shadowmann Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 ναι σε 24ari παίζω. και μια παρένθεση θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν βάλω και το 22ari πάνω?θα μειωθούν η επίδοσης η θα είμαι ok? ευχάριστο και για τις απάντησης μελετάω όλα τα reviews που μου δώσατε! ότι άλλο μπορείτε να συμπληρώσετε μήπως και καταλήξω κάπου... επίσης η 55nm gtx280 ποτε έρχεται?
EddieObscurant Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 επίσης η 55nm gtx280 ποτε έρχεται? σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλλον θα λέγεται gtx285 και την περιμένουμε μέσα-τέλη ιανουαρίου
shadowmann Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 και εκτος από την κατανάλωση ρεύματος θα έχουμε και καλύτερες επιδόσεις / θερμοκρασίες?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 επιδόσεις σίγουρα διότι θα είναι αυξημένα τα clocks
EddieObscurant Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Kαι ένα χθεσινό review με τους τελευταιους drivers http://www.firingsquad.com/hardware/sapphire_radeon_4850_x2_review/default.asp
ikaruga24 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Οπα δεν καταλαβα, ποτε βγηκε η 4850 Χ2 κ δεν το πηρα χαμπαρι? Αντε να δουμε και κανενα αλλο review να δουμε τι θα ακουσουμε αλλα και παλι σε διπλη καρτα δεν προκειται να παω ποτε μου. Single card solution παντα.
TemplarGR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Οπα δεν καταλαβα, ποτε βγηκε η 4850 Χ2 κ δεν το πηρα χαμπαρι? Αντε να δουμε και κανενα αλλο review να δουμε τι θα ακουσουμε αλλα και παλι σε διπλη καρτα δεν προκειται να παω ποτε μου. Single card solution παντα. Τότε απο ένα σημείο κι έπειτα δε θα ξαναπαίξεις παιχνίδια στο pc σου... Κι αυτό γιατί το μέλλον είναι στις πολυπύρηνες κάρτες... Μου θυμίζεις την δήλωση πως κανένας δε θα χρειαστεί πάνω απο 640k ram... Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται... Αξίζει, αρκεί να το κάνεις στην κατάλληλη πλατφόρμα, κατά προτίμηση τετραπύρηνη. Απο τη στιγμή που μιλάμε για core i7, το crossfire θα δουλεύει άψογα και σε αρκετά παιχνίδια θα ξεφτιλίζει την GTX280, που κοστίζει πολύ παραπάνω. Οι κάρτες της NVIDIA γενικότερα είναι υπερτιμημένες, σε πολλά παιχνίδια-benchmark κάνουν αλχημείες στους drivers για να κερδίζουν σε καρέ, εις βάρος της ποιότητας, και επίσης η NVIDIA ευθύνεται που δε βγαίνουν παιχνίδια με το DX 10.1. θυμηθείτε την ιστορία με το assasins creed, που επειδή στο Dx 10.1 οι ATI κάρτες πετούσαν, το αφαιρέσανε με patch... Ευτυχώς που οι μέρες της nvidia είναι μετρημένες, γιατί αν κρίνω απο τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τα μελλοντικά gpu και των 2 εταιριών, η NVIDIA θα έχει την τύχη της 3dfx... Και η 3dfx την ίδια αλλαζονία είχε επιδείξει όσο κυριαρχούσε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Κι αυτό γιατί το μέλλον είναι στις πολυπύρηνες κάρτες... το μέλλον είναι τα πολλά cores σε ένα gpu... όχι