Προς το περιεχόμενο

Τρόποι πληρωμής σε online αγορές?

Praetorianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω ποιοι τρόποι υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να σε πληρώσει σε μια online συναλλαγή. Από τα λίγα που έψαξα στο google βρήκα μερικούς τρόπους πληρωμής αλλά όχι λεπτομέρεις για το πως εφαρμόζεται.

πχ Τι σημαίνει ταχυδρομική επιταγή, ή πως εξασφαλίζω ότι κάποιος έκανε κατάθεση στον λογαριασμό μου για να του στείλω ένα δέμα που αγόρασε από μένα. Και αν είμαι ο αγοραστής πως εξασφαλίζω ότι μετά την κατάθεση δεν θα γίνει λούης ο άλλος?

Το ίδιο και στο Paypal.

Παρακαλώ αν κάποιος έχει εμπειρία από τέτοιες αγοραπωλησίες να φτιάξει ένα γρήγορο οδηγό με τρόπους πληρωμής και το τι σημαίνει ο καθένας, ευχαριστώ..

Δημοσ.
Θα ήθελα να μάθω ποιοι τρόποι υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να σε πληρώσει σε μια online συναλλαγή. Από τα λίγα που έψαξα στο google βρήκα μερικούς τρόπους πληρωμής αλλά όχι λεπτομέρεις για το πως εφαρμόζεται.

πχ Τι σημαίνει ταχυδρομική επιταγή, ή πως εξασφαλίζω ότι κάποιος έκανε κατάθεση στον λογαριασμό μου για να του στείλω ένα δέμα που αγόρασε από μένα. Και αν είμαι ο αγοραστής πως εξασφαλίζω ότι μετά την κατάθεση δεν θα γίνει λούης ο άλλος?

Το ίδιο και στο Paypal.

Παρακαλώ αν κάποιος έχει εμπειρία από τέτοιες αγοραπωλησίες να φτιάξει ένα γρήγορο οδηγό με τρόπους πληρωμής και το τι σημαίνει ο καθένας, ευχαριστώ..

τουλάχιστον για το Paypal επειδή το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού υπάρχει τρόπος που κάνεις refund το ποσό κατάθεσης εφοσον εισαι αγοραστής αν πουλάς κάτι το αν σου κανε κάποιος κατάθεση το βλέπεις στο λογαριασμό του Paypal σου

Δημοσ.

Ο καλύτερος τρόπος νομίζω (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι να στείλεις ένα δέμα με τα Ελ.Τα, λεγοντας πως περιμένεις αντικαταβολή για το δέμα. Σε τρεις μέρες, έρχεται ο ταχυδρόμος και σου δίνει τα λεφτά, the end. Σε αντίστοιχη συναλλαγή, μέσω εταιρίας κούριερ τα χρήματα μου ήρθαν 20 εργάσιμες μέρες μετά :S

Δημοσ.
μονο με paypal+αντικαταβολες τα αλλα ξεχνα τα

Η κατάθεση σε τράπεζα δεν είναι ασφαλής? Αυτό φοβάμαι κι εγώ γι αυτό ρώτησα να δω αν έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες.

Ο καλύτερος τρόπος νομίζω (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι να στείλεις ένα δέμα με τα Ελ.Τα, λεγοντας πως περιμένεις αντικαταβολή για το δέμα. Σε τρεις μέρες, έρχεται ο ταχυδρόμος και σου δίνει τα λεφτά, the end. Σε αντίστοιχη συναλλαγή, μέσω εταιρίας κούριερ τα χρήματα μου ήρθαν 20 εργάσιμες μέρες μετά :S

Αυτό τι κόστος παραπάνω έχει?

Δημοσ.
Η κατάθεση σε τράπεζα δεν είναι ασφαλής? Αυτό φοβάμαι κι εγώ γι αυτό ρώτησα να δω αν έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες.

Αυτό τι κόστος παραπάνω έχει?

\

Δεν έχει κόστος παραπάνω ή άντε να είναι ένα δυο ευρώ. Για να καταλάβεις, για να στείλω ένα δέμα στη λάρισσα με αντικαταβολή μου κόστισε περίπου 5 ευρώ. Τώρα τι ποσοστό απο τα 5 ευρώ ήταν επιβάρυνση για την ιστορία με την αντικαταβολή, δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

αμα τα Βαλεις σε λογαριασμο τραπεζας ή western union ειναι σαν να κανεις δωρεα αν δεν ξερεις τον αλλον ή το σιτε :P

δεν παιζουν αντικαταβολες απο εξωτερικο γιατι μπλεκοντε αρκετες εταιριες μεχρι να φτασει στο σπιτι σου

Δημοσ.

Κατάλαβα, μόνο paypal, ταχυδρομική αντικαταβολή και face to face γίνονται "έμπιστες" συναλλαγές:rolleyes: Αυτό με την τραπεζική κατάθεση δεν περίμενα να είναι τόσο χύμα, τέλος πάντων θα ρωτήσω και την τράπεζα να δω αν προβλέπουν κάτι σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...