Tenshi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Να του βαλω και 3 φανακια πανω?? Ή δυο καλυτερα, για να μπαινει απο την μια τρυπα αερας??Εχει δυο υποδοχες στο πισω μερος και μια στο πλάι. Αν έχεις διαθέσιμες θέσεις για ανεμιστήρες καλό είναι να τις γεμίσεις.Βάλε έναν στο πλάι να βάζει και 2 πίσω να βγάζουν.Δέν ξέρω ποιο κουτί έχεις για να σου προτείνω συγκεκριμένο μοντέλο/μέγεθος ανεμιστήρα (12cm-9.2cm-8cm),άλλα απο την στιγμή που σε ενδιαφέρει ένα αθόρυβο pc, καλό είναι να βρείς ανεμιστήρες που δουλεύουν σε χαμηλές (800~1000rpm)
giorgiog13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Κι εγω καπως ετσι το σκεφτομουν...ενας να βαζει (ή καθολου στο πλάι) και δυο να βγαζουν!!Δεν ξερω αν με πειραζει ο θορυβος οσο να δουλευει καλυτερα το συστημα!!Υπαρχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση βασει των στροφων??Αν ναι...θα παρω με αρκετες στροφες...αν οχι τοτε με χαμηλες να ειναι αθορυβο τουλαχιστον!!(των 8cm ειναι οι υποδοχες μου). Κι ενα ακομα ερωτημα...ολα τα ανεμηστηρακια που βλεπω ειναι για να βγαζουν αερα....για να βαζουν δεν εχω δει...
Tenshi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Μεγάλη διαφορά δέν θα δείς μέσα στο κουτί.Τουλάχιστον σε όσα case έχω δουλέψει, η διαφορά χαμηλών στροφών με υψηλές στροφές (είχα τους ανεμιστήρες συνδεδεμένους με controller και αυξομείωνα κατά βούληση τις στροφές) μου έδωσε 1~2 βαθμούς διαφορά μέσα στο κουτί και αυτό ύστερα απο πολύ ώρα (1-2 ώρες idle).Αν χτυπάει ο ανεμιστήρας κατευθείαν σε κάποιο κομμάτι του υπολογιστή (πχ σκληροί δίσκοι/επεξεργαστής) τότε βλέπεις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις στην θερμοκρασία και πιο άμεσα.Βασικά το πιο σημαντικό είναι να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας στο κουτί και να αποβάλλεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο θερμός αέρας που έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό,κάτι που μπορεί να γίνει και απο κάποιο αθόρυβο-χαμηλών στροφών ανεμιστήρα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρότεινα τον πιο φτηνό 8άρη που μπορείς να βρείς με χαμηλές στροφές,κάτι τέτοιο ή κάτι τέτοιο δλδ.Υπάρχει και αυτός,άλλα πιστεύω οτι ζητάει πολλά χρήματα γι'αυτά που προσφέρει.Για εμένα προσωπικά πρέπει να βρείς την χρυσή τομή θορύβου/απόδοσης,γιατί πολύ απλά δέν μπορείς να έχεις και τα 2 ταυτόχρονα.Αν ζητούσες την γνώμη μου θα αγόραζα ανεμιστήρες με χαμηλές στροφές,μόνο και μόνο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το βράδυ
giorgiog13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Κι ενα ακομα ερωτημα...ολα τα ανεμηστηρακια που βλεπω ειναι για να βγαζουν αερα....για να βαζουν δεν εχω δει... Καποιο που να βαζει αερα...??Εχεις να μου προτεινεις?? Παντως ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια!!
liopyr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Καποιο που να βαζει αερα...??Εχεις να μου προτεινεις?? Παντως ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια!! Δεν υπάρχουν fans που βάζουν και fans που βγάζουν. Αναλόγως με ποια πλευρά το τοποθετείς, βγάζει ή βάζει αέρα.
SwAToNeR Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δεν υπάρχουν fans που βάζουν και fans που βγάζουν.Αναλόγως με ποια πλευρά το τοποθετείς, βγάζει ή βάζει αέρα. Με μια διαφορά της Arctic Cooling που βιδώνουν μόνο απο τη μια μεριά.
giorgiog13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δεν υπάρχουν fans που βάζουν και fans που βγάζουν.Αναλόγως με ποια πλευρά το τοποθετείς, βγάζει ή βάζει αέρα. LOL....σωστος!!Δεν το ειχα σκεφτει.... Ευχαριστω!!! Και γενικοτερα ευχαριστω γιατι αν δεν βοηθουσατε δεν θα ηξερα τι προβλημα υπαρχει και εκτος απο το καθημερινο προβλημα που αντιμετωπιζω που κολλαει το pc...ισως μετα απο καποιο διαστημα να μου εκανε ζημια κι αλλου!!Να'στε καλα παιδια!!
giorgiog13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον, παιδια να σας πω οτι πηρα το τροφοδοτικο που μου προτεινατε....το εβαλα στο pc, εβαλα και τα 3 φανακια που πηρα (εδω χρειαστηκε να κανω μερικες ματίσεις με καλωδια γιατι η motherboard ειχε μονο δυο εξοδους 3-pin, μια για του επεξεργαστη το φανακι και μια για ενα οποιοδηποτε αλλο φαν) και εν τελη ολα λειτουργουν ρολοι, θορυβος ελαχιστος και το βασικοτερα δεν υπαρχει κανενα προβλημα στον υπολογιστη πλεον....δουλευει αψογα μπορω να πω οποιαδηποτε εφαρμογη κι αν τρεχω!! Σας ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα ολους....για την βοηθεια και τις γνωσεις!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.