rodez Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Καλημερα, Εχω ubuntu 8.10 και εγκατεστησα παραλληλα και KDE 4.1 για να δοκιμη. Το προβημα μου ειναι οτι δεν μπορω να ενεργοποιησω το compiz στο KDE. Μαλλον δεν ειναι καν εγκτεστημενο , το "compiz--replace" δεν κανει τιποτα. Δεν εβγαλα ακρη και μεσω Internet. Καμια βοηθεια? Ευχαριστω
ge0rge007 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Το compiz δέν το έχει το kde ενσωματωμένο...Επειδή και εγώ σκεφτόμουν να το βάλω αλλά τελικά δεν γίνεται στο σύστημα μου Μπές εδώ και ακολούθα τις οδηγίες,μήν ξεχάσεις να κάνεις το test για να δείς αν μπορεί να λειτουργήσει στο σύστημα σου.(το τεστ είναι στο topic installation στο forum).Για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα να περιμένεις την συμβουλή ενός έμπειρου. Καλύ τύχη!
chek2fire Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Στο gnome σου παίζει κανονικά? Σε μένα το compiz στο kubuntu παίζει απροβλημάτιστα.
rodez Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Κανονικα... οσο γινεται με την ati που εχω. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν χρειαζεται να κανω κατι για να εγκαταστησω το compiz στο KDE.
chek2fire Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δεν χρειάζετε να κάνεις τίποτα. Αφού το έχεις εγκαταστήσει στο gnome θα έπρεπε να παίζει και στο kde. Για δώσε σε κονσόλα όταν είσαι στο kde compiz και πες μας τι σου έβγαλε
rodez Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 giorgos@giorgos-laptop:~$ compiz Checking for Xgl: not present. Detected PCI ID for VGA: Checking for texture_from_pixmap: not present. Trying again with indirect rendering: Checking for texture_from_pixmap: present. Checking for non power of two support: present. Checking for Composite extension: present. Comparing resolution (1600x900) to maximum 3D texture size (8192): Passed. Checking for Software Rasterizer: Not present. Checking for nVidia: not present. Checking for FBConfig: present. Checking for Xgl: not present. /usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format
chek2fire Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Είναι παράξενο να φορτώνουν οι driver σε gnome και σε kde να μην μπορόυν να φορτώσουν. Οταν λες ότι έχεις κάνει εγκατάσταση και του kde πως το έκανες και πως επιλέγεις περιβάλλων εργασίας?
rodez Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Επιλεγω session στην αρχη. Τελικα περασα καθαρα Kubuntu αλλα παλι τα ιδια... Ασε που ο firefox σερνεται.
chek2fire Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Για δώσε τώρα τώρα που πέρασες το kubuntu σε terminal glxinfo αν δεν σου βγάλει πουθενά από τις καταχωρήσεις nvidia τότε δεν έχεις εγκαταστήσει τους driver της κάρτας γραφικών σου. Μπες σε terminal και δώσε αρχικά sudo kate /etc/apt/sources.list στο αρχείο που θα ανοίξει αφαίρεσε το # μπροστά από τις διευθύνσεις που υπάρχουν εκεί και το έχουν Να σου δώσω ένα παράδειγμα #deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu/'>http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ intrepid-proposed multiverse universe main restricted το κάνεις deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ intrepid-proposed multiverse universe main restricted Τα # που υπάρχουν μπροστά από σχόλια τα αφήνεις φυσικά όπως είναι. Τώρα κλείσε μετά το αρχείο με save και δώσε σε terminal sudo apt-get update sudo apt-get upgrade κάνε τις ενημερώσεις. Οταν τελείωσεις κάνε ένα restart και μπες με τον τελευταίο kernel που μόλις έγινε εγκατάσταση. Μετά άνοιξε ξανά την κονσόλα και τώρα δώσε sudo apt-get install envyng-qt μετά την εγκατάσταση του προγράμματος δώσε ξανά σε κονσόλα sudo envyng -k στο παράθυρο που θα ανοίξει επέλεξε για εγκατάσταση τους τελευταίους nvidia driver. Μετά την εγκατάσταση κάνε ξανά ένα restart και πες μας τι έγινε.
rodez Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Οπως ειπα πριν εχω ati καρτα και φαινεται enabled και το ιδιο μου δειχνει και το envy και απο το flxinfo.Δεν καταλαβαινω τι γινεται...
rodez Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μηπως εχει να κανει με τον driver της Ati?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.