Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος στο PC

giorgiog13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!!

Εγω εχω το εξης προβλημα!!Κανει εναν θορυβο μεσα απο το pc αλλα δεν εχει καμια σχεση με ανεμιστηρακια βιδες τριξιματα και λοιπα!!Ειναι ενας πολυ λεπτος θορυβος καπως ηλεκτρονικος θα τον χαρακτηριζα!!Ενα τιιιιιτ δηλαδη!!Αυτο το κανει οταν τρεχουν πολλες εφαρμογες μαζι...οταν τρεχει ενα βαρυ παιχνιδι...αλλα και οτι εχει σχεση με flash player!!Δεν το κανει συνεχομενα...το κανει καποια δευτερολεπτα μετα σταματαει για πολυ λιγα δευτερολεπτα παλι και μετα ξανα το ιδιο!!Επισης οση ωρα κανει αυτον τον θορυβο καπως κολλαει ο υπολογιστης!!Παραδειγμα....παιζω PRO 2009 και οταν κανει αυτο το τιτ η εικονα της φασης δεν ειναι συνεχομενη αλλα διακοπτομενη!!Μην φανταστειτε οτι σερνεται τελειως αλλα ειναι πολυ εμφανες οτι κολλαει!!

Τι μπορει να ειναι...??Δεν μπορω να καταλαβω...!!Ειχα στο pc 512mb ram και μολις του πηρα 2gb και του εκανα φορματ μετα απο λιγο καιρο αρχισε να το κανει...!!:-(

Δημοσ.

Κανεις τιποτα βρε παιδια??Να βγαλω και να ξαναβαλω τις RAM μηπως δεν εχουν κουμπωσει καλα??Αν και δεν νομιζω οτι εχει σχεση αυτο...αποκλειεται να μην εχουν κουμπωσει...θα το καταλαβαινα αμεσως!!Τωρα του εχω πανω 2x1gb...να βαλω και αλλες 2χ256mb που εχω...ή καλυτερα οπως ειναι τωρα??

Δημοσ.
ήχος απο το pc είναι η θόρυβός του? Μήπως ανεβάζει θερμοκρασία?

Την ανοιξη που αρχισαν οι ζεστες μου ανεβαζε μεχρι 62 βαθμους!!Και επειδη φοβηθηκα πηρα θερμοαπαγωγικη κολλα εβγαλα τον επεξεργαστη...τον καθαρησα...του εβαλα νεα κολλα...καθαρησα και το ανεμηστηρακι του και μετα πηγαινε το πολυ μεχρι 40 βαθμους ακομα και μεσα στο καλοκαιρι που ειχε ζεστη!!Αυτον τον θορυβο μου τον εκανε οταν ανεβαινε πανω απο τους 60!!Τωρα ομως δεν τους ανεβαινει...το πολυ μεχρι 45 να παει...κι ομως το κανει!!Μπορει να ειναι και λογω θερμοκρασιας....εχεις δικιο!!Τι κανω σ'αυτην την περιπτωση??Ξανα ανοιγω και καθαριζω??

Δεν ειναι θορυβος απο τριβες ανεμηστηρακια και τετοια!!Ειναι σαν ηλεκτρονικος θορυβος!!

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 01 : 47 : 54-----

χωρις να ειμαι σιγουρος,θα ελεγα πως εχει να κανει με την καρτα γραφικων σου...

Πριν μια βδομαδα περιπου αλλαξα καρτα γραφικων και πηρα ΑΤΙ RADEON HD3650 512ΜΒ.Μπορω να πω οτι αντι να καλυτερεψει η κατασταση μαλλον χειροτερεψε!!:-(

Λες να ειναι απο κει??Και τι να κανω??

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να είναι από το τροφοδοτικό σου.

Δοκίμασε να πας κοντα το αυτί σου να ακούσεις.

Επίσης, ενώ ο υπολογιστής είναι σε λειτουργία δοκίμασε να σταματήσεις ένα-ένα τα ανεμιστηράκια με το χέρι σου, μήπως ακούγεται από κάποιο fan-άκι.

(απαλά, ούτε αυτά θα πάθουν, ούτε εσύ).

Δημοσ.