τα πολλά gpu πάνω σε ένα pcb... όταν γίνει το πρώτο προφανώς ο ikaruga (όπως και εγώ) δεν θα έχει πρόβλημα να αγοράσει μια τέτοια κάρτα Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται... και επειδή όλοι μας σε αυτό το forum ξέρουμε ποιος είναι ο Ailuros επέτρεψέ μου να σου πω ότι αυτό δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο Οι κάρτες της NVIDIA γενικότερα είναι υπερτιμημένες, σε πολλά παιχνίδια-benchmark κάνουν αλχημείες στους drivers για να κερδίζουν σε καρέ, εις βάρος της ποιότητας, και επίσης η NVIDIA ευθύνεται που δε βγαίνουν παιχνίδια με το DX 10.1. θυμηθείτε την ιστορία με το assasins creed, που επειδή στο Dx 10.1 οι ATI κάρτες πετούσαν, το αφαιρέσανε με patch... αυτό που λες με τους drivers συνέβαινε κάποτε, όχι πλέον, η ποιότητα είναι ίδια με αυτή της ΑΤΙ... σιγά τα features που έχει το DX10.1 για να το χρειαζόμαστε τόσο, να μου έλεγες DX11 να συμφωνούσα Ευτυχώς που οι μέρες της nvidia είναι μετρημένες, γιατί αν κρίνω απο τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τα μελλοντικά gpu και των 2 εταιριών, η NVIDIA θα έχει την τύχη της 3dfx... Και η 3dfx την ίδια αλλαζονία είχε επιδείξει όσο κυριαρχούσε... aha μάλιστα, ας μυρίσω και εγώ τα νύχια μου...μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ ohhhhhhhh θα βρέξει αύριο... :p
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 [offtopic] [...]Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται...[...] Αν σου είναι εύκολο χαλάρωσε λίγο και μην επιτίθεσαι φραστικά (σε όλα σου τα posts) στον οποιοδήποτε έχει διαφορετική άποψη από σένα. Υπάρχουν άτομα που έχουν προσφέρει αρκετά στο forum... [/offtopic]
frenzy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Όντως είσαι λίγο επιθετικός TemplarGR σε όλα τα thread που έχεις αναρτήσει ...whatever και δεν θα σου βγει σε καλό. Κλείσε το pc πάρε ένα chill 750mg κοιμήσου και ξανάνοιξέ το
SwAToNeR Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 frenzy να τον στείλεις αδιάβαστο θες; 750mg? FFS των 250 πάρε.. χεχεχε
liopyr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται... Σε καλό να μας βγει...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2008 Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται... Ναι κι εμενα η γιαγια μου ειναι αστροναυτης. Καλα σοβαρολογεις ρε φιλε? Για μαθε πρωτα τους τροπους σου γιατι μπορει μες στην αγνοια σου να εχεις κατηγορησει το κατεξοχην ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ στο φορουμ αυτο... Ειπαμε ολοι καλοδεχουμενοι ειστε, συμφωνω και σε καποια απ αυτα που λες, αλλα οχι κι ετσι.
