Προς το περιεχόμενο

Server Hardware-απαιτησεις

memtsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συμφωνώ ότι το να θυσιάζεις δίσκο δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά τουλάχιστον εμένα το μυαλό μου όταν ακούω λύσεις για fileserver και automated backup δεν πάει σε γράψιμο DVD...

κατά τα άλλα, τα συστήματα παραπάνω βασική διαφορά έχουν μία AMD vs Intel οπότε πάω πάσο , ο καθένας διαλέγει ότι θέλει ;)

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν απαιτειται καμια τρελη επεξεργαστικη ισχυς, οποτε σε απλα πραματακια η AMD εχει βγαλει πιο ολοκληρωμενη πλατφορμα σε σχεση με τα φθηνα της Intel.

Αυτος ηταν και ο μονος λογος που επελεξα AMD στη συνθεσουλα.

Δημοσ.

σωστός !

κι εγώ για να εξηγούμαι και να καταλαβαίνει ο φίλος μας , ο μόνος λόγος που πρότεινα συγκεκριμένη μητρική ήταν ότι στα συγκεκριμένα chipset η όλη λύση που πρότεινα έχει δουλέψει και δουλεύει , κάτι που δεν έχω δοκιμάσει σε AMD πακέτα

πάντως ελπίζω φίλε *memtsas να σε κατατοπίσαμε περίπου στο τι μπορείς να κάνεις και τι χρειάζεσαι ;)

Δημοσ.

@ GeorgeMan

@ kkalop

ευχαριστω ρε παιδια για τις υποδειξεις και το χρονο σας. πραγματικα!!

ενταξει την παλευω δεν εχω φρικαρει εντελως, απλα η αληθεια ειναι οτι περιμενα κατι πολυ διαφορετικο...

εννοω οτι ειχα την εντυπωση οτι αλλες λυσεις λιγοτερο συνηθισμενες θα ηταν αρκτετες,(για home server με λιγες απαιτησεις) οπως πχ ενα mobo kai cpu intergrated VIA @ 1.5GHz κλπ κλπ.

αυτο κυριως που τωρα με ανησυχει ειναι οτι ξαφνικα μιλαμε για κατι που θα καιει ΠΟΛΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ. δηλαδη αμα ο επεξεργαστης καιει μονο 30-35βατ παει καηκες ρε γμτ.

μιλαμε δηλαδη οτι τελικα αμα θες να εχεις server της προκοπης ειναι σα να αφηνεις 2 60αρες λαμπες μονιμα αναμμενες σπιτι σου, και μου κανει λιγο να πω την αληθεια.

θα κοιταξω να δω τι αλλο παιζει, και θα σας κρατησω ενημερους!!!! μαλλον μεσα στα χριστουγεννα θα το στησω το πραμα, αρχικα με λιγα features, γιατι το hardware ενταξει θα το παρω και θα το συναρμολογησω ευκολα, αλλα επειδη το software δεν το εχω ξαναδουλεψει θα τα βρω μπαστουνια....

αυτα, ευχαριστω για ολα....

ΒΜ

Δημοσ.
Κοιτα εμενα προσωπικα η ολη ιστορια με τα raid με αφηνει παγερα αδιαφορο.

Δεν αμφισβητω οτι ειναι σωτηριο για κρισιμα αρχεια κτλ κτλ, αλλα σιγα μη θεωρησω τις ταινιες ή τα παιχνιδακια κρισιμα αρχεια, τοσο κρισιμα που να αξιζει να θυσιασω ολοκληρους δισκους για να μη τα χασω.

Τη μουσικουλα μου, τα εγγραφα μου και ο,τι αλλο θεωρω κρισιμο, τα γραφω μια φορα σε π.χ. 10DVD, τα φυλαω καπου να μη τα ενοχλησει κανεις και ησυχαζω.

Παρολ αυτα, μπορει σε ενα ηδη φθηνο Pc (το οποιο καλυπτει ολες τις αναγκες του παιδιου) σαν αυτο που συνθεσα εγω να βαλει περισσοτερους ακομα δισκους και να κανει καποια συστοιχια raid.

use raid 0 then = gain speed ;) δεν νομίζω να σε χάλαγε 1.2ΤΒ από 95MB/s στα 130++Mb/s απλά το σίγουρο είναι ότι αν ένας crashάρει τα κλαις

Δημοσ.
use raid 0 then = gain speed ;) δεν νομίζω να σε χάλαγε 1.2ΤΒ από 95MB/s στα 130++Mb/s απλά το σίγουρο είναι ότι αν ένας crashάρει τα κλαις

καλά αυτή η πρόταση δε νομίζω να κολάει στο συγκεκριμένο θέμα και πιστεύω προσωπικά ότι raid 0 πρέπει να αποφεύγεται γενικά

Δημοσ.

ok βάλε 3 pc να τραβήξουν ένα αρχείο 10+Gb από το server και πες μου αν κολλάει η όχι και πες μου αν θα δεις διαφορά η όχι από έναν απλό δίσκο σε ένα raid 0 το καλύτερο setup για τον server που θέλει το παλικάρι είναι 2 δίσκοι σε raid 0 και ένα διπλάσιος των 2 πάνω στο προηγούμενο raid sε raid 1, speed and safety προσωπικά εσύ πιστεύεις όπως πολλοί άλλοι οτι το raid δεν χρειάζεται, προσωπικά πιστεύω οτι αν είναι να χαλάσει κάτι θα χαλάσει είτε σε raid είτε όχι οπότε καλύτερα ένα backup που και πού παρά αερολογίες :-)

• Moderators
Δημοσ.
@ GeorgeMan

@ kkalop

ευχαριστω ρε παιδια για τις υποδειξεις και το χρονο σας. πραγματικα!!

