Προς το περιεχόμενο

PENTIUM D η core 2 duo

nfsmw_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,εχω ενα διλημα...να τωρα που ηρθαν τα χριστουγεννα λεω να αναβαθμισω τον ''παλιο'' pentium dual core 2.0 ghz(2.4 o/c) επειδη δεν λειτουργει πολυ καλα με την καινουρια radeon μου και να παρω εναν πιο καταληλο για παιχνιδια.Βρηκα εναν PENTIUM D στα 3.4 ghz που κανει μονο 115 ευρω,αλλα εχω ακουσει οτι ο E8400(core 2 duo,3.0 ghz) επισης ειναι πολυ καλος για παιχνιδια.Εγω προτιμω τον pentium επειδη εχει μεγαλυτερη ταχυτητα απ'τον core 2 duo και ειναι πολυ φτηνος.Εσεις τι λετε παιδια?Το συστημα που εχω εχει pentium dual core 2.0 ghz(2.4 o/c),3gb ram kingston 667mhz,m/b gigabyte ga-945gmx-2,connect 3D 4850 512mb,570watt τροφοδοτικο.

Δημοσ.

GA-945GMX-2 δε μπόρεσα να βρω. Αν είναι η GA-946GMX-S2 πάντως, δεν παίρνει C2D E8x00.

Επίσης οι C2D (ειδικά αυτός που αναφέρεις) είναι πολύ ανώτερος από οποιονδήποτε Pentium D.

Δημοσ.
GA-945GMX-2 δε μπόρεσα να βρω. Αν είναι η GA-946GMX-S2 πάντως, δεν παίρνει C2D E8x00.

Επίσης οι C2D (ειδικά αυτός που αναφέρεις) είναι πολύ ανώτερος από οποιονδήποτε Pentium D.

Ναι την GA-945GMX-S2 εννοουσα,τι εννοεις οταν λες C2D??

Η GIGABYTE στο βιβλιαρακι της m/b λεει οτι υποστιριζει και core 2 duo αλλα και core 2 quad στα 45nm.

• Super Moderators
Δημοσ.

η σύγκριση δεν υφίσταται, τελειώς διαφορετικά τα ghz των Pentium D με αυτά των Core 2 Duo...

προφανώς ο μικρότερος Core 2 Duo είναι καλύτερος από τον μεγαλύτερο Pentium D...

Δημοσ.

C2D = Core 2 Duo

Ναι υποστηρίζει Core 2 Duo αλλά όσους αναφέρει στο link που παρέθεσα παραπάνω. Αν μπορούσες να βρεις κάποιον μεταχειρισμένο της σειράς 6 (που να υποστηρίζεται) θα ταν καλύτερα από τον Pentium D. Ο Q6600 (που πωλείται ακόμα) φαντάζομαι πως ξεφεύγει οικονομικά.

Δημοσ.

Να σε ρωτησω κατι,μητρικη γιατι να αλλαξω?Αφου η gigabyte λεει οτι υποστιρειζει τους core 2 duo/quad στα 45 nm.Απαντησε μου αλλα συγνωμη,θα σου απαντησω αλλη φορα επειδη εχω φροντιστηριο.Thanks για την βοηθεια παντως antonl.

Δημοσ.
Αφου η gigabyte λεει οτι υποστιρειζει τους core 2 duo/quad στα 45 nm
Αν είναι η GA-946GMX-S2 πάντως, δεν παίρνει C2D E8x00.

Ναι υποστηρίζει Core 2 Duo αλλά όσους αναφέρει στο link που παρέθεσα παραπάνω.

Έχω ήδη απαντήσει δυο φορές. Δεν υποστηρίζεται αυτός που λες. Δεν είδες το link;

Καλό μάθημα :)

Δημοσ.

Aν αλλαξεις μητρικη με Ρ35 Η Ρ45 θα μπορεσεις να τον πας στα 3.2 ανετα αυτον που εχεις.Δεν αξιζει σε 945 να βαλεις καλλυτερο επεξεργ.τζαμπα λεφτα.Εμενα πανω απο 1052 fsb δεν παει οποτε ισως στα 1066 να εχεις προβλημα.Κρατα τον επεξ και αλλαξε μητρικη και κανε o\c sta 3.2

Δημοσ.

Γιατί να πάρει μια μητρική για να κάνει o/c (από τα 2.0 στα 3.2 είναι βέβαιο πως θα πάει;) και να μην πάρει έναν έτοιμο "o/ced" μεταχειρισμένο επεξεργαστή (E6600);

Δημοσ.
Γιατί να πάρει μια μητρική για να κάνει o/c (από τα 2.0 στα 3.2 είναι βέβαιο πως θα πάει;) και να μην πάρει έναν έτοιμο "o/ced" μεταχειρισμένο επεξεργαστή (E6600);

Ok,sorry που δεν πατησα στο link!Junior member ειμαι ακομα,θα μαθω...

Θα ακολουθησω την συμβουλη σου και θα παρω και μητρικη αλλα εχω σοβαρο προβλημα με το budget μου,δυστυχως.Μηπως εχεις καμια φτηνη μητρικη να μου προτεινεις?

Δημοσ.

nfsmw_gr η αλήθεια είναι πως αν ήμουν στη θέση σου δε θα έπαιρνα νέα μητρική. Θα προσπαθούσα να βρω έναν Core2Duo (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) που να υποστηρίζεται από αυτήν που χεις. Ειδικά εφόσον έχεις "σφιχτό" budget.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να δεις ποιοι επεξεργαστές κάνουν στη μητρική σου απ τη σελίδα της Gigabyte, όσοι στην τελευταία στήλη αναφέρουν "N/A", δεν υποστηρίζονται.

edit: Απάντησε όμως πρώτα στο ερώτημα του Delirium, γιατί μπορεί ν αλλάξουν τα δεδομένα. Λέγοντας πως έχεις έναν "παλιό" dual core, νόμιζα πως πρόκειται για κάποιον Pentium D, αλλά δεν υπάρχει σ αυτή τη συχνότητα κάποιος τέτοιος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...