Theos_Gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπερα παιδια,θα ηθελα αν μπορειτε να μου δωσετε πληροφοριες για το στησιμο ενος file server ειτε για Linux(εχω ετοιμο τον server)ειτε για xp.ο μονος λογος που τον χρειαζομαι,ειναι για να αποθηκευω ολα τα αρχεια οτιδηποτε θελω και να τα περνει ολο το δικτυ απο εκει...ευχαριστω.
micos000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Κάνε έναν κοινόχρηστο φάκελο στον server και μπορείς να κάνεις συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας ή να κάνεις αντιστοίχηση δίσκου δικτύου. Δεν νομίζω να χρειαστεί να στήσεις file server. Μια επίσης λύση είναι το HTTPFS, το οποίο επιτρέπει την δημιουργία ενός file server βασισμένο σε http, δηλαδή να βλέπουν οι client στο δίκτυο τον server και τα αρχεία που θα ορίσεις μέσω τοπικής ip ή με λινκ στον Internet Explorer.
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Αφού έχεις έτοιμο Linux PC, η λογική λέει στήσιμο Samba (αν το LAN περιλαμβάνει και Windows-based PCs) ή NFS (αν το LAN περιλαμβάνει μόνο PCs με Unix-like Λ/Σ και δεν προβλέπεται στο μέλλον να προστεθούν WinPCs). Στο Insomnia Wiki υπάρχει ένα σχετικό σύντομο άρθρο για Samba...
Theos_Gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 ναι ολα τα pc λειτουργουν με windows,τωρα που εχω ετοιμο τον σερβερ πες μου σε παρακαλω που θα βρω το samba ?
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Θα εγκαταστήσεις τα σχετικά πακέτα από το Package Management System της διανομής σου. Στο άρθρο Wiki που ανέφερα πιο πάνω, γίνεται αναφορά σε Suse Linux και σε Debian-based διανομές.
Theos_Gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 βασικα το συστημα που εχω ειναι στημενο με kde 3.5...και προσπαθω να κανω αυτο που σας ειπα...
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δεν έχει καμμία σημασία το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιείς. Για ποια διανομή μιλάμε;
Theos_Gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 πως θα το δω για να σου πω?θα προτιμουσα να μου εστελνες το μσν σου αν εχεις σε παρακαλω να μιλησουμε λιγο αν εχεις το χρονο
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Χμμμ...δεν ξέρεις ποια διανομή Linux έχεις; Το δισκάκι από το οποίο έκανες την εγκατάσταση του Linux τί γράφει πάνω; Kubuntu; SUSE; Mandriva; Κάτι άλλο; Αν το δισκάκι το έκαψες μόνο σου από ISO image που κατέβασες από το internet, πού το βρήκες αυτό το ISO image; Δώσε link. Φαίνεται να είσαι πολύ αρχάριος στο Linux. Αν δεν υπάρχει όρεξη ή χρόνος για να διαβάσεις και να ασχοληθείς μόνος σου για να μάθεις, μάλλον είναι πιο ρεαλιστική λύση αυτό που πρότεινε ο micos000: Ορισμός κοινόχρηστων φακέλων από Windows...
Theos_Gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 ακου λοιπον το στορυ,ειμαι διαθεσιμος να κατσω να διαβασω και να μαθω φυσικα.καθως ειμαι τεχνικος λοιπον υπολογιστων,στη νεα δουλεια που ξεκινησα τωρα σε μια εταιρια,εφυγε ο παλιος τεχνικος,ειχε ενα pc πεταμενο το οποιο ειναι στημενο.σερβερ λινυχ kde 3.5.και ετσι θελω να το συνεχισω ωστε να γινει file server στην εταιρια...αν θελεις μπορεις να μου δωσεις καποιες πληροφοριες ωστε να ξεκινησω..ευχαριστω..
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι το να στήσεις ένα μηχανάκι που θα παρέχει υπηρεσίες για εταιρική χρήση (όπου τα θέματα ασφαλείας παίζουν πρωταρχικό ρόλο) και σε Λ/Σ με το οποίο δεν είσαι εξοικειωμένος, είναι πολύ τολμηρό εγχείρημα το οποίο καλό είναι να μην επιχειρήσεις στην παρούσα φάση. Θα έλεγα να ξεκινήσεις πρώτα με Linux επάνω σε δικά σου μηχανήματα στο σπίτι σου. Μπορείς να εγκαταστήσεις μία από τις λεγόμενες «εύκολες» διανομές είτε μέσω Virtualization είτε με dual-boot. Κατόπιν, θα πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι χρήστες και δικαιώματα, τις δικτυακές ρυθμίσεις, τον τρόπο που σου παρέχει η συγκεκριμένη διανομή που επέλεξες για την προσθαφαίρεση λογισμικού (σύστημα διαχείρισης πακέτων - PMS). Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιχειρήσεις να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και στον εργασιακό σου χώρο, εν προκειμένω Samba server (εδώ θα βοηθούσε και ένα δεύτερο PC στο LAN σου). Σε όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσει το documentation της εκάστοτε διανομής και το αντίστοιχο community. Π.χ. για Ubuntu Linux ξεκινάς από εδώ: Documentation for Ubuntu 8.10 και Ubuntu Web forums. Για ειδικότερες απορίες, μπορείς επίσης να απευθυνθείς στο Linux subforum εδώ στο Insomnia. Για οδηγίες που ισχύουν γενικότερα σε Linux, ανεξαρτήτως της διανομής, μπορείς να δεις το The Linux Documentation Project και συγκεκριμένα εδώ τους οδηγούς. Δες π.χ. το Introduction to Linux - A Hands on Guide του Garrels. Μπορεί να φαίνονται πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά δε γίνεται και διαφορετικά. Η εμπειρία δεν υποκαθίσταται εύκολα. Το πότε ακριβώς θα είσαι έτοιμος για να στήσεις σωστά τον file server στον χώρο εργασίας σου δεν είναι κάτι για το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει ασφαλή εκτίμηση IMHO. Επαναλαμβάνω: Αν υπάρχει χρονική πίεση (deadline) από τη μία, και γνωρίζεις πώς μπορείς να σωστά τη δουλειά σε Λ/Σ Windows από την άλλη, δεν αξίζει να παιδευτείς. Χρησιμοποιείς Windows και ξεμπερδεύεις. Αν υπήρχε πρότερη εμπειρία σε Linux από προσωπική ενασχόληση, το πράγμα θα άλλαζε.
Theos_Gr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 σε ευχάριστο πολύ φιλε...θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου...δεν με πιέζει ο χρόνος,καθώς για δικη μας ασχολία φτιάξαμε το server αυτόν,ο προηγούμενος τεχνικός και απλά είπα ότι είναι καιρός να μάθω κάτι νεότερο και χρησιμότερο από τα windows...ελπίζω να με βοηθήσεις σε ότι χρειαστώ αν μπορείς βεβαια..και πάλι ευχάριστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.