ενταξει την παλευω δεν εχω φρικαρει εντελως, απλα η αληθεια ειναι οτι περιμενα κατι πολυ διαφορετικο...

εννοω οτι ειχα την εντυπωση οτι αλλες λυσεις λιγοτερο συνηθισμενες θα ηταν αρκτετες,(για home server με λιγες απαιτησεις) οπως πχ ενα mobo kai cpu intergrated VIA @ 1.5GHz κλπ κλπ.

αυτο κυριως που τωρα με ανησυχει ειναι οτι ξαφνικα μιλαμε για κατι που θα καιει ΠΟΛΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ. δηλαδη αμα ο επεξεργαστης καιει μονο 30-35βατ παει καηκες ρε γμτ.

μιλαμε δηλαδη οτι τελικα αμα θες να εχεις server της προκοπης ειναι σα να αφηνεις 2 60αρες λαμπες μονιμα αναμμενες σπιτι σου, και μου κανει λιγο να πω την αληθεια.

θα κοιταξω να δω τι αλλο παιζει, και θα σας κρατησω ενημερους!!!! μαλλον μεσα στα χριστουγεννα θα το στησω το πραμα, αρχικα με λιγα features, γιατι το hardware ενταξει θα το παρω και θα το συναρμολογησω ευκολα, αλλα επειδη το software δεν το εχω ξαναδουλεψει θα τα βρω μπαστουνια....

αυτα, ευχαριστω για ολα....

ΒΜ

Σιγα μη καιει 30W idle ο επεξεργαστης... :P

Τα 65W ειναι το TDP του, δηλαδη το MAX που μπορει να ρουφηξει.

Αφου 99/100 του χρονου λειτουργιας του θα ειναι στο 1% utilization!

Αυτα που καινε ειναι οι δισκοι - ραμ - motherboard διαρκως, γιατι πολυ απλα ειναι αναμμενα.

Αν δε θες να καινε... SSD, Atom και ενα στικακι ραμ :P Αλλα δε φταιμε εμεις αν θα λαγκαρει λογω μουφοατομ :P

Μπα, γιατι ετσι διπλασιαζεις τις πιθανοτητες αστοχιας, ενω απλα δε θα μπορουν να ακολουθησουν σε επιδοσεις και τα αλλα PC λογω οτι εχουν κι αυτα 640ρηδες, αλλα κι αυτα οχι σε raid :P

Ασε που θα πατωνει και το LAN:p

Δημοσ.

Δεν ξέρω αλλά δε θα μπουκώσει ο server πρώτα απ το bandwidth του δικτύου πριν καν φτάσει ο δίσκος στο όριο;

edit: Αχμ, αργός έχω γίνει...

• Moderators
Δημοσ.

Αν ειναι απλη χρηση οχι, π.χ. απευθειας μεταφορα ενος αρχειου.

Αλλα νταξει, ποσο να χρεωθεις στη ΔΕΗ παραπανω πια? 10ευρω το 4μηνο? Πιστευω αξιζει...

Δημοσ.

kkalop το raid 5 ξέρω τι είναι και δεν είναι όσο γρήγορο το 0+1....... GeorgeMan οι κάρτες δικτύου δεν θα πατώσουν αν είναι χιλιάρες πάρα μόνο αν οι μεταφορές γίνονται από i-ram ή ssd το raid το κάνεις στο server σου γιατί τα pc που τραβάνε κάνουν buffer στις μνήμες τους πρώτα οπότε όσο πιο γρήγορη πυγή έχεις τόσο καλύτερα........antonl see chapter 2 lol.........wtf δεν μπορώ να βάλω κενά :S

• Moderators
Δημοσ.
GeorgeMan οι κάρτες δικτύου δεν θα πατώσουν αν είναι χιλιάρες πάρα μόνο αν οι μεταφορές γίνονται από i-ram ή ssd το raid το κάνεις στο server σου

Μα για raid στο σερβερ μιλαω κι εγω. Απλα ολα τα pc στο σπιτι εχουν κι αυτα 640ρηδες :P

Δημοσ.

και σου λέω πάλι το ίδιο είναι να τραβάς από μία πυγή με xxMb που όσα παραπάνω pc τραβάνε μοιράζετε το χχ ? ο σκοπός του raid στο server δεν είναι για να τραβίξει ένα pc μόνο γιατί τότε δεν υπάρχει λόγος να έχεις server είναι για να τραβάνε x pc το ίδιο αρχείο ταυτόχρονα και ο server να έχει ταχύτητα να το δώσει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...