Ailuros Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Χαλαρώστε δεν με είπε δα και καμπούρη, αλλά και να το έκανε πάλι δεν θα μου καιγόταν καρφί. Τότε απο ένα σημείο κι έπειτα δε θα ξαναπαίξεις παιχνίδια στο pc σου... Κι αυτό γιατί το μέλλον είναι στις πολυπύρηνες κάρτες... Μου θυμίζεις την δήλωση πως κανένας δε θα χρειαστεί πάνω απο 640k ram... Το πως θα εξελιχτεί στο μέλλον η ιστορία με τις GPU θα το δείξει ο χρόνος. ΄Αλλο μια "πολυπύρηνη" CPU όπου έχεις 2-4 πυρήνες σε ένα chip και άλλο να έχεις 2 chips ή 2 GPUs σε μια κάρτα γραφικών. Το πρόβλημα στις GPU εξακολουθεί να είναι ότι μοιραία διπλασιάζονται μονάδες που δεν είναι πάντα απαραίτητες και χρειάζεται και η διπλάσια μνήμη χωρίς αυτή να διπλασιάζεται στην καθημερινή χρήση μιας και κάτω από την λογική του AFR (alternate frame rendering) εξακολουθεί να είναι π.χ. 1024ΜΒ μνήμης ανά chip/GPU ανά καρέ. Aν στο προβλεπόμενο μέλλον η AMD μας κληροδοτήσει με MCM packages τότε ναι όντως τουλάχιστον θα υπάρχει ενιαία μνήμη για τα 2 chips αλλά θα παραμένει το πρόβλημα των περιττών μονάδων επεξεργασίας. Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται... Αξίζει, αρκεί να το κάνεις στην κατάλληλη πλατφόρμα, κατά προτίμηση τετραπύρηνη. Απο τη στιγμή που μιλάμε για core i7, το crossfire θα δουλεύει άψογα και σε αρκετά παιχνίδια θα ξεφτιλίζει την GTX280, που κοστίζει πολύ παραπάνω. Κανένας επεξεργαστής δεν κατάφερε να αλλάξει το γεγονός ότι στις μικρές αναλύσεις πέφτει το κυριότερο βάρος στον επεξεργαστή και όσο μεγαλώνει η ανάλυση το βάρος στην κάρτα γραφικών. Αν πάρουμε έναν υποθετικό συσχετισμό 80:20 για μια ανάλυση 2560*1600/4xAA GPU/CPU, εδώ λέμε συνήθως ότι το σύστημα είναι "GPU limited". Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στις χαμηλές αναλύσεις μιας και ο συσχετισμός αλλάζει υπέρ της CPU. Εφόσον το παραπάνω είναι γεγονός ακόμα και σε μονές κάρτες γραφικών, ένα παραπάνω παρατηρείται το φαινόμενο σε SLi/CF συστήματα μιας και θεωρητικά τουλάχιστον διπλασιάζεται η επεξεργαστική ισχύς στην πλευρά των γραφικών. Πάρε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι σε ένα οποιοδήποτε σύστημα και τρέξε ένα μετροπρόγραμμά του σε διάφορες αναλύσεις με και χωρίς ΑΑ κάθε φορά. Στις μεγαλύτερες αναλύσεις θα σου δώσει την μέγιστη διαφορά και στις μικρότερες αναλύσεις την μικρότερη. Στην δεύτερη περίπτωση δεν έχεις "AA for free" αλλά απλά το σύστημα είναι CPU bound. Οι κάρτες της NVIDIA γενικότερα είναι υπερτιμημένες, σε πολλά παιχνίδια-benchmark κάνουν αλχημείες στους drivers για να κερδίζουν σε καρέ, εις βάρος της ποιότητας, και επίσης η NVIDIA ευθύνεται που δε βγαίνουν παιχνίδια με το DX 10.1. θυμηθείτε την ιστορία με το assasins creed, που επειδή στο Dx 10.1 οι ATI κάρτες πετούσαν, το αφαιρέσανε με patch... Προσαρμογές στους οδηγούς τους κάνουν αμφότερες εταιρίες και ειλικρινά όλοι μας το θέλουμε (και όχι φυσικά εις βάρος της ποιότητας απεικόνισης που είναι και αναπόδεικτος ισχυρισμός εδώ). ΄Οσων αφορά για το περίφημο D3D10.1 είμαι όλος μάτια να μου πεις καταρχήν τι περιέχει και ποιά κομμάτια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει δικαιολογία για την NVIDIA να μην υποστηρίξει το 10.1, απλά καλό θα είναι να είμαστε σε θέση να στηρίζουμε τα λεγόμενά μας