Προς το περιεχόμενο

ISDN η PSTN γραμμη?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια απορια γιατι οι γνωσεις μου επι των δικτυων δεν επαρκουν.

ειχα μια isdn γραμμουλα και επαιζα τηλεφωνια και internet (χρησιμοποιωντας φυσικα το κλασσικο netmod NT1 του ΟΤΕ). καποια στιγμη εβαλα το double play της Vivodi το οποιο παιζει με VoIP οποτε το netmod δεν χρειαζοταν πια.

ερωτηση 1: αυτη τη στιγμη η γραμμη μου παραμενει να ειναι isdn η μου την εριξε σε pstn?

για καποιο λογο θελω να αλλαξω provider και σκεφτομαι πιθανες εναλλακτικες. 2-3 ISP που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται να πληρωσω καποια ενεργοποιηση στον ΟΤΕ και απλα διακοπτω τη Vivodi και πηγαινω σε αυτους. η ερωτηση μου αφορουσε και παλι πακετα double play, τα οποια ομως απο οτι μου ειπαν υλοποιουνται με γραμμη aDSL και τηλεφωνια (και για λογους μαρκετινγκ το λενε Double-play) και οχι με VoIP.

ερωτηση 2: εαν εγω παω σε αλλο παροχο και ενεργοποιηθω θα παιζω με DSL over PSTN η DSL over ISDN?

ερωτηση 3: εαν η απαντηση στην ερωτηση 2 ειναι DSL over PSTN, μπορω να ζητησω απο τον ISP να μου ενεργοποιησει και παλι τη γραμμη σαν ISDN και να παιξω κανονικα (το κανω επειδη ενδιαφερομαι να εχω 2 τηλεφωνικες γραμμες στον ιδιο αριθμο

ευχαριστω!

Δημοσ.

1) Αν έχεις συνδεδεμένο το netmod και εκεί το τηλέφωνο, όπως και πριν, τότε έχεις ακόμα ISDN.

2) Λογικά ναι, εκτός αν σου πουν κάτι διαφορετικό.

3) 99% ναι. Χώρια που επειδή οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τις ISDN και έχουν μείνει στο περιθώριο, μπορεί σε κάποια περιοχή να μην υπάρχουν διαθέσιμες θύρες DSL σε ADSL, αλλά να υπάρχουν διαθέσιμες για ISDN.

Δημοσ.

επειδη μπερδευτηκα λιγο οπως απαντησες: :-)

2. το λογικα ναι, σημαινει οτι θα παιζω DSL over PSTN ? (αφου το netmod το εχω αποσυνδεδεμενο)

3. εννοεις οτι αν ζητησω να παιξω DSL over ISDN, οτι μπορει να βρω ευκολα πορτα σε DSLAM για ISDN μιας και τις εχουν εγκαταλειψει και χρησιμοποιουν κυριως DSLAMs με pstn θυρες?

ευχαριστω και παλι.

• Moderators
Δημοσ.

Η Vivodi δινει SIP τηλεφωνια (οχι Voip, δηλαδη και πιταρισμενη να εχεις τη γραμμη παντοτε μενει bandwidth για το τηλεφωνο), και σχεδον παντα Over PSTN.

Αφου δεν εχεις το Netmod, τελος: Over PSTN εισαι.

Κατα τα αλλα, αν εχεις τηλεφωνια μεσω Vivodi, εχεις ηδη δυο γραμμες με τα ιδια προνομια και οι δυο.

Ειτε η μια 210xxxxxxx (αν ζητησες φορητοτα αριθμου) και η αλλη 211xxxxxxx (νεα της βιβοντι).

Τι να το κανεις το ISDN αρα? Και αλλη γραμμη? Και αρα παγια και βλακειες...

Δημοσ.

SIP/VoIP για μενα δεν εχει διαφορα αφου δεν μπορει να παιξει ο συναργερμος. αρα πρεπει να αλλαξω (δεδομενο). και αρα θα παω σε αλλον ISP που θα παιζει με πακετο Double play (που δεν θα υλοποιειται μεσω SIP). το θεμα ειναι οτι το προηγουμενο καθεστως (ISDN->2 γραμμες στο ιδιο νουμερο) με βολευε και σκεφτομαι να γυρισω σε αυτο. μπορω να ζητησω απο τον καινουργιο ISP να κανει και ISDN τη γραμμη (γιατι προφανως αν δεν το κανω θα με ενεργοποιησει με PSTN)? δεν εχω προβλημα να πληρωσω τα 50 ευρω που ζηταει ο ΟΤΕ για να ξανακανει τη γραμμη ISDN..

