sintalkas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας έκανα επανεκίνηση στον φορητό μου και την ώρα που γίνοταν επανέκινηση βγήκε κατά λάθος από το ρεύμα και έκλεισε ,μετά δεν μπορόυσα να μπω με τίποτα στα windows και με τα χίλια ζόρια αφού δεν αναγνώριζε τον δίσκο έκανα φορμάτ ,ευτυχώς από τότε δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα μέχρι που έβαλα το hdtune για να δω σε τι κατάσταση είναι τα sectors του δίσκου ενώ έκανα το error scan σε αργή ταχύτητα (όχι το quick scan) μου έβγαλε συνολικά ένα κόκκινο τετραγωνάκι αλλά στα damaged blocks ανάφερει 0% ότι είναι χαλασμένα Για αυτό ρωτώ: είναι σοβάρο το πρόβλημα μπορεί να λύθει εύκολα και είναι ασφαλές να κράτω τα δεδομένα μου σε αυτό τον δίσκο ή θα πρέπει να πάρω καινούριο?Ευχαριστώ
kfyros Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Σου έκανε disable κάποιο bad sector και δεν θα τον χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα. Μικρό το κακό. Θα πρέπει να το ελέγχεις όμως κάθε τόσο μπας και αρχίσουν και αυξάνονται τα bad sectors, κάτι που θα είναι δείγμα ότι θα πρέπει να πάρεις άλλο δίσκο πριν τα παίξει τελείως. Backup πρέπει πάντως να έχεις σε κάθε περίπτωση.
washcloud Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2008 ...εχχχχ και σκοτώθηκα και 'γω να γράφω στο pm που σου απάντησα (..να μάθω άλλη φορά να κοιτάω πρώτα τα σχετικά thread ) ...άσε καλύτερα το pm, αφού μιλάμε για λαπιτόπι που βγήκε απ΄την μπρίζα, δεν έχασε η βενετιά βελόνι κι αν έβγαλε ένα bad cluster ο δίσκος. Μπορεί και φάουλ να ήταν, όπως σου εξήγησα. Ξέχνα τα περί zeros writing που ρώτησες, απ΄τη στιγμή ειδικά που δεν έχεις άλλο δίσκο (εκτός και παίζει κανένας εξωτερικός) για μεταφορά των αρχείων σου. Κι άλλωστε δε νομίζω πως χρειάζεται. Αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ που είπε ο kfyros.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.