DIMITRISG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Στο in.gr εχει αυτη τη δημοσκοπηση : Πόσο συχνά διαγράφετε τα cookies από τον υπολογιστή σας; Κάθε εβδομάδα Κάθε μήνα Κάθε τρίμηνο Σπανιότερα Το έχω ρυθμίσει να μην τα δέχεται/ να τα διαγράφει άμεσα Τι είναι cookies; ........................... Περιεργο δεν σας φαινεται σαν θεμα; Συνηθως οι δημοσκοπησεις εχουν αλλο χαρακτηρα
yassan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 μήπως έχει σχέση με τις μειώσεις του χρόνου αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων από google / microsoft / yahoo...
cosmos000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να κάνει login χωρίς να γράψουμε εμείς τίποτα. Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι μπορούν να στείλουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων. Βικιπαίδεια: Κάνει τη Ζωή Ευκολότερη ΥΓ:Ο τίτλος σου θα μπορουσε να ήταν : "Τι είναι τα cookies?"
DIMITRISG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 θελω να πω τι οφελει (και ποιον) η δημοσκοπηση για τον αν κραταμε τα cookies; τα cookies ξερω πολυ καλα τι ειναι και τι κανουν αλλα δεν μου αρεσει που θελουν να βγαλουν στατιστικη τετοιων στοιχειων. Δεν ξερω αλλα κάτι δεν μου πάει γι αυτο το λέω
cosmos000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Ωπ σωστά! Δεν το διάβασα όλο το αρχικό σου κείμενο γιατί οι τελίτσες που είχες μου έμοιαζαν ότι το διαχώριζαν απ την τελευταία γραμμή και υπέθεσα ότι είναι η υπογραφή σου και δεν έδωσα σημασία. Εκτός αυτού όμως δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.Όλες οι στατιστικές γίνονται για να "μετρούν-καταγράφουν" γνώμες -απόψεις-γεγονότα και αυτά τα στοιχεία τα επεγεργάζονται οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι.Αυτή η συγκεκριμένη γιατι σου φάνηκε περίεργη?Μπορεί να αποσκοπεί στην βελτίωση των κακών cookies .......,μπορεί να σκέφτονται να δημιουργήσουν κάτι καινούριο που να πηγαίνει πακετάκι με τα cookies...........,μπορεί να θέλουν να τα καταργήσουν και την δουλειά που κάνουν αυτά να γίνεται με άλλο τρόπο.........Υπάρχουν εκατοντάδες άλλες και χιλιάδες δημοσκοπήσεις με παρόμοιο περιεχόμενο ή του τύπου:ποιον browser χρησιμοποιείτε?Ποιά ομάδα θα κερδίσει το πρωτάθλημα?Πόσες φορές το κάνετε την ημέρα κτλ κτλ κτλ.Να αρχίζω να γίνομαι καχύποπτος?? Απλά βάλε μας σ ένα μονοπάτι για το τί υποψιάζεσαι ότι είναι το παράξενο στην συγκεκριμένη για να μπορέσω να παρακολουθήσω το θέμα.
DIMITRISG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 σαν να ομολογει οτι τα coοkies ειναι για να μας παρακολουθουν (τσσσσ), και ρωταει καπως ωμα ή αφελως, να του απαντησουμε τι κανουμε εμεις. Ας βρει τροπο να μας παρακολουθει, δεν θα κανει και δημοσκοπιση και απο πανω !
cosmos000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Το έχω ρυθμίσει να μην τα δέχεται/ να τα διαγράφει άμεσα Ας απαντήσουν τότε οι ενδιαφερόμενοι αυτό....να δούμε ποιόν άλλον τρόπο θα βρουν να παρακολουθούν. Το νου μας στην αμέσως επόμενη δημοσκόπηση που θα βγεί.....
PCharon Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Σιγά ρε σεις που μας "παρακολουθούν" με τα cookies... τί παρακολουθούν δηλαδή? "Παρακολουθεί" ένα forum τα θέματα που ανοίξατε? "Παρακολουθεί" κάποιο διαφημιστικό site σε ποια ads κλικάρατε με τον κέρσορα? Επίσης η ιδέα του να καταγράφονται οι "κλικ" συνήθειές μου προκειμένου να προσαρμόζεται το περιεχόμενο στα μέτρα μου, μου φαίνεται ευφυής. Δεν ασχολούμαι ούτε δευτερόλεπτο με τα cookies. Ρυθμίζω πάντα τον φυλλομετρητή να μην αποδέχεται cookies από τρίτα sites για να μειώνω τα requests και τίποτα άλλο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι πραγματικοί τρόποι παρακολούθησης και φακελοποίησης για τον καθένα μας στην πραγματική καθημερινότητα που αυτά φαίνονται γελοία.
fantomas3004 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που ακούγεται οτι παρακολουθούν είναι μονάχα οι αναζητήσεις του Google, άν υπάρχουν τα coockies στον υπολογιστή μπορεί οποιοσδήποτε ξένος κάτσει στον υπολογιστή να βρεί τα πάντα σχετικά με τις ιστοσελίδες που είχατε επισκεφτεί απο την τελευταία διαγραφή και μετά. Επίσης δέν ξέρω άν είναι ιδέα μου αυτό επηρεάζουν και την ταχύτητα του Explorer ο βεβαρυμένος με πολλά coockies αργέί περισσότερο αυτός είναι ο λόγος που συνήθως τα διαγράφω όλα περίπου 2 φορές την εβδομάδα.
SCORPIO777 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 απλα ο υπευθυνος δημοσκοπησεων,πρεπει να δικαολογησει το μεροκαματο του.
Dr_Michael Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Σε cookies αποθηκεύονται δεδομένα για την προβολή διαφημίσεων πχ αν έκανες ή δεν έκανες κλικ, μετράει πόσες φορές σου εμφανίστηκε η διαφήμιση κλπ. Αν δηλαδή για κάποιο λόγο μπαίνεις κάθε μέρα σε ένα site και κάνεις κλικ σε μια συγκεκριμένη διαφήμιση, λόγω της ύπαρξης του σχετικού cookie, δεν θα σε μετράει κάθε μέρα. Προστατεύει δηλαδή τον διαφημιζόμενο ώστε να έχει ορθή εικόνα για την απήχηση της διαφήμισής του. Δεν είναι τόσο κατασκοπευτικό όσο νομίζουμε. Όσο για δημοσκοπήσεις: http://www.galop.gr το αποκλειστικό site.
DIMITRISG Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Πολυ καλο το site galop.gr, δεν ξερω αν ειναι δικο σου παντος ειναι πολυ καλό αυτο με την προθεση ψηφου όλα τα λεφτα !
Dr_Michael Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Πολυ καλο το site galop.gr, δεν ξερω αν ειναι δικο σου παντος ειναι πολυ καλό Ναι είναι και δικό μου. αυτο με την προθεση ψηφου όλα τα λεφτα ! 380 ψήφοι, είναι μικρό ακόμα το δείγμα. Θέλει 1000...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.