο ΟΡΟΦΟ και με βολευει αφανταστα να μπορω να τις βλεπω οπου θελω οποτε θελω. 2) να μπορω και στους 2 οροφους να εχω τη μουσικη μου διαθεσιμη προς ακροαση απο οποιο ηχοσυστημα θελω/με βολευει εκεινη τη στιγμη. 3) στο gaming pc να κανω απευθειας Load τα roms απο το δικτυο που τα εχω περασμενα. Και browsing/chatting/downloading/(printer sharing απο ολα τα pc και των 2 οροφων) τα κανει ο serverουκος. Καταλαβες γιατι βολευει απιστευτα?
Vatos_locos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 μα το λες μόνος σου από όλα τα pc εγώ σου λέω οτι αν έχεις μόνο ένα pc δεν χρειάζεται ο server και είναι άχρηστος
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Ε τοτε συμφωνουμε Αν εχει καποιος 1 Pc, τοτε ναι τι να το κανει το σερβερ?
antonl Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 [offtopic] [...]Αν εχει καποιος 1 Pc, τοτε ναι τι να το κανει το σερβερ? Κατεβαστήρι κι αποθήκη [/offtopic]
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Αν εχει 1 pc λεμε, οχι 2 (δλδ αν το 1 γινει το ''ιδιο'' σερβερ ) (μας εχεις ταραξει στα Offtopic εσυ μικρε
Vatos_locos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ωραία αφού λύσαμε το raid issue εγώ προτείνω αυτό εδώ με win 2k3 Server ή win 2κ8 server που έιναι λίγο πιο εύκολα 64bit και θα κάνει μια χαρά τις δουλειές του και πολλά παραπάνω
memtsas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ρε παιδια γιατι ειναι αχρηστος ο server σπιτι οταν εχεις μονο ενα pc?? εγω πχ τωρα θελω να κανω τον server γιατι πηρα καινουριο laptop και δε μπορω να κραταω ταινιες και απειρη μουσικη στο laptop μαζι μου. ειναι παραλλογο να ζητας απο ενα laptop να εχει χωρητικοτητα δισκων 1ΤΒ και βαλε. οποτε λεω το εξης...δε φτιαχνω ενα server ο οποιος στην ουσια θα ειναι κατα σειρα προτεραιοτητας. 1.αποθηκη του τοπικου δικτυου 2. χαμαλης για 24/7 bittorrent (το λυπαμαι το laptop να το αφηνω μωρε...) 3. redundant μηχανημα γιατι εχασα προσφατα κατι fotos απο γερμανια και τα πηρα στο κρανιο.(τωρα η αληθεια ειναι οτι αν χαθουν και 100-200GB μουσικη και ταινιες δεν χαλασε και ο κοσμος, αυτα ξανακατεβαινουν) 4.να μπορω να κανω access το περιεχομενο μου μεσω internet. πχ τωρα χριστουγεννα θα παω στο πατρικο μου, και θελω να δω greys anatomy απο εκει που το ειχα αφησει. αντι να το κανω copy στο laptop και να το κουβαλαω απ πριν, αν θελω να δω την ταινια μετα το φαγητο το μεσημερι, κανα 2h πριν βαζω το laptop στη DSL του πατρικου και τερματιζοντας το uplink του σπιτιου εδω, 100KB/sec σε 45min η ταινια ειναι στο laptop. και αυτη τη δουλεια την κανεις για εγγραφα/εργασιες και ο,τι αλλο. 5. ε αφου θα υπαρχει που θα υπαρχει να στησουμε και ενα mail, ενα web server και να κανουμε κανενα πειραματισμο να μαθαινουμε κιολας.(παιδευομαστε για την ακριβεια) δικιο δεν εχω?? δηλαδη σε μενα, το μηχανημα συνηθως θα δουλευει μονο του να κατεβαζει πραματα, 5-10 φορες την ημeρα θα τραβαω εγω τιποτα μεσω LAN και αντε κανενα iTunes Library streaming, και οση κινηση δημιουργησει ο web server και ο mail server(τιποτα δηλαδη). ενταξει αντικειμενικα ποσα hits να δεχτει... τι λετε, εχω αδικο που θελω συστημα με Atom CPU??(αμα βρω καμια PCI καρτα να κουμπωσω για να λυσω το θεμα του RAID για redundancy το εχω σφυριξει πριν το 2009 πειτε του....) Γιατι λετε τον Atom μουφα ρε σεις??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Γιατι ειναι 1,6Ghz ειναι, αλλα ειναι ''in order'' επεξεργαστης. Αρα τυπικα σαν ενα Pentium 4 1,6 5-6ετιας ειναι...! Και η καταναλωση του πιθανου σερβερ που προτειναμε ειναι ελαχιστη για αυτα που προσφερει
memtsas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 τι εννοεις ''in order'' επεξεργαστης.??? υγ. ωρε κατι ξενυχτια που πεφτουν.....
antonl Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Τα χαρακτηριστικά των μητρικών με atom σε καλύπτουν; (Υποθέτω ότι τη μοναδική Pci θα την καβατζώσει μια 1000άρα κάρτα δικτύου)
kkalop Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 νομίζω ότι ένας Ατομ για 24/7 δε σε καλύπτει...όταν λέμε Ατομ το μυαλό μας πάει σε ΕΕΕ δηλαδή υλοποιήσεις όπου θέλουμε πολύυυυυυ χαμηλή κατανάλωση λόγω μπαταριών κλπ άμα είναι έτσι βάλε κι ενα PDA για server
memtsas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/D945GCLF2_atom_330/ τι να το κανω το pci ethernet. αφου ειναι ενψωματωμενο.. βαζεις 2 σατα σκληρους πανω στη μοβο, αν βρεις κατι καλο σε καρτα pci με raid (λεμε τωρα) αλλους τοσους, εχει και ενα σωρο υσβ πορτσ αν θελεις τοσο τραφικα επιπλεον χωρο, και εισαι κομπλε.
antonl Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Όντως είναι το μόνο μοντέλο με Gigabit LAN. Εγώ σαν καρμοίρης είδα μόνο τα δύο (λίγο) φθηνότερα που χουν 100άρια. 'Οπως και να χει θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους για την ισχύ του. Δηλ. για διαφορά 5€ (χοντρικά χωρίς υπολογισμούς) το μήνα σε ΔΕΗ και αν δε θα πήγαινα σε κάτι που να με περιορίζει τόσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.