Προς το περιεχόμενο

Best Value σετ (mb+cpu+ram+graphic card)

pcseeker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει να κανω μια αναβαθμιση στο PC και θα ηθελα τη γνώμη σας.

Ψαχνω για ενα συστηματακι 1) Motherboard 2) CPU 3) Καρτα γραφικων και 4) μνημες. Θελω Best Value For Money μεχρι 250-300 euros. Ισως να χρειαζεται να δωθει καποια προτεραιοτητα στο motherboard για να μπορω να κανω αναβαθμισεις σε CPU και καρτα γραφικων στο μελλον.

Σκεφτομουν κάτι τετοιο (δεν το εχω ψαξει και πολυ παντως):

MSI K9A2 CF-F

AMD ATHLON 64 X2 5400+

ATI RADEON 4650

Mνημες 2 x 2GB Dual Channel DDRII

Οπως θα καταλαβατε, συνηθως κοιταω προς AMD, αλλα κάθε προταση δεκτη. Επιθυμω ομως ειτε NVIDIA chipset με καρτα NVIDIA ειτε AMD chipset με καρτα ΑΤΙ.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν μας είπες κατά πόσο παίζεις παιχνίδια (και σε τι ανάλυση). Ανάλογα με αυτό, αλλάζει και το πόσο πρέπει να εστιάσεις στην κάρτα γραφικών σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα.

Πάντως για ένα value/cost bundle μέχρι 250 euro, ρίξε μια ματιά σε αυτό...

AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX

ASUS M3A78-CM

SAPPHIRE RADEON HD4670 512MB DDR3 PCI-E RETAIL

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM Χ2

250 ακριβώς.

To βασικό στο παραπάνω είναι πως έχεις μητρική έτοιμη για τους deneb στο μέλλον, καθώς και την δυνατότητα για hybrid Xfire.

Και κάτι σε intel σε αυτό το budget.

INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 2.50GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX

MSI P43 NEO-F

SAPPHIRE RADEON HD4670 512MB DDR3 PCI-E RETAIL

KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ VALUE RAM Χ2

270. Στο μέλλον που θα πέσουν και οι τιμές κοτσάρεις πάνω στον οιοδήποτε quad core και είσαι κομπλέ για πολλλύυυυ καιρό.

Τώρα, ανάλογα με το που θέλεις να πάς, ανεβάζεις το budget σου. Μπορείς να επιλέξεις ας πούμε μια καλύτερη μητρική για το intel σύστημα, καλύτερη μνήμη και για τα 2, αν θες μόνο multimedia τον νέο 9100Eτων 65watt, μια 4830 και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

Dante80, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Τετοιες απαντησεις ψαχνω !

Να σε ρωτησω κατι ομως,

ι)γιατι προτεινεις το ASUS το motherboard με το 780 chipset και οχι το MSI που αρχικα σκεφτομουν το οποιο εχει το 790Χ chipset και crossfire?

Δεν βρισκω το λογο να παρω mobo με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών να σου πω την αληθεια.Καλυτερα να παρω μια καρτα γραφικων τωρα και να προσθεσω αλλη μια αργοτερα.

ιι)Η γνωμη σου ειναι να παω προς amd ή intel επεξεργαστη? Υποψην οτι το motherboard θα ήθελα να το κρατησω οσο το δυνατον περισσοτερα χρονια!

Δημοσ.

Την στιγμή που κοιτάς value/cost κομμάτια, τα am2 deneb ready setup είναι η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή με τους περιορισμούς που δίνεις για την μητρική σου.

Για την κατηγορία χρημάτων που κοιτάς, θεωρώ καλύτερη λύση τον συνδυασμό AMD 780V/SB700 παρά τον 790X/SB600 που παρέθεσες (ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει το extreme oc).

Εκτός από το προφανές του καλύτερου ήχου, περισσότερων sata, S/PDIF κτλ (πράγματα που θα σου χρειαστούν αργότερα αν επιλέξεις να κρατήσεις το pc για πολύ καιρό), η συγκεκριμένη asus υποστηρίζει και τους νέους deneb επεξεργαστές, ενώ για την msi δεν είμαι σίγουρος.

Το crossfire προσωπικά το θεωρώ άχρηστο σαν value/cost, αντίθετα μια ενσωματωμένη σου δίνει πολλές επιλογές για το μέλλον, ενώ απενεργοποιείται εύκολα, ή χρησιμοποιείται σε vista για hybrid crossfire αν χρειάζεται στο μέλλον.

Δημοσ.

Το ποστ αυτό είναι ότι έψαχνα. Έχω amd2600+, 1,5 ram, radeon 9600pro και θέλω να κάνω μία μικρή αναβάθμιση με 200-250€ σε mobo, ram, cpu και gpu. Το θέλω κυρίως για autocad, wow, cs1.6 και γενικό multitasking.

Στο cpu συμφωνώ μαζί σου φαίνεται καλό έχω όμως κάποιες απορίες για τα άλλα.

1)

a. Γιατί να δώσω τα extra 20e για το mobo αντι να πάρω κάτι πιο φθηνό όπως ASUS M2A-MX

b. Δεν είναι καλό να συνδυάσω nforce chipset με gpu της ATI?

c. Ποιο chipset προτείνεται?

d. Πώς καταλαβαίνεις ότι μία mobo είναι deneb ready setup? Από το chipset τού? Από το FSB speed? ή απλά από κάποια λίστα?

2) Η gpu πια που λες εξαντλήθηκε, αυτή κοίταγα και εγώ. Ποια άλλη προτείνεις από eshop?. Επίσης άμα χτυπήσω μια 4650 με 1gb ram συμφέρει αντί μιας 4670 512?