Μήπως είναι κανα φασαριόζικο πηνίο που διαμαρτύρεται λόγω θερμοκρασίας;Είχα παρόμοιο πρόβλημα πρίν αρκετά χρόνια με το pc μου.Άθλιο case και ροή αέρα.Λίγο πολύ τα πάντα ζεμάταγαν στο εσωτερικό.Με που που άλλαξα κουτί,κρατώντας το ίδιο hardware πάντα, έπεσαν οι θερμοκρασίες κατα 15C και δέν ξαναάκουστηκε τίποτα.

Δέν προτείνω αλλαγή κουτιού.Απλά κοίτα πώς μπορείς να βελτιώσεις το airflow (καλό καθάρισμα,μάζεμα καλωδίων και εξτρά ανεμιστήρας ίσως)

Δημοσ.

Επίσης, ενώ ο υπολογιστής είναι σε λειτουργία δοκίμασε να σταματήσεις ένα-ένα τα ανεμιστηράκια με το χέρι σου, μήπως ακούγεται από κάποιο fan-άκι.

(απαλά, ούτε αυτά θα πάθουν, ούτε εσύ).

Το τροφοδοτικο τι σχεση μπορει να εχει??Και το λεω αυτο γιατι οταν τον κανει αυτο το θορυβο ο υπολογιστης κολλαει!!Μπορει να κολλαει επειδη υπαρχει προβλημα στην τροφοδοσια??

Οσο για τα φανακια δεν ειναι γιατι ειχα ενα ολο κι ολο πανω το οποιο αρχισε να εχει προβλημα και τωρα το εχω αποσυνδεσει μεχρι να παρω καινουρο.

Κατι ακομα που δεν ξερω κατα ποσο μπορει να εχει σχεση.Αυτη τη στιγμη, οπως ειπα και πριν, εχω πανω 2χ1GB RAM αλλα εχω βαλει στην μια μονο πανω αυτο εδω για θερμοαπαγωγη!!Νομιζα οτι ηταν 2 στην συσκευασια..τελικα ηταν ενα και τωρα εχω μονο στην μια πανω!!Μπορει λογω μικροτερης θερμοκρασιας η μια απ την αλλη να μην λειτουργουν σωστα??

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 02 : 12 : 11-----

Μήπως είναι κανα φασαριόζικο πηνίο που διαμαρτύρεται λόγω θερμοκρασίας;Είχα παρόμοιο πρόβλημα πρίν αρκετά χρόνια με το pc μου.Άθλιο case και ροή αέρα.Λίγο πολύ τα πάντα ζεμάταγαν στο εσωτερικό.Με που που άλλαξα κουτί,κρατώντας το ίδιο hardware πάντα, έπεσαν οι θερμοκρασίες κατα 15C και δέν ξαναάκουστηκε τίποτα.

Δέν προτείνω αλλαγή κουτιού.Απλά κοίτα πώς μπορείς να βελτιώσεις το airflow (καλό καθάρισμα,μάζεμα καλωδίων και εξτρά ανεμιστήρας ίσως)

Στο κουτι μου μπορω να βαλω ενα μονο φανακι!!Λες να υπαρξει διαφορα??Και αν ναι, τι να βαλω??Ενα απλο??

Δημοσ.
Το τροφοδοτικο τι σχεση μπορει να εχει??Και το λεω αυτο γιατι οταν τον κανει αυτο το θορυβο ο υπολογιστης κολλαει!!Μπορει να κολλαει επειδη υπαρχει προβλημα στην τροφοδοσια??

Φυσικά.

Αν και εγώ σου είπα για τον θόρυβο συγκεκριμένα.

Οσο για τα φανακια δεν ειναι γιατι ειχα ενα ολο κι ολο πανω το οποιο αρχισε να εχει προβλημα και τωρα το εχω αποσυνδεσει μεχρι να παρω καινουρο.

Fan κουτιού υποθετω.

Της κάρτας? Του επεξεργαστή? (δοκίμασες)?

Κατι ακομα που δεν ξερω κατα ποσο μπορει να εχει σχεση.Αυτη τη στιγμη, οπως ειπα και πριν, εχω πανω 2χ1GB RAM αλλα εχω βαλει στην μια μονο πανω αυτο εδω για θερμοαπαγωγη!!Νομιζα οτι ηταν 2 στην συσκευασια..τελικα ηταν ενα και τωρα εχω μονο στην μια πανω!!Μπορει λογω μικροτερης θερμοκρασιας η μια απ την αλλη να μην λειτουργουν σωστα??

