Προς το περιεχόμενο

Dual Boot Vista και XP σε διαφορετικούς σκληρούς δίσκους

planelover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Έχω ήδη εγκατεστημένα τα Windows Vista Sp2 Beta. Όμως επειδή η NVIDIA δεν μπορεί να βγάλει κανα driver της προκοπής, δεν μπορώ να παίξω Flight Simulator 2004. Τα Vista τα έχω εγκατεστημένα στον Raptor 150gb και τα XP θέλω να τα βάλω στον δεύτερο σκληρό που είναι 750 gb. Θα φτιάξω ειδικό partition στον δεύτερο για τα ΧΠ και θα τους δώσω γύρω στα 500GB.

Τα XP θα τα έχω αποκλειστικά για Flight Simulator ενώ τα Vista για άλλα παιχνίδια, εφαρμογές κλπ.

Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα; Θα έχω καλύτερες επιδόσεις; Όσον αφορά τους ιούς τι γίνεται; Άμα κολλήσω με τα Vista ιό, θα μεταδοθεί στα ΧΠ;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Άμα κολλήσεις ιό στο ένα λειτουργικό δεν θα κολλήσει στο άλλο. Εκτός και εάν σου κολλήσει κάποιο αρχείο-δεδομένα και καταλάθος το ξανατρέξεις και στο 2ο λειτουργικό.

Αν δεν εγκαταστήσεις τίποτα άλλο στα ΧP και έχεις βάλει καλόυς driver τότε νομίζω θα παίξει καλύτερα. Δεν ξέρω όμως μήπως τα vista κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων; Μία δοκιμή δεν θα βλάψει.

Δες και το άλλο post καλύτερα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Τα Vista νομίζω ότι κάνουν πολύ καλύτερη διαχείριση πόρων, όμως κολλάνε οι drivers της NVIDIA. Πριν τα Vista είχα XP και το έχω διαπιστώσει

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 07 : 36 : 10-----

Να παραγγείλω την DSP έκδοση απ'το ΠΛΑΙΣΙΟ;

Δημοσ.

Για να μην ανοιξω νεο thread εχω μερικες αποριες.Εγω θελω να κανω dual boot(βασικα θελω και Linux)Εχω ΧΡ θελω σε δευτερο σκληρο να βαλω Vista για αρχη και αργοτερα σε τριτο σκληρο τα Linux.Εάν χαλάσουν τα xp θα μπορει να bootari ο υπολογιστης απο τα vista και το αντίθετο εάν χαλάσουν τα vista?????To ρωτάω αυτό ,γιατί απότι καταλαβαίνω το boot.ini θα βρίσκεται στον έναν σκληρό.οποτε εάν πχ βρίσκεται στα xp και αυτα χαλάσουν πως θα bootari o υπολογιστής??? Ο σκληρός με τα xp είναι sataII είναι σωστό τα vista να μπούνε σε δίσκο IDE?????

Δημοσ.
Εάν χαλάσουν τα xp θα μπορει να bootari ο υπολογιστης απο τα vista και το αντίθετο εάν χαλάσουν τα vista????? Ο σκληρός με τα xp είναι sataII είναι σωστό τα vista να μπούνε σε δίσκο IDE?????

Τα Vista μετά τα XP παίρνουν τον έλεγχο του boot, άρα αν χαλάσουν τα vista

το boot δεν είναι δυνατόν, αν χαλάσουν τα XP το σύστημα bootάρει σε Vista.

Τελικά το Linux ρυθμίζει το boot.

Αν χρειάζεται τα Vista να μοιράζουν boot ακολουθούμε κάποιον οδηγό

σαν κι' αυτόν : http://apcmag.com/how_to_dualboot_vista_with_linux_vista_installed_first.htm?page=4

ή http://neosmart.net/blog/2006/easybcd-15-multidual-boot-vista-linux-mac-os-x-bsd/

Δεν παίζει ρόλο το είδος δίσκου.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση,αρα λοιπον,αμα χαλασουν τα vista δεν θα μπορει να κανει boot με τα χp ουτε με fix του boot.ini με το προγραμμα πχ.EasyBCD?

Καλυτερα να κανω ενα ghost ton σκληρο με τα xp για καλο και για κακο ωστε ναμην εχω προβλημα γιατι δεν θελω με τιποτα να τα ξαναστηνω απο την αρχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...