jannos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Οκ. Αριστο το Kubuntu ελεγα κι ας μην βρισκω ακρη με 2-3 πραγματακια... Αλλα οχι και να μην κανει mount τα μουσικα cd! Καθολου δεν τα βλεπει...... Ειναι δυνατον?:devil: Μονο τα Dvd κι αυτα τάνοιγει με το Dolphin! Ξερει κανεις κατι η παω για format? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Οκ. Αριστο το Kubuntu ελεγα κι ας μην βρισκω ακρη με 2-3 πραγματακια... Αλλα οχι και να μην κανει mount τα μουσικα cd! Καθολου δεν τα βλεπει...... Ειναι δυνατον?:devil: Μονο τα Dvd κι αυτα τάνοιγει με το Dolphin! Ξερει κανεις κατι η παω για format? μμμ υπαρχει και η περιπτωση να μην ξερεις εσυ να χειριστεις το kubuntu #sudo apt-get install libdvdcss2 ισως λυθουν τα προβλημματα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 μμμυπαρχει και η περιπτωση να μην ξερεις εσυ να χειριστεις το kubuntu #sudo apt-get install libdvdcss2 ισως λυθουν τα προβλημματα σου Ισως κι οχι! Το εχω εγκατεστημενο ηδη αν και το ξαναδοκιμασα.... Ειναι παραξενο αλλα ενω το K3b ας πουμε βλεπει οτι το cdrom εχει audio disk μεσα δεν γινεται τιποτα .Και στο Device notifier δεν το βλεπει καθολου. Μονο τα cd με μουσικη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δε φταίει το Kubuntu. Τα μουσικά cd δεν έχουν file system, οπότε είναι αδύνατο να τα κάνεις mount. Ψάξε για κανένα καλό πρόγραμμα. Το xine κάνει δουλειά, αλλά δε νομίζω να σ'αρέσει. amarok ίσως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον.. Παταω στο xine το κουμπι cd και παιζει τελικα μονο το ενα απ τα 2 που εχω... Σην τυχη? Και τα 2 δουλευουν με Dvd πανως! Δεν εμφανιζεται ομως πουθενα ρε παιδια .Ουτε στο Media ουτε στα cdrom oυτε απο root λογαριασμο. Τι να ειναι? Γεια δειτε κι αυτο: dcop kded mediamanager fullList /org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_a28c8db7_5f80_4202_8eb9_2a5338d8aba0 sdb1 Seagate true /dev/sdb1 /media/Seagate ext3 true media/hdd_mounted false --- /org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_75812606_1865_450b_8f04_080b7fb09f64 sda6 100G Media true /dev/sda6 /home/extra ext3 true media/hdd_mounted false --- /org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_ef90519f_9aa7_4b19_8f92_39a83da1b044 sda5 35G Media true /dev/sda5 /home ext3 true media/hdd_mounted false --- /org/freedesktop/Hal/devices/volume_uuid_153381c4_4708_424f_9b18_b7716efc389d sda1 15G Media true /dev/sda1 / ext3 true media/hdd_mounted false --- /org/freedesktop/Hal/devices/volume_part_1_size_650006528 scd0 Audio CD false /dev/scd0 false audiocd:/?device=/dev/scd0 media/audiocd false --- /org/freedesktop/Hal/devices/volume_part_1_size_683892736 scd1 Audio CD false /dev/scd1 false audiocd:/?device=/dev/scd1 media/audiocd false Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 τα μουσικα cd τα ανοιγω με vlc ή με kplayer συντομα θα προστεθει η λειτουργια στο kde 4, να ανοιγει το παραθυρο και να σου λεει την ενεργεια που θελεις να κανεις με το cd/dvd όπως και στο KDE 3 -----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 12 : 21 : 47----- επισης χρησιμοποιω το k3b οταν θέλω να τα κάνω exctract σε .ogg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 τα μουσικα cd ανοιγουν με xine-ui για πλακα τωρα αν κατι ειναι σπασμενο ubuntu problem:) σε sidux debian ολα οκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Ναι βρε παιδια.. Τελικα ανοιγει μονο το ενα dvd-rw τα μουσικα cd . Γιατι ομως? Αφου τα dvd τα ανοιγουν και οι 2 συσκευες... Και τα cd με data ανοιγουν απο ολες τις συσκευες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί μάλλον δεν βλέπει την διαδρομή για το δεύτερο cd. Εγώ το πρόβλημα το αντιμετωπίζω δηλώνοντας το path της συσκευής που θέλω να ανοίξω. Δλδ στον vlc πας στο μενού του media>ανοιγμα δίσκου και στο πεδίο disk device δηλώνεις η /dev/scd0 η /dev/scd1 αν έχεις μουσικό cd στον δεύτερο player. Το ξέρω είναι τελείως geek η διαδικασία αλλά δεν έχω βρει άλλον τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μήπως στο όνομα του CD υπάρχουν περίεργοι χαρακτήρες, γράμματα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί μάλλον δεν βλέπει την διαδρομή για το δεύτερο cd. Εγώ το πρόβλημα το αντιμετωπίζω δηλώνοντας το path της συσκευής που θέλω να ανοίξω. Δλδ στον vlc πας στο μενού του media>ανοιγμα δίσκου και στο πεδίο disk device δηλώνεις η/dev/scd0 η /dev/scd1 αν έχεις μουσικό cd στον δεύτερο player. Το ξέρω είναι τελείως geek η διαδικασία αλλά δεν έχω βρει άλλον τρόπο. Το δοκιμασα αλλα παιζει με πολλες διακοπες και ξεκινα απ την αρχη συνεχεια... Υπαρχει καποια εντολη να τσεκαρω το Dma? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασε και με κάποιον άλλον player όπως τον amarok, audacious, dragon, kaffeine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Υπαρχει καποια εντολη να τσεκαρω το Dma? hdparm(8) Π.χ. hdparm -I /dev/scd{0..1} Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 hdparm(8) Π.χ. hdparm -I /dev/scd{0..1} Ειναι πολυ αν ζητησω να το απλοποιησεις λιγο? Για να ελεγξω το cdrom θα δωσω κι αυτα που εχεις στην παρενθεση και στην αγκυλη? {0..1} Η μηπως σκετο hdparm -I /dev/scd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 hdparm -I /dev/scd0 ή hdparm -I /dev/scd1 ή hdparm -I /dev/scd2 κ.ο.κ. λογικα αυτο θελει να πει, αναλογως πως εχει αναγνωρισθει η συσκευή σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.