Προς το περιεχόμενο

permissions και χαμενος φακελος


Roronoakostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας αν μπορειτε να με βοηθεισετε παρακαλο.

Εχω εναν φακελο στο pictures με διαφορες εικονες και photos και επειδι τωρα πειραματιζομε με το linux εκανα σαν παιδι και εγω δεξι κλικ να δω τα properties,ενω λοιπον ψαχνομουν στο tab permissions κατι πρεπει να πειραξα.. :P

 

Πιο συγκεκριμενα εκει που λεει group και others πρεπει να τα αλλαξα μαλλον γιατι τα πειραξα μετα μπορουσα να μπω και να δω τα αρχεια του φακελου αλλα μετα οταν εκλεισα το παραθυρο και ξαναανοιξα ο φακελος εξαφανιστικε :mad::mad::mad:

 

Υποθετο πως δεν μπενο σαν administrator και καταφερα να με απαγορεψω να εχω προσβαση στον φακελο μου..?Τον φακελο πριν το κανο πειραματιζομουν και για ονομασιες που δεχεται το linux και τον ονομασα "..." αν παιζει ρολο..

 

Θελω πισω τον φακελο μου!(εελα!) Στον καλαθο των αχρηστων εψαξα αλλα δεν ηταν εκει..Υπαρχει εντολη να παρω access η να μου πειτε πως ν μπω σαν admin (η root λεγεται?) ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά και σε άφησε να τον ονομάσεις "..." ? Πού είναι ο apoikos τώρα που με έκραζε για το -a στο ls.

Ρύθμισε τον file menager σου να σου δείχνει hidden αρχεία και ξανακοίτα. Άν ένα αρχείο (ή directory, το ίδιο είναι) ξεκινάει με τελεία τότε είναι hidden. Οι τρείς τελείες από την άλλη έχουν διάφορες εφαρμογές αλλά νομίζω οτι αυτά ξεφευγουν από το νόημα του thread.

 

EDIT: διάβασε εδώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτο ηταν! :P πηγε να κρυφτη hehe! ευχαριστο πολυ για την βοηθεια,δεν ηξερα πως να τον ονομασω και ειπα να τον αφησω ... μεχρι να σκεφτο κατι καλο :lol:

Αντε κατι μαθαμε και σημερα :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...