Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με HP Compaq nx 7400

Panagiotis265

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Προσπαθώ να κάνω format το laptop μου αλλα με το που ξεκηνάει η διαδηκασία για την εγκατάσταση με πετάει έξω και μου λέει διάφορα για τον σκληρό μου δίσκο.Οτι δεν μπορεί να βρεί σκληρό κτλ.Μέσα απο το BIOS κάνω Check τον δίσκο τον βρήσκει και τον ελέγχει κανονικά και μου λέει οτι είναι εντάξει. . .

Τί άλλο μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Παναγιώτη μην ανυσηχείς καθότι έχεις το καλύτερο φορητό στον κόσμο! lol

Υποθέτω πως προσπαθείς να περάσεις Windows XP για αυτό προκείπτει το πρόβλημα. Ο λόγος είναι ότι τα ΧΡ δεν έχουν ενσωματωμένους οδηγούς για τους SATA δίσκους οπότε όταν πας να κάνεις την εγκατάσταση δεν μπορούν να τον "διαβάσουν".

Ομως αν υπάρχει το διαέρισμα στον σκληρό δίσκο που κάνεις recovery πατώτας κατά την εκκίνηση F11 (?) δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα παρακάτω. Απλά κάνεις restart και ακολουθείς τον οδηγό. Σε λιγότερο από 30 ώρα θα είσαι έτοιμος.

Αν τώρα έχεις διαγράψει αυτό το partition τότε το πρόβλημα μπορεί να προσπελαστεί πολύ γρήγορα αν από τις επιλογές στο ΒΙΟΣ επιλέξεις (Disable SATA controler) ή κάτι αντίστοιχο...δεν θυμάμαι ακριβώς.

Με αυτό το τρόπο ο δίσκος σου θα δουλεύει σαν ATA χάνοντας 1% από τις επιδόσεις του αλλά θα λύσεις γρύγορα το πρόβλημα.

Αν θέλεις να τον δουλεύεις σαν SATA έχεις δύο επιλογές.

1. Ο εύκολος τρόπος: Επικοινωνείς με την ΗΡ...τους λες ότι θέλεις τα recovery disk για το φορητό σου και μετά από ~14 μέρες τα χρησημοποιείς για να επανταφέρεις το σύστημα στην αρχική του κατάσταση.

2. Κάνοντας χρήση του προγράμματος nlite δημιουργείς ένα νέο cd των XP που περιλαμβάνει τον οδηγό για το σκληρό δίσκο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...