Όχι. :-)

Δημοσ.

Καταρχην σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον σας γιατι μονο με την βοηθεια σας θα μπορεσω να βρω λυση!!:-)

Οσο για τα φανακια ουτε του επεξεργαστη εχει προβλημα ουτε της καρτας....τα ειδα τωρα!!

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 02 : 41 : 04-----

Λοιπον....κατι που παρατηρησα τωρα ειναι οτι μολις ανοιξα το κουτι για να δω τα φανακια η θερμοκρασια επεσε αμεσως κατα 5-6 βαθμους και αρχισα να τρεχω εφαρμογες που με αυτες πριν εκανε το θορυβο και κολλουσε και τωρα δεν το κανει!νομιζω οτι μαλλον το βρηκαμε το προβλημα!!Δεν βγαινει ο θερμος αερας μεσα απο το κουτι!!Το κουτι μου εχει υποδοχες για 3 ανεμιστηρακια (2 στο πισω μερος κι ενα στο πλάι)!!Τι προτεινεται να του βαλω??Πως μετραω τις διαστασεις τους για να παραγγειλω και τα αναλογα??Απο βιδα σε βιδα??

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 03 : 04 : 13-----

Εβαλα να παιξω και PRO για να δω αν σταματησε κι εκει ο θορυβος...αλλα δεν σταματησε!!Μπορω να πω οτι βελτιωθηκε καπως αλλα δεν σταματησε!!Οταν λοιπον αρχισε παλι να το κανει εβαλα το αυτι μου και ναι, ειναι απο το τροφοδοτικο ο θορυβος!!Τι κανω??Αλλαγμα θελει??Υπαρχει κατι που μπορω να διορθωσω??

Δημοσ.

Πές μας πόσα watt είναι το τροφοδοτικό σου και πόσα Α (Ampere) αποδίδει στην 12άρα γραμμή (12V).Στο πλάι του τροφοδοτικού σου υπάρχει ένα αυτοκόλλητο με αυτά τα στοιχεία.Επίσης πές μας και τι κάρτα γραφικών έχεις.

Τα τροφοδοτικά "χάνουν" σιγά σιγά με το πέρας των ετών,με άμεσο αντίκτυπο στην απόδοσή τους.Πχ ένα 400άρι τροφοδοτικό μετά απο 2-3 χρόνια μπορεί να αποδίδει 325watt maximum

Επίσης όταν το τροφοδοτικό ζορίζεται απο το φορτίο ανεβάζει θερμοκρασία.Το οτι άνοιξες το κουτί και μειώθηκε ο θόρυβος σημαίνει οτι του έδωσες λίγο περιθώριο να "αναπνεύσει",ρίχνοντας την θερμοκρασία μερικούς βαθμούς.

Δημοσ.

Ενας ξαδερφος μου το παλιο του pc αρχιζε και εκανε κατι τετοιους θορυβους οπως τους περιγραφεις και τελικα το τροφοδοτικο καηκε δεν στο λεω για να σε ανησυχησω αλλα καλο θα ηταν να αλλαξεις το τροφοδοτικος σου.

Δημοσ.

Λοιπον...στα +12V λεει 18Α ενω στα -12V λεει 1.0Α

Ειναι 422W...και το εχω λιγο πανω απο 3,5 χρονια!!Μαλλον θελει αλλαγμα!!Ο Liopyr μου προτεινε αυτο εδω.Ειναι πιστευω καλη επιλογη!!

Η καρτα γραφικων μου ειναι ATI RADEON HD3650 512MB της Sapphire.

Δημοσ.
Λοιπον...στα +12V λεει 18Α ενω στα -12V λεει 1.0Α

Ειναι 422W...και το εχω λιγο πανω απο 3,5 χρονια!!Μαλλον θελει αλλαγμα!!Ο Liopyr μου προτεινε αυτο εδω.Ειναι πιστευω καλη επιλογη!!

Η καρτα γραφικων μου ειναι ATI RADEON HD3650 512MB της Sapphire.