• Moderators
Δημοσ.

Οκ, αλλα η Vivodi αναφερει οτι οι συναγερμοι και αλλες τετοιες ειδικες συσκευες ενδεχομενως να μη λειτουργουν.

Γιατι πηγες σε vivodi τοτες?

Δημοσ.

Κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν προσφέρει ISDN γραμμές παρά μόνο ο ΟΤΕ. Αν θέλεις ISDN πρέπει να γυρίσεις αναγκαστικά στον ΟΤΕ.

Δημοσ.

δηλαδη φιλε SLR απαξ και ειχα μια ISDN γραμμη με ΟΤΕ και εφευγα να παω σε εναλλακτικο ISP θα μου την εκανε PSTN? (το ρωταω γιατι προτου βαλω το DoublePlay της Vivodi, επι 4-5 χρονια επαιζα με εναλλακτικο παροχο σε τηλεφωνια και internet και παρολαυτα ειχα isdn γραμμη..).

@georgeman: ηταν καπως ψιλα τα γραμματακια και δεν το προσεξα. βασικα δεν μου περασε καν απο το μυαλο οτι μπορουσε να μην παιξει με συναργερμο...

Δημοσ.

Από την στιγμή που πας σε double play δεν υπάρχει isdn. Κάποιοι όμως δίνουν και δεύτερη γραμμή(του τύπου 213χχχχχχχ), όταν μεταφέρεις νούμερο ΟΤΕ. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

Δημοσ.

εφοσον δεν υπαρχει VoIP/SIP απο που περνανε τη δευτερη γραμμη (θεωρω δεδομενο οτι θα κρατησω το 210ΧΧΧΧΧΧΧ)? εαν ισχυσει κατι τετοιο (απορω για το πως θα γινει βεβαια) τοτε δεν εχω λογο να θελω ISDN..

Δημοσ.

μιας και εχετε πιασει κουβεντα για PSTN kai ISDN να σας πω ενα πακετο που εφαγα μιας και ηταν απο τα μονοδικα πραγματα που δεν ηξερα (σε σχεση με συνδεσεις παντα).

καλο ειναι να το γνωριζει ο κοσμος που δειχνει ενδιαφερων σε αυτο το ποστ.

ειχα ISDN λοιπον και ειχα ζητησει MSN.

δηλαδη ειχα το 210.1Χ1Χ1Χ1 και το 210 2Χ2Χ2Χ2

καποια στιγμη πηγα στη VIVODI και εμεινα εκει για ενα χρονο.καποια στιγμη λογο μετακομισης ηθελα να μεταφερω το (πρωην) κεφαλικο νουμερο, το 210.1Χ1Χ1Χ1 δηλαδη και το 210 2Χ2Χ2Χ2 που ηταν ενος συγκατοικου να παραμηνει εκει με συνδεση ΟΤΕ μιας και ο συκγστοικος δεν μετακομιζε.

δεν γινοτανε κυριοι !!!

εφαγα πορτα απο το ΟΤΕ (ισως οχι παραλογα, μιας και ετσι λειτουργουν οι τεχνικες τους υπηρεσιες) γιατι λεει οτι απο τον ΟΤΕ μεταφερθηκε σε παροχο η γραμμη σαν ISDN, και για να γινει οποιαδηποτε μεταβολη στα νουμερα πρεπει να ειναι η γραμμη στον ΟΤΕ.

το εψαξα πολυ. ειχα μια γνωστη μεσα στο μεγαρο του ΟΤΕ οπου απευθυνθηκα σε αυτη....

εκανε πολλες κινησεις αλλα τελικα δεν εγινει τιποτα.

εστι μεταφερω τωρα την γραμμη απο VIVODI στον ΟΤΕ.ωστε μετα να ζητησω η ISDN να γινει 2 PSTN στον ιδιο χορο και μετα να κανω μεταφορα το Νο που θελω ....οπου θελω.

αφαγα μεγαλο πακετο, ειμαι στο νεο σπιτι 2 1/2 μηνες και ακομα εχει δρομο.

(ευτυχως που εκπεμπει καποιος free internet και τουλαχιστων μπορω να παρηγoρουμε λιγο)

οποιος εχει λοιπον μεταφερει ISDN με MSN ας εχει το νου του για το τι ακριβος μπορει να κανει γιατι αυτη η περιπτωση εινα πολυ ξεχωριστη και πολλοι υπαλληλοι του ΟΤΕ κοιτιοντουσαν οταν τους εξειγουσα τι ηθελα να κανω.