και με κανένα επιχείρημα, αφού εσείς "ξέρετε τι σας γίνετε". Ευτυχώς που οι μέρες της nvidia είναι μετρημένες, γιατί αν κρίνω απο τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τα μελλοντικά gpu και των 2 εταιριών, η NVIDIA θα έχει την τύχη της 3dfx... Και η 3dfx την ίδια αλλαζονία είχε επιδείξει όσο κυριαρχούσε... Την αλαζονία την είχε ανέκαθεν η NVIDIA και δυστυχώς δεν άλλαξε με την πάροδο των χρόνων. Η 3dfx ωστόσο τίναξε τα πέταλα (εκεί ήμουνα και παρακολουθούσα στενά τα τεκτενόμενα) γιατί είχε κάποιους κυρίους που φρόντισαν να γεμίσουν τις τσέπες τους και να σκορπάνε αλόγιστα χρήματα δεξιά και αριστερά. Αυτή τη στιγμή καμία εταιρία δεν πάει ιδιαίτερα καλά λόγω οικονομικής κρίσης και οι εργαζόμενοι σε αμφότερες εταιρίες έχουν χάσει περιουσίες από τις πτώσεις τον εκάστοτε μετοχών. Αν οποιαδήποτε από τις δύο εταιρίες τινάξει τα πέταλα μόνο χαράς ευαγγέλια δεν θα' ναι για κανένα υγιή ανταγωνισμό και πόσο μάλλον για τον μέσο καταναλωτή. Σε αντίθεση καλωσορίζω την Intel για το 2010 και ευελπιστώ παρόλες τις αντιρρήσεις μου να έχουμε όχι 2 πλέον αλλά 3 μεγάλους παίχτες στην αρένα των γραφικών. ***edit: (για να μην φανεί ότι αγνόησα τον φίλο μου τον Eddie ) ailuros δεν απαξιωσα τπτ, απλώς είπα ότι θεωρώντας ότι οι τιμές απλής 260gtx και 4870 1 gb είναι ίδιες (γύρω στα 240ευρώ) η 4870 είναι στα περισσότερα 1 κλικ καλύτερη με aa, η τιμή της 4850χ2 είναι ίδια περίπου με της 260 216 core στα 310 ευρώ και η 4850χ2 είναι πιο γρηγορη στην πλειονότητα των παιχνιδιών, και ότι στην τιμή γύρω στα 400 ευρώ (οκ εδώ η 280 έχει 380 ευρώ και η 4870x2 416 ευρώ) η 4870χ2 είναι καλύτερη, οπως και η 4850χ2 ή αντίστοιχα 2χ4850 σε πολλές περιπτώσεις. Οι Radeon σαφώς υπερτερούν όσων αφορά τις επιδόσεις με 8xMSAA αλλά όχι ιδιαίτερα με 4xAA. Από κει πέρα θα μπλέκαμε τα μπούτια μας αν μπαίναμε στην διαδικασία να αναφέρουμε coverage sampling, CFAA, hybrid MSAA/SSAA και της Παναγίας τα μάτια. Οι διαφορές για τον κοινό χρήστη μεταξύ μιας 4860 ή 260 αφού τις βρει σε ίδιες τιμές δεν είναι συνήθως ορατές. ΄Οπως σου είπα και πριν αν είναι να πάνε σε τριχοτομήσεις τότε θα σου ξαναπροβάλλω το καλύτερο ανισοτροπικό στις GeForces που αν μη τι άλλο καλύπτει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια σε μια σκηνή από ότι η εξομάλυνση. Παραμένει ωστόσο τριχοτόμηση γιατί δεν πρόκειται να δει εύκολα ο μέσος χρήστης τις εκάστοτε διαφορές ούτε αν οι υφές έχουν ένα ποσοστό παραπάνω aliasing/noise ούτε αν οι άκρες των πολυγώνων και τα ενδιάμεσα παίρνουν Χ ή Ψ δείγματα ΑΑ. Για να το πούμε άλλη μια φορά η AMD/ΑΤi έκανε το θαύμα της μετά από πολλά χρόνια (βλέπε R300) και κατάφερε να πιέσει τις τιμές τόσο πολύ προς τα κάτω που μόνο ευλογία είναι για μας τους χρήστες. ΄Ενα παραπάνω με την παρούσα οικονομική κρίση που δυστυχώς δεν μας έχει χτυπήσει ακόμα. Αν είχε πετύχει αυτό που νόμιζε η NV θα είχαμε πάλι κάρτες των 500+ € για αρκετό χρονικό διάστημα.