Κατα πάσα πιθανότητα είναι αυτό,capacitor aging,σε συνδυασμό με τα λίγα Αμπέρ που βγάζει.Κάποιος πυκνωτής (και όχι πηνίο που έγραψα πρίν, δέν -την-παλεύω-την-ίωση-λέμε) αρχίζει και ζορίζεται.Ποτέ δέν ξέρεις,μπορεί το τροφοδοτικό να καεί σε 1 μήνα,την άλλη βδομάδα ή και ποτέ.Βέβαια κάποια στιγμή το τροφοδοτικό μπορεί να είναι τόσο ασταθές που δέν θα μπορεί να παρέχει την απαραίτητα ποσότητα ρεύματος για ένα απλό video playback.

To Enermax που πρότεινε ο Liopyr είναι απο τα καλύτερα στην κατηγορία του.Έχω το μεγαλύτερο αδερφάκι του και μπορώ να πώ οτι είναι απο τα πλέον "αθόρυβα" της αγοράς.Αν σκέφτεσαι για αλλαγή ,είναι μια συμφέρουσα αγορά.Να κάνεις αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών σου με το παρόν τροφοδοτικό απλά το ξεχνάς,αφού διακινδυνεύεις άμεσα το τροφοδοτικό και την νέα κάρτα γραφικών (ίσως και λοιπό hardware).

Τουλάχιστον μήν πέσεις στι τριπάκι του φτηνού τροφοδοτικού και πάρεις κανα Q-tec,το οποίο δέν μπορεί να σηκώσει καλά καλά μια 9700pro και έναν P4 Northwood

Δημοσ.
Κατα πάσα πιθανότητα είναι αυτό,capacitor aging,σε συνδυασμό με τα λίγα Αμπέρ που βγάζει.Κάποιος πυκνωτής (και όχι πηνίο που έγραψα πρίν, δέν -την-παλεύω-την-ίωση-λέμε) αρχίζει και ζορίζεται.Ποτέ δέν ξέρεις,μπορεί το τροφοδοτικό να καεί σε 1 μήνα,την άλλη βδομάδα ή και ποτέ.Βέβαια κάποια στιγμή το τροφοδοτικό μπορεί να είναι τόσο ασταθές που δέν θα μπορεί να παρέχει την απαραίτητα ποσότητα ρεύματος για ένα απλό video playback.

To Enermax που πρότεινε ο Liopyr είναι απο τα καλύτερα στην κατηγορία του.Έχω το μεγαλύτερο αδερφάκι του και μπορώ να πώ οτι είναι απο τα πλέον "αθόρυβα" της αγοράς.Αν σκέφτεσαι για αλλαγή ,είναι μια συμφέρουσα αγορά.Να κάνεις αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών σου με το παρόν τροφοδοτικό απλά το ξεχνάς,αφού διακινδυνεύεις άμεσα το τροφοδοτικό και την νέα κάρτα γραφικών (ίσως και λοιπό hardware).

Τουλάχιστον μήν πέσεις στι τριπάκι του φτηνού τροφοδοτικού και πάρεις κανα Q-tec,το οποίο δέν μπορεί να σηκώσει καλά καλά μια 9700pro και έναν P4 Northwood

Λοιπον...καταρχην περαστικα!!Και απ'οτι βλεπω την λυση την βρηκαμε.Θα παω να το παρω το συντομοτερο γιατι προφανως αυτο ειναι το προβλημα.Η καρτα γραφικων ειναι μολις μιας βδομαδας...ειχα μια αρκετα μικρη...128ΜΒ:P!!Με την μικροτερη δεν ειχε τοσο προβλημα...την αλλαξα και χειροτερεψε και αρχισα να ανησυχω!!Και οπως το λες...κολλαει και σε ένα απλό video playback.Οποτε αυτο ειναι.Θα παω να παρω αυτο που μου προτεινατε για να κανω σωστη δουλεια!!Ευχαριστω πολυ παιδια και για την βοηθεια και για τις γνωσεις!!

Να του βαλω και 3 φανακια πανω?? Ή δυο καλυτερα, για να μπαινει απο την μια τρυπα αερας??Εχει δυο υποδοχες στο πισω μερος και μια στο πλάι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...