(για την VIVODI ουτε λογος, γινετε, γινετε λεγαν. αλλα ενταξει, που να τα ξερουν και αυτοι....)

Δημοσ.

επειδη κανω εκπαιδευση για τεχνικα θεματα της Vivodi..

Αφου σου βαζει τηλεφωνια μεσω VoIP,σου βαζει δηλαδη μεσω adsl..μεσω ιντερνετ στην ουσια...

και σε συνδεει σε pstn...και σου δινει αυτοματα 2 αριθμους..(είτε αυτους που είχες,είτε καινουριους)..το isdn,δεν εχει κανενα λογο υπαρξης

δεν χρειαζεται να πληρωσεις κατι στον ΟΤΕ,γιατι ΔΕΝ ανηκεις πια σε αυτον..Η γραμμη σου εχει περασει εξολοκληρου στην vivodi,οποτε μιλας μονο με τον καινουρο παροχο που θες να βαλεις..

Νομιζω οτι εχεις την δυνατοτητα να ζητησεις 2ο τηλ.αριθμο,ή αν εχεις ήδη δευτερο κανεις αιτηση για φορητοτητα..

Δημοσ.

εαν τα Νο τα ειχα παρει απο τη Vivodi, ναι θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο, αλλα,

επειδη τα Νο ηταν του ΟΤΕ και στα συστηματα ηταν περασμενα ως ISDN με MSN υπηρχε το προβλημα.

το MSN ΔΕΝ υφηστατε εαν δεν υπαρχει καποιος κεφαλικος αριθμος

εαν ημουν στον ΟΤΕ δηλαδη και τους ελεγα "δεν θελω πια

ISDN , καντε μου την γραμμη PSTN αλλα με το MSN Νο παλι δεν θα μπορουσαν....

εαν κανεις εκπαιδευση πανω σε τετοια ψαχτω λιγο και θα το βρεις.

θα ηθελα να ειναι αλλιος γιατι δεν θα ειχα χασει 2 1/2 μηνες αδικα....

Δημοσ.
εαν τα Νο τα ειχα παρει απο τη Vivodi, ναι θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο, αλλα,

επειδη τα Νο ηταν του ΟΤΕ και στα συστηματα ηταν περασμενα ως ISDN με MSN υπηρχε το προβλημα.

το MSN ΔΕΝ υφηστατε εαν δεν υπαρχει καποιος κεφαλικος αριθμος

εαν ημουν στον ΟΤΕ δηλαδη και τους ελεγα "δεν θελω πια

ISDN , καντε μου την γραμμη PSTN αλλα με το MSN Νο παλι δεν θα μπορουσαν....

εαν κανεις εκπαιδευση πανω σε τετοια ψαχτω λιγο και θα το βρεις.

θα ηθελα να ειναι αλλιος γιατι δεν θα ειχα χασει 2 1/2 μηνες αδικα....

Για να καταλάβω.

Εγώ είχα isdn στον οτε (1 νούμερο 210------- με 2 τηλεφωνικές συσκευές που όταν η μία ήταν κατειλημένη χτύπαγε η άλλη)

Πήγα vivodi και έχω το 210------- και μου έδωσαν και το 211------- το οποίο το έχω μόνο για εξερχόμενες κλήσεις

Αν θελήσω να γυρίσω οτε (που δεν το βλέπω) η οπουδήποτε αλλου θα έχω πρόβλημα με την φορητότητα του 210------- ?

Το 211------- δεν με ενδιαφέρει καθόλου!

Δημοσ.

οχι δεν θα εχεις κανενα απολυτος προβλημα.

στη δικη σου περιπτωση εσενα το 211 .... στο εχει δωση η vivodi.

η δικη μου περιπτωση ειναι ξεχωριστει επειδη το 2ο Νο μου, μου το ειχε δωσει ο ΟΤΕ και μετα πηγα vivodi.

και μετα ηθελα απο vivodi το ενα ΜΟΝΟ Νο να το παω παλι στον ΟΤΕ

η δεσμευση ειναι οτι εαν με την ISDN exei kapoios kai MSN τοτε πρεπει αυτα τα 2 Νο να ειναι παρεα, μιας και οπως ειπα και πιο πανω το MSN δεν μπορει να υπαρχει χωρις το κεφαλικο Νο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...