Αρχέλαος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2008 http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/sapphire-radeon-hd4850-cf.html αυτό είναι το review... εγώ πάντως στην θέση σου θα περίμενα GTX280 @ 55nm... η GTX280 @ 65nm δεν αξίζει πλέον άσε που η τιμή της έχει ανέβει αρκετά στην Ελλάδα... Εγώ θα σoυ έλεγα να αγοράσεις μια HD4870 1GB.Θα είσαι κομπλέ χωρίς να καταξοδευτείς.Βασικά γιατί να κάτσει να περιμένει να βγεί GTX280 με τα 55nm?Τι θα κερδίσει?Εδώ τώρα και η GTX280 είναι πανακριβη φαντάσου την έκδοση με τα 55nm.Με αυτό το σκεπτικό ας περιμένει λίγο παραπάνω τότε που θα βγούν και οι νέες ΑΤΙ.... -----Προστέθηκε 18/12/2008 στις 12 : 53 : 00----- Τότε απο ένα σημείο κι έπειτα δε θα ξαναπαίξεις παιχνίδια στο pc σου... Κι αυτό γιατί το μέλλον είναι στις πολυπύρηνες κάρτες... Μου θυμίζεις την δήλωση πως κανένας δε θα χρειαστεί πάνω απο 640k ram... Ο αίλουρος που λέει πως το CF/SLI δεν αξίζει σε μικρότερες αναλύσεις, μάλλον δε ξέρει τι του γίνεται... Αξίζει, αρκεί να το κάνεις στην κατάλληλη πλατφόρμα, κατά προτίμηση τετραπύρηνη. Απο τη στιγμή που μιλάμε για core i7, το crossfire θα δουλεύει άψογα και σε αρκετά παιχνίδια θα ξεφτιλίζει την GTX280, που κοστίζει πολύ παραπάνω. Οι κάρτες της NVIDIA γενικότερα είναι υπερτιμημένες, σε πολλά παιχνίδια-benchmark κάνουν αλχημείες στους drivers για να κερδίζουν σε καρέ, εις βάρος της ποιότητας, και επίσης η NVIDIA ευθύνεται που δε βγαίνουν παιχνίδια με το DX 10.1. θυμηθείτε την ιστορία με το assasins creed, που επειδή στο Dx 10.1 οι ATI κάρτες πετούσαν, το αφαιρέσανε με patch... Ευτυχώς που οι μέρες της nvidia είναι μετρημένες, γιατί αν κρίνω απο τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τα μελλοντικά gpu και των 2 εταιριών, η NVIDIA θα έχει την τύχη της 3dfx... Και η 3dfx την ίδια αλλαζονία είχε επιδείξει όσο κυριαρχούσε... Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά δε μας συμφέρει να κλείσει η nVidia γιατί θα έχουμε μονοπώλιο και ξέρεις τι σημαίνει αυτό...Κάλυτερα να υπάρχει μια ΑΤΙ κυρίαρχη και μια nVidia να τη κυνηγάει συνεχώς.Πάντως αυτή την εταιρία(nVidia) δε τη πάω καθόλου.Σάφως προτιμώ την ΑΤΙ.Ενώ αντίθετα παρόλο που έχω AMD επεξεργαστή με την ίδια ευκολία θα μπορούσα να αγοράσω INTEL.Πάντως είναι λίγο γελοίο να φανατιζόμαστε με τις εταιρίες σε στύλ "ΠΑΟ μέ ΟΣΦΠ".Αυτές τα οικονομάνε όχι εμείς!Απλώς η nVidia έχει συνεχώς μια αλαζονεία άλλο πράγμα όπως ανέφερε και ο...Ναίτης.Για να μη μιλήσω για αυτό το άθλιο "its meant to be played" διαφημιστικό που υπάρχει σε 7 στα 10 παιχνίδια! Καλά αυτοί οι φωστήρες του marketing της nVidia δε σκέφτηκαν οτί μπορεί αυτό να επηρεάσει αρνητικά κάποιους?Οταν άρχισα να το βλέπω συνέχεια είπα "Οχι ρε δεν αγοράζω nVidia"Αντε μας τα είχαν πρήξει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.