3) Για ram σκεφτόμουνα μία πιο ποιοτική όπως η OCZ είναι πιο τσιμπημένοι όμως. Προτείνεις καμία πιο φτηνή από eshop?

Συγνώμη αν έκανα hijack στο thread:o

Δημοσ.

1> Από λίστα. Αυτή την στιγμή είναι αυτοκτονία να πάρεις am2 σύστημα και να μην προνοήσεις για phenom II στο μέλλον.

picture.php?albumid=8&pictureid=394

2> Μόλις εξαντλήθηκε και η stock sapphire. Αν επιμένεις e-shop, η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή είναι η GAINWARD 9689 HD4670 512MB PCI-E RETAIL . Για την 4650, σαφώς όχι, η μνήμη είναι ουσιαστικά άχρηστη σε κάρτα αυτής της κατηγορίας.

3> ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ e-shop. Έπεσαν οι adata στα 43euro, απλά μονόδρομος. Όποιος προλάβει, άφαντες θα γίνουν μέχρι αύριο...

Δημοσ.

οκ θα πάρω και από πλαίσιο με έπεισες:-).

Αυτή η κάρτα γραφικών καλή είναι Connect3D 4670? Ή να μείνω στην Sapphire (έχω ιστορία με αυτήν την εταιρία και είμαι ευχαριστημένος)?

Απο mobo τι λές για αυτόν? ECS A780GM-A εδώ λέει οτι είναι ΑΜ3 ready.

O cpu είναι μονόδρομος απο eshop δυστηχώς δέν βλέπω κάτι από πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι καλό για αγορές μέσω νετ? Δέχεται αντικαταβολή? Πόσο πάνε τα μεταφορικά?

-----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 11 : 08 : 57-----

Τελικά το mobo της ECS δεν είναι άμεσα διαθέσημο. Αυτη φαίνεται καλή και φτηνή απο eshop MSI K9A2VM-FD και εδώ λέει οτι είναι AM3 ready. Για κάποιο όμως λόγω δεν γράφει τον 5050e στους υποστηριζόμενους cpu??? παράλειψη ή θα φάω ήτα?

άμα πάρω nforce chipset με ati κάρτα πειράζει?

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 11 : 58 : 20-----

Τελικά πήρα χτες το βράδυ τiς ADATA και την Sapphire από πλαίσιο. Τώρα πρέπει να αποφασίσω για mobo. Έπεσε στο μάτι μου αυτή ASROCK A780GXE/128M που αν και πιο ακριβή απο τα 50-60e που ψάχνω φένεται να τα έχει όλα και συμφέρει και με υποστήριξη AM3, τί λες ώ μεγάλε και φανταστικέ DANTE?

Δημοσ.

Τελικά αγόρασα αυτή τη σύνθεση:

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit 43.00 €

Sapphire 4670 SVGA (PCI-Express, 512MB) 75.00ε

AMD ATHLON 64 X2 5050E 2.60GZ AM2 BOX 61ε

ASROCK A780GXE/128M 71.96ε

THERMALTAKE W0089 TR2 POWER 470W 46.99ε

τελικά το μετάνιωσα που πήρα αυτό το mobo και αυτό το τροφοδοτικό, τι λέτε μλκ έκανα?

σαν extra από το eshop πήρα αυτά:

EMTEC C200 8GB USB FLASH DRIVE 15.5ε

BRENNENSTUHL SP90 PROTECTION PLUG 6ex2

INNOVATOR BY AKASA 3.5'' ESATA+USB 2.0 S 19.9ε

το flasaki τι σας λέει είναι καλό? Το διάλεξα επειδή διαφημίζει καλές ταχύτητες και μ αρέσει σαν εμφάνιση. Επίσης τα plug είναι χρήσιμα ή τσάμπα λεφτά? το κτίριο που μένω κάνει μικροδιακοπές μισου δευτερολέπτου συνέχεια και μου έχει κάψει αρκετά τροφοδοτικά. Τουλάχιστον ένα κάθε χρόνο (έχω 2 PC).

Δημοσ.

Φίλε Σκέφτομαι να κάνω και εγώ μία αναβαθμιση σαν την δικία σου και έχω καποιες ερωτήσεις αν μπορεις απάντα μου!!!! Γιατι μετάνιωσες που πήρες αυτήν την mobo και δεύτερον το τροφοδοτικο ειναι αθόρυβο???? Διοτι το pc ου θα φτιάξω θα ειναι ανοιχτο 24/7 στο δωμάτιο που κοιμαμαι και θα χρησιμοποιείται ως κατεβαστήρι!!!!

Δημοσ.

Δεν το μετάνιωσα για την mobo, απλά έλεγα μήπως αυτήν που προτείνει ο dante είναι καλύτερη. Βασικά το όλο πρόβλημα είναι τι θα γίνει στο μέλλον σε σχέση με τους deneb. Η ASROCK δηλώνει ότι το mobo είναι AM3 ready αλλά πόσο θα το υποστηρίξει στο μέλλον είναι άγνωστο. Πάντως από δυνατότητες είναι κομπλέ, τα έχει όλα. Για το τροφοδοτικό καλό είναι κάποιος πιο έμπειρος να μας εξηγήσει που υστερεί γιατί και εγώ μπερδεμένος είμαι. Από θόρυβο Normal είναι αλλά όχι και αθόρυβο.

post-57495-129062978913_thumb.jpg

Δημοσ.

Και εγώ τα ίδια θα πάρω φιλαράκι αλλά θα περιμένω τον καινουργιο χρόνο να παραγγειλω μπας και γλυτώσω τπτ!!!! B) Θα δώσω και κάτι παραπάνω για κουτι τροφοδοτικο και ανεμηστήρες κουτιου ώστε να μην ακούγεται κιχ απέξω απο το κουτι !!!:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...